< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Şehir İçi 5 lt'yi Geçmeyen Dizel Tavsiyesi (2. sayfa)
-
-
corsa 1.3cdti 75 95 farketmez en az yakar
-
Anlaşılan maksadınız yakıt cimrisi bi araç almak ama...
Bunun için öncelikle bazı tanımlamaların açığa kavuşması lazım.
Aracın az veya çok yakması bir çok faktöre bağlıdır.
Motor hacmi, yük durumu, yol/eğim durumu, sürüşte geçen zamana, ortalama trafik akım hızına, dur kalkların sayısına, sürücünün kullanım özelliği...listeyi uzatabiliriz daha.
Ekonomik olur düşüncesiyle 1,2 motora sahip araç alırsın arazi çok eğimli yokuşludur 1,5 den fazla yakar.
Git gel yaptığın mesafe kısadır daha motor ısınmadan tasarruf moduna geçmeden sürüş biter bu şekilde çok yakar.
Neyse sadete gelip birkaç ipucu ve örnek ile bitireyim.
aynı şartlarda ve kullanımda
bir dizel pejo 307hdi, bir dizel getz crdi den çok çok tasarruflu
bir symbol, bir accent era dan çok çok tasarruflu
1,2 albea otomatik, 1,4 manuelden çok yakıt harcar
Bunun cevabını en iyi aynı şartlarda farklı marka ve segmentte araç kullananlar verir.
Bu arada araçların teknik özelliklerindeki yakıt tüketimlerine de pek inanmayın. 1970 yılında geliştirilen test yöntemi ile düşük motor yükü, max 50km/s hız ile, sakin ve ideal motor devri ile toplamda 3976 mt ve 13 dakikada tamamlanıyor.
Aynı aracın avrupa ve tr deki kataloglardaki yakıt tüketimi ile amerikadaki satışındaki yakıt tüketimleri bile farklıdır. Amerika test standartları farklı ve daha gerçekçi olduğundan üretici amerikadaki satışlar için ordaki test yöntemleri ile tüketimi belirleyip satışa sunar.
-
C elysee al, en az yakan araba budur Türkiye'de
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kadobayAnlaşılan maksadınız yakıt cimrisi bi araç almak ama...
Bunun için öncelikle bazı tanımlamaların açığa kavuşması lazım.
Aracın az veya çok yakması bir çok faktöre bağlıdır.
Motor hacmi, yük durumu, yol/eğim durumu, sürüşte geçen zamana, ortalama trafik akım hızına, dur kalkların sayısına, sürücünün kullanım özelliği...listeyi uzatabiliriz daha.
Ekonomik olur düşüncesiyle 1,2 motora sahip araç alırsın arazi çok eğimli yokuşludur 1,5 den fazla yakar.
Git gel yaptığın mesafe kısadır daha motor ısınmadan tasarruf moduna geçmeden sürüş biter bu şekilde çok yakar.
Neyse sadete gelip birkaç ipucu ve örnek ile bitireyim.
aynı şartlarda ve kullanımda
bir dizel pejo 307hdi, bir dizel getz crdi den çok çok tasarruflu
bir symbol, bir accent era dan çok çok tasarruflu
1,2 albea otomatik, 1,4 manuelden çok yakıt harcar
Bunun cevabını en iyi aynı şartlarda farklı marka ve segmentte araç kullananlar verir.
Bu arada araçların teknik özelliklerindeki yakıt tüketimlerine de pek inanmayın. 1970 yılında geliştirilen test yöntemi ile düşük motor yükü, max 50km/s hız ile, sakin ve ideal motor devri ile toplamda 3976 mt ve 13 dakikada tamamlanıyor.
Aynı aracın avrupa ve tr deki kataloglardaki yakıt tüketimi ile amerikadaki satışındaki yakıt tüketimleri bile farklıdır. Amerika test standartları farklı ve daha gerçekçi olduğundan üretici amerikadaki satışlar için ordaki test yöntemleri ile tüketimi belirleyip satışa sunar.
hocam günlük 40 km dümdüz sayılabilecek güzergahta yaklaşık 10 km'si düşük hızda dur kalklı, 30 km'si sabit 80'le gidilebilecek çevreyolu. Ankara'da kardeşim var yakında amca olacağım inşallah arada uzun yol da yapılır yani :) Belki lpg daha uygun olabilir ama lpg problemlerinden bıktım (hep eski araçlarda kullandığımdan da olabilir)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Accent blue var Antalya trafiğinde 5-5.3 arası yakıyor 😕
28.9km/s ortalama hız ile 4bin küsür km uzun dönem değerlendirme için 4.5lt ortalamam var 205 45 17 lastiklerle.
