Şimdi Ara

Seoul Hiremco Turbo HD Sinyal Yok Sorunu Çözülemedi ! (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
2
Favori
60.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • garanti devam ediyor.arayayım bakalım merih videoyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: texmo

garanti devam ediyor.arayayım bakalım merih videoyu

Ara aynen değiştirirler tunerini. Yeni cihaz yaptık artık eskisine bakmıyoruz gibi bir şeyle karşılaşmazsın merak etme :)

Ara bak söylediydi dersin. :)
  • Seoul her bakımdan süper arkadaşım bakma sen kötülemecilere, kedi ciger olayı.

• beyler sizce x3 nasıl hd 576p miş trt hd için yeterli olur mu? yoksa 250 liraya turbo hd mi almak lazım? açıkcası 250 lira bana fazla gelir x3 hakkkında görüşlerinizi alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theJuDGe_41 -- 23 Nisan 2011; 12:45:30 >
  • Vay kötülemecilere vayy...

Scaning, deinterlacing'den ne haber ALI yani ?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

beyler sizce x3 nasıl hd 576p miş trt hd için yeterli olur mu? yoksa 250 liraya turbo hd mi almak lazım? açıkcası 250 lira bana fazla gelir x3 hakkkında görüşlerinizi alabilir miyim?

x3 de hd kanallar izlenmiyomuş sırf trt hd ve belki atv hd için x3 turbo hd alınır mı? çok fazla maç izleyen birisiyim evdeki cihaza biss key girilmediği için bu hiremcolardan birini alıcam hangsini önerirsiniz?
  • bu cihazdan bende de var, panaosonic plazma 600hz ile kullanıyorum, görüntü özellikle reklamlara gelince bozuluyor, yani tv ikonu enteresan bir şekilde yukarı kaçıyor:) bir fikri olan varsa öğrenmek isterim ...
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır kullandığım fx turbo hd hdmi ile ara ara "sinyal yok"a düşüyor. Cihaz ve tv yi gün içerisinde açıyorum karşımda sinyal yok mesajı. Kapatıp açıyorum, fişini çıkarıp takıyorum maalesef. Uğraşmaktan sıkılıp bırakıyorum. Belli bir süre sonra ne oldu acaba deyip tekrar denediğimde bakıyorum ki görüntü gelmiş. Bazen de gelmemiş. Çileden çıkarır valla insanı... Hiremco ile yeni tanıştığım için tabi öncesinde x3 vb. cihazlarla yaşanan tuner problemlerini şimdi öğrenmiş oluyorum. Merih video ile görüşmelerimde arızanın ara sıra bazen gün içinde bazen ise 2-3 gün sonra yapmasının ilginç olduğunu söylüyorlar. Ayrıca daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylüyorlar. Sorun sadece hdmi kaynaklı olduğu için artık herşeyden şüphelenir oldum. Prize gelen akımdan mı? Hdmi kablodan mı? (Gerçi 3-4 kablo denedim aynı) Tv ile uyumsuzluktan mı? (Samsung 40c650 LCD).

x3 ten herkesin ağzı yanmış fakat fx ile ilgili bu tip sorunla karşılaşan oldu mu? Cihazı gönderip değiştirmem çözüm olur mu? Göndersem yeni gelecek olan da aynısını yapar diye bir his var içimde. Kısacası daha 2 haftada soğudum Hiremcodan...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hiremco

Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır kullandığım fx turbo hd hdmi ile ara ara "sinyal yok"a düşüyor. Cihaz ve tv yi gün içerisinde açıyorum karşımda sinyal yok mesajı. Kapatıp açıyorum, fişini çıkarıp takıyorum maalesef. Uğraşmaktan sıkılıp bırakıyorum. Belli bir süre sonra ne oldu acaba deyip tekrar denediğimde bakıyorum ki görüntü gelmiş. Bazen de gelmemiş. Çileden çıkarır valla insanı... Hiremco ile yeni tanıştığım için tabi öncesinde x3 vb. cihazlarla yaşanan tuner problemlerini şimdi öğrenmiş oluyorum. Merih video ile görüşmelerimde arızanın ara sıra bazen gün içinde bazen ise 2-3 gün sonra yapmasının ilginç olduğunu söylüyorlar. Ayrıca daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylüyorlar. Sorun sadece hdmi kaynaklı olduğu için artık herşeyden şüphelenir oldum. Prize gelen akımdan mı? Hdmi kablodan mı? (Gerçi 3-4 kablo denedim aynı) Tv ile uyumsuzluktan mı? (Samsung 40c650 LCD).

x3 ten herkesin ağzı yanmış fakat fx ile ilgili bu tip sorunla karşılaşan oldu mu? Cihazı gönderip değiştirmem çözüm olur mu? Göndersem yeni gelecek olan da aynısını yapar diye bir his var içimde. Kısacası daha 2 haftada soğudum Hiremcodan...

