Şimdi Ara

Serçe Parmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Ben gitara başlayalı bu 4. günüm. 4 gündür parmak alıştırması yapıyorum günde 2 saat. 1. perde ile 4. perdeye aynı anda basamıyorum.Yani serçe parmağım yetmiyor.Ayrıca perdeye basarken işaret parmağımı ı----xı yazan yere basıyorum.Yani elimden geleni yapıyorum ama bir türlü olmuyor.Bu konuda sizden yardım istiyorum.Acaba bu sorunu atlatabilir miyim?Ya benim gitarı tutuşum yanlış ya da bende yetenek yok. Ayrıca gitarı tutarken gitarın sapının arka kısmının orta tarafına koyuyorum baş parmağımı dik bir şekilde.Gitar tutuşumda da sorun olduğunu düşünmüyorum.12 yaşındaki çocuklar dahi çalıyor da benim serçe parmağım mı yetmiyor?

Not:Yaş 19.Elektro gitar çalmaya çalışmaya çalışıyorum.

• Tutusunla ilgili olabilir sorun. Bir resim falan koy da iyi bilenler yardimci olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serçe parmak zamanla açılacak, alıştırmaları bırakmamanı tavsiye ederim. Günde 1-1.5 saat egzersiz yapsan çok iyi duruma gelir. Ben birkaç aydır ağırlık verdim egzersizlere, başlarda hiç kullanamıyordum serçe parmağı, şu an gayet rahat kullanıyorum. (11 aydır çalıyorum)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

Serçe parmak zamanla açılacak, alıştırmaları bırakmamanı tavsiye ederim. Günde 1-1.5 saat egzersiz yapsan çok iyi duruma gelir. Ben birkaç aydır ağırlık verdim egzersizlere, başlarda hiç kullanamıyordum serçe parmağı, şu an gayet rahat kullanıyorum. (11 aydır çalıyorum)

çalabildiğiniz sololar neler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

Serçe parmak zamanla açılacak, alıştırmaları bırakmamanı tavsiye ederim. Günde 1-1.5 saat egzersiz yapsan çok iyi duruma gelir. Ben birkaç aydır ağırlık verdim egzersizlere, başlarda hiç kullanamıyordum serçe parmağı, şu an gayet rahat kullanıyorum. (11 aydır çalıyorum)

çalabildiğiniz sololar neler?

13-14 tane var hocam, çoğusu yavaş denilebilecek sololar. Sololara çok ağırlık vermedim daha, pek çok şarkının rifflerini çalabiliyorum ama sololar bu kadar. Bir de dediğim gibi bir süredir egzersiz kasıyorum, epeydir yeni şarkı öğrenmiyorum. Şu an günlük 2 saat çalıyorsam 1 saati rahat egzersize gidiyordur, Troy Stetinanın metodlarını çalışıyorum, elim iyice gelişsin o zaman atılcam sololara.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayak parmaklarım bembeyaz
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.