Şimdi Ara

Seoul Hiremco Turbo HD Sinyal Yok Sorunu Çözülemedi ! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
2
Favori
60.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trabzon'lu bir elektronikçi esnafının, donanım kalitesizliği ile donanım yetersizliği nedeniyle yaşadığı sorun !...

quote:

Orijinalden alıntı: 61mustafa

Hiremco fx turbo uydu cihazını eurobird uydusundan kör tarama yaptırdığım sırada cihaz
    kendini kapattı. Daha sonra anahtardan kapatım. Açınca hdmı çıkışından tv ye görüntü
    vermez hale geldi. Scart tan bağlantı yaptım ve hiç bir kanalı göstermiyordu artık !...
    Hepsinde sinyal yok yazdı... Baktım ki, 4 tane çanak bağlıydı ve dört lnb ve disech sviç'te
    yandı.. Lnb'lerde 4' lü lnb idi... Yani sırf zarar !!! Hem cihaz hemde bütün lnb ler... Yok böyle
    birşey... Cihazda atv den başka kanal çekmiyor... Ne yapacağım !? Şimdi burada suç kimin
    benim mi? Yoksa kimin..???

quote:

Orijinalden alıntı: 61mustafa

Arkadaşlar benimde başıma böyle bir durum ilkkez geliyor. 10 yıllı aşkın bu işin içindeyim
    böyle bir şeye rastlamadım. Cihaz kendini restart yaptı ve olan oldu.. Nemden kaynaklı
    birşey değil... Buda bize rastladı demekki... Herkese teşekkürler paylaşım için...

• Teşekkürler arkadaşlar,

Mesajımın ilgilere ulaşmış olmasından mutluluk duydum. Yani silinmesinin önemi yok.

İsteyen arkadaşlarımız, sorunlarla ilgili hususlara buradan da yanıt verebilir.

Mesela resolution depth oranındaki vasatlık hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu oran nasıl tespit edilir fikriniz var mı? Çalışmanız var mı?

Saygılar, sevgiler.
  • Buyurun arkadaşlar... Fx serisinde de aynı problemler nüksetmeye başladı.

quote:

Orijinalden alıntı: Fetihy

Arkadaşlar cihazım fx turbo hd, bu sorunu nasıl kaldırabilirim? Sinyal yok diyor !... Ama
    kanal değiştirince düzeliyor. Yada Anten kablşosunu çıkartıp takmam gerekiyor. Bir süre
    sonra tekrar yapıyor. Lnb den olabilirmi? Anten girişinde, yani kablodan güçlendirme
    yapılabilirmi? Ya da bu şart mı? Bende sadece kablo var ve cihaza giriyor.

Şimdiden cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

• merihvideonun cihazlarında aynı sorun devam mı ediyor.yani turbo hd ye tuner sorunu demişlerdi Fx de aynı sorun mu var anlamadım.gerçekten öyle ise çok yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Buyurun arkadaşlar... Fx serisinde de aynı problemler nüksetmeye başladı.

quote:

Orijinalden alıntı: Fetihy

Arkadaşlar cihazım fx turbo hd, bu sorunu nasıl kaldırabilirim? Sinyal yok diyor !... Ama
    kanal değiştirince düzeliyor. Yada Anten kablşosunu çıkartıp takmam gerekiyor. Bir süre
    sonra tekrar yapıyor. Lnb den olabilirmi? Anten girişinde, yani kablodan güçlendirme
    yapılabilirmi? Ya da bu şart mı? Bende sadece kablo var ve cihaza giriyor.

Şimdiden cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Olayın kaynağına inmek lazım.

Serkan zehir hafiye gibisin maşallah. Nerde bir problem yaşayan var, hemen bulup burada paylaşıyorsunuz. Azminize hayran kalmamak elde değil.

:)

Bu arada Al güzel bir uydu alıcı, boş ver seulu, hiremcoyu keyfine bak kardeş yaa,

Bende x3 Turbo var. CCCam geleli TV keyfim daha da arttı. Ancak günde toplasan 3-4 saat tv seyretmiyorum. Yani bu işler boş işler. Yok onun tuneri yok bunun renk derinliği, boş işler bunlar boş işler. FX çıkalı kaç ay oldu, 1 kişi problem yaşamış bence problem değil. x3 turbo'da hatırlarsan bu oran çok yüksekti. Adamlar problemi çözmüşler o zaman. Benim kanaatim bu yönde.

İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

Serkan zehir hafiye gibisin maşallah. Nerde bir problem yaşayan var, hemen bulup burada paylaşıyorsunuz. Azminize hayran kalmamak elde değil.

Bu arada Al güzel bir uydu alıcı, boş ver seulu, hiremcoyu keyfine bak kardeş yaa,

Bende x3 Turbo var. CCCam geleli TV keyfim daha da arttı. Ancak günde toplasan 3-4 saat tv seyretmiyorum. Yani bu işler boş işler. Yok onun tuneri yok bunun renk derinliği, boş işler bunlar boş işler. FX çıkalı kaç ay oldu, 1 kişi problem yaşamış bence problem değil. x3 turbo'da hatırlarsan bu oran çok yüksekti. Adamlar problemi çözmüşler o zaman. Benim kanaatim bu yönde.

İyi akşamlar.

Bu başlık uzun zamandır aktif değildi... Başlık sahibi aktif edince, yazma ihtiyacı içinde
    olanlarda yazıyor tabiatıyla...

@ecarus arkadaşım,

Sorun var abicim, var! Alıntı'nın dışında birçok kişi bana PM'den ulaşıp, aynı sorunları
    yaşadıklarını beyan ettiler. İlgili arkadaşların izni olursa, PM'lerini buradan
    paylaşabilirimde... Ancak gerek yok. Zira ALI çipset'lilerde genel kapasite yetersizlikleri
    mevcuttur. Kapasite yetersizlikleri ortada iken, durmadan yaz,çiz bir anlamı yok zaten...
    Zaten board'unu 14 dolar'a Çin'de yaptırıp, burada 10 katı fiyatla satılan cihazlar malesef...

Yasin kardeş,

Digital-analog cihazlar zamanından beridir, uyduculuk hobim olduğu için her türlü uydu
    ekipmenını test ederim. Her Yıl bu ekipmanlara ortalama 300 dolar civarında da harcama
    yapmaktayım. Uydu ürünleri satan esnafla akraba olduk gibi birşey... Bazen test etmek
    üzere, bazen bir arkadaşımın ricası üzerine satınaldığı receiver'i test etmek üzere, bazen
    de beğendiğim cihazı satınalarak bu hobimi elimden geldiğince devam ettirmekteyim.

ALI çipset'lilere gelince;

Flash bellek kapasitesi 4 MB. RAM 128 MB. ve cihaz bu haliyle şimdiden önü tıkandı bile...

ALI çipset'li cihazlarla aynı fiyata satılan, Sunny 14200'de flash bellek 32 MB.tır.

Yine ALI çipset'lilerle aynı fiyata satılan, Amstrad 19100 ve INPAX 9100 cihazlarda flash
    bellek 64 MB.tır.

Kısaca izah etmeye çalıştığım husus/hususlar şu ki, ALI çipsetlilerin flash bellek
    kapasitesinin 8 ila 16 kat daha büyük flash bellekli cihazlar piyasaya sürülmüştür. Bu
    kapasite ihtiyacı, HD cihazların en az sorunla işlemesini gerçekleştirmek içindir. ALI
    çipset'lilerde daha önce bahsettiğim sorunların yanında, kapasite yetersizliğinden
    kaynaklanan 10'a yakın küçük problemden de bahsedebilirim. İşte piyasaya yeni çıkan
    cihazlardaki kat kat kapasite artışının asıl nedeni budur.

Yayın izleme sürelerine gelince;

Günde tv karşısında beğendiğim programı izleyerek geçirdiğim zaman 2 saati bulmaz... Diğer izlemeler test için harcadığım vakitlerdir. Ancak izlemek için harcadığım o iki saatlik zamanda yayını nefasetiyle izlemek isterim. Kısaca uydu cihazı edinmede herkesin tercihleri farklı olabilmektedir.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Ocak 2011; 10:20:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_
    quote:

İyi akşamlar.

Bu başlık uzun zamandır aktif değildi... Başlık sahibi aktif edince, yazma ihtiyacı içinde
    olanlarda yazıyor tabiatıyla...