Selamlar,

Tarif ettiğiniz sorun, cihazın tuner'inden kaynaklanmaktadır. Zira bahse konu cihazın tuner
    problemi bu başlık altında detayı ile incelendi. Bu cihazda tuner sorunu var, demodülatör
    sorunu var, RAM yetersizliği var. En önemlisi işlemci yetersizliği var. (Scaning ve
    deinterlacing görevi hakkıyla yeribe getirememesi nedeniyle...) Kısaca var oğlu var !...

Herneyse...

Sizdeki sorunu nasıl aşabileceğimize gelince;

Anten sisteminizde diseqc sviç kullanıyorsanız, sviç'i roleli sviç ile değiştirip tekrar deneyiniz.
    Bu sviç ile sorunu aşamazsanız, kronik problem sizdeki cihazda da nüksetmiş demektir.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır kullandığım fx turbo hd hdmi ile ara ara "sinyal yok"a düşüyor. Cihaz ve tv yi gün içerisinde açıyorum karşımda sinyal yok mesajı. Kapatıp açıyorum, fişini çıkarıp takıyorum maalesef. Uğraşmaktan sıkılıp bırakıyorum. Belli bir süre sonra ne oldu acaba deyip tekrar denediğimde bakıyorum ki görüntü gelmiş. Bazen de gelmemiş. Çileden çıkarır valla insanı... Hiremco ile yeni tanıştığım için tabi öncesinde x3 vb. cihazlarla yaşanan tuner problemlerini şimdi öğrenmiş oluyorum. Merih video ile görüşmelerimde arızanın ara sıra bazen gün içinde bazen ise 2-3 gün sonra yapmasının ilginç olduğunu söylüyorlar. Ayrıca daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylüyorlar. Sorun sadece hdmi kaynaklı olduğu için artık herşeyden şüphelenir oldum. Prize gelen akımdan mı? Hdmi kablodan mı? (Gerçi 3-4 kablo denedim aynı) Tv ile uyumsuzluktan mı? (Samsung 40c650 LCD).

Selamlar,

Tarif ettiğiniz sorun, cihazın tuner'inden kaynaklanmaktadır. Zira bahse konu cihazın tuner
    problemi bu başlık altında detayı ile incelendi. Bu cihazda tuner sorunu var, demodülatör
    sorunu var, RAM yetersizliği var. En önemlisi işlemci yetersizliği var. (Scaning ve
    deinterlacing görevi hakkıyla yeribe getirememesi nedeniyle...) Kısaca var oğlu var !...

Herneyse...

Anten sisteminizde diseqc sviç kullanıyorsanız, sviç'i roleli sviç ile değiştirip tekrar deneyiniz.
    Bu sviç ile sorunu aşamazsanız, kronik problem sizdeki cihazda da nüksetmiş demektir.

Kolay gelsin.

Tek çatak olması nedeniyle dseqc switch kullanmıyorum. Uydu alıcının dseqc ayarlarıda kullanılmaz olarak seçili... Sanırım çözüm yok geri göndereceğim. Asıl sorun değiştirip gönderirlerse de kronik bir cihaz daha gelecek, probleme kaldığım yerden devam edeceğim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Selamlar,

Herneyse...

Kolay gelsin.

Tek çatak olması nedeniyle dseqc switch kullanmıyorum. Uydu alıcının dseqc ayarlarıda kullanılmaz olarak seçili... Sanırım çözüm yok geri göndereceğim. Asıl sorun değiştirip gönderirlerse de kronik bir cihaz daha gelecek, probleme kaldığım yerden devam edeceğim...

Tuner problemi benim cihazda da olmuştu. sErvise gönderdim. Değiştirdiler. Şu anda problem yok. tıkır tıkır çalışıyor. Siz servise gönderin problem olmaz.

