Şimdi Ara

Serbest Sohbet Köşesi (689. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.058
Cevap
19
Favori
405.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cüneyt Arkın TV'de gülerek anlatmıştı birkaç yıl önce. Malkoçoğlu çekimlerinde sete gelmiş, bakmış Bizans askeri elbiseli figüranlar kendisine pis pis bakıyorlar. Çekim başlayınca Bizanslılar üstüne atlayıp iyi bir sopa atmışlar kendisine, Yönetmenin " durun yaww senaryo böyle değil Malkoçoğlu sizi sopalıyacak, siz onu değil " diye bağırması bile fayda etmemiş.
    Meğersem Müslüman Türk figüranlarımız gül gibi yeniçeri askeri varken Bizans askeri olmalarına fena içerlemişler!

Bu Dünya develere kalmaz! Güzel şeylerde var!
    Ruslar ne kadar ilginçler, 1948, Kuban Kazakları filminin şarkıları. Film bir " stepten indim şehire " filmi gibi birşeylere benzetmem gerekirse, şarkıları özellikle şarkı sözleri olağanüstü güzeller. Elena Vaenga ve Alayna Petrovskaya sahnedekiler, sonlardaki asıl film.

• Muhammed Ali toplu halde Beatles üyelerini döverken!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 24 Aralık 2014; 23:30:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

Ne adamlarla yaşıyoruz şu memlekette yav.

O bayrağı indirmeselerdi set ekibini öldürürlerdi herhalde, din elden gidiyordu az kalsın.

hatırlıyorum o zamanlar çok gülmüstüm habere ...

Cidden manyağın önde gideni
    bu tipler hâlâ aramızda çok var

Bi de surlar çok doğal bi mekan ve şehrin Taksim Meydanı gibi ortasında gayet de güzel olacaktı. ... ..
    Şimdi de gelip çeksinler diye sponsor oluyolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gencler napıyorsunuz? nasıl gidiyor?
  • TRT'den çocuklar için çok güzel bir çalışma çıkmış.

• Yaşamın en tatsız tarafı sona eriş şeklidir. Şüphesiz ki yaşamı tersten yaşamak daha güzel, hatta mükemmel olurdu...
    Nasıl mı ?

Camide, musalla taşında uyanıyorsunuz. bir tahta sandık içersinde, herkes karşınızda saf durmuş, iyiliğinize dua ediyor ve tüm haklar helal edilmiş vaziyette. Tabuttan doğruluyorsunuz, yaşlı, olgun ve ağırbaşlı olarak. Herkes etrafınızda, büyük bir itibar, iltifatlar, çocuklar torunlar hepsi hazır.

Arabanıza kurulup evinize gidiyorsunuz. Doğar doğmaz devlet size maaş bağlıyor, aylık veya üç ayda bir maaşınızı alıyorsunuz. Ne güzel, hazır maaş, hazır ev… Altmışlı yaşlara kadar her şey garanti, huzur içinde yaşıyorsunuz. Sağlığınız gittikçe düzeliyor, kaslar güçleniyor, kuvvetleniyorsunuz.

Bir gün çalışmak istiyorsunuz ve işe ilk başladığınız gün size hoş geldin hediyesi olarak bir plaket ve altın kol saati veriyor patronunuz. Genel müdürlük veya bunun gibi yüksek bir makamdan tecrübeli bir insan olarak işe başlıyorsunuz. Herkes karşınızda el pençe divan…

Vücudunuzda da bazı hoşa giden dirilişler de başlıyor. Gittikçe zayıflıyor forma giriyorsunuz. Diğer hormonsal aktiviteler artıyor, fevkalade… Aman ne güzel günler başlıyor…

Derken bir gün patron size artık üniversiteye gitsen daha iyi olur diyor. Bu arada babanız ortaya çıkmış, “fazla çalıştın” diyor “artık eve dön, işi bırak, okumaya başla, harçlığın benden olsun…” keyfe bakar mısınız?
    Okuduğunuz dersler gittikçe kolaylaşıyor. Ekmek elden, su gölden bir dönem başlıyor. Partiler, diskotekler, kızların sayısı artıyor.