Ama kötü haber o bir Fransız, 1.5dCi 90hp Clio.
Aslına Fransız demek biraz haksızlık olur. Sonuçta Türkiye'de üretildi bu araç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 21 Kasım 2020; 22:4:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kesinlikle sana araba vermezdim sıkıntıdan ölürdüm herhalde, okurken kullanım tarzın gözümde canlandı.
0.9 L az yaktırıcam diye çektiği kahıra bak.
Az araçlardan zevk alarak sürün yoksa bütçeniz almayın araç filan toplu taşıma akbil kullanın. Herife bak matamatik hesabı ile araç sürüyor.
hanim geçen önümde belediye otobüsü durmasaydı 4.3 ile eve geliyordum he
Fransız yoksa o değeri yakalayabilecek sadece 1.4 tdci fiesta olur. 1.3 multijet kullanıcısı olarak bu multijet hiçbir markada o değerlere yaklaşamaz şehiriçinde.
-
Neyin boşunu yapıyorsun anlayamadım şuan? Kilitli trafikten bahsediyorum. Önce iyi bir okuyup sonra güzelce algılaman gerekiyor. Örnekte kilit trafikteki tüketimden bahsediyorum. Kilit trafikte ralli sürücüsü ile ehliyetini yeni alan kişi arasında bir fark yoktur zaten :) Arabayı uzun yolda 60 km hızda kullandığım falan yazmıyor. A noktasından B noktasına akıcı bir trafikte gittiğimizde makas atarak 170km/h ile gitmediğin sürece sen 40 dakika da gidiyorsan ben 43-44 dakikada gidiyor olacağım. Yazdığın cahillikle seni baş başa bırakacağım. Adam 1.3 70-80 beygir araçları kullanan insana araçlardan zevk alarak sürün falan diyor. 1.3 75hp dizel araca binen adam az yaksın diye biniyor zaten o araca.
Sanki altımızda 8 silindir 4 litre araç varda adam gelmiş az keyif alın falan diyor. İlginç bir durum. Ayrıca ben doğru araç kullanımından bahsettim. Gereksiz gaz vermemek, ani kalkış yapmamak, debriyajı gereksiz yere sürekli kullanmamak. Örneğin kasisten 2inci vites ile debriyaja basmadan geçilebilecekken debriyaja basılıp fren sonrasında yarım debriyaj + gaz yapılıyor çok anlamsız bir şekilde. Daha bir çok parametresi var bu işin. Ben oradaki yazımda, uzun yolda 70km hız ile sağ şeritten gidiyorum şehiriçinde 3. vitese geçmiyorum falan yazmamışım. Öncellikle bu adam ne anlatmış burada diye güzelce bir algıla sonra cevap ver kardeşim :)
-
Ben sanmıyorum şehir içinde 5-6 litre yakan araç olacağını aracı kullanan şahsa bağlı olarak şehir için bence 8-9 litre normal. Hele birde otomatik vites araç ise. Olduğum yer genelde engebeli dağlık bir yer 1.6 TDI DSG aracım MPV ve şehir içi 10 Un altına düşmedim ama hesaplamalarimda km de 50-60 kuruş yakıyor. Aynı aracım uzun yolda 35 kuruşa düşüyor . O yüzden bence bilgisayar ortalamasına çok takılmayın 1-2 litreden bişey olmaz şahsi görüşüm.
