Şimdi Ara

Sensitivity-dB sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aşağıda iki hoparlorun ses hassasiyet degerleri var.

İkisinin arasındaki tek var birisi 1 metre 1 volt, digeri 2.83 volt 1 metre.
    Yani hoparlorlerden birisine 1 volt verilerek 98 desibel ses alınabiliyor,
    digerine 2.83 volt verilerek 98 desibel zez alınıyor Doğrumu Anlamışım?

Eger öyle ise 1 volt luk hoparlor daha verimli diyebiliriz
    Konu hakkında bilgisi olan açıklama yapabilirmi?

98dB 1V / 1m
    98dB 2.83V / 1m

• RealX11 R kullanıcısına yanıt
    Hoparlör hassasiyet değeri hiçbir zaman 1 V'da verilmez. Bunda bir hata var. O değer 1V değil 1W olacak.

Standart değerler ya 1W'da, ya da 2.83V'da verilir. Aslında ikisi de aynı şeydir. 8 Ohm'luk hoparlöre 2.83V uyguladığınız zaman 1W elde edersiniz.
    W=V*V/R = 2.83*2.83V / 8 Ohm= 8.0089 / 8 Ohm ~= 1.0011 W

Peki hoparlör 4 Ohm ise?
    Eğer hassasiyet değeri 1W değil de 2.83V olarak verildi ise, verilen hassasiyet değerinin 2W için verildiğini anlarız. Daha az hassas anlamına gelir.
    4 Ohm'luk hoparlör üreticileri bu nedenle hassasiyeti 1W'da değil, 2.83V'da vermeyi sever.
  • Sevgili Kursun_,

incelediğim iki hoparlor teknik detaylarda aşağıdaki yazıyor.
    Kopyala yapıstır yaptım.

Sensitivity: 98dB @ 1 watt, 1 meter

Sensitivity: 98dB @ 2.83V / 1m

ozaman yukaridaki iki hoparlor arasındaki ses hassasiyeti aynı.
    Empedanslarına bağlı...
    Her iki hoparlörün empedansı da aynı mı?
    Eğer,
    98dB @ 1 watt, 1 meter olarak verilen hoparlörün empedansı 8 ohm ise ve
    98dB @ 2.83V / 1m olarak verilen hoparlörün empedansı 4 ohm ise 2.83V @ 4 ohm 2W ile beslenmekte demektir. 1W'da verdiği ses şiddeti 98- 3 db = 95 db/1W/1m olacaktır.
  • Evet, her iki hoparlör 8 Ohm.

Soru teknik bir soruydu ve gerçekten formullerle net bir cevap verdiniz, bilginize ve emeğinize sağlık ;)

Peki, tecrübenize sığınarak aşağıdaki 4 seri hoparlorden hangisini tercih ederdiniz?
    %60 Sinema %40 Müzik dinliyorum ve aşağıdaki hoparlorler Denon 4100 ile sürülecek.

Sizin kişisel tercihiniz hangi yönde olurdu?

Denon AVR 4100

1- Klipsch RF-82 II

2- Yamaha NS-777

3- BIC Acoustech PL-89 II

4- Polk Audio TSi500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealX11 -- 2 Haziran 2015; 13:07:42 >

• dinlediginiz muzik turu ve odanin alani hakkinda bilgi verir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hoparlör konusu çok "hassas" bir konu. :)

Saydıklarınızdan sadece Klipsch ve Yamaha'yı dinledim.
    Kısa notlar ileteyim...
    1. Klipsch: Yüksek hassasiyeti ve kendine has tonlaması ile sevenleri olan bir firma. Bahsettiğiniz modeli bir davette lambalı amplifikasyonlu high-end sistem ve yüksek tavanlı bir büyük salonda dinlemiştim. Bu markaya ilişkin önyargılarımı kıran iyi bir sesi vardı.
    2. Yamaha: Bu forumda bu markayı karalayıcı bir grup olmakla birlikte Yamaha oldukça kaliteli sürücüler kullanan ve iyi netice veren bir firmadır. Yazlık evimde NS-777, kışlık evimde de sadece stereo olan sistemimde a sınıfı bir power ampli ile NS1000M kullanıyorum. Her ikisinden de son derece memnunum.
    3. BIC: Formül olarak Klipsch ekolünde gibi görünüyor. Dinleme imkanım olmadı.
    4. Polk: Sesin faz ve yayılımına etkisi nedeni ile pek benimsemediğim D'Appolito (MTM) prensibini kullanıyor gibi görünüyor. Belki de iyi bir hoparlördür...