@ecarus arkadaşım,

Sorun var abicim, var! Alıntı'nın dışında birçok kişi bana PM'den ulaşıp, aynı sorunları
    yaşadıklarını beyan ettiler. İlgili arkadaşların izni olursa, PM'lerini buradan
    paylaşabilirimde... Ancak gerek yok. Zira ALI çipset'lilerde genel kapasite yetersizlikleri
    mevcuttur. Kapasite yetersizlikleri ortada iken, durmadan yaz,çiz bir anlamı yok zaten...
    Zaten board'unu 14 dolar'a Çin'de yaptırıp, burada 10 katı fiyatla satılan cihazlar malesef...

Yasin kardeş,

Digital-analog cihazlar zamanından beridir, uyduculuk hobim olduğu için her türlü uydu
    ekipmenını test ederim. Her Yıl bu ekipmanlara ortalama 300 dolar civarında da harcama
    yapmaktayım. Uydu ürünleri satan esnafla akraba olduk gibi birşey... Bazen test etmek
    üzere, bazen bir arkadaşımın ricası üzerine satınaldığı receiver'i test etmek üzere, bazen
    de beğendiğim cihazı satınalarak bu hobimi elimden geldiğince devam ettirmekteyim.

ALI çipset'lilere gelince;

Flash bellek kapasitesi 4 MB. RAM 128 MB. ve cihaz bu haliyle şimdiden önü tıkandı bile...

ALI çipset'li cihazlarla aynı fiyata satılan, Sunny 14200'de flash bellek 32 MB.tır.

Yine ALI çipset'lilerle aynı fiyata satılan, Amstrad 19100 ve INPAX 9100 cihazlarda flash
    bellek 64 MB.tır.

Kısaca izah etmeye çalıştığım husus/hususlar şu ki, ALI çipsetlilerin flash bellek
    kapasitesinin 8 ila 16 kat daha büyük flash bellekli cihazlar piyasaya sürülmüştür. Bu
    kapasite ihtiyacı, HD cihazların en az sorunla işlemesini gerçekleştirmek içindir. ALI
    çipset'lilerde daha önce bahsettiğim sorunların yanında, kapasite yetersizliğinden
    kaynaklanan 10'a yakın küçük problemden de bahsedebilirim. İşte piyasaya yeni çıkan
    cihazlardaki kat kat kapasite artışının asıl nedeni budur.

Yayın izleme sürelerine gelince;

Günde tv karşısında beğendiğim programı izleyerek geçirdiğim zaman 2 saati bulmaz... Diğer izlemeler test için harcadığım vakitlerdir. Ancak izlemek için harcadığım o iki saatlik zamanda yayını nefasetiyle izlemek isterim. Kısaca uydu cihazı edinmede herkesin tercihleri farklı olabilmektedir.

Saygılar, sevgiler.

ram 128 degil 256 kutusuna baktim senin icin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: power5371

http://merihvideo.com.tr/prodspects.php?prod_id=30

128 kardeş. Kutusunu tasarlayan kişi yanlışmı yazmış? :))

Öyle bir şey diyorlardı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: power5371

http://merihvideo.com.tr/prodspects.php?prod_id=30

128 kardeş. Kutusunu tasarlayan kişi yanlışmı yazmış? :))

Öyle bir şey diyorlardı.

kutuda olsa sadece iyi kullanim kitabindada :)
  • Gerek kutudaki, gerekse kullanım klavuzundaki kapasite ile ilgili yanlış bildirimlerin dışında,
    olmayan bir kaç özellikte varmış gibi beyan edilmişti...

Çatlak yüksek mühendis tarafından !!!

Ne çatlak mühendismiş kardeşim yahu... Hem cihazı satın alanları, hem firmayı uğraştırdı
    durdu. İşten çıkardılar sonunda da, atı alan Üsküdar'ı geçti bi kere...

Şimdi aynı fiyatlara, ALI çipset'lilerdeki flash bellek kapasitesinin 16 kat daha büyük olanını
    satıyorlar.
  • Yeni bir daireye taşındım, eski dairemizde kavlo tv var idi. Yenisinde Turksat henüz yok,çatıda 2 adet Nexstar uydu çanak anten, lnb ve descq portlar var. Haftalardır tv izleyebilmek için uydu alıcısı araştırıyorum. Önce Seoul turbo hd aldım fiyatı düşük ancak tvlerde ücretsiz hd yayın yok. TRT HD den başka ne izleyebilirim diyerek aldığım teknoloji markete (Vatan) iade ettim. Açıkçası cihaza da güvenemedim sanki 2-3 sene sonra elimde kalır gibi geldi. Güven vermedi. Ama şu aralar en çok satılan ürün. Seneler sonra göreceğiz elbette.

