Şimdi Ara

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ~ TOPLANALIM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
4
Favori
7.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muafiyet i anladım da bu zorunlu yabancı dil nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanium

"sınava girmek istiyorum" değil, zaten hazırlık sınıfı olan bölümleri kazanan herkesin ismi olacak listede. Bölümde alacağınız zorunlu yabancı dil dersi için başvuru gerekiyor. Benim başvurudan haberim yoktu, başvurular bittikten sonra haberim oldu. Yadam'ı aradım ne yaptıysam kabul ettiremedim, iki dönem boyunca cuma günleri sadece o ders için okula gittim. Hem hazırlığı hem zorunlu yabancı dili geçerseniz sizden iyisi yok.

100 soru. Geçme notu 60

hocam yabancı dil myo'un sitesine sınav 80 adet seçmeli sorulardan oluşacağını yazmışlar.. yani 48 soru mu baraj? bir de yanlışlar doğruları götürmüyor diye biliyorum, doğru muyum acaba?
  • Bu yıl 80 olabilir, her yıl bir şeyler değişiyor sonuçta. Yanlış doğruyu götürmüyor, bilemediklerini sallayıp 60'la kılpayı geçen çok adam var.

Zorunlu yabancı dil nedir? Üniversite fakülte bölüm farketmeden her öğrencinin göreceği derstir. Türk dili dersi de öyle, İnkılap tarihi dersi de öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanium -- 22 Ağustos 2012; 20:28:39 >
  • quote:

Bu yıl 80 olabilir, her yıl bir şeyler değişiyor sonuçta. Yanlış doğruyu götürmüyor, bilemediklerini sallayıp 60'la kılpayı geçen çok adam var.

Zorunlu yabancı dil nedir? Üniversite fakülte bölüm farketmeden her öğrencinin göreceği derstir. Türk dili dersi de öyle, İnkılap tarihi dersi de öyle.

Tamam anladım çok sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: Enzoru

quote:

Bu yıl 80 olabilir, her yıl bir şeyler değişiyor sonuçta. Yanlış doğruyu götürmüyor, bilemediklerini sallayıp 60'la kılpayı geçen çok adam var.

Tamam anladım çok sağol

Bide mimarlık ta cuma ders yok mu?isitesinde öyle yazıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AskhiA

quote:

Hepinize ilk ve en önemli tavsiyem: ne yapıp edip, gerekirse şimdiden oturup gramer çalışıp, muafiyet sınavını geçin, hazırlık sınıfını atlayın. (Hazırlıkta ingilizce öğrenemezsiniz, öğrenseniz de ertesi sene unutursunuz) "Halkı tutucu mudur?", "Disko-Bar çok mudur?" tarzı sorularla gerek yok bence, zaten olan olmuş sonuçlar açıklanmış, bunların hepsini gidince göreceksiniz. Konya'ya alışma sürecinizde işinizi kolaylaştıracak tüyolar alın bu konu üzerinden. Mesela kayıt için geldiğinizde El Kart (otobüs-tramvay kartı) başvurunuzu yapın, okulun ilk haftaları başvuru için saatlerce beklemezsiniz. Bir de "İlk hafta ders işlenmez" diye düşünmeyin, kimi hoca gelir tanışma muhabbetlerine girer gırgır şamata olur, kimisi de gelir ilk haftaymış umrunda olmaz dersini anlatır çeker gider. İlk yılınızda ilk haftayı asmamanız çok iyi olur. Sonraki yıllarda zaten bol bol asacaksınız.

Eğer kayıt için aileniz ile gelirseniz yemek yemeye Cemo'ya gidebilirsiniz, nezih bir ortamda güzel bir etliekmek yersiniz.

Başka sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.

hocam ingiliz dili ve edebiyatı İö kazandım.Eylül ilk haftasi kayıt için geleceiğim.

