Şimdi Ara

SENE ....'LAR SEN BİLMEZSİN AMA BEN BİLİRİM :) ( GEÇMİŞE YOLCULUK )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar isteyenler bu topic altında geçmiş yıllara dönebilir. O günleri tekrar yaşıyabilir yaşatabilir bugün ile dünü karşılaştırabilir.

Yıl 1995 ! Bir bilgisayar vardı bizde ! Tabii şimdikiler gibi değil özelliklerini hatırlıyamıyorum ama bir cdrom u vardı cd'yi direkt koyamıyorduk ilk önce bir aparat içine yerleştiriyor öyle koyuyorduk. Oyun olarakta bir derginin verdiği köstebek avlama amiral battı gibi oyunlar oynuyorduk ne büyük zevkti Hey gidi günler Hey !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradiss_tr -- 13 Eylül 2007; 12:53:19 >

• Birde bugün 5 YTL'ye satılan spiderman'li batman'li vb. saatler var ya çocukluğumda onlardan istemiştim. O zamanlar çok büyük paraydı onlar. Bayağı ağlamıştım en son zar zor almıştım saati ertesi gün düşürdüm kırıldı. Yani anlıyacağınız o dönemde de Made in China terörü vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradiss_tr

Birde bugün 5 YTL'ye satılan spiderman'li batman'li vb. saatler var ya çocukluğumda onlardan istemiştim. O zamanlar çok büyük paraydı onlar. Bayağı ağlamıştım en son zar zor almıştım saati ertesi gün düşürdüm kırıldı. Yani anlıyacağınız o dönemde de Made in China terörü vardı
    Yukarı
  • quote:

Yukarı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: paradiss_tr

Yukarı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: paradiss_tr

Yukarı

Alıntıları Göster
    1990-1991 gibiydi sanırım
    commodore 64 vardı , kasetli...
    onda prince oynardık. hanch back oynardı.
    ne günleri o günler.

sonraaaa... 1986 da bir pinokyo bisikletim olmuştu
    çoğunuz bilmez... ortasınbdan ikiye katlanırdı bu bisiklet.

o zamanlar arkadaşlarımız vardı. kimse evinde durmaz gece yarılarına kadar oynardı.
    ne zaman ki bilgisayarlar fazla yakınımıza geldi, o zaman arkadaşlık bozuldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

1990-1991 gibiydi sanırım
    commodore 64 vardı , kasetli...
    onda prince oynardık. hanch back oynardı.
    ne günleri o günler.

sonraaaa... 1986 da bir pinokyo bisikletim olmuştu
    çoğunuz bilmez... ortasınbdan ikiye katlanırdı bu bisiklet.

o zamanlar arkadaşlarımız vardı. kimse evinde durmaz gece yarılarına kadar oynardı.
    ne zaman ki bilgisayarlar fazla yakınımıza geldi, o zaman arkadaşlık bozuldu.

Alıntıları Göster
    Salçalı ekmek yerdik. Şimdiki çocuklar bilmez o güzel tadı

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POFUDUK -- 14 Eylül 2007; 11:25:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: POFUDUK

Alıntıları Göster
    Climanjaro bilgisayar ve arkadaşlıklarımızla ilgili güzel bir tespitte bulunmuşsun.

belki de bu insanın bencillik genlerinden kaynaklanan bir şey.

yıl 1997, doğum günümde micro genius atari hediye gelmişti. her akşam okul çıkışı sınıf arkadaşım ile bize gelir, mario falan oynardık. o zamanlar ne sarardı o oyun.... daha sonra bilgisayar çıktı, bilgisayarda da oynadık biraz ama hiçbir zaman atarideki kadar zevk alamadım.

ve eğer imkanınız varsa, yapı kredi yayınlarının "bir maniniz yoksa annemler size gelecek" isimli kitabını okuyun. geçmiş ile bugün arasında nasıl bir değişim var harika anlatmış.

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi löpçük -- 14 Eylül 2007; 11:36:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: POFUDUK

Alıntıları Göster
    tasolar vardı mega taso falan sırf onlar yüzünden günde 3-4 cips alırdık.bizizm bir kız arkadaşa 10 tane çıkmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

tasolar vardı mega taso falan sırf onlar yüzünden günde 3-4 cips alırdık.bizizm bir kız arkadaşa 10 tane çıkmıştı.

