Şimdi Ara

Senet ve Avukat sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba Bir tanıdığın bankaya olan borcunu ödedik ve karşılığında senet imzalattık ve borcunu ödemedi bizde avukata gittik masrafları karşıladık 02/10/2015 icra dosyası açıldı adamın üstüne 2 adet tarla var fakat tarlaların birden fazla hak sahibi var 2016 ekim ayında 2 ay müddet istedi avukat sonrasında aralık ayında aradığımızda bir kişi daha çıktı bana onu bulun dedi bizde nerden bulalım vs dedik sonrasında 1 ay müddet istedi ocak başı olduğunda aradık tatile girdi 10 gün müddet istedi 1 ay geçti ve hala bir sonuç yok ortada bunalmaya başladık bizimde bu paraya göre işimiz var 2 ay diyor atlatıyor 1 ay diyor yine atlatıyor ne yapmamız lazım yardımcı olurmusunuz

• O paraya göre işinizi ayarlamayın. Satış yapılacak dahi olsa tahsilat aylar sürebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınızda ayarlamayın demeklede olmuyor :) neredeyse olmuş 1.5 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan-39

Haklısınızda ayarlamayın demeklede olmuyor :) neredeyse olmuş 1.5 yıl

5 yıl da olabilir. Takip borçlusu sağlam bir şirket değilse tahsil kabiliyeti garanti değildir, o yüzden gidin avukatınızdan detaylı bilgi alın dosyayla ilgili

• bu gün gitmiştim yerinde bulamadım yarın tekrar gidip bir sorayım yardım ettiğiniz için çok teşekkürler
  • tarlalar uzerinde payli mulkiyet varsa borculunun payi haczedilebiliyor galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gün babam gidip sormuş avukatın işide varmış sanırım beklicez demiş sadece
  • Borçlunun adına kayıtlı mal varlığı, maaşı vs. yoksa senetlerin tahsil kabiliyeti yoktur. Senetleri avukata verdiğinize göre yapacağınız şey beklemek, avukatınız gerekli araştırmaları yaparak senetlerin tahsili için gerekli işlemleri yapıyordur. Bankada parası, birinden alacağı vs. olduğuna dair fikriniz varsa bu bilgi ve belgeleri avukatınızla paylaşmanız ona yardımcı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnymnkrsn

Borçlunun adına kayıtlı mal varlığı, maaşı vs. yoksa senetlerin tahsil kabiliyeti yoktur. Senetleri avukata verdiğinize göre yapacağınız şey beklemek, avukatınız gerekli araştırmaları yaparak senetlerin tahsili için gerekli işlemleri yapıyordur. Bankada parası, birinden alacağı vs. olduğuna dair fikriniz varsa bu bilgi ve belgeleri avukatınızla paylaşmanız ona yardımcı olacaktır.

adamın üstüne tarla var gözüküyor avukatta biliyor 2 3 ay önce bilirkişi fiyat tespiti yapıp satışa çıkıcak demişti ve başka bir ses seda gelmedi
  • Mertcan-39 kullanıcısına yanıt
    Hocam gayrimenkulün satışı için gerekli işlemler yapılmaya başlanmış demek ki, çok çabuk neticelenen bir süreç değil malesef. Avukatınız ile görüşerek dosya ile ilgili detaylı bilgi edinin, kendim bizzat dosyanın ne durumda olduğunu görmek istiyorum diyorsanız, avukatınızdan yahut e-devletten icra dairesi ve dosya numarası öğrenerek icra dairesinde dosyanızı inceleyebilirsiniz.
  • quote:

Hocam gayrimenkulün satışı için gerekli işlemler yapılmaya başlanmış demek ki, çok çabuk neticelenen bir süreç değil malesef. Avukatınız ile görüşerek dosya ile ilgili detaylı bilgi edinin, kendim bizzat dosyanın ne durumda olduğunu görmek istiyorum diyorsanız, avukatınızdan yahut e-devletten icra dairesi ve dosya numarası öğrenerek icra dairesinde dosyanızı inceleyebilirsiniz.

avukat biraz yoğun sanırım bekliyoruz demekten başka bir şey demiyor malesef
  • quote:

quote:

Icra dairesi yaşadığınız şehirdeyse gidip icra müdürlüğünden bilgi alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

quote:

quote:

Icra dairesi yaşadığınız şehirdeyse gidip icra müdürlüğünden bilgi alın.

teşekkürler nerede olduğunu bilmiyorum bir araştırayım :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.