Hocam,
    1-Harç miktarını bulamadım dönemlik okulu arayıp soracağız artık ama nedir bilginiz varmı?
    2-Kayıt için geldiğimizde ne yapmalıyız başka (Otobüs kartı üyelik vsvs.)
    3-Kyk Yurt başvurusu yapcağım.Ama Atatürk yurdu diye biryer varmış.Netten ara ara bulamadım nedir?Yurt için tavsiyeleriniz?
    4-17 eylülde dersler başlıyormuş sanırım.Akedemik Takvimde okudum sanırım doğru yeri okdum.
    5 aklıma soracaklarım bu kadar geldi.sizin tavsiyeleriniz neler ne yapmalı şimdiden

1- Öğrenim kredisi için başvurduysanız harcın %20'sini ödeyeceksiniz veya hiç ödemeyeceksiniz (tam hatırlayamadım), başvurmadıysanız tamamını ödeyeceksiniz. Her iki durumda da Vakıfbank'a harç ödemek için gittiğinizde ne kadar borcunuz olduğu görünecek zaten (atm veya gişelerde). Yalnız orda ekstradan bir borç görünecek, 15 lira kimlik bedeli, 25 lira bilmer dönemlik ücreti. Kimlik bedelini ödeyin, bilmer abonelik ücretini ödemeyin derim. Bilmer hakkında bilgi edinebilirsiniz siteden. Oraya günlük giriş ücreti 1 lira, dönemlik ücret 25 lira. Eğer bir dönemde 25 defadan fazla girecekseniz abone olmanız sizin menfaatinize olur.

2- Şuan otobüs kartından başka birşey gelmiyor aklıma, gelirse eklerim.

3- Atatürk yurdunda bir arkadaşım kalıyor, hayatından memnun. Ben kyk'da hiç kalmadım ama kampüsteki kyk yurtlarının genel olarak iyi olduğunu söylüyorlar. Kyk'da kalan arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur. Yurtlar hakkında pek bilgim yok, üzgünüm.

4- Evet 17 eylülde başlıyor. Bu sene erkene almışlar. (tıp diş ve bir kaç fakültenin takvimi farklı, karışmasın)

Hocam,Cok Tesekkur ederim.Harikasin Boyle yardim almak cok guzel.ama daha merak ettklerim var hazir bilen birini bulmusken.sormak istiyorum.
    1-Ataturk Yurdu Ozel bir yurt sanirim.Nette sitesi falan yok boyle forumlarda konusulmus ama 2008 de onlarda.Okula uzakligi sartlari ucretleri hakkinda pek bir bilgi bulamadim.biliyorsaniz veya kyk harici kalabilecegimiz hesapli ve sartlari iyi olan (orn:odada en fazla 2-3 kisi kalinabilinen dus banyo icinde okula olabildigince yakin veya ulasimi kolay; net baglantili :D bu cok onemli donanimhabere baglanicam :p) Yurtlar varmi.Ve fiyatlari-sartlari nelerdir.Kayit icin geldigimde tarif edin oraya gideyim detayli bilgi alayim.adres yada isim tel yeter.
    2-Ingiliz dili ve edebiyatinda hazirlik yok diyo kilavuzlarda ama daha inanamadim.Kazandigimada inanamadim gerci ama.yok heralde :)Cunku neredeyse baktim tum unilerin vardi.
    3-Otobus kartini nerden ve nasil uyelik yaptiriyorum.bunu kayit gunune skstirayimmi yoksa (gerci nerede kalacagim daha bilmiyorum) geldigim gun mi yapayim dersler basladiginda.
    4-Kyk kredi basvurusu yapmadim ama yapacagim kalacak yerim yok cunku en azindan 1 donem kalayim diyorum.gelmeden once simdiden daha ne yapmamiz lazim kayit yapana kadar yaptiktan sonra izlememizi tavsiye ettiginiz yollar nelerdir.Ne yapmali.Genel olarak bahsediyorum
    5.Ogrenci kartini biliyorum.Selcugun silifkedeki 2 senelik okulunu bitirdim.Ama bilmer nedir site yapim asamasinda diyor.bir bilgi bulamadim.
    6.harc parasi islemlerini olabildigince aciklamissiniz.bankaya veya atm de kolayca yatiriliyormus.oss parasi gibi cok sevindim :)
    7.Daha oncede sormustum ama gelmeden once ne yapmali siz ilk defa gelecek olsaydiniz ne yapardiniz .
    Tekrar Tsekkurler

• Siteye baktınız mı bilmiyorum arkadşlar benim bişey dikkatimi çekti bilgisi olan yardımcı olursa sevınırım.

Sitede bi yerde ; Yabancı dil hazırlık programına katılacak öğrenciler 03 eylül 10.00 da yapılacak olan yabancı dil yeterlilik ve seviye belirleme sınavına gireceklerdir diyor.

