Şimdi Ara

Seoul Hiremco Turbo HD Sinyal Yok Sorunu Çözülemedi ! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
2
Favori
60.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TF'den samimi bir arkadaşımızın ızdırabı !

quote:

Orijinalden alıntı: bahoiz

Pes Ediyorum, elveda
    --------------------------------------------------------------------------------

Selamlar,

benden pes, artık , donmalardan, zevkle tv izlerken zırt pırt şifreli yazısının çıkmasından,
    reset atmasından, server dan kopmasından, yeter. isteyene anında satacağım. Yok
    arkadaş yıllardır bu işlerle uğraşırım , üyelik tarihine bakabilirsiniz, ondan öncede ahmet
    eren in forumunda yıllarca takılmıştık. bu cihazdan önce humax nokia9600 dreambox 500 ve dreambox 7020 kullandım zevkle izledim tv yi yıllarca. bu cihazla hiç bir yere varılmaz. kim ne derse desin, (hoş belli söyleyecekleri : bu firmayı sevmeyen biri, yok başka bir firma çalışanı falan) hayır normal bir kullanıcıyım işim olmaz uydu firmaları ile sadece alıcıyım, alır cihazımı seyrederim sadece. isteyen profilime bakar yazdığım konuları okur, oradan 2
    gündür eski alıcıma , sd olsun en azından tv izliyorum, DM7020 bye döndüm zerre kadar
    sorunum yok, donmalar resetlenmeler vs vs yok rahatım. yeri gelmişken şunuda
    söyleyeyim en az 10 tane server denedim hepsi aynı, değişen bir şey yok.

Bu arada az yada çok çevrem var, ilk başlarda hepsine beklemelerini söyledim, sıkıntılı
    yazılımlar geçtikten sonra alırsınız diye ama yok arkadaş v30 a geldik hala aynı tek
    iyileşme 12000 numaralı porttaki sorun v30 da yok artık, hiç kimseyede önermiyeceğim ve önermiyorum.

Herkes ne kadar para o kadar köfte demesin. Ben bu cihazı alırken "bu iyi köfte" ve ucuz
    diyenler utansın. CCcam destekliyor diye aldık yarım yamalak destekliyor diye değil.

Ucuz alalım yarın düzelir mantığı ile bu iş yürümüyor.

Kalanlara Allah sabır versin..

Not : satış ilanım aşagıdaki linkte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Kasım 2010; 20:26:16 >

• dikkat edin tf deki konu hemen kapatilmis...dogru soyleyeni kovarlar boyle ne yazik ki!
    arkadasin ban yemesi yakindir
    ibret olsun diye bu mesaj her seoul sorana gosterilmeli bence!
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

TF'den samimi bir arkadaşımızın ızdırabı !

quote:

Orijinalden alıntı: bahoiz

Pes Ediyorum, elveda
    --------------------------------------------------------------------------------

Selamlar,

benden pes, artık , donmalardan, zevkle tv izlerken zırt pırt şifreli yazısının çıkmasından,
    reset atmasından, server dan kopmasından, yeter. isteyene anında satacağım. Yok
    arkadaş yıllardır bu işlerle uğraşırım , üyelik tarihine bakabilirsiniz, ondan öncede ahmet
    eren in forumunda yıllarca takılmıştık. bu cihazdan önce humax nokia9600 dreambox 500 ve dreambox 7020 kullandım zevkle izledim tv yi yıllarca. bu cihazla hiç bir yere varılmaz. kim ne derse desin, (hoş belli söyleyecekleri : bu firmayı sevmeyen biri, yok başka bir firma çalışanı falan) hayır normal bir kullanıcıyım işim olmaz uydu firmaları ile sadece alıcıyım, alır cihazımı seyrederim sadece. isteyen profilime bakar yazdığım konuları okur, oradan 2
    gündür eski alıcıma , sd olsun en azından tv izliyorum, DM7020 bye döndüm zerre kadar
    sorunum yok, donmalar resetlenmeler vs vs yok rahatım. yeri gelmişken şunuda
    söyleyeyim en az 10 tane server denedim hepsi aynı, değişen bir şey yok.

Bu arada az yada çok çevrem var, ilk başlarda hepsine beklemelerini söyledim, sıkıntılı
    yazılımlar geçtikten sonra alırsınız diye ama yok arkadaş v30 a geldik hala aynı tek
    iyileşme 12000 numaralı porttaki sorun v30 da yok artık, hiç kimseyede önermiyeceğim ve önermiyorum.