Bu fiyata uydu alıcı alacağıma d-smart+smile internet kampanyasına girerim uydu alıcıya para vermem, 5-11 adet hd kanallar ve sinema paketi de ücretsiz yanında gelir diyerek hd alıp hd kanal izleyemedikten sonra boşa fazlaca para vermek istemedim.

Deneyerek öğrenme metodunu seçtim. Ama biraz zahmetli oluyor açıkçası. Çünkü hiç anlamıyor idim uydu konusundan yaşım 32, şimdiye kadar hiç uydu kullanmadım. ancak bunlar kişisel tecrübelerim isteyen faydalansın.

Sonra Nextstar hdmi cx usb pvr 18000 aldım görüntüyü Seoul turbo hd yanında çok zayıf kaldı. ( TV : Lcd Sony 102 ekran 2000 tl lik bir model, hdmi girişi 3 adet mevcut.) İşlemci onboard sanırım belki ondandır. Ama Nextstar ın fiyatı öncekinin yarısı idi. Vatan bilgisayar fiyatları ile. (Not: Vatan bilgisayar daki şu anda mevcut fiyatları piyasaya göre çok düşük buldum.Nakit veya world kartta avantaj çok iyi.)

Vatan veya uydu firmaları ile bir bağlantım yoktur, bu işi yeni öğreniyorum ancak epeyce bilgi sahibi oldum.

Sonra Goldmaster 85800 hdmi pvr usb aldım. Görüntü Seoul gibi aynı, yani çok iyi, garanti de 3 yıl. Fiyatı da Vatan da epey uyguna geldi.

3 uydu alıcısını haftalardır test ettim ve çok uğraştım ayarlarla filan.

Sanırım farklar cihazların teknik kalitesi ile alakalı. Goldmaster göz doldurdu gibi.

Ancak bu esnada Nextstar çanağın Goldmaster alıcı ile uyum sorunu yaşayabildiğini öğrendim.

Kısaca Türkiye de uydu tv izlemek için kaliteli hizmet ve ürünü sorunsuz bulmak 2011 de bile hala sorun olabiliyor.

Çanak ve uyducular da buradan para kazanıyor elbette.. Ne diyelim ülkemizde hizmet ve üründe kalite hala çok yüksek değil. MArka diye bilinen şeylerde sorun yaşanabiliyor. Ve bu bilgileri size merkez teknik servisleri vermiyorlar. Sizin uğraşmanız lazım.

Sanırım Turksat ve hd hizmetlerine başvurdum, Turksat keşfe gelecek, hat çekecek.

Dreambox u sorunsuz izleyenler de var elbette, çevremde duydum, ama işte sorun maliyet, çok para dökülüyor kaçak göçek cihaz ve sistemlere server lara.

Uydu konusu böyle yıllarca gider tahminimce 3-4 haftadır epey okudum araştırdım. Dijiturk ve d-smart bu işi daha ciddi yapıyor ama çok para istiyorlar.

Şahsi fikirlerimdir, tecrübelerimdir, kimseyi bağlamasın, beğenmeyen unutsun geçsin lütfen,

Herkese selamlar,saygılar..

• Bende Hiremco FX Turbo HD aldım, kanal geçişlerinde sinyal yok yazıyor sonra sinyal geliyor, görüntü kalitesi mükemmel, cihazın tipi görüntüsü mükemmel ama şu sinyal yok demesinden dolayı firmayı aradım 4 lü çıkışlı LNB li cihazlarda yapıyormuş nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum acaba LNB sinyal yükseltici taksam bu problem ortadan kalkarmı çözüm nedir bilgisi olan varmı???
  • Aynı cihazı 2 a önce aldım bende.ama hiçbir problem yaşamdım.gayet memnunum.Çok hızlı ve görüntü kalitesi gayet iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starforces

Bende Hiremco FX Turbo HD aldım, kanal geçişlerinde sinyal yok yazıyor sonra sinyal geliyor, görüntü kalitesi mükemmel, cihazın tipi görüntüsü mükemmel ama şu sinyal yok demesinden dolayı firmayı aradım 4 lü çıkışlı LNB li cihazlarda yapıyormuş nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum acaba LNB sinyal yükseltici taksam bu problem ortadan kalkarmı çözüm nedir bilgisi olan varmı???

