Şimdi Ara

Seoul Hiremco Turbo HD Sinyal Yok Sorunu Çözülemedi ! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
2
Favori
60.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Arkadaşlar,

Aslında ALI çipset'li HD serisinde sorun çokta... Bazı sorunlar ayrıntıda kaldığı için, ve bu ayrıntıda kalan sorunlu kullanım alanlarından kullanıcıların bir çoğu istifade etmediği için tartışılmamaktadır.

Ne gibi problemler var !

Cihazda smart card kullananların, card güncelleme problemleri var. Başka cihazların
    kart okuyucularında kolayca güncelleme yapılırken, ALI çipset'lilerde bu iş sorunlu
    malesef... Sebebi ise, 4 MB. olan flash bellek kapasitesinin had safhada kullanılmış
    olması nedeniyledir.

Kayıt işlevi ile ilgili sorunlar; yapılan kayıtlar 940 MB.lık parçalar halinde
    kaydedilmektedir. Kayıt formatında fat32 kullanılması nedeniyle... Bu parçalı kayıtları
    PC'ye aktarıp, bütün bir dosya haline getirip, izlemek istediğinizde yada farklı bir
    kayıt formatına döndürmek istediğinizde çeşitli sorunlar yaşarsınız...

İşte bu forumda bu hususlara zaman zaman çeşitli başlıklar altında
    değindim/değinmeye de devam etmekteyim.

Şimdi kullanıcı malı uygun fiyatlı diye alıyor! İstiyor ki, kaydı tek parçada yada büyük parçalar halinde yapsın! Bu arada tek parçada yapan uydu cihazlarının varlığından da haberdar oluyor. Ondan sonra verip-veriştiriyor. vay niye parçalı oluyor? Vay niye NTFS formatlı kayıt yapamıyoruz? Bir sürü problem !!! Acaba cihazı almadan önce hiç sordu mu? Cihazın kapasiteye matuf donanım değerleri nedir diye !...

Kısaca anlatmak istediğim husus, hani bir söz vardır ya, "Ne kadar ekmek, o kadar köfte" diye...

Ha bu arada, cihaz ilk çıktığı günlerde, çatlak mühendisin cihazı bulunmaz Bursa
    kumaşı gibi lanse etmesini de unutmamak lazım. Öyle afili sözlerle cihazı tanıtmıştı ki,
    "xxxxx firmasının siz Türk kullanıcılarına armağanıdır." türünden sözler idi...
    Sözler hala malum sitede durmaktadır. Bugün cihaz gerçeğinin ne olduğu ortaya
    çıktığına göre, okuyup gülmek isteyen arkadaşalara tavsiye ederim. Bakınız,
    forumdaşlar nasıl avutulmuş...

Saygılar sevgiler.

peki aynı chipset i kullanan fx serisinde de aynı sorunlar kesin olarak vardır diyebilir miyiz? test imkanınız oldu mu?

• Malesef FX'i test edemedim.

Ancak Turbo HD yada FX HD modelleri farketmeden, tamamının kapasiteye matuf
    donanım değerleri aynıdır. Yukarıdaki mesajımda bir kısmına değinmiş olduğum,
    donanımsal yetersizlikten kaynaklanan problemler devam etmektedir.
  • akşam haberlerinde adamın biri lahmacundan zehirlenmiş..hastaneye kaldırmışlar..adam lahmacun yedigini ve bu yüzden zehirlendigini dile getirmiş.. doktor raporu ile lokantaya gidiyorlar cam da aynen şu yazı var; 2 lahmacun,1 ayran 2 tl.. sonra polis adama istemeden 2 tl ye 2 lahmacun bir ayran alırsan zehirlenirsin tabii der..adam da cevap hazır; biz lahmacun yemeyecekmiyiz...

arkadaşlar bu haber çok dikkatimi çekmişti... haberin altında yatan mesaj çok derin..herşeyi karşı tarafdan beklememek lazım.. her şeyin bir bedeli var ve biz bu gerçek bedelleri ödemeden asla dogru şeye sahip olamayız..malesef herkez herşeye sahip olamıyor...biraz daha bilinçli hareket edelim..ürün ucuz diye atlamayalım üzerine..paramız varsa full hd izleyelim yoksa sd yayına devam edelim birikim yapalım ,sabredelim ürünün iyisini BİR KEZ alalım..

