Şimdi Ara

Senetsiz Telefon Satmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize hayırlı günler diliyorum.
    Bundan yaklaşık 3 hafta önce yurtdışından bir iPhone telefon aldım. Bir devlet kurumunda çalışan ve güvenilir olarak bildiğim birisine bu telefonu sattım ve bana Mayıs ayının 1in de ve 15 inde iki taksit halinde parayı verebileceğini söyledi ben de o anki artık dalgınlık mı diyeyim yoksa salaklık mı bunu kabul ettim. Ama arkadaş 27 Nisan dan itibaren işyerine gelmedi ve bugün öğrendim ki 1 aylık izin almış. Telefon numarasını kapatmış ve hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Bugün babasına ulaştım ve tabiri caizse ben sucluymusum gibi " niye verdin vermeseydin" gibi cümleler söyledi. Kurum da da arkadaşı iyice araştırdığımda geçmişte kavga, esrar, eroin gibi nedenlerle ceza aldığını öğrendim. Tabi bunu için geç kaldım bu da benim suçum.
    Şimdi soruma gelecek olursam ben hiçbir şekilde yazılı bir senet vb. Şey yapmadım. Ama telefonun benim adıma olan fişi ve yine adımın olduğu gümrükte tax free diye geçen vergi iadesi kağıdı bulunmakta. Bu arkadaş telefonu birilerine satmış olabilir. Ben bu belgelerle polise gitsem haklı çıkar mıyım ve polis o telefonu alıp bana verebilir mi?
    Olay günü yanımda bir arkadaşım vardı ve bu olay kurumun bahçesinde gerçekleşti şahidim de var.
    Yargıyı kandırmak gibi niyetim yok ama ben bu telefonu ödünç verdiğimi söyleyip mı başvurmalıyım (güveni kötüye kullanma) yoksa telefonu sattım ama parasını alamıyorum diye mi? Lütfen bana bu konuda yol gösterirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Satışa dair elinde yazılı bir belgen yok olası bir icra takibinde şahıs itiraz edebilir. Olaya şahit kişilerle emniyete giderek telefonu sattığına ödeme yapmadığına dair suç duyurusunda bulun derim.
  • Ödeme yapmaması bir suç değil polise basvurman bir şey kazandirmaz. Asliye hukukta telefonun bedeli için veya iadesi için dava açmalisin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu şahıstan git şikayetçi ol telefonum çalındı diyerekten yoksa asliye hukuka da gitsen icraya da gitsen o adamdan para tahsil edemezsin. Senaryonu yazıp savcılığa suç duyurusunda bulun benden söylemesi

• Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
    Gasp ve tehditten polise başvuracağım haftaiçi
    Çalıntı diyemem çünkü kurum içinde oldu kendi elimle verdim.
    Ama ödeme yapmadığını kurumdan çoğu kişi biliyor şahit konusunda sorunum olmayacak. Ürünün faturası imeisi ile birlikte başvurup gasp ettiğini ve parasını istediğimde de hakaret ve tehdit ettiğini söyleyeceğim çünkü yalan da değil
    Zaten geçmişinde esrar uyuşturucu gibi şeylerle kısa süreli de olsa yatmış bir insan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FATURA ADINA TELEFON ALIP SATMAK
    6 yıl önce açıldı
    Migrostan telefon almak?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.