Yan tarafında bulunan akademik takvimde ise ; Hazırlık atlama sınavı ( yabancı dil yeterlilik sınavı ) 10 eylül + 1.sınıf zorunlu yabancı dil dersi muhafiyet sınavı 24 eylül olmak üzere gözüme toplamda 3 tane tarih çarptı bunlardan hangisi oluyor simdi benimde zorunlu hazırlığım var.
  • ARKADASLAR SELCUK UNIVERSITESI YENI KAZANANLAR ICIN ANA SITESINDE DETAYLI BILGILENDIRME DUYURUSU YAPMISLAR.PASTE YAPMAK ISTEMEDIM.
    http://www.selcuk.edu.tr/duyuru/yenikazanan2013/takipet.jpg
    SAYGILARIMLA
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hepinize ilk ve en önemli tavsiyem: ne yapıp edip, gerekirse şimdiden oturup gramer çalışıp, muafiyet sınavını geçin, hazırlık sınıfını atlayın. (Hazırlıkta ingilizce öğrenemezsiniz, öğrenseniz de ertesi sene unutursunuz) "Halkı tutucu mudur?", "Disko-Bar çok mudur?" tarzı sorularla gerek yok bence, zaten olan olmuş sonuçlar açıklanmış, bunların hepsini gidince göreceksiniz. Konya'ya alışma sürecinizde işinizi kolaylaştıracak tüyolar alın bu konu üzerinden. Mesela kayıt için geldiğinizde El Kart (otobüs-tramvay kartı) başvurunuzu yapın, okulun ilk haftaları başvuru için saatlerce beklemezsiniz. Bir de "İlk hafta ders işlenmez" diye düşünmeyin, kimi hoca gelir tanışma muhabbetlerine girer gırgır şamata olur, kimisi de gelir ilk haftaymış umrunda olmaz dersini anlatır çeker gider. İlk yılınızda ilk haftayı asmamanız çok iyi olur. Sonraki yıllarda zaten bol bol asacaksınız.

Eğer kayıt için aileniz ile gelirseniz yemek yemeye Cemo'ya gidebilirsiniz, nezih bir ortamda güzel bir etliekmek yersiniz.

Başka sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.

hocam ingiliz dili ve edebiyatı İö kazandım.Eylül ilk haftasi kayıt için geleceiğim.

Hocam,
    1-Harç miktarını bulamadım dönemlik okulu arayıp soracağız artık ama nedir bilginiz varmı?
    2-Kayıt için geldiğimizde ne yapmalıyız başka (Otobüs kartı üyelik vsvs.)
    3-Kyk Yurt başvurusu yapcağım.Ama Atatürk yurdu diye biryer varmış.Netten ara ara bulamadım nedir?Yurt için tavsiyeleriniz?
    4-17 eylülde dersler başlıyormuş sanırım.Akedemik Takvimde okudum sanırım doğru yeri okdum.
    5 aklıma soracaklarım bu kadar geldi.sizin tavsiyeleriniz neler ne yapmalı şimdiden

1- Öğrenim kredisi için başvurduysanız harcın %20'sini ödeyeceksiniz veya hiç ödemeyeceksiniz (tam hatırlayamadım), başvurmadıysanız tamamını ödeyeceksiniz. Her iki durumda da Vakıfbank'a harç ödemek için gittiğinizde ne kadar borcunuz olduğu görünecek zaten (atm veya gişelerde). Yalnız orda ekstradan bir borç görünecek, 15 lira kimlik bedeli, 25 lira bilmer dönemlik ücreti. Kimlik bedelini ödeyin, bilmer abonelik ücretini ödemeyin derim. Bilmer hakkında bilgi edinebilirsiniz siteden. Oraya günlük giriş ücreti 1 lira, dönemlik ücret 25 lira. Eğer bir dönemde 25 defadan fazla girecekseniz abone olmanız sizin menfaatinize olur.

2- Şuan otobüs kartından başka birşey gelmiyor aklıma, gelirse eklerim.

3- Atatürk yurdunda bir arkadaşım kalıyor, hayatından memnun. Ben kyk'da hiç kalmadım ama kampüsteki kyk yurtlarının genel olarak iyi olduğunu söylüyorlar. Kyk'da kalan arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur. Yurtlar hakkında pek bilgim yok, üzgünüm.