Herkes ne kadar para o kadar köfte demesin. Ben bu cihazı alırken "bu iyi köfte" ve ucuz
    diyenler utansın. CCcam destekliyor diye aldık yarım yamalak destekliyor diye değil.

Ucuz alalım yarın düzelir mantığı ile bu iş yürümüyor.

Kalanlara Allah sabır versin..

Not : satış ilanım aşagıdaki linkte

Alıntıdır:

Soru sormuyorsunuz, cevap kabul etmiyorsunuz, kararınızı verip cihazınızı satışa çıkartmışsınız. Hayırlı olsun.

Konu kapatılmıştır.

Bence moderatör haklı. Bende CCCAM'e geçtim. HD'ler dahil problemsiz seyrediyorum. Çok nadir arada karelenmeler oluyor. O da kabul edilebilir düzeyde. Kişi Dream box ile karşılaştırıp durmuş. Linux işletim sistemi olan bir uydu alıcıyla ALI chipsetli bir uydu alıcı aynı kategoride değil ki karşılaştırasın.

Yanlı bir mesaj olarak görüyorum. Sizde fırsatı kaçırmamışsınız. :))

İbret olsun diye herkese kapanan o topiği okutmak lazım bence de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_kaya -- 8 Kasım 2010; 12:03:26 >

• o yanli mesaj atiyor, bu rakip firma adami, su seoul'e gicik. digeri zaten bilmem neden baskasini onermiyor falan filan..

ya da bu urun problemli! (aa kral ciplak!)

acaba hangisi?

bu arada, tf deki konunun kapanmasi da ayri bir konu bence..elestiriye tahammulu yok insanlarin. elestirdiginiz an burasi sikayet yeri degil diye ya kapaniyor ya da siliniyor mesajlariniz, ustune ustluk uyari/ceza aliyorsunuz. bu yuzden tf de cogunlukla ovgu dolu mesajlar vardir..ama bu "objektif" yaklasimda tabii ki gercegi yansitamaz!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslowcat -- 8 Kasım 2010; 12:21:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

Bende CCCAM'e geçtim. HD'ler dahil problemsiz seyrediyorum. Çok nadir arada karelenmeler oluyor. O da kabul edilebilir düzeyde. Kişi Dream box ile karşılaştırıp durmuş. Linux işletim sistemi olan bir uydu alıcıyla ALI chipsetli bir uydu alıcı aynı kategoride değil ki karşılaştırasın.

Yanlı bir mesaj olarak görüyorum. Sizde fırsatı kaçırmamışsınız. :))

Alıntı'da mavi ile işaretlediğim hususa değineyim; Karelenme oluyor dediğiniz husus, uydu cihazının temel
    işlevleri arasındadır. Cihazdan beklenen, temel işlevini nefaseti ile yerine getirmesidir. Zaten başından beri
    eleştirilerimde, cihazın donanımsal yetersizliğine/yetersizliklerine işaret ettim ve cihazın temel işlevlerini
    sorunsuz yerine getirememesinden bahsettim. Geçmiş mesajlarımı iyi incelenirse görülebilir.

Alıntı'da kırmızı ile işaretledim hususada değinmem gerekirse; farklı segmente olan ürünleri donanımları ve
    işlevleri itibariyle hiç bir zaman kıyaslamadım. Bilakis farklı segmentte olduğu için karşılaştırılmaması
    gerektiğini özellikle vurguladım.

Cccam'a gelince; bu işlev tüm uydu cihazları için plugins(eklenti) konumunda olan bir işlevdir. Dolayısı ile
    cihaz Dreambox olmuş, seul olmuş farketmeden tabiki karşılaştırılacak... Bundan daha doğal ne olabilir!?
    Örneğin; Seul gibi kendine özgü yazılımı ile çalışan bir başka cihazda(Atlanta HD) Cccam eklentisi sorunsuz
    çalışabilmektedir.

