evet evet budu köksallar ile karıstırdım bu arac daha işliyormu ben izmirde göremiyorumda
köksallar değil abi topçam bu araç hala sefere çıkıyor ama izmire geliyor mu gelmiyor mu bilmiyorum...ama hem renk olarak hemde 403 olması her zaman yanımda bir artısı olmasına neden oluyor
iyi bir yanlış yazdık hemen sende he köksallar he topçam ne farkeder ikiside firma değilmi aslında şekillik değilmi bende gideyim bursaya starlinere çingene pembesi vurdurayım nasıl olur
quote:
Orjinalden alıntı: meli-417
iyi bir yanlış yazdık hemen sende he köksallar he topçam ne farkeder ikiside firma değilmi aslında şekillik değilmi bende gideyim bursaya starlinere çingene pembesi vurdurayım nasıl olur
vallahi hiç yakışmaz neoplana çingene pembesi bence lila yaptır
quote:
Orjinalden alıntı: ub.yiles
quote:
Orjinalden alıntı: maliyeci
TURGUTREİS VEYA KAFKASKARS YOK MU ?
çok teşekkür ederim. bi de ulusoyun neoplanlarından eklermisin ?
farkındamısınız bilmem ama mükemmel bir arşiv oluyor
selam arkadaşlar SÜ- HA ,İPEK YOKMU
Merhaba Arkadaşlar.
Yukarıdaki mesajda'da Arif'in belirttiği gibi fotoğraflarımızı sistemizde, özellikle bilgisayar alanında faaliyet gösteren bir sistemde görmek bizi çok memnun etti.
Bu fotoğraflardan sizin çektikleriniz muhakkak olabilir. Fakat kişisel olarak benim ve tanıdığım dostlarımın da kareleri yer alıyor.
İlk önce bu karelerin güneşin, karın, sıcağın ve ya soğuğun altında, her ne olursa olsun emek harcanarak çekildiğini belirtmek istiyoruz. mesajlarınızda dikkatimizi çeken birşey fotoğraflarımızın altındaki imzaların ya silinmiş olması ve ya imzasızsa bile nereden alındığı bilinmiyor olması. Arkadaşlar, emeğine sağlık teşekkürlerini boşu boşuna etmeyin, çünkü bu karelerin çoğunun emekleri belkide ekleyenin değil. Sadece kaydey- yükle. Bu da zaten söz konusu bşr emek değil.
Sizden istediğimiz, imzasız fotoğrafların altına nereden aldığınıza dair bilgileri de yazmanız... Böylece herkes adına en iyisi olacaktır.
dediklerinizde haklısınız, kolay değil dediğiniz gibi o kareleri yakalamak. fakat eğer fotoğraflarınızın bu şekilde isminiz belirtlmeden alıntı yapılmasını istemiyorsanız çektiğiniz karelerin herhnagi bir yerinde bir isim imza vb. olmalı. arifoem senin bir çok resminde var sanırım çünkü google da aratsan bile senin resimlerin geliyor karşıma arif kızılaslan dın sen galiba mesela seninki güzel bir şey fakat diğer arkadaşlarınkini bilmiyorum.
eğer bir resimde ztn imza/isim varsa hiç gerek yok nereden alıntı yaptığına. ama fotoğraflar isimsiz/imzasız ise bu çekenin kendi bileceği iştir. yani arif sen çekiyorsun ve bunlar benim diye atıyorsun imzanı ama diğer yapmayanlar tamamen kendileri sorumludurlar. eğer ki bu benim diye bir işaret yoksa gelipte benim resmimi almışsınız ama nereden almıdığınızı belirtmemişsiniz deme hakkı yoktur! eğerki o resmi öle sanal ortama sunuyorsa bu koşulları baştan kabul etmiş demektir...
neyse fazla uzatmayayım arif senin bir cümlene katılmıyorum.
quote:
bir arkadaş farkında mısınız güzel bi arşiv oluyor demiş ? kimden izin alarak ? kimin fotoları ile ? kimin emeği ile ?