4- Evet 17 eylülde başlıyor. Bu sene erkene almışlar. (tıp diş ve bir kaç fakültenin takvimi farklı, karışmasın)

Hocam,Cok Tesekkur ederim.Harikasin Boyle yardim almak cok guzel.ama daha merak ettklerim var hazir bilen birini bulmusken.sormak istiyorum.
    1-Ataturk Yurdu Ozel bir yurt sanirim.Nette sitesi falan yok boyle forumlarda konusulmus ama 2008 de onlarda.Okula uzakligi sartlari ucretleri hakkinda pek bir bilgi bulamadim.biliyorsaniz veya kyk harici kalabilecegimiz hesapli ve sartlari iyi olan (orn:odada en fazla 2-3 kisi kalinabilinen dus banyo icinde okula olabildigince yakin veya ulasimi kolay; net baglantili :D bu cok onemli donanimhabere baglanicam :p) Yurtlar varmi.Ve fiyatlari-sartlari nelerdir.Kayit icin geldigimde tarif edin oraya gideyim detayli bilgi alayim.adres yada isim tel yeter.
    2-Ingiliz dili ve edebiyatinda hazirlik yok diyo kilavuzlarda ama daha inanamadim.Kazandigimada inanamadim gerci ama.yok heralde :)Cunku neredeyse baktim tum unilerin vardi.
    3-Otobus kartini nerden ve nasil uyelik yaptiriyorum.bunu kayit gunune skstirayimmi yoksa (gerci nerede kalacagim daha bilmiyorum) geldigim gun mi yapayim dersler basladiginda.
    4-Kyk kredi basvurusu yapmadim ama yapacagim kalacak yerim yok cunku en azindan 1 donem kalayim diyorum.gelmeden once simdiden daha ne yapmamiz lazim kayit yapana kadar yaptiktan sonra izlememizi tavsiye ettiginiz yollar nelerdir.Ne yapmali.Genel olarak bahsediyorum
    5.Ogrenci kartini biliyorum.Selcugun silifkedeki 2 senelik okulunu bitirdim.Ama bilmer nedir site yapim asamasinda diyor.bir bilgi bulamadim.
    6.harc parasi islemlerini olabildigince aciklamissiniz.bankaya veya atm de kolayca yatiriliyormus.oss parasi gibi cok sevindim :)
    7.Daha oncede sormustum ama gelmeden once ne yapmali siz ilk defa gelecek olsaydiniz ne yapardiniz .
    Tekrar Tsekkurler

Yurtlar hakkında benim de fazla bilgim yok, üzgünüm. Ama söyle bir yol izleyebilirsiniz. Kayıt yaptıracak öğrenci/ailelerin çoğunluğu kayıtların ilk günü gelir, siz kayıtlardan bir gün önce yani yoğunluk olmadan gelirseniz yurtları teker teker gezer, beğendiğinize kaydolursunuz. Bir gece kalır, ertesi gün okula kaydolursunuz. Veya iki kere gel git yaparsınız, artık orasını bilemem.

Sizin bölümü bilmiyorum ama hazırlık olan bölümler teker teker yazıyor klavuzda da sitede de, ordan bakarsınız.

Otobüs kartına ben kampüste başvurmuştum, geçen sene büyükşehir belediyesinden başvurdular sanırım. Onu da okula geldiğinizde sorarsınız.

Bilmer -> kocaman bir internet kafe düşünün, liselilerin olmadığı, sessiz sakin, araştırma-ödev-proje için müsait, ferah-nezih bir internet ortamı. Evimizde-yurdumuzda fakültemizde internetimiz olduğu için hiç uğramıyoruz desem yeridir. Bilgisayarı olmayan arkadaşlar için gayet hesaplı ve pratik çözüm.

Harç işlemlerini açıkladığımı düşünüyordum ama sizi kırmayayım tekrar açıklayayım; Vakıfbank gişe veya atm'den T.C. kimlik numaranızla borcunuzu öğrenebilirsiniz ve yatırabilirsiniz. Hangi tarihler arasında yatırılacağını bilmiyorum fakat kayıtlardan önce yatırsanız iyi olur, sonra Vakıfbank şubesinde sıra beklersiniz. Katkı kredisine başvuranlar harç ödemiyor, sadece kimlik bedeli ve bilmer dönemlik abonelik ücreti (isteğe bağlı) ödüyor. Daha sonra kredi sonuçları açıklandığında iki dönemin harcının %20'sini ödüyorlar, daha sonraki yıllarda ise her dönemin başında ders kayıtlarından önce ödemeleri gerekiyor.