Kısaca cihazın temel işlevleri ile ek işlevlerini birbirine karıştırmamak lazım.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraslowcat

o yanli mesaj atiyor, bu rakip firma adami, su seoul'e gicik. digeri zaten bilmem neden baskasini onermiyor falan filan..

ya da bu urun problemli! (aa kral ciplak!)

acaba hangisi?

bu arada, tf deki konunun kapanmasi da ayri bir konu bence..elestiriye tahammulu yok insanlarin. elestirdiginiz an burasi sikayet yeri degil diye ya kapaniyor ya da siliniyor mesajlariniz, ustune ustluk uyari/ceza aliyorsunuz. bu yuzden tf de cogunlukla ovgu dolu mesajlar vardir..ama bu "objektif" yaklasimda tabii ki gercegi yansitamaz!!!

Zaten çarpıklıkta burada başlıyor!...

Orada adam gibi adam bir yönetici çıkıpta, "cihaz hakında övgüde bulunmayınız. Övgülerinizi de,
    yergilerinizi de firma nezdinde yapınız
    " demiyor/diyemiyor. Diyemediği gibi yergiye anında
    müdahale ediyor.

Hatta orada; bu övgü - yergi konsunda, kantarın topuz o kadar kaçmış ki, bahse konu
    yerginin arkasından hemen övgü başlığı açmışlar. Tabi savunma içgüdüsü ile... Bu güdünün
    varlığı bile, "cihaz olarak, ben sorunlu cihazım" diye sorunun sırıtmasına neden oluyor.

Tabi böyle olunca, doğru bilgi paylaşımı yapılamıyor...

Eleştirisinde ısrarlı olana; memnun değilsen iade et, sat, kullanma v.s. v.s. sözler... Bilgiler
    objektif ölçütler içerisinde paylaşılsa idi; belki bir çok kişi, "alacağım cihaz kullanımda beni
    üzer, almamam beklentilerim açısından daha doğru olur
    " diyecekti...

İlaveten açılan bu başlığa üyeler sanıldığından daha çok ilgi duymaktadır. Bu sorunla ilgili
    haftada en az 10 tane PM almaktayım.

Saygılar.

• Sinyal sorunu ile ilgili pek bir şey yazan yok artık bu başlığa. Bende yazılım güncellemesi ile ilgili bir şeyler yazayım dedim. V31 çıkmış. CCCam ile bazı iyileştirmeler yapılmış, birde açılış kilidi eklenmiş.
  • quote:

Sinyal sorunu ile ilgili pek bir şey yazan yok artık bu başlığa. Bende yazılım güncellemesi ile ilgili bir şeyler yazayım dedim. V31 çıkmış. CCCam ile bazı iyileştirmeler yapılmış, birde açılış kilidi eklenmiş.

ben yazmaktan yoruldugum icin yazmiyorum artik, bir turlu duzeltemediler, eskiye nazaran iyilesme var ama hala sinyal yakalamada sorun cikariyor alet..daha buyuk problem ise hd yayinlarda ozellikle cat diye tv kapaniyor. hdmi baglantisinda problem var, merkezi servise son 3 gondermemde bu sorunu israrla soyledim ama nafile. bana donen cevap, kendi testlerini benim tv nin markasi ile ayni olan tv lerde yaptiklarini ve boyle bir seyle karsilasmadiklari...bir gun hdmi baglanti noktasinda sorun yasayacagim ama ne zaman bekliyorum kurbanlik koyun gibi...
    bu sorunlarla ilgili kaymakamliga dilekcemi verdim bakalim ne islem yapacaklar...

• En iyisini yapmışsın. O kadar problem çıksa ben sıfır bir alet gönderir kapatırdım bu işi.

bu arada V31 beğenmedim. CCCam kanal geçişleri çok yavaşlamış. ECM sayısını düşürdük diyorlar ondan mı anlamadım. V30'u tekrar yükledim.
  • quote:

En iyisini yapmışsın. O kadar problem çıksa ben sıfır bir alet gönderir kapatırdım bu işi.

bu arada V31 beğenmedim. CCCam kanal geçişleri çok yavaşlamış. ECM sayısını düşürdük diyorlar ondan mı anlamadım. V30'u tekrar yükledim.

isin garip kismida o zaten...once tuneri degistirdik dediler, sonra board'u. en son gonderdigimde ise tumden degistirdik dediler.Allah var eskisi kadar bekletmiyor kanal gecislerinde.
    buna istinaden merkezi sistem oldugu icin tesisati bir kez daha kontrol ettirdim, dandik uydu alicilari ile test ettim herhangi bir sorun yok ama turbo hd nin performansi bu dandik uydu alicilarina gore cok daha kotu..ayrica kilitlenmesi ya da hdmi baglantidan kaynaklanan tv nin kendisini kapatmasi ayri dertler...neyse sonuca bakacagiz artik...