Esas söylemek istediğim husus şu:
    Hoparlör seçmek arkadaş seçmeye benzer. Herkesin kulağı da beklentileri de farklıdır. İdeal olarak aynı ampli ile bu hoparlörleri dinleyip kendi kararınızı vermeniz uygun olur. Neticede bu hoparlörler ile yaşayacak olan sizsiniz. (Söylemiş miydim? Hoparlör seçmek evliliğe de benzer. .)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ohm ve Spl Nedir ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Hoparlör konusu çok "hassas" bir konu. :)

Saydıklarınızdan sadece Klipsch ve Yamaha'yı dinledim.
    Kısa notlar ileteyim...
    1. Klipsch: Yüksek hassasiyeti ve kendine has tonlaması ile sevenleri olan bir firma. Bahsettiğiniz modeli bir davette lambalı amplifikasyonlu high-end sistem ve yüksek tavanlı bir büyük salonda dinlemiştim. Bu markaya ilişkin önyargılarımı kıran iyi bir sesi vardı.
    2. Yamaha: Bu forumda bu markayı karalayıcı bir grup olmakla birlikte Yamaha oldukça kaliteli sürücüler kullanan ve iyi netice veren bir firmadır. Yazlık evimde NS-777, kışlık evimde de sadece stereo olan sistemimde a sınıfı bir power ampli ile NS1000M kullanıyorum. Her ikisinden de son derece memnunum.
    3. BIC: Formül olarak Klipsch ekolünde gibi görünüyor. Dinleme imkanım olmadı.
    4. Polk: Sesin faz ve yayılımına etkisi nedeni ile pek benimsemediğim D'Appolito (MTM) prensibini kullanıyor gibi görünüyor. Belki de iyi bir hoparlördür...

Esas söylemek istediğim husus şu:
    Hoparlör seçmek arkadaş seçmeye benzer. Herkesin kulağı da beklentileri de farklıdır. İdeal olarak aynı ampli ile bu hoparlörleri dinleyip kendi kararınızı vermeniz uygun olur. Neticede bu hoparlörler ile yaşayacak olan sizsiniz. (Söylemiş miydim? Hoparlör seçmek evliliğe de benzer. .)

Çok özgün bir cevap oldu, güzeldi :)

Bunları dinlemek heryerde pek mümkün olmuyor, ben izmirdeyim pek dinliycek yer yok, bu sebeple kullanıcı yorumları önemli ancak belli bir tecrübe ve kulağa sahip kisilerin yorumları tabiki.
    Aksi halde bahsettiginiz gibi, benim çok iyi dedigim bir hoparlore, arkadasım çok kötü diyebilir.

BIC ve Klipsh ikisi birbirine çok yakın karekterde doğrudur, Özellikel BIC sadece ABD satıs yapıyor hiçbiryerde Distribütör yok. ABD'de bile 2 firmada ve Amazonda satılıyor
    ancak ucuz yollu ve kaliteli üretimleri var. Öezellike "New Acoustech Platinum PL-980" serisini bakmanı önerimim 2 Adet high power 8" active woofers ve 2 Adet'te 8" passive woofers var. Tabiki birde Midrange.

Bu iki seriyi tercih sebebim kolay sürülebilir olması 98dB.
    Yamaha hem 6 ohm hemde 89 dB biraz zor sürülebilen bir kabin bu sebeple acaba besliyemezmiyim diye endişe ediyorum.

Özetle hangisi ile evlenecegimi bilemedim :)

• hocam o zaman amiyane tabirle hificılar ha bire karı boşayıp yensini alıyor desenize
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

dinlediginiz muzik turu ve odanin alani hakkinda bilgi verir misiniz?

Sevgili DarthSidious,

Şu müzigi daha çok dinliyorum diyemem kulağıma hoş gelen her müzigi dinlerim.

Odam 25 m2 ön tariff full cam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealX11 -- 2 Haziran 2015; 13:52:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

hocam o zaman amiyane tabirle hificılar ha bire karı boşayıp yensini alıyor desenize

Hehee,
    Bence bilinçli Hifi ciler ne istediklerini bilirler ve aynı hatun ile takılırlar :)
  • belki biliyorsunuzdur, optimum mediamarktta klipsch rf-82 var. isterseniz dinletiye gidebilirsiniz. ben denemeye gittim ve klipsch club basligi altinda goruslerimi belirttim.