İlk defa gurbete çıkacak bir genç evde ne var ne yoksa valize doldurma hatasını yapar, bu hataya düşmeyin sadece gerekli olan eşyalarınızı alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kars1yaka35

Siteye baktınız mı bilmiyorum arkadşlar benim bişey dikkatimi çekti bilgisi olan yardımcı olursa sevınırım.

Sitede bi yerde ; Yabancı dil hazırlık programına katılacak öğrenciler 03 eylül 10.00 da yapılacak olan yabancı dil yeterlilik ve seviye belirleme sınavına gireceklerdir diyor.

Yan tarafında bulunan akademik takvimde ise ; Hazırlık atlama sınavı ( yabancı dil yeterlilik sınavı ) 10 eylül + 1.sınıf zorunlu yabancı dil dersi muhafiyet sınavı 24 eylül olmak üzere gözüme toplamda 3 tane tarih çarptı bunlardan hangisi oluyor simdi benimde zorunlu hazırlığım var.

Bunun hakkında bilgisi olan var mı? Benim de kafama takıldı.

• beyler Gazetecilikte hazırlık okunuyor mu, zorunlu mu acaba?
  • Hazırlık atlama sınavı hazırlık için geçersen 1den başlıyosun.Y.Dilden muafiyet sınavı 1.sınıftaki inglizce dersleri için eğer başarılı olursan o dersleri almana gerek kalmıyor,almıyorsun.
  • quote:

Siteye baktınız mı bilmiyorum arkadşlar benim bişey dikkatimi çekti bilgisi olan yardımcı olursa sevınırım.

Yeterlilik sınavı yatay geçişler içindir, okul açılmadan önceki hazırlık muafiyeti için (10 eylül de olanı), okul açıldıktan 1 hafta sonrada ilk sene göreceğin ingilizce derslerine girmemen içindir.

• Sorusu, merakı olan varsa sorabilirsiniz cevaplamaya çalışırım, bu arada hazırlık sınavının(yadam) geçmiş yıllardaki soru örnekleri bende olacaktı bulabilirsem yollarım. Hazırlık okumamaya çalışın, arkadaşlarımın dediklerine göre pek de faydalı değilmiş.
  • Elektrik-elektronik okuyan varsa msj pm fln atsa çok memmun olurum.Sormam gereken şeyler var
  • EV ARKADAŞI ARIYORUM. Bosna Hersek Mah. Kamer Sitesi A Blok'da 3+1 evime 1 veya 2 ev arkadaşı arıyorum. Kira : 700 TL. Kampüse en yakın Apartman, daha yakını yok .)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ~ TOPLANALIM

• hazırlık seviye belirleme sınavı 3 Eylül saat 10 da imiş. Biz üjiversiteye kayıt olmadan mı gireceğiz bu sınava ? Ya da sabah 8 de falan gidip mi kayıt olacağız.
  • Yanlış görmüş olabilir misin, çünkü çok saçma, hazırlığı okuyup okumayacagını bilmeden seviyesini neden belirlesinler

• quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

hazırlık seviye belirleme sınavı 3 Eylül saat 10 da imiş. Biz üjiversiteye kayıt olmadan mı gireceğiz bu sınava ? Ya da sabah 8 de falan gidip mi kayıt olacağız.

Ne zaman gırmıstın en son sıteye ? Bu benımde kafama takılmıstı ancak suan sıtede baktıgında 10 eylul olarak goruyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

hazırlık seviye belirleme sınavı 3 Eylül saat 10 da imiş. Biz üjiversiteye kayıt olmadan mı gireceğiz bu sınava ? Ya da sabah 8 de falan gidip mi kayıt olacağız.

Ne zaman gırmıstın en son sıteye ? Bu benımde kafama takılmıstı ancak suan sıtede baktıgında 10 eylul olarak goruyorum.

arkadaşlar 3 eylüldeki üniversitede okuyanlar içinmiş bizimki 10 unda olan
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.