• quote:

ben yazmaktan yoruldugum icin yazmiyorum artik, bir turlu duzeltemediler, eskiye nazaran iyilesme var ama hala sinyal yakalamada sorun cikariyor alet..daha buyuk problem ise hd yayinlarda ozellikle cat diye tv kapaniyor. hdmi baglantisinda problem var, merkezi servise son 3 gondermemde bu sorunu israrla soyledim ama nafile. bana donen cevap, kendi testlerini benim tv nin markasi ile ayni olan tv lerde yaptiklarini ve boyle bir seyle karsilasmadiklari...bir gun hdmi baglanti noktasinda sorun yasayacagim ama ne zaman bekliyorum kurbanlik koyun gibi...
    bu sorunlarla ilgili kaymakamliga dilekcemi verdim bakalim ne islem yapacaklar...

quote:

isin garip kismida o zaten...once tuneri degistirdik dediler, sonra board'u. en son gonderdigimde ise tumden degistirdik dediler.Allah var eskisi kadar bekletmiyor kanal gecislerinde.
    buna istinaden merkezi sistem oldugu icin tesisati bir kez daha kontrol ettirdim, dandik uydu alicilari ile test ettim herhangi bir sorun yok ama turbo hd nin performansi bu dandik uydu alicilarina gore cok daha kotu..ayrica kilitlenmesi ya da hdmi baglantidan kaynaklanan tv nin kendisini kapatmasi ayri dertler...neyse sonuca bakacagiz artik...

Alıntı'da mavi ile işaretlediğim hususa daha önceki mesajlarımda değinmiştim.

Elektronik komponent üretimi, "Belirlenmiş asgari üretim standartları dahilinde
    üretilmeyi gerektir.
    " diye belirtmiştim. Yani Çin'de maliyet odaklı fason board
    üreten bir yerde de üretilse, asgari üretim stansartları dahilinde bu üretimin
    gerçekleştirilmesi gerekir.

Bahse konu sorunla karşılaşan kullanıcılar, daha çok LCD Tv kullanan kullanıcılardan
    oluşmaktadır. Buda cihazın, digital aktarımla çalışan görüntülecilerle sorunlu
    çalıştığını, dolayısı ile board üretiminde, asgari üretim standartlarına uyulmadığını
    bize göstermektedir.

Malına kendi markasını veren herhangi bir firma, en ucuz maliyetle mal
    yaptırıp Türk piyasasına verdiği sürece, o mallarda da sorun çıkacaktır.

Kısaca sorunun özü, kalite sorunudur.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

quote:

quote:

Alıntı'da mavi ile işaretlediğim hususa daha önceki mesajlarımda değinmiştim.

Elektronik komponent üretimi, "Belirlenmiş asgari üretim standartları dahilinde
    üretilmeyi gerektir.
    " diye belirtmiştim. Yani Çin'de maliyet odaklı fason board
    üreten bir yerde de üretilse, asgari üretim stansartları dahilinde bu üretimin
    gerçekleştirilmesi gerekir.

Bahse konu sorunla karşılaşan kullanıcılar, daha çok LCD Tv kullanan kullanıcılardan
    oluşmaktadır. Buda cihazın, digital aktarımla çalışan görüntülecilerle sorunlu
    çalıştığını, dolayısı ile board üretiminde, asgari üretim standartlarına uyulmadığını
    bize göstermektedir.

Malına kendi markasını veren herhangi bir firma, en ucuz maliyetle mal
    yaptırıp Türk piyasasına verdiği sürece, o mallarda da sorun çıkacaktır.

Kısaca sorunun özü, kalite sorunudur.

Saygılar, sevgiler.

kesinlikle katiliyorum.
    benzer bir konuda tf de drejo ve ekurisi nextadam ile tartismistim. soyleki;
    yazilim cikariliyor ama her defasinda bir ozellik gelirken bir baskasi degisiyor, ya da herkeste ayni sekilde calismiyor idi. ki hala oyle sanirim (bakiniz v31 ile v30 arasindaki farkliliklar)
    ben de dedim ki, (bir yazilimci olarak!) yeterli ve gerekli testlerden gecseydi bu yazilimlar/urunler, boyle sorunlar olabildigince az cikardi. ama sanirim hersey tam test edilmeden, standartlara uymadan piyasaya suruluyor dedim kiyamet koptu.
    yok ben bilmezmisim de, daha iyisini yapabiliyorsam buyurmaliymisimda falan filan...