Alıntıları Göster
    Taso dedin de benimde aklıma içinden para çıkan sakızlar aklıma geldi ! Çok eski bir şey değil ama galiba tarihe gömüldü o da bir kutu sakız almıştım onlar için Belli bir miktar biriktirince top filan veriyorlardı alan görmedim ama veriyorlarmış

• quote:

Taso dedin de benimde aklıma içinden para çıkan sakızlar aklıma geldi ! Çok eski bir şey değil ama galiba tarihe gömüldü o da bir kutu sakız almıştım onlar için Belli bir miktar biriktirince top filan veriyorlardı alan görmedim ama veriyorlarmış

Alıntıları Göster
    Özcan sakızları vardı eskiden. Diğer markalar pek şişmezdi ama bu marka sakız acayip balon yapardı. Yumuşak bi sakızdı.

Çokomel vardı bide. Ben çokomelin beyaz süngerimsi yerini çikolata kabuğuyla birlikte yer bisküvisini yemezdim.

Bir zamanlar lastik ayakkabılar da modaydı. Bayanlar için nylon renkli ve ökçeli ayakkabılarda mevcuttu. Alt gelir grubu ve köy yaşamı için uygundu.

Bir zamanlar sefer tasları modaydı. Memurlar işe gidip gelirken içlerine yemek koyarlardı öğlen işte yemek için. 2 yada 3 katlı bişeydi.

Birde siyah öğrenci önlükleri vardı. Onlara baktıkça içim kararırdı.

Hey gidi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

Özcan sakızları vardı eskiden. Diğer markalar pek şişmezdi ama bu marka sakız acayip balon yapardı. Yumuşak bi sakızdı.

Çokomel vardı bide. Ben çokomelin beyaz süngerimsi yerini çikolata kabuğuyla birlikte yer bisküvisini yemezdim.

Bir zamanlar lastik ayakkabılar da modaydı. Bayanlar için nylon renkli ve ökçeli ayakkabılarda mevcuttu. Alt gelir grubu ve köy yaşamı için uygundu.

Bir zamanlar sefer tasları modaydı. Memurlar işe gidip gelirken içlerine yemek koyarlardı öğlen işte yemek için. 2 yada 3 katlı bişeydi.

Hey gidi günler..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

Hey gidi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

Hey gidi günler..

Alıntıları Göster
    japon kale
    tombik
    eşinden memnun musun?
    yüzük kimde?
    turbo sakız.
    voltran
    he-man
    yakari (hayatımda izlediğim en salak çizgi filmdi ama yine de basşla saati gelince ekran başında olurduk)
    bir alışveriş bir fiş. (ali atik - ayşegül atik)
    gece 23:00 da çıkan "lütfen televizyonunuzu kapatmayı unutmayınız" uyarısı

bu liste daha uzaaaaarr gider...

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

japon kale
    tombik
    eşinden memnun musun?
    yüzük kimde?
    turbo sakız.
    voltran
    he-man
    yakari (hayatımda izlediğim en salak çizgi filmdi ama yine de basşla saati gelince ekran başında olurduk)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

japon kale
    tombik
    eşinden memnun musun?
    yüzük kimde?
    turbo sakız.
    voltran
    he-man

"kolları ve gövdeyi oluşturun bende başını oluşturacağım " sokakta da eşekk kadar sıpayken voltrancılık oynardık.
    ilk mac pc mi aldığımda mahhalledeki bütün arkadaşları eve doldurmuştum kapalı pc'yi hayret içinde 15 dakika hiç ses çıkarmadan sadece izlemişlerdi.
    Climanjaro sen bilirsin 20x20 kağıt disketle çalışırdı mandalı indirmeden disketi okumazdı .
    ayrıca pinokyo pisikletimle okulun duvarından atlamıştım boynuz direksiyon ters dönmüştü çenemi vurup yarmıştım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanyan -- 14 Eylül 2007; 14:22:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanyan

quote:

japon kale
    tombik
    eşinden memnun musun?
    yüzük kimde?
    turbo sakız.
    voltran
    he-man