• quote:

belki biliyorsunuzdur, optimum mediamarktta klipsch rf-82 var. isterseniz dinletiye gidebilirsiniz. ben denemeye gittim ve klipsch club basligi altinda goruslerimi belirttim.

Hayır bilmiyordum, Balçova mediamarkta NS 777 ler vardı onları biliyorum.

Ozaman bu hafta gidip dinliyeyim Merak ettim şimdi bak :)

Not: Klipsh Clup başlığı bu forumdamı?

Bu güzel bilgi için teşekkür ederim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealX11 -- 2 Haziran 2015; 14:06:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

hocam o zaman amiyane tabirle hificılar ha bire karı boşayıp yensini alıyor desenize

Eğer kulaklarınız hassas ve beklentileriniz yüksekse tatmin olmayışınız ve değiştirmeniz doğal.
    Bence bütün hi-fi'lerin eninde sonunda (belki de çok geç olunca...) anlayacakları gerçek, çözümün A-Sınıfı ampli kullanmak olduğudur:
    http://forum.donanimhaber.com/m_100764207/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: RealX11

quote:

belki biliyorsunuzdur, optimum mediamarktta klipsch rf-82 var. isterseniz dinletiye gidebilirsiniz. ben denemeye gittim ve klipsch club basligi altinda goruslerimi belirttim.

MediaMarkt'ta hoparlör dinlemeyin. Loudness'ı açarlar, ton kontrolları da sonuna kadar açarlar.

NS-777 tüm ton kontrollar flat dinlenmesi gereken bir hoparlördür.

Ben de İzmir'deyim. Çeşme'ye gelirseniz size NS-777'leri dinletirim. (bu aralar haftanın 2.5 günü İzmir'de, kalan zamanda Çeşme'deyim.)

İsterseniz Eric Clapton, Jeff Beck, isterseniz Kool & the Gang veya Jazz dinleriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Orijinalden alıntı: RealX11

quote:

MediaMarkt'ta hoparlör dinlemeyin. Loudness'ı açarlar, ton kontrolları da sonuna kadar açarlar.

NS-777 tüm ton kontrollar flat dinlenmesi gereken bir hoparlördür.

Ben de İzmir'deyim. Çeşme'ye gelirseniz size NS-777'leri dinletirim. (bu aralar haftanın 2.5 günü İzmir'de, kalan zamanda Çeşme'deyim.)

İsterseniz Eric Clapton, Jeff Beck, isterseniz Kool & the Gang veya Jazz dinleriz.

Gelirsem Dinlemeyi çok isterim,
    nazik davetin için çok teşekkür ederim.

Dinlemeden öte, bilinçli kişilerle müzik sohbetide ayrı bir keyif veriyor :)

Yeni bebişim oldu, kendisine ufak yaşta temiz müziğe alıştırcam :)

Bu arada, Denon 4100 rf-82 leri hakkıyla beslermi?

• kursun beye katiliyorum. dinletiye baslamadan once ilk olarak ton kontol kati devredemi diye bakmak gerekli.

bahsettigim konu linki :

http://forum.donanimhaber.com/m_36722039/mpage_13/tm.htm

Davetim sadece bir nezaket daveti değil. Beklerim. Önceden bir mesaj atarsan tam adresi ve yol tarifini iletirim. (Çeşme merkez ile Ilıca arasında bir konumdayım.)

Bebişin konusunda umarım ileride hayal kırıklığına uğramazsın. Benim bebişim şimdi büyüdü ve müzik ihtiyacını sadece akıllı telefonundan mp3 dinleyerek gideriyor.

Denon 4100'ü pek incelemedim. İyi bir receiver'a benziyor. Klipsch'lerin sürmesi zor bir hoparlör olduğunu sanmıyorum. Empedans eğrisini incelemekte, frekansa bağlı olarak çok düşük değerlerlere düşüp düşmediğine bakmakta yarar var. Bu arada 6 ohm'luk hoparlörlerden de çekinmeniz gerekmez. Nice 8 ohm olarak belirtilen hoparlörün ampli tarafından sürülmesi daha zor olması mümkündür.
  • kendi yaptığın bir cihazı da karşısına geçip dinlemek başka bir duygudur herhalde.keşke bende de böyle yetenekelr olsaydı diyorum bazen.güle güle kullanın.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Nazik sözleriniz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.