Derken, anne ve babanız sizi götürüp getirmeye başlıyor, araba kullanma derdi de yok artık… Günün birinde sizi okuldan da alıyorlar “evde otur, keyfine bak, oyuncaklarınla oyna” diyorlar.

Mamanız ağzınıza veriliyor, zaman zaman altınızı bile temizliyorlar, hatta bu durum alışkanlık yaratıyor ve hiç tuvalet kullanmamaya başlıyorsunuz.
    Derken anneniz bir gün size süt verme kararını alıyor ve başka bir keyifli dönem başlıyor. Mama artık her yerde, her an ve en taze şeklinde hazır.
    Bir gün karanlık fakat güvenli ve ılık bir ortama giriyorsunuz.
    Beslenmek için ağzınızı açmaya dahi gerek yok; bir kordondan besleniyor, sıcacık, yumuşacık, gürültü ve patırtısız bir ortamda döne döne yaşıyorsunuz.

Sonra küçülüyor, küçülüyor, ufacık bir hücre halini alıyorsunuz ve günün birinde muthis keyifli bir olayla ile hayatiniz,
    BİTİYOR...

CAN YÜCEL

• Çözemedim gülüm...

Nasıl anlatsam gülüm.

Soba başlarında yer bulduğumda, mevsim yazdı.

Yağmur yağdığında yoktu şemsiyem.

Ne zaman şarkı söylemeye kalksam, unuttum şarkı sözlerini.

Ve hıçkırığım tuttuğunda, genelde sinemada olurum.

Kışlaya kapatıldığımda, mahallenin dilberleri ‘çıkmayı’ teklif ettiler de...

Ben de aşk şiirlerimi nöbetçilere okudum.

*

Ne yapacaksın?

Daha bizler küçücükken büyükler ‘Ne olacaksın bakalım?’ diye sorduklarında ve bütün çocuklar ‘Doktor’ olmak istediklerinde, ben küçük parmaklarımı koltuğun kenarında yürüterek ve ağzımı yamultarak ‘pilot’ olmuştum.

Meğer gülüm...

Ben yüksekten korkuyormuşum.

*

Yazgıdır bu.

İşte şimdi yazı yazıyorum bildiğin gibi.

Yazar olmak kolay da...

Sorunum; nokta ile virgülün yeri...

Hep karıştırırım, düzeltme servisindeki arkadaşlarım kızıyorlar; cümlenin ortasında nokta, sonunda virgül olabilir mi?

Ben de her yere noktalı virgül koyuyorum.

Uysa da uymasa da.

Yine de kararsız kırpıştırıp dururum gözümü.

Hangisi üstte olacaktı?

Nokta mı, virgül mü?

*

İşte böyle gülüm.

Olmayan paramla hayaller kurmuştum uzun uzun, param olduğunda baktım bitmiş hayallerim.

Doğrusunu istersen parasız pulsuz da gitmesine giderdim...

Ama her zaman bindiğim vagonları giden lokomotife bağlamayı unutmuştu makinist.

Her seferinde kalakaldım.

Olsun...

Zaten yaşam dediğimiz şey; yok olanlarla yok olacaklar arasında geçen zaman değil mi?

Bir kördüğüm.

Çözemedim gülüm...

BEKİR COŞKUN

• E-kitap paylaşan bir arkadaş vardı o konuyu bulamadım, silindiyse link verebilecek olan var mı?
  • Selam millet nasılsınız keyifler nasıl Neommy cezayı yemiş hahahahhahaha

Arkadaş adam kaç yaşında hala ceza veriyorsunuz ya

El-cezeri Ankarada isen görüşelim.
  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardaş!

İç güveysinden hallice...

neoomy çizilmedi, bir süreliğine kendi isteğiyle uzaklaştı. en azından ben öyle biliyorum ama dayanamaz, gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Eyvallah kardaş!

