arkadaşlar askeri bir personele arabamı sattım ve 4 aylık senet yaptık.senet yapmadan 2 ay önce vermiştim 500tl kaporo karşılığında 2 ay sonunda gidip arabayı üstüne aldı ve senetleri yaptık. 4. ay oldu senedini ödemiyor.gerekçesi ise kaza yapmış istersen böyle al arabayı senetlerimi ver yada yaptırayım satayım paranı vereyim diyor.bende icraya verdim ilk senet 2.sininde ödemesi geldi.ne zaman ödeme yapar bu adam bana icra yolu ile merak ediyorum.2. senedi de vereyim mi avukata. araba alıcam bu para ile ama galeriye verilse olur mu senetler galarici uğraşsa
Senetlerin ödenmesi konusunda yargıda sıkıntı çıkıyor dikkat et. Senetlerin geçerliliği bitti diye biliyorum araştırırsan daha iyi olur.
geçerliliği hala devam ediyor fakat askeri personel olduğu için maaşına haciz gelebilir fakat süre ne kadar olur acaba bilen biri var mıdır? başçavuş kendisi ve kıbrısta. kıbrısta sattım aracımı kendisine.
quote:
Orijinalden alıntı: uthgue
...gerekçesi ise kaza yapmış istersen böyle al arabayı senetlerimi ver yada yaptırayım satayım paranı vereyim diyor...
oldu ozaman biz kalkalım, çok mantıklı bi teklifmiş.
ver gitsin icraya, hele askeri personelse hiç acıma, zaten düzenli maaş alan biri, paşa paşa öder.
quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
quote:
...gerekçesi ise kaza yapmış istersen böyle al arabayı senetlerimi ver yada yaptırayım satayım paranı vereyim diyor...
ver gitsin icraya, hele askeri personelse hiç acıma, zaten düzenli maaş alan biri, paşa paşa öder.
evet dalga geçiyor resmen ya dolandırıcı adam. ödemesine öder icra takip başladı. mektup ulaşması ne kadar sürer acaba kıbrısa.ankaradan açıldı paraya ihtiyacım var çok hemde. ne zaman kesilir.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
quote:
evet dalga geçiyor resmen ya dolandırıcı adam. ödemesine öder icra takip başladı. mektup ulaşması ne kadar sürer acaba kıbrısa.ankaradan açıldı paraya ihtiyacım var çok hemde. ne zaman kesilir.
alllaaaa hele kıbrıs ha tam can damarıma bastın daha yeni orda yaptım askerliği
ordaki askerler biekre askeriyenin lojmanlarda kalırlar mis gibi, bide esktradan kıbrıs tazminatı alırlar
ben olacam varya hiç acımam
kıbrıs tazminaatımı oha one öyle doğuda görev yapıyormuş gibi. tatil yapmak gibi bişi orada askerlik ya. iyimiş onu bilmiyordum bak. adama haciz gelse maaşın 4te 1 ini ödücek oda bin tl bile etmez 9bin tllik var 9ayda mı ödicek şimdi ya bide haciz varsa maaşında başka beklemek zorunda kalıcam bide kararsızım ya çok.4tane senetten 1 tanesini verdim 2.sinin süreside doldu 20sinde bu ayın
kıbrıs tazminaatımı oha one öyle doğuda görev yapıyormuş gibi. tatil yapmak gibi bişi orada askerlik ya. iyimiş onu bilmiyordum bak. adama haciz gelse maaşın 4te 1 ini ödücek oda bin tl bile etmez 9bin tllik var 9ayda mı ödicek şimdi ya bide haciz varsa maaşında başka beklemek zorunda kalıcam bide kararsızım ya çok.4tane senetten 1 tanesini verdim 2.sinin süreside doldu 20sinde bu ayın
hepsini ver gitsin, acına başcavuşa
elındekı senetlerı ıcraya ver avukat ıle konus elınden ne gelıyorsa yap adam senınle aşşık geçıyor sen halla etsem mı yapsam mı dıyorsun
zaman ne kadar sürer herkes birşeyler diyor anlamadım
quote:
Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
Konu askeri personel hakkında atıp tutan arkadaşlar,öncelikle oturup soluklanın.Hele konuda sahibi arkadaşın tatil gibi bir yakıştırması var ki ne kadar küçük bir insan olduğunu ifşa ediyor.Hatta ileri gidip maaşı hakkında bin tl dörtte biri bile etmez gibi bir lafı var ki sanki adamın maaş bordrosu elinden geçiyor.Bilmesek yiyeceğiz.Neyse konu hakkında yeterli bilgiye sahip olsam da cevap vermeye değer bulmuyorum konu sahibi kişiyi.