128 hp 2013 prime paket. Yakıt ve güç açısından memnunum. Donanım prime olmasına rağmen hız sabitleyici olmaması çok sinir bozucu. Motor sesi yalıtımı ve rüzgar yalıtımı pek iyi değil. Motor hiç bir sorun çıkarmadı CRDi motorlar genellikle sıkıntısız oluyor. 6. Vites oranı biraz daha uzun olsaydı daha iyi olurdu. 2k devirde 105 yapıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: my_wayyy
Ben sanmıyorum şehir içinde 5-6 litre yakan araç olacağını aracı kullanan şahsa bağlı olarak şehir için bence 8-9 litre normal. Hele birde otomatik vites araç ise. Olduğum yer genelde engebeli dağlık bir yer 1.6 TDI DSG aracım MPV ve şehir içi 10 Un altına düşmedim ama hesaplamalarimda km de 50-60 kuruş yakıyor. Aynı aracım uzun yolda 35 kuruşa düşüyor . O yüzden bence bilgisayar ortalamasına çok takılmayın 1-2 litreden bişey olmaz şahsi görüşüm.Sen sanmıyosun diye hiçbir arac 5 lt yakmıyo zaten tamam bro. Kendi aracı çok yakanlar az yakan araclara inanmıyo zaten bu forumda. Kaç kişiyi davet ettik gel beraber deneyelim kaç lt yaktığını diyoruz bi tanesi gelmedi. Benim aracım yazın sakin kullanımda 4.7-5 arası yakıyo. Agresif kullanımda maks 5.2ye çıkıyo. 2 senedir biniyorum daha en fazla gördüğüm en çetin kış şartlarında sehiriçinde 5.5 lt. Aynı aracın 1.5 dizeli var o daha az yakıyo.
Yine söylüyorum inanmayanla deneme sürüşüne çıkabiliriz. Pm den ulaşabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 22 Kasım 2020; 16:5:44 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: berkaybz27
128 hp 2013 prime paket. Yakıt ve güç açısından memnunum. Donanım prime olmasına rağmen hız sabitleyici olmaması çok sinir bozucu. Motor sesi yalıtımı ve rüzgar yalıtımı pek iyi değil. Motor hiç bir sorun çıkarmadı CRDi motorlar genellikle sıkıntısız oluyor. 6. Vites oranı biraz daha uzun olsaydı daha iyi olurdu. 2k devirde 105 yapıyor.Sağolun hocam,prime paket en dolu paket olmasına rağmen hız sabitleme olmaması gerçekten büyük eksiklik.Motorundan dolayı güzel bir araç olduğunu düşünüyorum fakat prime olanlardan piyasada çok az var,bir alt donanım olan mode plusdan çok fazla var ama prime ile arasında çok ciddi farklar var.Bu yüzden dolayı güzel bir araç olsada istenen kombinasyonda olanını bulup almak çok zor.Teşekkür ederim cevabınız için.
-
Dizel değil ama Yaris Hybrid de bence incelenmeli. Şanzımansız otomatik vites, 7 adet hava yastığı vs vs.. Şehir içinde sakin kullanımda 4.0lt/100km ve altı mümkün, normal kullanım 4-5lt/100km, çılgın kullanımlarda ortalama tüketim 6lt/100km üzerini pek görmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni kasa i20 dizel 2015 kullanıyorum şehir içi yazın 5.0 litre kışın 5.5 litre inanmayan olmaz öyle şey diyen varsa buyursun özelden açık adres yazayım üşenmeyecekse gelip bakabilir ss flnda ekleyebilirim ancak üşendim şehir içi 3000 devir bazen geçerim haftada 1-2 kez onun dışında sakin kullanıyorum 2000-2500 devir aralığı ve uzun yıllardır dizel kullandığım için sürüş dinamiğiyle alakalı birazda örneğin yokuş inerken viteste inerim çıkarken çok bağırtmam yüksek devir çevirmem düz stabil yolda hep en yüksek viteste giderim gibi
-
1,5 fiesta aldım. Yol bilgisayarını sıfırlayalı 150 km civarı oldu ekstra dikkatli sürüyorum 27 km ortalama hız ve yakıt tüketimi 3,3 lt şu anda. Bi ara 3,2'ye düşürdüm ama trafik durumu etkiliyor dönem dönem. Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
-
O hız ortalaması ile o ortalama yapmak pek mümkün değil. Bence pompa değerlerini kontrol edin.
A-B ve B-A arası 3,3LT yakmıştım 100 kilometrede. Ben kendimce bir rekor kırmıştım pompa verileri ile destekleyerek. Aracım da Peugeot 207 1.4 HDi'ydı..
-
quote:
Orijinalden alıntı: brkprlk35O hız ortalaması ile o ortalama yapmak pek mümkün değil. Bence pompa değerlerini kontrol edin.
A-B ve B-A arası 3,3LT yakmıştım 100 kilometrede. Ben kendimce bir rekor kırmıştım pompa verileri ile destekleyerek. Aracım da Peugeot 207 1.4 HDi'ydı..
Gaza neredeyse hiç basmıyorum hocam 4.vites 60 km hızla 2,4 lt gösteriyor zaten. 42 lt deposu var şu an için trip+kalan yaklaşık 1100 km menzil gösteriyor ama artırabileceğime inanıyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X