Beyler tava almak için araştırma yaptım önce demir döküm tava alacaktık et için ancak mutfakda kullanılmayacak derecede oldugunu yazmış cogunluk yogun duman vs oluyormus ve tam pişmiş sevenler mühür yaptıktan sonra tekradan fırınlaması vs gerekiyormus ve teflon gibi kalkıyormus Daha sonra çelik tavalara baktım onlarda herşey yapişiyor gibi şeyler yazılmış. Teflon zaten almayın diyorlar. Seramik karar kıldım ancak ondada moneta korkmaz gibi markalara baktım şikayetvarda hep seramiklerde sorun yaşamıslar.
Ne yapmak lazım işin içinden cıkamadık :)
Etin kalınlığı 2 parmaktan ince ise döküm tavalarda tam pişmiş de yaparsınız. Benim fırınlama dediğim olay 2-3 parmak ya da daha kalın etler için. Döküm tavanın kalkması olayını da anlamadım. Neresi kalkıyomuş?