2 tl ye 2 lahmacun 1 ayran olmaz.. unutmayın yerseniz zehirlenirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

akşam haberlerinde adamın biri lahmacundan zehirlenmiş..hastaneye kaldırmışlar..adam lahmacun yedigini ve bu yüzden zehirlendigini dile getirmiş.. doktor raporu ile lokantaya gidiyorlar cam da aynen şu yazı var; 2 lahmacun,1 ayran 2 tl.. sonra polis adama istemeden 2 tl ye 2 lahmacun bir ayran alırsan zehirlenirsin tabii der..adam da cevap hazır; biz lahmacun yemeyecekmiyiz...

arkadaşlar bu haber çok dikkatimi çekmişti... haberin altında yatan mesaj çok derin..herşeyi karşı tarafdan beklememek lazım.. her şeyin bir bedeli var ve biz bu gerçek bedelleri ödemeden asla dogru şeye sahip olamayız..malesef herkez herşeye sahip olamıyor...biraz daha bilinçli hareket edelim..ürün ucuz diye atlamayalım üzerine..paramız varsa full hd izleyelim yoksa sd yayına devam edelim birikim yapalım ,sabredelim ürünün iyisini BİR KEZ alalım..

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

akşam haberlerinde adamın biri lahmacundan zehirlenmiş..hastaneye kaldırmışlar..adam lahmacun yedigini ve bu yüzden zehirlendigini dile getirmiş.. doktor raporu ile lokantaya gidiyorlar cam da aynen şu yazı var; 2 lahmacun,1 ayran 2 tl.. sonra polis adama istemeden 2 tl ye 2 lahmacun bir ayran alırsan zehirlenirsin tabii der..adam da cevap hazır; biz lahmacun yemeyecekmiyiz...

• quote:

Arkadaşlar,

Aslında ALI çipset'li HD serisinde sorun çokta... Bazı sorunlar ayrıntıda kaldığı için, ve bu ayrıntıda kalan sorunlu kullanım alanlarından kullanıcıların bir çoğu istifade etmediği için tartışılmamaktadır.

Ne gibi problemler var !

Cihazda smart card kullananların, card güncelleme problemleri var. Başka cihazların
    kart okuyucularında kolayca güncelleme yapılırken, ALI çipset'lilerde bu iş sorunlu
    malesef... Sebebi ise, 4 MB. olan flash bellek kapasitesinin had safhada kullanılmış
    olması nedeniyledir.

kaydedilmektedir. Kayıt formatında fat32 kullanılması nedeniyle... Bu parçalı kayıtları
    PC'ye aktarıp, bütün bir dosya haline getirip, izlemek istediğinizde yada farklı bir

Şimdi kullanıcı malı uygun fiyatlı diye alıyor! İstiyor ki, kaydı tek parçada yada büyük parçalar halinde yapsın! Bu arada tek parçada yapan uydu cihazlarının varlığından da haberdar oluyor. Ondan sonra verip-veriştiriyor. vay niye parçalı oluyor? Vay niye NTFS formatlı kayıt yapamıyoruz? Bir sürü problem !!! Acaba cihazı almadan önce hiç sordu mu? Cihazın kapasiteye matuf donanım değerleri nedir diye !...

Kısaca anlatmak istediğim husus, hani bir söz vardır ya, "Ne kadar ekmek, o kadar köfte" diye...

Ha bu arada, cihaz ilk çıktığı günlerde, çatlak mühendisin cihazı bulunmaz Bursa
    kumaşı gibi lanse etmesini de unutmamak lazım. Öyle afili sözlerle cihazı tanıtmıştı ki,

Saygılar sevgiler.

ntfs formatlı kayıt ne demek anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Arkadaşlar,

Ne gibi problemler var !

olması nedeniyledir.

Saygılar sevgiler.

Cihaza taktığınız USB flash bellek yada USB harddisklerin sistem kayıt formatları
    vardır. Bu sistem kayıt formatları, fat16, fat32 yada NTFS olabilir.

Örneğin; PC'lerdeki harddisk'lere kurulan windows işletim sistemlerinin son sürümleri
    (Vista, win7) NTFS sistem formatlı harddisklere kurulmaktadır. NTFS format, fat
    formata göre harddiskte daha verimli işlemektedir.