İç güveysinden hallice...

neoomy çizilmedi, bir süreliğine kendi isteğiyle uzaklaştı. en azından ben öyle biliyorum ama dayanamaz, gelir

Kendi isteği ile nasıl banlanır adam ya
  • Hahha, iyi ki 15-20 yıl önce, milliyetçi muhafazakar bir TV kanalında Seda ablanın sunduğu 4 şıklı bilgi programını izlememişsiniz. Yıllarca sorulan soruların cevabı hep aynıydı, C şikkıydı ve bayanlara " Ceee " dedirtebilmek için zavallı Seda ablanın canı çıkardı.
    Yine de dünyanın yarısını oluşturduklarına göre vardır yaratanın bir bildiği deyim!
  • demonchild D kullanıcısına yanıt
    İyilik moruk, senden ne haber?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 3 Şubat 2015; 16:24:58 >
  • @El Fuego haklı, dayanamadım.
    3-4 ay biraz işim var, biraz daha uzaklaşacağım bir ara ama yine geri gelirim. Forum neşeli yer.

@AbdullahÖrs;
    Galiba bu çenesine hakim olamayan ihtiyarları düşünerek Forum yönetiminin bulduğu bir özellik. Her konuda bıdı bıdı edeceklerine kendi kendilerini banlasınlar demiş birileri.
    Hiç mi " kendi silahıyla kendini ayağında şişledi " haberi okumadın yaww gazetelerimizde!

@Kabuska;

İyi güldüm valla. Yanlışlıkla Neommy sepetlenmiş denilince Bilim Bölümünde Kabuska'ya fırça atmayan kalmadı nerdeyse. 3 ay kendimi banlasaydım iyi kıyamet kopardı demek ki, Kabuska hayatın ellerimde haberin olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 3 Şubat 2015; 16:24:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

@El Fuego haklı, dayanamadım.
    3-4 ay biraz işim var, biraz daha uzaklaşacağım bir ara ama yine geri gelirim. Forum neşeli yer.

@AbdullahÖrs;
    Galiba bu çenesine hakim olamayan ihtiyarları düşünerek Forum yönetiminin bulduğu bir özellik. Her konuda bıdı bıdı edeceklerine kendi kendilerini banlasınlar demiş birileri.
    Hiç mi " kendi silahıyla kendini ayağında şişledi " haberi okumadın yaww gazetelerimizde!

@Kabuska;

İyi güldüm valla. Yanlışlıkla Neommy sepetlenmiş denilince Bilim Bölümünde Kabuska'ya fırça atmayan kalmadı nerdeyse. 3 ay kendimi banlasaydım iyi kıyamet kopardı demek ki, Kabuska hayatın ellerimde haberin olsun!

Hani 1 ay uzak kalacaktın Dayanamayıp yine girdin dimi

• Kabuska kullanıcısına yanıt
    Dün bitti banım, 1 gün sonra bugünde yazdım işte!
    Okumıycam demedim ki, arada tabii ki ne var ne yok diye bakındım, okudum yazılanları. Beni sıkan yazmak, çok zamanımı alıyor, 16 yaşım ve düşük klavye hızı ile olmuyo bu işler abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Dün bitti banım, 1 gün sonra bugünde yazdım işte!
    Okumıycam demedim ki, arada tabii ki ne var ne yok diye bakındım, okudum yazılanları. Beni sıkan yazmak, çok zamanımı alıyor, 16 yaşım ve düşük klavye hızı ile olmuyo bu işler abi.

16 oldugunu her yerde soyleme ciddiye almazlar yoksa

• Kabuska kullanıcısına yanıt
    Hıhh, zaten Golden Brain ( o 14 galiba ) ve beni ciddiye alan yok forumda!
    Ayrıca kırmızı ayakkabı bağcıklarımın olduğuna inanmayanları da biliyorum forumdan!
  • 
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.