"kolları ve gövdeyi oluşturun bende başını oluşturacağım " sokakta da eşekk kadar sıpayken voltrancılık oynardık.
    ilk mac pc mi aldığımda mahhalledeki bütün arkadaşları eve doldurmuştum kapalı pc'yi hayret içinde 15 dakika hiç ses çıkarmadan sadece izlemişlerdi.
    Climanjaro sen bilirsin 20x20 kağıt disketle çalışırdı mandalı indirmeden disketi okumazdı .
    ayrıca pinokyo pisikletimle okulun duvarından atlamıştım boynuz direksiyon ters dönmüştü çenemi vurup yarmıştım :D

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: serkanyan

quote:

japon kale
    tombik
    eşinden memnun musun?
    yüzük kimde?
    turbo sakız.
    voltran
    he-man

Abi nerden bulabiliriz şu disketlerden merak ettim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serkanyan

quote:

japon kale
    tombik
    eşinden memnun musun?
    yüzük kimde?
    turbo sakız.
    voltran
    he-man

Abi nerden bulabiliriz şu disketlerden merak ettim

Alıntıları Göster
    pazar sabahları trt 1 deki filmin verdiği tadı şimdi hiç bir filmde alamıyom mesela süpermen oynardı horby filen

• quote:

Orijinalden alıntı: göksel28

pazar sabahları trt 1 deki filmin verdiği tadı şimdi hiç bir filmde alamıyom mesela süpermen oynardı horby filen

Alıntıları Göster
    Ben küçükken 1995 lerde tenten vardı tv de ah ah
    Pokemon vardı
    sonra ilk pc mi ben 3 yaşında dükkanda oynadım o zamanki en iyi oyun olan bir footbal vardı baya eziqti adamlar noktaydı ama şuan ondan aldğım zevki fifadan alamıyorum.

Hatta Alladdin vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: göksel28

Alıntıları Göster
    sene 1997-98 falan.dayımın yazlığına gitmiştik.orda da bi internet cafe vardı.playstation falanda vardı.hayatımda ilk kez orda görmüştüm playstation i.oynanan oyunda winning 3 dü galiba.oyunu gördükten sonra dayımlara gitmemiştim orda yatıyor orda kalkıyorum resmen.kuzenlerle turnuva falan yapıyoruz ama nasıl.herkes hırs içinde kaybedince kavga falan cıkıyor.

şimdi kuzenler her görüştüğümüzde oynarız fakat o eski tadı olmuyor.

ayrıca kuzenimle civilization 3 oynardık.benim pc 64 ram 500mhz di.oyunda 2000 yıllara geçince hatırlıyorum bir turn geçmesi için 16 dakka beklemiştik.ama oyun bize öyle güzel geliyordu ki anlatamam.sanki o an o oyunu yaşıyor gibiydik.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtilhan

Ben küçükken 1995 lerde tenten vardı tv de ah ah
    Pokemon vardı
    sonra ilk pc mi ben 3 yaşında dükkanda oynadım o zamanki en iyi oyun olan bir footbal vardı baya eziqti adamlar noktaydı ama şuan ondan aldğım zevki fifadan alamıyorum.