Yaklaşık bir saat önce yazdığım mesajın ta kendisi,silinmesini gerektirecek bir durum yok tekrar yazıyorum.
cevap vermek zorunda değilsin ihtiyacımda yok. kıbrısta 6 yıl okudum ve çalıştım. bildiğimden söylüyorum. bordrosu yok kendisi söyledi maaşını ve başka br arkadaşta kıbrıs tazminatıda eklenirse. matematik biliyorum o kadar senin gibi değilim yani. hadi bi yürü git arkadaşım sana ne oluyorsa. ben küçüksem sen nesin acaba
bende aynısını yolluyorum kib
quote:
cevap vermek zorunda değilsin ihtiyacımda yok. kıbrısta 6 yıl okudum ve çalıştım. bildiğimden söylüyorum. bordrosu yok kendisi söyledi maaşını ve başka br arkadaşta kıbrıs tazminatıda eklenirse. matematik biliyorum o kadar senin gibi değilim yani. hadi bi yürü git arkadaşım sana ne oluyorsa. ben küçüksem sen nesin acaba
bende aynısını yolluyorum kib
Yukarıda tekrardan mesajı koymam adminlerin he zamanki safsatası sebebiyle idi,mesajın içeriği de yine sana mesajdır.Bizzat yakınım olan emekliliği gelmiş bir abim artık Astsubay'lığın nirvanasında,ada tazminatı alırken maaşı +750 şeklinde oynuyordu,yani dürtsen 4.000TL'ye anca çıkıyor ki bu yıllardır orduya hizmet eden bir askeri personel için çok değil.Kıbrıs'a tatil yapsınlar diye ada tazminatı vermiyorlar,onun da getirdiği yükümlülükler var.Tatil vs. yazdıklarından hiç bir şey bilmediğin aşikar,sadece o dilini gerektiği yerde tut.Milletin,maaşına,rızkına dil uzatma.Sana borcunu ödemeyenin mesleği diğer aynı meslekteki adamı bağlamaz.Yeri gelir,kardeşin yapar sana bunu.Hatta sen bile yapabilirsin bir başkasına aynı şeyi..Senetle bilmem ne ile iş yaparak baştan hata yapmışsın,sinirini bu şekilde ileri geri konuşarak çıkarmanın alemi yok.Sana iki tavsiye senetle ilgili;bir daha senetle iş yapma,o parayı da yok say-alabildiğin kar olur alman da zor olur.Tatlı dil veya direkt aranda çözmeye çalış meseleyi.
sana mı soracam neremi tutacağımı.kimsin ki sen.bilirim bilmem konuşurum konuşmam sana ne. Ama cidden sana noluyor anlamadım ben. asıl sen tut bi yerlerini. ortamı germeğe senin ne hakkın var gereksiz biri olduğun için mi ? 4000TL eşide 2bin 2 bin 500 tl alıyor. Sen benle dalgamı geçiyorsun 6000bin tl ile birşey olmaz diye. sen gidip gördün mü acaba çok merak ediyorum. bak bakalım rütbeli birinin şikayetleri neler miş. çok bilimiyorsan araştır. seni alakadar etmeyen konularda herşeye burnunu sokma. saçma salak fikirlerinede ihtiyacım yok.sinirliysem ona sinirliyim ister söverim ister göğe çıkartırım benim aramda. seninle bi alakası yok bil ve uzak dur.
quote:
sana mı soracam neremi tutacağımı.kimsin ki sen.bilirim bilmem konuşurum konuşmam sana ne. Ama cidden sana noluyor anlamadım ben. asıl sen tut bi yerlerini. ortamı germeğe senin ne hakkın var gereksiz biri olduğun için mi ? 4000TL eşide 2bin 2 bin 500 tl alıyor. Sen benle dalgamı geçiyorsun 6000bin tl ile birşey olmaz diye. sen gidip gördün mü acaba çok merak ediyorum. bak bakalım rütbeli birinin şikayetleri neler miş. çok bilimiyorsan araştır. seni alakadar etmeyen konularda herşeye burnunu sokma. saçma salak fikirlerinede ihtiyacım yok.sinirliysem ona sinirliyim ister söverim ister göğe çıkartırım benim aramda. seninle bi alakası yok bil ve uzak dur.
