Şimdi Ara

SENE ....'LAR SEN BİLMEZSİN AMA BEN BİLİRİM :) ( GEÇMİŞE YOLCULUK ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

quote:

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

ahh aahh..
    leblebi tozu yer, sapanla kuş vururduk.

kuştan çok cam vurduğumuz kesin!

o zaman oldu
    çocukluk işte

• quote:

Orjinalden alıntı: paradiss_tr
    quote:

Orjinalden alıntı: serkanyan
    quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro
    japon kale
    tombik
    eşinden memnun musun?
    yüzük kimde?
    turbo sakız.
    voltran
    he-man
    yakari (hayatımda izlediğim en salak çizgi filmdi ama yine de basşla saati gelince ekran başında olurduk)
    bir alışveriş bir fiş. (ali atik - ayşegül atik)
    gece 23:00 da çıkan "lütfen televizyonunuzu kapatmayı unutmayınız" uyarısı
    bu liste daha uzaaaaarr gider...

"kolları ve gövdeyi oluşturun bende başını oluşturacağım " sokakta da eşekk kadar sıpayken voltrancılık oynardık.
    ilk mac pc mi aldığımda mahhalledeki bütün arkadaşları eve doldurmuştum kapalı pc'yi hayret içinde 15 dakika hiç ses çıkarmadan sadece izlemişlerdi.
    Climanjaro sen bilirsin 20x20 kağıt disketle çalışırdı mandalı indirmeden disketi okumazdı .
    ayrıca pinokyo pisikletimle okulun duvarından atlamıştım boynuz direksiyon ters dönmüştü çenemi vurup yarmıştım :D

Abi nerden bulabiliriz şu disketlerden merak ettim

O disketi 5.25"lik die ararsan eski pc malzemesi satan yerlerde bi ihtimal bulursun...

88-89 yıllarında trt'de A TAKIMI, GÖREVİMİZ TEHLİKE, KARA ŞİMŞEK, KAPTAN POWER izlerdim arada FLİPERa takılırdım KAPTAN POWERI hatrlayan warmı birde OTOYOL ŞÖVALYELERİ diye bi dizi wardı ama sorduğum kimse bilmio o diziyi aramızda bilen warmı kısaca tarif edim, özel gizli görevli tır şöförleri wardı tırlarıda özeldi birisinin oturduğu yerin üstü açılır helikopter olurdu dierinin oturduğu yer üstünden ayrılır spor otomobil olurdu zamanın ötesinde dizilerden biriydi, sonra herkes gibi voltran, robotech gibi çizgi dizileri izlerdim, biraz büünce POWER RANGERS, UZAY YOLU ve yine trtde oynuyan gizli görevli bi deniz altı dizisi ile, konusu derin karanlık ridickin ilk bölümüne benzeyen bi dizi wardı suçlu taşırken bi gezegene düşüolar orda yaşam mücadelesi werilio...

Benimde pinokyo bisikletim oldu ayrıca babamın ben doğmandan aldığı PEUGEOT marka 303 model ince tekerlekli yarış bisikletim wardı sünnetimde BMX aldılar ama 2. haftası çalındı. Ardından atari salonları furyası başladı, taekwandoya yazılmıştım herakşam okuldan sona giderdim ancak oraya gitmeden yemek ve yol parasını atari salonunda harcardım sona aç aç spor yapardım 3ay dayandım sona ailem kilo kaybettim die aldılar Bi gazteden kupon biriktirip atari aldım kaset furyası başladı arkadaşlarla takas yapardım, izmirdeki bit pazarını we atari kaseti satan yerleri örendim

Sonrada ortaokulda bilgisayar programlama kursuna gittim 96yılıydı sanırım 486pclerde basic öreniodum we win95 yeni çıkmıştı yada ben öle hatrlıom ama tüm haberlerde gösteriolardı...

işte böleee

• KOMEDİ DANS ÜÇLÜSÜ
    şimdiki prodüktör bir zamanlar erol köse
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

KOMEDİ DANS ÜÇLÜSÜ
    şimdiki prodüktör bir zamanlar erol köse

dierlerine noldu acaba bide bunların filmi wardı dünya tersine döndü die

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 15 Eylül 2007; 11:12:48 >
  • hala komedi dans üçlüsü olarak çıkıyo diğer ikisi izmirde barlarda.
  • benim küçüklüğümde, 10 yıl önce falan futbolcu kartları vardı... Kutu kutu alırdık...
    sakızlarının bi kere çiğneyip atardık

yapıştırmaları tamamlayınca bisiklet top falan verirdi ama nedense hep 1 tanesi çıkmazdı. hep 1 tane eksik kalırdı. çıkmayacağını bile bile yine alırdık.