Hatta Alladdin vardı

Alıntıları Göster
    Ben 14 yaşındayım ben 7-8 yaşındayken mahalledeki en şanslı çocuktumO zaman kimsede bilgisayar yoktu mahallede benim eniştem tam bizime evin karşısına internet cafe açmıştı böyle bal olurmuGiderdim beleş oynardım sabah 12den gece 12e kadar dururdum.Bazen ben bakardım dükkana. O zamanlar fiş yazardık.Çocuklar gitmiş kırtasiyeden fiş almışlar.Bizim yazdığımız fişlerlel daha ileri bir saat yazan fişi değiştirdiydiler.Sonra ben gördüm bunlara benden kaçarmı.İki tane çıcuk benden büyükler la baktım bunlar beni döver hemen baktım bir cafeye bizim abiler doluHemen dedim geçin bakim eniştem gelene kadar bekliceniz.Sonra tutuyom ben kollarından kaçmasınlar diye.Aha bi çişim geldiki tutamıyom valla ben tuvalete girdim bi baktım namuzsuz herifler kaçmışHalf Lifeyi çok iyi oynardım.Bir manav vardı önünden geçemiyodum.İşte o zaman bi çocuk vardı 15 yaşlarında manav çırağı ben bunu hep öldürürdüm beni tehtih ederdi manvın önünden geçme diyeSonra bende bilgisayar almıştım mahallenin ilk bilgisayarıAma cafeden kopamadım ta ki kapanana kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Ben 14 yaşındayım ben 7-8 yaşındayken mahalledeki en şanslı çocuktumO zaman kimsede bilgisayar yoktu mahallede benim eniştem tam bizime evin karşısına internet cafe açmıştı böyle bal olurmuGiderdim beleş oynardım sabah 12den gece 12e kadar dururdum.Bazen ben bakardım dükkana. O zamanlar fiş yazardık.Çocuklar gitmiş kırtasiyeden fiş almışlar.Bizim yazdığımız fişlerlel daha ileri bir saat yazan fişi değiştirdiydiler.Sonra ben gördüm bunlara benden kaçarmı.İki tane çıcuk benden büyükler la baktım bunlar beni döver hemen baktım bir cafeye bizim abiler doluHemen dedim geçin bakim eniştem gelene kadar bekliceniz.Sonra tutuyom ben kollarından kaçmasınlar diye.Aha bi çişim geldiki tutamıyom valla ben tuvalete girdim bi baktım namuzsuz herifler kaçmışHalf Lifeyi çok iyi oynardım.Bir manav vardı önünden geçemiyodum.İşte o zaman bi çocuk vardı 15 yaşlarında manav çırağı ben bunu hep öldürürdüm beni tehtih ederdi manvın önünden geçme diyeSonra bende bilgisayar almıştım mahallenin ilk bilgisayarıAma cafeden kopamadım ta ki kapanana kadar.

Alıntıları Göster
    moruklar burda toplanmış haaa

kızmayın yahu bende pinokyo bisiklet ve commodore64, he-man döneminde büyüdüm. Yılı söylesek yaş çıkacak meydana ipucu vereyim 30 dan fazlayım

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

moruklar burda toplanmış haaa

kızmayın yahu bende pinokyo bisiklet ve commodore64, he-man döneminde büyüdüm. Yılı söylesek yaş çıkacak meydana ipucu vereyim 30 dan fazlayım

Alıntıları Göster
    ahh aahh..
    leblebi tozu yer, sapanla kuş vururduk.
    Kertenkele yakalar, sonra kaset kutularıyla tuttuğumuz arılarla aynı kaba koyar kavgalarını izlerdik!
    çamlıca gazoz (henüz ülkerin rezilliğinde değildi) alabilmek için 2 gün sadece simit yerdik okulda.
    mahalle kavgaları çıkarır, ertesi gün aynı çocuklarla köpek dövüştürürdük.
    eriklere dalardık, DX386'larda MS_DOS kullanırdık. Prince of Persia, Volfied oynar, bitirdiğimiz zaman oyunun sonunu arkadaşlara anlatırken kendimizle gurur duyardık! Windows ilk çıktığında hiç sevmemiştik ama sonra bağrımıza bastık. Command&Conquer ilk oyununu çıkarmıştı. Devrim demiştik. Sonra Doom geldi, aklımız oynadı!

hepimizin sevdiği bir kız vardı. mahalle maçlarında bizi izlediklerinde hava atmak için şekilden şekle girerdik.
    meyve ağaçlarında her birimiz en az 2-3 kere ağacın sahibinin yukarıdan döktüğü sularla ıslanmışızdır.

yazlık sinemalar vardı. illaki kaçak girer, ailemizden aldığımız bilet parasıyla dönüşte gofret-gazoz falan alırdık.
    ne zaman hastalansak ailelerimizden iğne olma karşılığı oyuncak ister, çoğu zamanda aldırırdık.
    ülkenin geleceğiymiş, terörmüş, küresel ısınmaymış.. hiç düşünmezdik böyle şeyleri. Çünkü böyle dertlerimiz hiç olmadı bizim! Çünkü yarınımıza umutla bakabiliyor, kısmende olsa önümüzü görebiliyorduk!

Almanyadan gelen akrabalarımızı daha doğrusu getirecekleri hediyeleri dört gözle beklerdik.
    kilometrelerce yürür, mahalle çeşmelerinde su savaşları yapardık.
    bizler SIKI ÇOCUKLARDIK!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 14 Eylül 2007; 23:17:59 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.