Şimdi Ara

SENE OLMUŞ 2020 MTV YATIRAMIYORUM!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
1
Favori
12.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta abime trafik cezası geldi. Gib.gov.tr ve banka uygulamasından baktık ceza gözükmüyor. %25 indirimden yararlanalımdiye hemen ödemek istedik yok. Ceza hiç bir şekilde çıkmıyor. Abim vergi dairesine gitti ve cezayı öyle ödedi. Bu aralar bu kamu siteleriyle ilgili anlaşılmayan durumlar söz konusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimkide başka hikaye, gib den kredi kartıyla ödeme ekranına geçtim, bir baktım 99 tl diyor,

noluyoğnuz demeye kalmadan jeton düştü,

araç 15 yılını doldurmuş,

Ne Mutlu Türküm Diyene

böyle güzelliklerde olmuyor değil ilk defa arabam eskidiği için mutlu oldum

akşamda bu güzellik devam etti, gelen doğalgaz faturasını gördüğümde sevincim bir kat daha arttı,

500 lira üzeri beklediğim fatura, 350 gelmişti,

Allah herkese böyle güzellikler nasip etsin

• Kredi kartı kullanmıyorum diyen adama yüklenen başka da bir ülke göremezsiniz, halbuki kullanmayana hak verilemesi gerekirken... Bu coğrafyadan akıl uzaklaşalı baya olmuş...

• Hayırdır senin sıkıntın ne?

Adam burada derdini anlatıyor sen gelmiş ne anlatıyorsun.Abuk sabuk mesajlar yazarak konuyu baltalama.
    Ne yapalım kredi kartın varsa? Oturup ağıt mı yakalım? Tuzunuz kuru herhalde herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz.

Öyle bir yazmışlarki sanki kredi kartı sahibi olmamak suçmuş gibi. Kimse almak zorunda değil.
    "Sistem neden böyle,niye özel banka kartıyla ödeme yok" diyeceğinize adamı kredi kartı yok diye suçluyorsunuz. Olay kredi kartı değil.Olay özel bankalardan ödeme yapamamak.

Koyun gibi mi olalım? Yapılan haksızlığa itiraz etmeyelim mi?

@deli_ziya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Hayırdır senin sıkıntın ne?

Adam burada derdini anlatıyor sen gelmiş ne anlatıyorsun.Abuk sabuk mesajlar yazarak konuyu baltalama.
    Ne yapalım kredi kartın varsa? Oturup ağıt mı yakalım? Tuzunuz kuru herhalde herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz.

Öyle bir yazmışlarki sanki kredi kartı sahibi olmamak suçmuş gibi. Kimse almak zorunda değil.
    "Sistem neden böyle,niye özel banka kartıyla ödeme yok" diyeceğinize adamı kredi kartı yok diye suçluyorsunuz. Olay kredi kartı değil.Olay özel bankalardan ödeme yapamamak.

Koyun gibi mi olalım? Yapılan haksızlığa itiraz etmeyelim mi?

@deli_ziya
    sanane arkadaşım? arkadaş cevap yazsın, sen avukatı mısın? matematiğiniz zayıf, gelirinizle giderinizi hesaplayamayıp, suçu kredi kartına atıyorsunuz. teknolojinin nimetlerinden yararlanmayıp sızlanıyorsunuz. irlandada elektriğin olmadığı bir adada iş başvurusu varmış. gidin orada çalışın. elektrik yok trafik yok. doğayla baş başa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 17 Ocak 2020; 15:34:35 >

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    ogrencıyım 1300tl lımıtlew verdiler h ocam baslangıcta 650 idi artırdılar sonra. Taksit vs icin lazım oluyor bana
  • Madem öyle yıllık aidatı olmayan bir kredi kartı edinin, kredi kullanmak gereken yerde kullanın ödeme günü gelince de basit bir işlemle hesabınızdaki şok gibi paradan kredi kartı ödemesini gerçekleştirin...

• işin özü "vergi,vergi dairesine yatırılır." 😄

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sene olmuş 2020 hala kredi kartı kullanmıyorum diyor

sene olmuş 2020 teknolojiden faydalanmak istiyor ama internete karşıyım ben

sene 2020 ama ben bilgisayar kullanmaya karşıyım mtv mi düşünce gücümle yatırmak istiyorum

• cypresshilltr kullanıcısına yanıt
    cea sisteme işlenince yeniden ödemen gerekebilir onu. benzeri arkadşaın başına geldi. görünmeden ödememek lazım
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Kim kred, kartı kullanmaktan korkuyorum demiş?
  • Kredi kartına ihtiyaç yok bu iş için. Hesap kartı olsa yetiyor.