babam gazetenin verdiği atari almıştı. nasıl sevinmiştim. sabah aklam mario oynardım... o zamanlar bilgisayarlar disket sürücülüydü hep... karda kayak yapan bi adam vardı o oyunu bilirdik sadece. sonra CD-Rom'lu bilgisayarlar çıktı... birisi bilgisayar alınca CD'li mi diye sorardık heyecanla

Play Station'la da 1998'de tanıştım... bir arkadaşım almıştı.. Fifa 98 oynardık... Atariden sonra nasıl güzel gelirdi.

bi ara sürekli torpil, füze falan alırdık. bi sürü şekilde patlatırdık. şimdi düşünüyorum da ne kadar tehlikeli şeyler yapmışız...

su savaşlarını çok özlüyorum... yüzlerce su balonu, su tabancaları falan... herkes en büyük su tabancasını almak için uğraşırdı. bazılarınınki o kadar büyük olurdu ki taşıyamazdık

çeşmeden su doldururken ıslatmak yasak olurdu ama birileri oyunbozanlık yapıp su dolduranı bi ıslatırdı ne gülerdik... göle düşmüş gibi olurduk...

televizyonda pokemon ve Power rangers vardı... nasıl da severdik... Power Rangers başlayınca sokakta kimse kalmazdı...nasıl da özenirdik onlara... hep onlar gibi olma hayali kurardık

saklambaç, simit falan oynardık...

ahh ah ne günlerdi

• 80'ler 90'lar bitmeseydi diyorum ama ben sadece 90'lı yılları görebildim ve özellikle 90'ların bitmesini istemezdim (91 doğumlu olarak malum).

Eski bir MS-DOS'lu Win95'li bilgisayar, eski oyunlar. Doom, Hugo, Duke Nukem .....

Televizyonda Çarli vardı.

Coco Jambo

Atari

Tetris

Sıdıka

Tenten vardı hiç ama hiç kaçırmazdım.

Şirinler

SUPER MARIO

56K Dial-up modemle ilk Internet'e girişim...(Yahoo!'ya girmiştim)

Olacak O Kadar

Bir Demet Tiyatro

Intel Pentium I

Gerçekten Trailer zannettiğimiz MS-DOS giriş videoları. Ya hatırlıyorum mesela Volfied'ın girişinde ve bitişinde sözde bir video vardı uzay gemisi prenses falan... Hey gidi günler ya biz de gerçekten oyun videosu zannediyorduk.

Renksiz eski cep telefonları

Arçelik'in eski bir televizyonu

Dedemlerin Almanya'dan getirdiği AEG Buzdolabı, çamaşır makinası ve daha nice ev eşyası

Kim 500 Milyar İster

Özkan Uğur'la Ağırlığınca Altın

Ixir Internet bağlantısı. (Hala var bende küçük bir CD'si duruyor) Banu Alkan'lı Ixir reklamları. Babam zamanında almıştı ama şimdi işe yaramıyor.

Bücür Cadı ve Çılgın Bediş faciaları...

Kemal Sunal'lı E-Kolay.Net reklamları

Şebnem Ferah - Vazgeçtim Dünyadan

Digimon'lar ve Pokemon'lar

Windows Media Player 6, Internet Explorer 5, Winamp 1...

Reyting Hamdi

...................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Eylül 2007; 12:07:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

80'ler 90'lar bitmeseydi diyorum ama ben sadece 90'lı yılları görebildim ve özellikle 90'ların bitmesini istemezdim (91 doğumlu olarak malum).

Eski bir MS-DOS'lu Win95'li bilgisayar, eski oyunlar. Doom, Hugo, Duke Nukem .....

Coco Jambo

Atari

Tetris

Ruhsar

Şirinler

SUPER MARIO

Olacak O Kadar

Bir Demet Tiyatro

Intel Pentium I

Gerçekten Trailer zannettiğimiz MS-DOS giriş videoları. Ya hatırlıyorum mesela Volfied'ın girişinde ve bitişinde sözde bir video vardı uzay gemisi prenses falan... Hey gidi günler ya biz de gerçekten oyun videosu zannediyorduk.

Dedemlerin Almanya'dan getirdiği AEG Buzdolabı, çamaşır makinası ve daha nice ev eşyası

Kim 500 Milyar İster

Ixir Internet bağlantısı. (Hala var bende küçük bir CD'si duruyor) Banu Alkan'lı Ixir reklamları. Babam zamanında almıştı ama şimdi işe yaramıyor.

Reyting Hamdi

...................

Ordan Ruhsar'ı çıkar Sıdıka'yı ekle bence

• quote:

Orjinalden alıntı: Moviemetal

quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

80'ler 90'lar bitmeseydi diyorum ama ben sadece 90'lı yılları görebildim ve özellikle 90'ların bitmesini istemezdim (91 doğumlu olarak malum).

Coco Jambo

Atari

Tetris

Ruhsar

Şirinler

SUPER MARIO

Olacak O Kadar

Bir Demet Tiyatro

Intel Pentium I

Kim 500 Milyar İster

Reyting Hamdi

...................