kaliteli ya da ciddi bir firma asla kendisini rezil edecek noktalara ulasmaz, ve bunun icin tum testlerini kendi icinde yapar, ekstra ozellikler olsa bile tam test etmedigi icin ya da herkeste tam calismayacagi icin abartmadan ve ihtiyatli bir sekilde urun cikarir.
    misal islemci hizlari urun uzerinde yazandan cok daha fazla olabilecekken, herhangi bir soruna sebebiyet vermemek icin islemci ureticileri bu hiz degerlerini dusuk lanse ederler. ama kullanici kalkip bazi yontemlerle bu hiz degerlerinin uzerine cikabilir (overclock vs gibi yontemlerle)..

ama nerde o ciddiyet bu "Turk" malini ureten firmada!!!

• quote:

kesinlikle katiliyorum.
    benzer bir konuda tf de drejo ve ekurisi nextadam ile tartismistim. soyleki;
    yazilim cikariliyor ama her defasinda bir ozellik gelirken bir baskasi degisiyor, ya da herkeste ayni sekilde calismiyor idi. ki hala oyle sanirim (bakiniz v31 ile v30 arasindaki farkliliklar)
    ben de dedim ki, (bir yazilimci olarak!) yeterli ve gerekli testlerden gecseydi bu yazilimlar/urunler, boyle sorunlar olabildigince az cikardi. ama sanirim hersey tam test edilmeden, standartlara uymadan piyasaya suruluyor dedim kiyamet koptu.
    yok ben bilmezmisim de, daha iyisini yapabiliyorsam buyurmaliymisimda falan filan...

kaliteli ya da ciddi bir firma asla kendisini rezil edecek noktalara ulasmaz, ve bunun icin tum testlerini kendi icinde yapar, ekstra ozellikler olsa bile tam test etmedigi icin ya da herkeste tam calismayacagi icin abartmadan ve ihtiyatli bir sekilde urun cikarir.
    misal islemci hizlari urun uzerinde yazandan cok daha fazla olabilecekken, herhangi bir soruna sebebiyet vermemek icin islemci ureticileri bu hiz degerlerini dusuk lanse ederler. ama kullanici kalkip bazi yontemlerle bu hiz degerlerinin uzerine cikabilir (overclock vs gibi yontemlerle)..

ama nerde o ciddiyet bu "Turk" malini ureten firmada!!!

Firma demişken, bir hususa daha açıklık getireyim...

Bu başlığa zaman zaman girip, eleştiride bulunan arkadaşlara karşı, suçlamada
    bulunan üyeler oldu.

"Firma ile probleminiz varsa, gidin firma ile çözün yada firmanın bir çalışanı ile
    sorununuz varsa, probleminizi o çalışan ile çözün
    " türünden suçlamalar idi...

O mesaj sahiplerine gerekli yanıtları vermiştim/vermiştik. Ama bu vesile tekrar
    yazmakta yarar var. Zira ortada firmaya zarar veren, çatlak yüksek mühendiste
    yokken...

Kısaca, ne firma, ne sahibi, ne de çalışanları ile herhangi bir sorunum/sorunumuz
    olmadığı gibi, maaşla çalışan insanlarız...

Analog - digital cihazlar zamanından beridir, uyduculuk hobim olmuştur. Her yıl uydu
    ekipmanlarına ortalama 300 dolar sevisesinde, harcama yapmaktayım. Cihaz alış
    veriş yaptığım esnafla, akraba olduk diyebilirim. Yeni kullanıma sunulan hemen
    hemen tüm receiver'leri test ederim. Bu işi yaparken büyük haz aldığımı
    söylemeliyim.

Şimdilerde ise, anten ekipmanları üzerine harcamalar yapıp, hafta sonlarında hava
    müsait olduğu ölçüde, değişik uydularda çanak, LNB performans testleri yapmaya
    başladım. İki hafta önce, Antes'ten 600 euro'ya Rover s2 spectrumlu uydu bulucu
    aldım. Bu spectrum ile izlediğim uydulara ait transponder'lerin, farklı saatlerdeki
    sinyal oranlarını çıkarıp, bilgisayarıma kaydediyorum.

Saygılar, sevgiler.

