Vücutta bir yer kangren olunca kesilir. Eğer hayatımızı mahveden kişiler ailemiz veya eşlerimiz ise, daha fazla acı çekmemek için iletişimi kesmemiz gerekir. Aksi takdirde ölürüz. Aniden de değil yavaş yavaş acı çekerek psikolojiyi bozarak hastalıklara sahip olarak ölürüz. 1 kere geldiğimiz yaşamda, insanların yanlış yolda olduklarına onları ikna edemiyorsak, boşa kürek çekmenin manası yoktur. Uzaklaşmak gerek. Bazen iletişimi kesmek en iyi iletişim yoludur. Seni hasta edecek bir birlikteliktense yanlızlık en büyük nimettir. 21. yüzyıldayız, sorun sizde değilse yanlız kalmak gibi bir korkunuz olmasın, insanlara pozitif yaklaşın fırsatınızı vermeyin yeter. Rahat bir yaşam için önce yakınınızdaki toxic insanları hayatınızdan çıkartmanız lazım anne-baba, aile, eş, arkadaş, akraba gibi. İş alternatifiniz varsa az da kazansanız şimdiki işinizden başka işe geçmeniz. Yaş geçtikçe daha iyi anlıyor insan. Bir insanın psikolojisini bozan şey tamamen diğer insanlardır. Özelliklede iletişimde olduklarımız. İnsan ömrünün gereksiz uzatıldığını düşünüyorum. Şahsen 40 yaşından sonra hayatın bir öneminin olmadığını, 40'ı geçen adamların gençlere ömrü zindan ettiğini düşünüyorum. Heleki bu adamlar ömür yaşayamayıp sanada aynı işkenceyi çektirmek istiyor ise. CNN TÜRKyoutube CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programında mutlu ve başarılı çocukların nasıl yetişeceği konusunu ele alındı. Programın konuklarından biri de Psikolog Doğan Cüceloğlu'ydu. Cüceloğlu konuşmasında, "Ben yaşadım mı? Bu benim hayatım mıydı? Ben hakikaten yaşadım mı? sorusuna şöyle cevap verebilirsiniz. Bir tanesi 'Ben hep elalem ne der diye yaşadım. Ben ömür boyunca hep başkalarının benden beklentilerini yerine getirmek için çabaladım.' Böyle insanları tanıyabilirsiniz? Evet. Yaşlandıkça asık suratlı olurlar. Özellikle çocuklara ve gençlere çok öfkelidirler. Mutlu insan görmeye tahammül edemezler. Çünkü içi bilir yaşanmamış bir yaşam." değerlendirmesinde bulundu. https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D935rkq5Gh-Y&q=EgQuLZpEGP7fpYwGIhB1zUb_IZaXLug4IXvghkeHMgFy |
Bildirim