Uydu cihazlarına gelince;

Özgün yazılım ile çalışan tüm uydu cihazlarında fat32 sistem formatlı diskler
    çalışabilmektedir. ( Botec 2010 HD hariç)

Enigma, neutrino gibi linux işletim sistemi ile çalışan uydu cihazlarında ise, hem fat,
    hemde NTFS sistem formatlı diskler çalışabilmektedir.

NTFS sistem formatlı kayıt işleminin uydu cihazlarına sağladığı en önemli avantajı,
    büyük boyutlu dosya kaydına izin vermesidir.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Arkadaşlar,

Ne gibi problemler var !

olması nedeniyledir.

Saygılar sevgiler.

Cihaza taktığınız USB flash bellek yada USB harddisklerin sistem kayıt formatları
    vardır. Bu sistem kayıt formatları, fat16, fat32 yada NTFS olabilir.

Örneğin; PC'lerdeki harddisk'lere kurulan windows işletim sistemlerinin son sürümleri
    (Vista, win7) NTFS sistem formatlı harddisklere kurulmaktadır. NTFS format, fat
    formata göre harddiskte daha verimli işlemektedir.

Uydu cihazlarına gelince;

Özgün yazılım ile çalışan tüm uydu cihazlarında fat32 sistem formatlı diskler
    çalışabilmektedir. ( Botec 2010 HD hariç)

Enigma, neutrino gibi linux işletim sistemi ile çalışan uydu cihazlarında ise, hem fat,
    hemde NTFS sistem formatlı diskler çalışabilmektedir.

NTFS sistem formatlı kayıt işleminin uydu cihazlarına sağladığı en önemli avantajı,
    büyük boyutlu dosya kaydına izin vermesidir.

Kolay gelsin.

fx turboda ntfs çalışıyor o zaman(seagate freeagent go)

• serkan güzel abi hangi hd receıver almalıyım bir kere alıp bir daha sıkıntı yaşamayacağım "bunu al gerisinine karışma" diyeceğin sürekli para ödemek zorunda kalmayacağım sürekli güncelleme yapma derdi olmayan varmı böyle bi ürün.internetimde yok bu arada.eyvallah....
  • quote:

Orijinalden alıntı: melbruz

serkan güzel abi hangi hd receıver almalıyım bir kere alıp bir daha sıkıntı yaşamayacağım "bunu al gerisinine karışma" diyeceğin sürekli para ödemek zorunda kalmayacağım sürekli güncelleme yapma derdi olmayan varmı böyle bi ürün.internetimde yok bu arada.eyvallah....

İnternetsiz bu işler olmaz!

Bu işleri internetsiz yaptığını iddia eden receiver'ler de, hikaye olmaktan öte bir
    anlam ifade etmez! Çünkü uydu üzerinden data alan tip receiver'lere destek hiç bir
    zaman nefasetiyle verilememiştir.

Kolay gelsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melbruz

serkan güzel abi hangi hd receıver almalıyım bir kere alıp bir daha sıkıntı yaşamayacağım "bunu al gerisinine karışma" diyeceğin sürekli para ödemek zorunda kalmayacağım sürekli güncelleme yapma derdi olmayan varmı böyle bi ürün.internetimde yok bu arada.eyvallah....

İnternetsiz bu işler olmaz!

Bu işleri internetsiz yaptığını iddia eden receiver'ler de, hikaye olmaktan öte bir
    anlam ifade etmez! Çünkü uydu üzerinden data alan tip receiver'lere destek hiç bir
    zaman nefasetiyle verilememiştir.

Kolay gelsin.

teşekkür ederim abicim önce internet sahibi olmak şart oldu o vakit.

• en kısa zamanda fx serisinin testini bekleyelim, o ürüne de böyle bi başlık gerekecek mi

zaten dt ve ds nin bu şifreleme sistemini değiştirmesiyle server olayı yalan olacak diyolar, cihaz almak için pusudayım bakalım
  • Siz FX serisinin testini bekleye durun, servis hizmeti verdiğini iddia eden vatandaşın biri ne demiş;

"Turbo HD serisinin tunerinde soğuk lehim kullanılması nedeniyle, problem oluyordu. Bizde tamir edip sorunu çözüyorduk" demiş.

Peki madem sorunun çözümü bu kadar basitse, aynı sorunu defalarca yaşayan arkadaşların, cihazlarının tuner'i buzdolabının buzluk bölümünde mi tamir edilmişti de, aynı arızayı sürekli tekrarlıyordu...

