Şimdi Ara

Şehir içi kısa mesafe ulaşım için hangi motoru önerirsiniz? (ilk)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En fazla birkaç kilometrelik yolu gidip gelmek için kullanacağım bir motorsiklet arıyorum. Fazla param da yok maalesef. Kilom 108. Dik yokuşta beni yarı yolda bırakmayacak ne önerirsiniz? Az yakması bonus olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 16 Ağustos 2017; 20:28:43 >

• YBR 125'e bak bi ama 125 kilo ve yokuşta neler olur bilemiyeceğim :(
  • orcun12122 O kullanıcısına yanıt
    quote:

Fiyatı TL 7.799,-

• Hocam 2.el bakın zaten 0ları çok pahalı. isterseniz bir de bütçe belirtin ona göre söyliyelim.
  • bunun ehliyeti ekipmanı da var. Fazla param yok demişsiniz. bütçe belli mi? birkaç km lik mesafe için değecek mi? Elektrikli alın diyeceğim ama yokuş ve 108kg bilemedim şimdi. 100cc üzeri her tür scooter ve motosiklet uyar size ama ilk diyorsunuz yani ehliyet de yok anladım.
  • Bütçe kısıtlı; 3000 TL bile zor çıkar. Mondiallere de baktım; onların fiyatları daha uygun; ama bir Honda ya da Yamaha gibi olmayacaktır tabii. Ölücü babama kalsa bulabildiği en ucuz ikinci eli bozuk mozuk, tamir, parça değişimi lazım demeden alıp uğraşıp duracak; sonra yolda kalacağım, ikide bir servisle uğraşacağım. 125lik motosiklet düşünüyordum; Scooter'a da razıyım açıkçası. Scooter'ın ehliyet sınıfı nasıl oluyor? B sınıfı ehliyetim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 17 Ağustos 2017; 11:0:30 >
  • Ben ne japon alın diyorum baya pahalı (6000-limitsiz)

Ne Çinli alın diyorum (2500-6000 TL)

Hintli Alın

✓Hero dash-plesaure

✓Tvs Jüpiter-wego

En azından malzeme kalitesi olarak Hintli Çinliden iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antalya Nasıl Bir Şehir?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    TVS WEGO 6390 TL

TVS Jupiter 5790 TL

TVS VS JUPITER ZX 5900 TL

HERO DASH-VX 5434 TL

HERO PLEASURE 5242 TL

Bunlar şaşırmış. Kendilerini Yamaha ya da Honda sanıyorlar.
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    B sınıfı ehliyeti değiştirmen kaydıyla M sınıfı eklenir ve 50cc ye kadar olan moped veya elektrikli kullanabilirsin ancak o da seni kesmez. 50cc fiyatları ile 125cc arasında çok fark yok. Sen önce motor değil ehliyet kursu araştırmasına gir bence. Çünkü oraya da bir 1500TL falan gider. A1 veya A2 almalısın. Scootera özel ehliyet sınıfı yok, vitesli motor kullanmayı da öğrenmelisin ya da en azından sınavı geçecek kadar.
  • Kuba rx9 al. 100cc ye yukselt. Tam sana gore olur. Degilse 3000 butceye hem ehliyet hem motor zor.

• elektrikli al yada cub motorlara bak. cunku butcen az o yuzden fazla bir onerim yok sen bisiklet forumuna konu acmamismiydin kisa mesafe icin motora gerek yok tertemiz bir bisiklet al ve rahat et. sadece kisa mesafeye yeterli. ehliyet ruhsat sigorta vize ugrasmassin.

• Vergi zammi geldi sen motorculara suç atiyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayaklar bu kiloyla pedal çevirmeyi kaldırmayacak gibi; o yüzden motora yöneldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 19 Ağustos 2017; 11:0:18 >
  • mdatalay M kullanıcısına yanıt
    Motor yükseltmesini nasıl yapacağız? Motoru yükseltince ruhsata işlenip A1/A2 ehliyet gerektirmeyecek mi? Ayrıca bu yükseltme yasal mı?

quote:

Zorunlu Trafik Sigortasından muaf

Motorlu Taşıt Vergisinden (MTV) muaf

B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabilir.

Devlet bunun da çaresine bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 19 Ağustos 2017; 11:8:43 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    sen pedal cevirdikce kilon azalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Motor yükseltmesini nasıl yapacağız? Motoru yükseltince ruhsata işlenip A1/A2 ehliyet gerektirmeyecek mi? Ayrıca bu yükseltme yasal mı?

quote:

Zorunlu Trafik Sigortasından muaf

Motorlu Taşıt Vergisinden (MTV) muaf

B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabilir.

Devlet bunun da çaresine bakar.

Rx9 da sadece karburatoru degistirip 60-70km olan son hizi 100-110km ye cikabilecek guce cikarilabiliyor. Bunun maliyeti 150lira civari.

Silindir pistonu da degistirsen cok daha saglikli sonuclar elde edebilirsin ama sadece karburatoru buyutmen sana yeterli gelebilir.

Bunun ruhsata islenecek bir durumu yok sonucta muayenede kimse bu motor kaclik diye vs bakmiyor. Baktigi belli basli seyler var. Mesela halihazirda vergisiz diye aldiklari 100cc cg motorlari 200-250cc ye yukseltip yillarca biniyorlar. Muayeneden sorunsuz geciyorlar.

Muayenede sikinti cikarmayan durumu da ruhsata isletmen gerekmez.

Senin amacin motor tavsiyesi almak mi yazilanlara mualafet olmak mi.

Bunlarin nasil yapilacagini oturdugun yerden ogrenmeye calisman da acayip . Oyle devlet caresine bakar muayeneden gecmez gibi mualafet yazilar yazana kadar Kafana yatiyorsa git bayisine sor. Evine 1km mesafede illa bi motor bayisi vardir. Hem spor olur sana da. Zayiflarsin biraz.

Mualefet olacak kadar seyler bildigine eminsen de kendi sorularini cevaplayacak duzeydesindir. Sorma buraya madem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.