Ordan Ruhsar'ı çıkar Sıdıka'yı ekle bence

Anaaaam onu nasıl unutmuşum kardeş ya. İyi hatırlattın.

• İlk bilgisayar aldığımızda fifa 2000 vardı 9 yaşındaydım o zamanlar çok mutlu olmuştum fifa 2000 i yüklemeyi başarınca ondan daha öncesinde bizim okulun bilgisayarlarınd aprince of persia oynuyodum windows yoktu sanırsam
  • İlk 3-4 yaşındaydım. MS-DOS'lu eski bir bilgisayarımız vardı. Hugo vardı içinde.

Ben klavyede Space tuşuna saf saf basardım. Trenli bir oyundu. Karşıdan tren geliyordu falan. Babam MS-DOS komutlarını yazar oyunu açardı. Ben karşısına geçerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Eylül 2007; 12:18:34 >
  • daha ufağım marka modelini bilmiyorum ama bir joystic birde klavyeden takılan disketi vardı yemyeşil bir ekranda araba sürüyordum sabahtan akşama kadaaar şimdiki cep telfonlarındaki oyunlar dahi daha iyi
    şimdiki cocuklar şanslı hemde baya şanslı
  • pazar gecesi sineması...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ziborotty

pazar gecesi sineması...

parlement sinema kulubü pazar gecesi sinemasını sunar

tabi Linda hanımın seslendirdiği All My Life eşliğinde

birde popcorn sineması vardı yine stardaydı sanırım

bizim zamanımızda kara kutu vardı ağlaya zırlaya aldırmıştım anneme uçak oyununu oynardık

bizimkiler yeter artık televizyonu bozacan derlerdi

hey gidi günler

• Ben 1ooo liraya sandaviç 5oo lirayada ayran aldıgımı hatırlarım Sene 92 93 sanırım
  • Kırmızı noktalı filmler vardı çin çin falan

mirkelamın çıkış yaptığı şarkısını hatırlıyorum arenaya çıkartmışlardı

yılan oyunu oynardık yılan şeklinde kıvrılan tebeşirle çizdiğimiz birbirine paralel iki çizginin arasından gazoz kapaklarını çizgilerin dışına çıkarmadan parmaklarımızla itekleyerek oynardık

mahalledeki kızlarla yakan top, yakalamacılık, ip hoplama , sek sek, evcilik gibi oyunlarada katılırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E3535519 -- 18 Ekim 2007; 1:52:22 >

• a bin 18

ablan 19
  • onceden tavuklu saat modaydı

bilen bilir , alarmı caldıgı zaman yan odadan zıplarsın ...

SENE ....'LAR SEN BİLMEZSİN AMA BEN BİLİRİM :) ( GEÇMİŞE YOLCULUK )
  • Uzaylı zekiye diye bi dizi vardı bide
  • Her hafta sonu mavi ay'ı seyrederdik, dallas'ı anlamazdık pek, karışık gelirdi, büyüklerimizle seyrediyor diye seyrederdik.

Geceleri saat kurar kalkar, yunan televizyonu ET-1'den kara şimşek'i hiç bir kelimesini anlamadan siyah-beyaz seyrederdik.

İlk renkli yılbaşı programını ve meclis yeminini hatırlıyorum. Bütün herkes oturup yemin törenini seyretmişti.

salçalı ekmek yerdik, tuz ekilmiş sanalı ekmek yerdik

ilk bilgisayarım 1985 yılında alınmıştı, hazırlıktan orta bire geçince, ZX Spectrum 48K, 10 dakika oyunun kasetten yüklenmesini beklerdik, sabetour en sevdiğim oyundu. dekatlon vs. ile parmaklarımız kas yapardı.

Pinokyo, Sindrella bisikletler vardı

Okuldan geldiğimiz gibi çantayı kapıdan eve atar, dışarı çıkardık ve akşam yemeği için annem çağırana kadar koşturur dururduk...

Bİbib sakızlardan çıkan otomobil kağıtlarını biriktirir, birbirimizle yarıştırırdık, en sevdiğim aston martin lagonda idi.

İpucu, borsa oynardık.

arkadaslarla kavga eder, 15 dakika sonra maç yapardık.

Trafikten korkmadan saatlerce yollarda bisiklete binerdik.

bakkala hesaba yazdırır çikolata alırdık, sonra babam çok kızardı

apartmandaki komşularımızı ve çocuklarını tanırdık, mahalledeki bütün çocukları tanırdık

alamancıların getirdikleri oyuncaklara gıpta ile bakardık

liste hazırlanır, kasetçiye gidilir, istenilen şarkılar kasete kayıt ettirilirdi, herkesin özel karışık kasedi olurdu. telif hakkı falan yoktu...

Yaşlanmışmıyım be... (34 oluyor...)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.