< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fz18 -- 31 Mayıs 2020; 10:28:28 > |
Serçe Yavrusu Bulduğunuzda Yapmanız Gerekenler
Vahşi doğada yaralı veya öksüz bir serçe yavrusu bulmak üzücü bir deneyim olabilir. Ancak yavruyu kurtarmak ve ona uygun şekilde bakmak için yapabileceğiniz adımlar vardır.
Adım 1: Yavruyu Güvenli Bir Yere Taşıyın
Serçe yavrusunu bulduğunuz yerde bırakmayın, çünkü ebeveynleri onu bulamayabilir veya yırtıcı hayvanlara maruz kalabilir. Yavruyu güvenli ve sakin bir yere taşıyın, örneğin sıcak ve karanlık bir kutuya.
Adım 2: Yavruyu Besleyin
Serçe yavrusunu bulduktan sonra, mümkün olan en kısa sürede beslemeniz gerekir. Yavru serçeler böcekçildir ve böceklerle beslenirler. Evde böcek bulunmuyorsa, kediler için kullanılan yavru kedi maması kullanabilirsiniz. Mamayı ılık suyla yumuşatın ve küçük bir şırınga veya kaşıkla yavruyu besleyin. Yavru serçeyi günde 3-4 saatte bir beslemeniz gerekir.
Adım 3: Yavruyu Sıcak Tutun
Serçe yavrusu çok küçüktür ve vücut ısısını kendi kendine düzenleyemez. Yavruyu sıcak tutmak için bir ısıtma yastığı veya el ısıtıcı kullanın. Isıtma yastığı veya el ısıtıcısını doğrudan yavruya değdirmeyin, çünkü bu onu yakabilir. Yavruyu ısıtma yastığı veya el ısıtıcısının yanına yerleştirin.
Adım 4: Veterinerden Yardım İsteyin
Yavru serçeyi kurtardıktan sonra, mümkün olan en kısa sürede bir veterinere götürün. Veteriner, yavrunun yaralı olup olmadığını veya altta yatan sağlık sorunları olup olmadığını kontrol etmelidir. Ayrıca veteriner, yavruyu nasıl düzgün bir şekilde besleyeceğiniz ve ona nasıl bakacağınız konusunda size tavsiyelerde bulunabilir.
Unutmayın: Vahşi hayvanları evcil hayvan olarak tutmak yasa dışı olabilir ve birçok ülkede cezaya tabidir. Yavru serçeyi, yalnızca geçici olarak bakmak ve onu sağlığına kavuşturmak için tutun. Yavru yeterince büyüdüğünde ve kendi başına hayatta kalabilecek durumda olduğunda onu vahşi doğaya geri bırakın.