Adama bak ağır hasta,benim kim olduğumu boş ver.Öğrenmek istemezsin bundan emin ol.Bana ne oluyor biliyor musun,senin gibi sürü psikolojisine sahip insanların bilmediği bir şey üzerine atıp tutması ve ahkam kesmesini içime sindiremiyorum.Bilmiyorsan yazmayacaksın kardeşim,milletin günahına girmeyeceksin.Ortamı germiyorum ben,doğruları söylüyorum sadece.Bak milletin işinden,eşinden sana ne?Belki adam boşanma arefesinde,belki hastalıkla cebelleşip ona para yetiştiremiyor.Belki başka bir şey...Maaş hesaplamakla olmaz bu işler.Başta senet alarak hata yapmışsın,ödemeyince de isyan ediyorsun dilin askeri personelin maaşına,tazminatına milletin karısına kızına uzanıyor.Ben Kıbrıs'ta dört sene eğitim gördüm,iş hayatına atıldıktan sonra da birçok kez gidip geldim,hala da sık sık giderim mesleğimden dolayı.Babam da zamanında orada görev yaptı.Benden iyi bilemezsin Kıbrıs'ı emin ol.Oranın bir sürü derdi tasası olur sosyal olarak,bindirdiği bir sürü mali yükü vardır.İş yükü de ayrıdır.Herkes de lojmanda kalmıyor bunu aklına sok.Yaşam yurt dışı gibi pahalı,su da aynı şekilde,bunların dışında da birçok şey var.Senedi ödemeyen kişiye kızmıyorum;tatil yapmaya gidiyorlar,bir de tazminat alıyorlar lafına kızıyorum.Davulun sesi öyle uzaktan geldiği gibi değil.Bu konu beni doğrudan alakadar eder.Ağzını,dilini tutacaksın düşünüp de yazıp söyleyeceksin bir şey söyleyeceksen.Fikir vermeye değer biri olmadığını yukarıda da yazmıştım,bunu kendin de tescillemişsin.Ona söv,istersen git öldür.Benimle alakalı kısma ve bu ülkede hakkı olanlara laf ettirmem.
kimsen kimsin çokta umrumda sanki. o sindirememe değil daha önce ezikliğini yaşadığın bir durumdan kaynaklı olabilir belkide ki hala yaşıyorsun belli ki o ezikliği. sana laf eden yok atlıyorsun hemen. biliyorumda yazıyorum benim doğrularım banadır. istediğimi yazabilirim kimsede buna karışamaz. aynı fikirde değilsen başka konulara yaz seni zorlayan yok bu konuda. adamı ben gidip gördüm nerede nasıl yaşadığını arabayı teslim ederken uzun uzadıya muhabbet ettik zaten. o şerefsiz dolandırıcıyı her kim savunuyorsa benim gözümde oda öyledir. ne boşanması ya şakamısın sen karısı daha yeni işe başladı 2.500tl maaşla. asıl bilip bilmeden konuşan sensin. ya arkadaşım sende bir arıza mı var. ne karısına kızını laf etmişim şaka mı bu gerçekten. yapsam yaptım derim de onu asla yapmam. hmm 2 yıl veya 3 yıl kalmakla 6 yıl kalmak arasında fark var biraz fazla bilirim senden.benim tanıdığım herkres lojmanda kalıyor. kendi bildiklerime benim lafım genelleme yapmadım ben.ne su mu pahalı arkadaşım sen çıkarmadan önce gittin galiba oraya. 19lt damacana su 3 tl. bunun neresi pahalı daha geçen sene mezun oldum ve de baya birşey biliyormuşsun maşalah. birde bilmesen nolcak. kıyasladığın zaman doğu görevi ile tatil olarak sayılır çünküde ondan. tazminat konusu hakkında. ada psikolojiside var ama doğru sen haklısın. Ben neden yazıyorsam burda. uğraşmaya değmicek sonuçta. Nasıl bir anlama şeklin varsa artık sen öyle anla.mümkünse atma mesaj falan. su çok pahalı ya yurtdışı gibi pahalı ya.çok biliyorsan konuşmamak en iyisiymiş batabilir başkasına.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme