Şimdi Ara

Serbest Sohbet Köşesi (688. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.058
Cevap
19
Favori
405.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 686687688689690
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bayramınız hayırlı mübarek olsun
    Allah niyetinizi ve ibadetinizi kabul etsin
    Sevdiklerinizle nice bayramlar dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burayı arıyorsan burası burada El Cezeri, merhaba, hoş geldin.
  • :) Hoş gördük @Neommy

Nasıl gidiyor KB'de durumlar?
    Uzun zamandır bihaberiz buralardan.
  • Vay seni görünce gördüm mesajını şimdi.
    Her zamanki patırtı işte. Ama sohbet azaldı iyice, epeyce azalmıştı önceden de, ama alta atılınca iyice azaldı. çay yok muhabbet ve dedikodu yok!
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Valla burası eskisi gibi muhabbet ve milletin hangi tablet gibi sorular sorduğu yer değil. Bu yüzden bana kalmışınız;
    Bildiğim kadarıyla Hewlett Packard'ın Bilimsel hesap makinaları çok kaliteliler. Ama yine de bilenlere sorun tabii, ben iyi anlamam! Fikir vermesi açısından HP'nin finansal hesap makinası 250 lira civarında fiyatla satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Uzun zaman oldu, merhabalar. Bir soru soracağım umarım yardım edebilen çıkar

Bana hesap makinesi lazım,değişken atayabileceğim.Örnek olması açısından;

f(x) = -13 - 20x + 19x^2 - 3x^3

Hesap makinesinin amacı bu denklemi çözmek değil , bu denklemdeki x değişkenlerini ve dereceleri aklında tutmalı.Yani hesap makinesine bu denklemi gireceğim,daha sonra ise x yerine farklı değerler verince,oturup tek tek hesaplamak yerine sonucu bana şak diye verecek.Böyle bir makine var mı acaba,öğrenci adamız pahalı olmazsa seviniriz

Cassio Fx-5500 serisi aradığın hesap makinesi :) Sınavlarda kullanmayı düşünüyorsan birazcık yanılıyorsun.Sınavdan önce hocanın kalem ile arkadaki reset tuşuna basması hayal kırıklığına uğratabilir :)
    Cassio olmasa bile hafızalı denklem çözen-ki fx serisi integral matrix bile çözüyor- bir hesap makinesi işini görür.Ama hafızalı olması senin istediğini karşılar.

• Düşünüyorum öyleyse varsınız.
  • Ali Kuşçu A kullanıcısına yanıt
    Varmıyız?

• Cübbeli'ye Bir Hatırlatma

ESA tarafından bir kuyrukluyıldıza gönderilen Phliae uzay aracının yolculuğu konusunda şunları söylemişti: "Manyak manyak işler bunlar. Cahil bunlar cahil. Kâfirlerin hepsi cahil".

Bil ki kullandığın aydınlatmanın icadı Amerikali Thomas Alva Edison`a ait. Giydiğin kıyafeti diken makinenin icatçısı Fransız Barthelemy Thimonnier, kıyafetlerini yıkayan makinenin icatçısı Amerikalı Alva John Fisher, kullandığın telefon Alexander Graham Bell`in icadı, okuduğun Kutsal Kitabını basan matbaa Çin`den, kullandığın Jet-ski Japonya`dan, hastalandığında gittiğin hastanede çekilen röntgeninin buluşçusu Alman Wilhelm Conrad Röntgen. Küçükken olduğun çiçek aşısını İngiliz Edward Jenner, kuduz aşısını Fransiz Louis Pasteur, Çocuk felci aşısını Jonas Edward Salk ,verem aşısını ise Fransiz Albert Calmette ve Camille Guerin bulmuştur.

Yaptığın pisliği temizlemek için çektiğin sifonun icatçısı İngiliz Sir Walter Closet, kullandığın internet Massachusetts Institute of Technology'den J.C.R Licklider, Leonard Kleinrock, Lavvrence Roberts`tan. O çıkmaya bayıldığın ve devamlı dini yayınlar ve dini eşyaların reklamını yaparak para kazandığın televizyonun icatçısı İngiliz John Logie Baird. Cep telefonun Amerikalı Martin Cooper'dan.

Sakallarını düzeltmek için kullandığın makası Amerikalı Louis Austin icat etmiştir. Namahrem yerlerinde ki kıllarını kesmek için kullandığın jiletin buluşçusu da Amerikalı King Camp Gillette, hacet sonrası kullandığın tuvalet kağıdın Çin'den, fermuarın Amerikalı Elias Howe'tan.

Sadece hatırlatmak istedik...

Yazan : İnanç Kaya Kızılkaya

• Bence o resminizi artık değiştirin böyle mesajlarda atmayın, forumdaki aşırı bilimsel birileri resimden ve yazıdan ateyiz teşhisi koymaya başlamış size!

• Bu ne yaww böyle, resmen ağzım açık kaldı, kapanmıyo!
    Amira Willighagen, 9 yaşında, şarkı söylemek için ders almamış, kardeşi keman öğrenmeye başlayınca o da ne yapabilirim demiş, böylece şarkı söylemeye başlamış. 1:50'den sonra Jürinin suratlarına bakın, benim çenem gibi olmuşlar. Jüriden birisi de sende eski ruh var, Maria Callasın dedi. Büyüyünce Olimpiyatlarda atlet, olamazsa şarkıcı olmak istiyor.
    Cidden YT'da yorumlarda böyle çocuklar gördüğümde Avrupalıların övünmelerine sık sık rastlıyorum, " kesinlikle Avrupa çocuğu ABD veya başka biryer değil " gibisinden, haklıdırlar.
    10 çocuğu herkes yapar. Doğru dürüst yetiştirmek sorun!

Ek: Şarkılarını YT'dan seçip söylüyor, bende seçiyorum ama böyle söyleyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 27 Kasım 2014; 21:59:22 >

• Çok seviyorum bu adamı.

• 84 yılda kadın fizikçi sayısı 1 artmış. Demek ki kadınların fıtratında bilim yapmak yok.
  • Ürememizi " mükemmel " bulmayan tip değil mi o?
    Fıtrat değil aslında, kültürel, birde çocuk sanıyorum. Bu konu detaylı tartışılmış aşağıdaki İngilizce linkte;

Bayan profların bile erkek asistan tercih ettiği bir dünya Bilim dünyası.
    Benzer olay Satrançta da var üstelik yasalaştırılmış haliyle. En üst düzey satranç oyuncularının erkek olanlarıyla en yakın kadın oyuncular arasında 300'e yakın bir Elo Rating farkı var.( elo satranççının değerlendirilmesi gibi birşey ) Bu yüzden kadınlararası Satranç Şampiyonluğu düzenlenir. Ama yinede aradan sıyrılan bir Judith Polgar çıkabiliyor.

Bu da maydonozluk olsun, ışığın etrafındaki haleler Van Gogh'un bir göz rahatsızlığına yorumlanıyorlar!

Müziğini merak edenlere;

• Püff, bu Jennifer Lawrence neymiş böyle? Winter's Bone'u yeni izleyebildim, ( açlık oyunlarını hala izlemedim ) kız bir harika, cidden! Arkada kapitalizmin en kötü, saf kuralları, motorsikletliler çetesi, birde oyuncular film çok güzel. IMDB'de birisinin " Ozark'ta yaşıyorum, hergün böyle tipler var etrafımda " yazması da tuzu biberi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Varmıyız?

Bak, düşünmem yok olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Bu Tarz Benim'i izledikçe kadın-erkeğin farklı fıtratta olduğunu düşünüyorum.

Müzik güzelmiş bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne adamlarla yaşıyoruz şu memlekette yav.

O bayrağı indirmeselerdi set ekibini öldürürlerdi herhalde, din elden gidiyordu az kalsın.

• 
Sayfa: önceki 686687688689690
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.