Ziraat mobil üzerinden 30 saniyede ödedim
  • caspento kullanıcısına yanıt
    İşin trajıkomik kısmı ise TÜVTURK te kredi kartı kabul etmiyor.Herkes kendince bir tezgah kurmuş olan vatandaşa oluyor.
  • Kamu Bankalarını kurtarma çalışması olduğunu düşünüyorum ben, eskiden kimse zorunda olmadıkça kamu bankasını kullanmazdı çünkü özellerle başa çıkamazdı kamular.

Şimdi Ziraat'in uygulamasını falan baya geliştirmişler ama tabi yine yeterli değil İş, Garanti vb. bankalarla kafa tutması için daha çok peynir ekmek yemesi gerekliydi. Devlette çözümü kamu bankalarına ayrıcalık tanımakta gördü diye düşünüyorum.

Bakın demedi demeyin bunun gibi daha çok yetkiyi özelden alacaklar ileride. Hatta amaçlarına ulaşamazlarsa ileride kartla ödeme değil hiçbir şekilde özelden bu tarz vergileri ödetmeyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 17 Ocak 2020; 17:11:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDoctor

Kamu Bankalarını kurtarma çalışması olduğunu düşünüyorum ben, eskiden kimse zorunda olmadıkça kamu bankasını kullanmazdı çünkü özellerle başa çıkamazdı kamular.

Şimdi Ziraat'in uygulamasını falan baya geliştirmişler ama tabi yine yeterli değil İş, Garanti vb. bankalarla kafa tutması için daha çok peynir ekmek yemesi gerekliydi. Devlette çözümü kamu bankalarına ayrıcalık tanımakta gördü diye düşünüyorum.

Bakın demedi demeyin bunun gibi daha çok yetkiyi özelden alacaklar ileride. Hatta amaçlarına ulaşamazlarsa ileride kartla ödeme değil hiçbir şekilde özelden bu tarz vergileri ödetmeyebilirler.
    Aynen öyle. 1 senedir mevduat faizinin de altında faizle zararına kredi dagittirip durdular zorla kamu bankalarına. Dövizin ateşini söndürmek için zararına bozdurttuklari dolarlar da cabası.Kaynak aktarma calismasi bunlar hep...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 17 Ocak 2020; 17:38:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cypresshilltr

Geçen hafta abime trafik cezası geldi. Gib.gov.tr ve banka uygulamasından baktık ceza gözükmüyor. %25 indirimden yararlanalımdiye hemen ödemek istedik yok. Ceza hiç bir şekilde çıkmıyor. Abim vergi dairesine gitti ve cezayı öyle ödedi. Bu aralar bu kamu siteleriyle ilgili anlaşılmayan durumlar söz konusu.
    beyanlı ödeme seçeneğini kullandığınız vakit gib sistemi egm sistemi ile irtibatı kurup ceza makbuzu bilgilerini ekrana getiriyor bakıp kontrol ediyorsun doğru ise öde tuşuna basıyorsun, bu senelerdir böyle anlaşılmayan bir durum söz konusu değil

ceza gelip tebliğ edildiyse süre başlıyor demektir, gib sisteminde de görmeyi beklersen ve süreyi geçirirsen indirimden faydalanamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 17 Ocak 2020; 17:55:48 >
  • koppa kullanıcısına yanıt
    Ben de kıl oldum. Kart sahibi olmak değil, olmaması marifettir. Sahibi olmadığın parayla alışveriş yapmanın neresi olağan bir durum?

Nakit kraldır ve olması da gerekendir.

Kredi kartının en iyi yanı esnafın fiş kesmiyim demesini baltalamaktır bana göre.
  • cypresshilltr kullanıcısına yanıt
    Hocam trafik cezalarında hep aynı sorun oluyor sistemde gözükmeme sorunu. Mesela ben Garanti Bankası üzerinden manuel olarak ödüyorum işte cezanın yazıldığı tarih birde M ile başlayan kodu falan giriyorsunuz zaten 15 günlük süreç içerisindeyseniz sistem otomatik olarak %25 indirim uyguluyor. Zaten ödeme sonunda dekontuda verdiği için ileride bir sorun çıksa dahi dekontu gösterebilirsiniz kaldı ki ben bugüne kadar bu şekilde 5-6 tane trafik cezası ödedim herhangi bir sorun yaşamadım.

Ama seneler sonra bir sorun yaşamamak için dekontlarınızı saklamanızı öneririm.
  • MTV ücretini denkleştirememen daha çok tutardı. Hemen konuyu cebimde vergi verecek para yok ! Olarak güncelle...
  • Benimde motorum var 2 dönem birikti belki 3 dönem bilmiyorum fazla param yok ödeyemiyorum zaten aldığım şeylerden kdv veriyorum yol a da ekstra veriyorum f

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.