Ayrıca firmanın kendisi FX serisini daha kaliteli parçalardan ürettik diye açıklama
    yapmadı mı? Yani bir kuyruklu yalan ve bu anlamsız savunma içgüdüsü nedir
    anlamış değilim doğrusu...

Piyasaya segment altı ürün veripte, HD cihazların yarı fiyatına HD cihaz
    satıyoruz demenin bir manasını göremiyorum.

Cihazın kendi kendini resetlemesi, çözünürlük derinliğinin vasat olması, SD
    yayınlarda HDMI'dan bağlı iken hareketli sahnelerde piksellemele(karelenme)
    yapması v.s. v.s...

Hani bir söz vardır ya ! "Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu."

Kısaca; satın alanlar fiyatının uygun olmasının yanında, yukarıda anlattığım
    hususları da iyi irdelemeliler.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Aralık 2010; 22:41:04 >

• slm arkadaşlar.umarım iyisinizdir görüşmeyeli.

sorun soğuk lehim sıcak lehim davası değildi.kesin çözüm tunerin değişmesinden ibaretti.

ayrıca ürün alırken bu pahalıymış kesin iyidir diye bir kaide yoktur.

ben bu ürünü hem kaliteli hem ucuz diye aldım ucuz derken şimdi diyorum ki keşke düz x3 ü alsaymışım die

ama teknoloji tutkusu bu olsa gerek 300 tl verip aldım bu cihazı.

son günlerde herhangi bir arıza işitmedim okumadım.demekki üzerlerine gittmekle doğru yapmışız diye düşünüyorum.

şunu çok merak ediyorum merihvideo acaba yeni model ürünlerine seri numarası veriyor mu?
  • ben titanx hd max aldım bana 200tl'ye geldi bu fiyata başka cihaz varsa hd çıkıp söyleyin görüntüsü beni acayip tatmin etti,serverım fena değil uğraşmıyorum arada takılmalar oluyor ama 800 hd'de oluyor bu durum,fiyatına göre çok güzel bir ürün,bütçe kısıtlıysa her şekilde iş görecek fiyatına göre çok iyi bir ürün
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecarus_

şunu çok merak ediyorum merihvideo acaba yeni model ürünlerine seri numarası veriyor mu?

Ürünler bire bir faturalı satılmadığı için uydu üreticilerinin tamamı seri numaralı ürün
    çıkarmaktan kaçınırlar.

Sanırım ne demek istediğimi anladınız !... Daha açık ifadeye gerek yok sanırım.
  • quote:

quote:

Ürünler bire bir faturalı satılmadığı için uydu üreticilerinin tamamı seri numaralı ürün
    çıkarmaktan kaçınırlar.

üstadım ben bu soruyu başkalarınna sordum....Onlar kendilerini bilirler Anladınız umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

ben titanx hd max aldım bana 200tl'ye geldi bu fiyata başka cihaz varsa hd çıkıp söyleyin görüntüsü beni acayip tatmin etti,serverım fena değil uğraşmıyorum arada takılmalar oluyor ama 800 hd'de oluyor bu durum,fiyatına göre çok güzel bir ürün,bütçe kısıtlıysa her şekilde iş görecek fiyatına göre çok iyi bir ürün

Hayırlı olsun inşaallah güzel günlerde musut bir şekilde kullanırsın.fiyat performans iyi diyosunuz heralde.

o zaman ufak tefek aksıkları görmezden gelin derim.saygılar.
  • 200 tl'ye aldığım cihaza göre çok iyi ben mutluyum,sorunum ha eğer bu seri numarası muhabbeti bana geldiyse benim için yine sorun yok aldığım kişi tanıdık bir sorun halinde herşekilde yardımcı oluyor(montajda dahi eutelsat'da sinyal %60'ın altında kalınca adam nerdeyse 1.5 saat antenin yerini ayalamakla uğraştı söküp taktı en sonunda tamam dedi ve hava buz gibiydi)onun için sorun yok ben sadece onu bilirim gidipde 1000tl dreambox 800'e verip mutlu olacağımı sanmıyorum
  • quote:

quote:

quote:

çıkarmaktan kaçınırlar.

üstadım ben bu soruyu başkalarınna sordum....Onlar kendilerini bilirler Anladınız umarım

Heh he...

Bu işler Türkiye'de böyle gider malesef... Biraz turşusundan, biraz suyundan.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.