• @yasin_kaya

Direk aldığınız firmaya mı servise mi gönderdiniz ? Ayrıca sadece tuner mi değişti yoksa cihaz tamamen mi değişti?
  • hiremco fx turbo hd almak üzereyim son yorumlarınızı alabilirmöiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canciger

hiremco fx turbo hd almak üzereyim son yorumlarınızı alabilirmöiyim.

Ben uzun süre Fx turbo kullandım.Cihaz gayet güzel, çekemeyenler var ve onlar acımasızca kötülüyorlar, bakmayın onlara alın, bana hak vereceksiniz eminim.
    Ben şimdi aynı firmanın çıkardığı chipbox modelini kullanıyorum, chipbox linux bir makina. Bütçeniz uygunsa buından da alabilirsiniz.
  • cvp için tşk almayı düşünüyorum hızlıal 255 tl 12 taksit ekimde ödeme.
  • fx turbo ..cihazı 14 haziranda sipariş verdim. 15i elimdeydi. ilk başta bütün kanallar ve trt hd atv hd sorunsuz çalışıyordu. ayın 23 ünde sinyal yok mesajı almaya başladım kanalı değiştirdikçe. uydulardaki sinyal kuvveti bazen yüzde 75 bazen 35 oluyordu. örnek türksat 1a 35, hotbird 75 veriyor sirusa geçince 35e düşüyor. tekrar hotbirde geçince o da 35e düşüyor. tamamı ile hafızayı silip tekrar taratınca kanallarının hiçbiri gelmemeye başladı. herhangi bir kanalı izlerken diğerine geçince eğer o kanalda sinyal yok mesajı geliyorsa gösteren kanala geçince orası da sinyal yok demeye başladı. 8 günün sonunda uyduyu kapayip hizlialdan aldiğim cihaz için arıza formunu doldurmak zorunda kaldım. sorunun cihazda olduğunu düşünüyorum. sn agirabi bu teknik konuda yardımcı olabilir misiniz
  • İlgili; şimdilerde linux'lu cihazın satışı ile yakından ilgilendiği için, umarım yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canciger

hiremco fx turbo hd almak üzereyim son yorumlarınızı alabilirmöiyim.

Yanlis hatirlamiyosam, gecen sene mayista almistim, suan hala cihazi hicbir sorun cekmeden kullaniyorum, bazi kanallarida srounsuz bir sekilde free izliyorum
  • Merhaba arkadaşlar,
    Seoul Fx Turbo HD model receiverim var.Bugün apartmanımıza çift çanaklı merkezi uydu anteni yaptılar. Normalde ben kendi balkonuma monteli şekilde tek çanak kullanıyordum. Kanallar gayet güzel çekiyordu. Ama apartmanın çift çanağına bağlayınca birkaç dandik kanal haricinde hiçbir kanala bağlanamadım. Sonra kendi tek çanaklı uydumun kablosunu bağladım fakat bu sefer tek çanakta da hiçbir kanal çekmiyor. Çift çanağa geçerken hiçbir ayar yapmadım bu arada. Şu an hiçbir kanal çekmiyor. Yardım ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinsiyenidunya

Merhaba arkadaşlar,
    Seoul Fx Turbo HD model receiverim var.Bugün apartmanımıza çift çanaklı merkezi uydu anteni yaptılar. Normalde ben kendi balkonuma monteli şekilde tek çanak kullanıyordum. Kanallar gayet güzel çekiyordu. Ama apartmanın çift çanağına bağlayınca birkaç dandik kanal haricinde hiçbir kanala bağlanamadım. Sonra kendi tek çanaklı uydumun kablosunu bağladım fakat bu sefer tek çanakta da hiçbir kanal çekmiyor. Çift çanağa geçerken hiçbir ayar yapmadım bu arada. Şu an hiçbir kanal çekmiyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Selamlar,

Komşunuzun uydu cihazını kısa süreliğine alıp, merkezi sistemden dairenize inen kabloya
    bağlayabilirseniz, iki tespiti birden yapmış olursunuz.

1. Merkezi sistemin sizin dairenize inen bölümü sorunlu, (Bu cihaz seul HD olmamalı ki,
    başka bir marka cihazın tuner performansı ile test yapılabilmiş olsun.)

2. Kullandığınız uydu cihazının tuner'inden kaynaklanan yetersizlik.

Ki, bu başlığın eski adı, "Seul Turbo HD, sinyal yok sorunu Çözülemedi" şeklinde idi.

Herneyse... Önce tespiti bu şekilde yapınız. Daha sonra bu tespite göre önerimi yapayım.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.