enteresan hocam bende 4 lü lnb kullanıyorum ama böyle bir sıkıntı çekmedim çook şükür. Bence sen iyi bir lnb al hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

quote:

Bende Hiremco FX Turbo HD aldım, kanal geçişlerinde sinyal yok yazıyor sonra sinyal geliyor, görüntü kalitesi mükemmel, cihazın tipi görüntüsü mükemmel ama şu sinyal yok demesinden dolayı firmayı aradım 4 lü çıkışlı LNB li cihazlarda yapıyormuş nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum acaba LNB sinyal yükseltici taksam bu problem ortadan kalkarmı çözüm nedir bilgisi olan varmı???

enteresan hocam bende 4 lü lnb kullanıyorum ama böyle bir sıkıntı çekmedim çook şükür. Bence sen iyi bir lnb al hocam.

Bugün firmayı aradım, cihaz apartmandaki next in 32 lik multiswitch i ile uyumsuz çalışıyormuş, ya apartmanın multiswitchi değişecek yada cihazı değiştirin gidip next filan alın dediler bende gına geldi artık değiştireceğim randıman alamadım.
    Anlamadım gitti dakikalarca sinyal yok yazıyor sonra görüntü geliyor çözemedik gitti..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

quote:

Bugün firmayı aradım, cihaz apartmandaki next in 32 lik multiswitch i ile uyumsuz çalışıyormuş, ya apartmanın multiswitchi değişecek yada cihazı değiştirin gidip next filan alın dediler bende gına geldi artık değiştireceğim randıman alamadım.
    Anlamadım gitti dakikalarca sinyal yok yazıyor sonra görüntü geliyor çözemedik gitti..

Selamlar,

Seul HD serisinin sinyal yok sorunu kroniktir. Tuner problemi nedeniyle !

Sizdeki cihazın tuner'inin iyi çalıştığı varsayımı ile hareket edersek, merkezi sistemde;

* Çanakların çapı 120 cm ve parabol çanaklar kullanılmış mı?

* Kablo olarak, 30 mt'nin üzeri kablo çekimi yapılmışsa, RG 6/u6 kablo kullanılmış mı?

bu hususları gözden geçiriniz ve gidermeye çalışınız. Giderdikten sonra;

dairenize inen kablo'nun sinyalini spectrometre ile ölçtürünüz. Sinyal düzeyi 45'in üzerinde
    ise, mevcut cihazınız sinyal almaya başlayacak ve çalışacaktır. (Tabii cihazınızdaki tuner'in
    sorunsuz çalışıyor olması varsayımına göre yazdım.)

Sistemi test etmenin daha pratik yolu ise, sisteme başka bir receiver bağlayıp, uydu
    kanallarının hepsinin izlenip, izlenmediğini gözlemlemektir.

Kolay gelsin.

• evet arkadaslar 6 ay once aldıgım ve bu zamana kadar sorunsuz kullandıgım fx turbo cıhazımda SİNYAL YOK problemi basladı.apartman ortak uydu ve 4 lu lnb turksat ta kullanılıyor.kanal degiştirdiginde bazı kanallarda geliyor goruntu.acıp kapatınca duzeliyor..v.s. buradan okudugum kadarıyla cozum ve tamir de yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: texmo

evet arkadaslar 6 ay once aldıgım ve bu zamana kadar sorunsuz kullandıgım fx turbo cıhazımda SİNYAL YOK problemi basladı.apartman ortak uydu ve 4 lu lnb turksat ta kullanılıyor.kanal degiştirdiginde bazı kanallarda geliyor goruntu.acıp kapatınca duzeliyor..v.s. buradan okudugum kadarıyla cozum ve tamir de yok sanırım.

gecmis olsun...
    artik yeni cihaz da cikardilar ki hic umurlarinda olmaz sanirim bu durum :(
  • işin ilginc yanı 6 ay sorun yapmayan cihaz birdenbire sorun yapmaya basladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: texmo

işin ilginc yanı 6 ay sorun yapmayan cihaz birdenbire sorun yapmaya basladı.

biz dedigimizde inanmayanlar olmustu...test ettik calisiyor diyenler oldu...sorunun ne zaman cikacagi tamamiyla sansiniza kalmis bir sey oysaki...
    sirket ile gorusun, durumu anlatin..bir kac kez kargo ile gonderim yapmaniz gerekebilir...umarim garanti sureniz dolmamistir...
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.