• Buyurunuz ! TF'de cihazdan ızdıraplı üyenin daha yazmış olduğu mesajı...

Bu üyeyi de, bir kaç saat sonra ban'larlar.

quote:

Orijinalden alıntı: tifozi06

merhaba arkadaşlar
    Ocak 2010'da hiremco x3 turbo hd kullanmaya başladım ve bu süre zarfında 2 kez arıza yaptı cihaz. tecrübe ettiğim kadarıyla servis ağının çok kötü olduğunu söyleyebilirim. yetkili servis denilen tv tamircisinden bozma dükkan sahipleri garanti kapsamındaki cihaz için sizden para koparmaya çalışıyorlar. üretici firma hakkında birşey söyleyemem çünkü çok kibarlar, sanırım onlarda malın kalitesinin farkındalar ve bu şekilde bi artı yaratmaya çalışıyorlar.
    bu cihaz tam bir ucuz etin yahnisi, alıp 3-4 ay sonra servise gönderip firmadaki kibar insanlarla muhattap olup 15-20 gün tv izlemeden evde oturup, sonra tekrar bi 4-5 ay sonra firmadaki kibar insanlarla muhattap olup 15-20 gün tv'siz kalmak isiyorsanız bu cihazı alıp deneyebilirsiniz.
    yok, ben efendi efendi ağız tadıyla tv izlemek istiyorum diyorsanız hiç fantaziye kaçmayın, gidip piyasada adı sanı bilinen oğru düzgün bi marka uydu alıcısı alın sorunsuz takılın.
    not: kimse üzerine alınmasın, bu yazdıklarım 1'e 1 kullanıcı tecrübesidir.sadece paylaşmak istedim.

• arkadaşlar benimde bir x3 turbo hd cihazım vardı ve yaşadıgım sorunlar üzerine satmıştım..sorunlar malüm sinyal sorunu,servis halletti ve ben sattım bir arkadaşıma,sorun yaşadıgımı ve yaptırdıgımı söylemiştim..şimdi cihaz da yine sorun varmış,sorun şu ; cihazı ilk açtıgınız zaman sinyal yok diyor fakat trt 1 i açınca sinyal geliyor ve cihaz düzeliyor sonra istediginiz kanalı izleyebiliyorsun..cihazı servise yollamam için bana bırakmıştı bende işeyrinde bagladım ve denedim bir sorun yok ,sonra emin olmak için arkadaşa birdaha denemesini söyledim sorun devam ediyor dedi..ben servise yollarken arızası için ne yazayım..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

arkadaşlar benimde bir x3 turbo hd cihazım vardı ve yaşadıgım sorunlar üzerine satmıştım..sorunlar malüm sinyal sorunu,servis halletti ve ben sattım bir arkadaşıma,sorun yaşadıgımı ve yaptırdıgımı söylemiştim..şimdi cihaz da yine sorun varmış,sorun şu ; cihazı ilk açtıgınız zaman sinyal yok diyor fakat trt 1 i açınca sinyal geliyor ve cihaz düzeliyor sonra istediginiz kanalı izleyebiliyorsun..cihazı servise yollamam için bana bırakmıştı bende işeyrinde bagladım ve denedim bir sorun yok ,sonra emin olmak için arkadaşa birdaha denemesini söyledim sorun devam ediyor dedi..ben servise yollarken arızası için ne yazayım..?

Hani bir söz vardır ya ! "Al allah kulunu, zapt eyle delini." diye...

Bu adamlara ne söylesen altından kalkacak bir söz bulurlar...

Bence yukarıdaki anlatımın aynısını biraz detaylandırarak yazınız.

Board değişimi konusunda ısrar ediniz.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

arkadaşlar benimde bir x3 turbo hd cihazım vardı ve yaşadıgım sorunlar üzerine satmıştım..sorunlar malüm sinyal sorunu,servis halletti ve ben sattım bir arkadaşıma,sorun yaşadıgımı ve yaptırdıgımı söylemiştim..şimdi cihaz da yine sorun varmış,sorun şu ; cihazı ilk açtıgınız zaman sinyal yok diyor fakat trt 1 i açınca sinyal geliyor ve cihaz düzeliyor sonra istediginiz kanalı izleyebiliyorsun..cihazı servise yollamam için bana bırakmıştı bende işeyrinde bagladım ve denedim bir sorun yok ,sonra emin olmak için arkadaşa birdaha denemesini söyledim sorun devam ediyor dedi..ben servise yollarken arızası için ne yazayım..?