burada tamamen yanlışsın bana göre. eğer ki bir resmi sanal alemde paylaşmışsan vede bunu paylaşım için yapmışsan bu sözler sana hiç yakışmamış.senin genelde resimlerinde imzan var zaten. senin bu resimlerin sitelerde çoğaldıkça sevinmen gereken yerde yanlış yapıyorsun.senin resmini ne kdr çok sitelerde görürlerse o kdr tanınmış olursun. ör: ben işte
ama eğer çektiğim fotoğraflar benden izinsiz alınmasın başka yerde kullanılmasın diyorsan bunun önlemini almakta sana düşer. artık kendine özgü site yapıp orada resimlerin kopyalanmasını engelleyici bir sistem mi kurarsın veya başka şeyler mi yaparsın orasını bilemem sana kalmış bir şey.
ayrıca flood yapmak istemezdim özür dilerim ama şimdi elimin altında olan tek resim bu.
bu resimde bizim çekimimiz doğrudan olmasa bile dolaylı yoldan bizim. ve şuna eminim ki o kaynak gösterdiğiniz siteleri araştırsam bu fotoyu aynen orada da bulurum. ayrıca you tubedeki videooları izleyin eğerki bu konuda 10 video varsa 9 unda bu ve diğer arabaların resimleri mevcuttur. ama bizim öle kaynak gösterilme gibi bir kaygımız olmadığından nede imza eklenmiştir nede başka bişey. isteyen herkes istediği yerde kullanabilir ve kullanıyorda. ki bu aracın sahibide de burada vede hiç bir zaman bu şekilde herhangi bir kimseye yanaştınığı sanmıyorum. hatta o videolarda bu resimleri görmek onu daha da mutlu ettiğini düşünüyorum altında imzası olmasa bile. yanlış mıyım melih abi?
quote:
Orjinalden alıntı: arifoem
_ anaconda _ kardeşim dediklerine katılıyorum. eğer sanal ortamda bişeyleri paylaşıyorsak önlemlerini almak da bize kalmış. ben ilk foto çektiğim zamanlar imza atmıyordum. sonra bir forumda benim fotoğrafımı kendi fotoğrafı gibi yayınlayan bir arkadaşa kızdığım için imzalamya başladım ve bu bana göre bir önlem. ama benim burada anlatmak istediğim imzasız yayınlayan arkadaşların fotolarını burada yayınladığımız zaman, en azından bu fotoların kimden olduğunu belirtmemiz gerekir.
diyeceksiniz fotosunu imzasız yayınlayan adamı savunmak sana mı kaldı ? bu noktada amacım birşeyler daha güzel olsun. kötü bir amaç gütmüyorum. sizleri kıracak bir cümle kurduysam özür dilerim ancak ben bu başlığın, herkesin kendi fotolarını yayınladığı bir başlık olmaısnı isterdim.
eğer bende/bizde sizi incitip,kırdıysak özür dileriz.
eline saglik arif,güzel resimler
slm genclik nasılsınız ne dava bu ya anlamadım gitti ne olmuş resim filan
YA ARKADAŞLAR BEN BU RESİMLERİ YÜKLEDİĞİM İLK SAYFADA ALINTI YAPTIĞIMI SÖYLEDİM...BEN BAZILARI GİBİ GİDİP DE OTOGARDA MUAVİNLERE BİR SİGARA YADA BİRAZ PARA VERİP RESİMLERİ ALIPDA BEN ÇEKTİM DEMİYORUM..ALINTI YAPTIĞIMI SÖYLÜYORUM..SİZE SORUYORUM HANGİSİ DAHA LEGAL..VERMİŞ OLDUĞUNUZ SİTEYE YAZDIM ZATEN YASAK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM...şimdi öğrendim ve resimleri siliyorum.....madem emek harcayarak emişsiniz buyrun turşusunu kurun
ya ben bunu anlamıyorum vermişse ne oldu yani bu forumddaki dotlarımız arkadaslarımız kendi memleketinin otobüslerini görüyor özlem gidermiş oluyor yani şaştım kaldım hadi burdaki resimlerden birisi şahsi otobüsünüz olsa ub.yilesi öldürcekmissiniz çoçukcağızı yavv benim otobüsün resimleri var ben gururlanıyorum burada görmeye yapmayın böyle arkadaslar burda kaset çıkartmıyorsunuz korsancılıkla suclayasanız çoçuğu ben ub.yilesi destekliyorum