Hani bir söz vardır ya ! "Al allah kulunu, zapt eyle delini." diye...

Bu adamlara ne söylesen altından kalkacak bir söz bulurlar...

Bence yukarıdaki anlatımın aynısını biraz detaylandırarak yazınız.

Board değişimi konusunda ısrar ediniz.

Kolay gelsin.

gecmis olsun....

bence board degisiminin yaninda "mantalite" degisiminde de israrci olmak lazim , adamlar yaptik sattik oldu bitti " Turk mali" iste daha ne istiyorsunuz mantigi ile is yapmayi birakmali...
    turbo hd leri eger sorunsuz ise fx modelleri ile degistirmeli ki "ciddi" firma oldugunu gostersin...
    yoksa saksakcilari ile basbasa kalirlar...

• serkangüzel abimizin dedigi gibi yazdım arızayı yolladım..cihazı zaten direk arkadaşın adresine yollayacaklar..
  • quote:

bence board degisiminin yaninda "mantalite" degisiminde de israrci olmak lazim , adamlar yaptik sattik oldu bitti " Turk mali" iste daha ne istiyorsunuz mantigi ile is yapmayi birakmali...
    turbo hd leri eger sorunsuz ise fx modelleri ile degistirmeli ki "ciddi" firma oldugunu gostersin...
    yoksa saksakcilari ile basbasa kalirlar...

fx modellerinde de sorun yaşayan duymuştum, acaba gerçekten sorunsuz mu? aynı board- işlemci ve ram i kullanıp sadece tuner vs. değişip daha kaliteli kompanent kullandık diye satmıyorlar mı? bildiğim bu yanlışım varsa düzeltin
  • Arkadaşlar,

Aslında ALI çipset'li HD serisinde sorun çokta... Bazı sorunlar ayrıntıda kaldığı için, ve bu ayrıntıda kalan sorunlu kullanım alanlarından kullanıcıların bir çoğu istifade etmediği için tartışılmamaktadır.

Ne gibi problemler var !

Cihazda smart card kullananların, card güncelleme problemleri var. Başka cihazların
    kart okuyucularında kolayca güncelleme yapılırken, ALI çipset'lilerde bu iş sorunlu
    malesef... Sebebi ise, 4 MB. olan flash bellek kapasitesinin had safhada kullanılmış
    olması nedeniyledir.

Kayıt işlevi ile ilgili sorunlar; yapılan kayıtlar 940 MB.lık parçalar halinde
    kaydedilmektedir. Kayıt formatında fat32 kullanılması nedeniyle... Bu parçalı kayıtları
    PC'ye aktarıp, bütün bir dosya haline getirip, izlemek istediğinizde yada farklı bir
    kayıt formatına döndürmek istediğinizde çeşitli sorunlar yaşarsınız...

İşte bu forumda bu hususlara zaman zaman çeşitli başlıklar altında
    değindim/değinmeye de devam etmekteyim.

Şimdi kullanıcı malı uygun fiyatlı diye alıyor! İstiyor ki, kaydı tek parçada yada büyük parçalar halinde yapsın! Bu arada tek parçada yapan uydu cihazlarının varlığından da haberdar oluyor. Ondan sonra verip-veriştiriyor. vay niye parçalı oluyor? Vay niye NTFS formatlı kayıt yapamıyoruz? Bir sürü problem !!! Acaba cihazı almadan önce hiç sordu mu? Cihazın kapasiteye matuf donanım değerleri nedir diye !...

Kısaca anlatmak istediğim husus, hani bir söz vardır ya, "Ne kadar ekmek, o kadar köfte" diye...

Ha bu arada, cihaz ilk çıktığı günlerde, çatlak mühendisin cihazı bulunmaz Bursa
    kumaşı gibi lanse etmesini de unutmamak lazım. Öyle afili sözlerle cihazı tanıtmıştı ki,
    "xxxxx firmasının siz Türk kullanıcılarına armağanıdır." türünden sözler idi...
    Sözler hala malum sitede durmaktadır. Bugün cihaz gerçeğinin ne olduğu ortaya
    çıktığına göre, okuyup gülmek isteyen arkadaşalara tavsiye ederim. Bakınız,
    forumdaşlar nasıl avutulmuş...

Saygılar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 22 Kasım 2010; 14:13:17 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.