Şimdi Ara

sergen mi alex mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
0
Favori
4.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Orod-Dain

Yetenek olarak Sergenle Alexi karşılaştırmak Sergene hakaret olur. Ama profosyonellik ve takıma yararlılık dersen hakareti Alexe yapmış olursunuz.

yazicagim seyi yazmissin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozwizard7

sergende azcık disiplin olsaydı yada gençken avrupaya gitseydi zidane diye anılırdı ...

Yok daha neler
    Sergen hızlı mı?değil
    Vücudunu kullanabiliyo mu?hayır
    Dayanıklı mı?hayır
    Çok mu çalışıyo?hayır
    Takım oyunu mu oynuyo?hayır
    Bi çalım atmayı şut çekmeyi bilen adam nası Zidane olur anlamadım?
  • Yazık hakkaten yazık. Alex'in bu seneki performansını çekemeyip karalamak için bu kadar da abartılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leop

quote:

Orijinalden alıntı: Orod-Dain

Yetenek olarak Sergenle Alexi karşılaştırmak Sergene hakaret olur. Ama profosyonellik ve takıma yararlılık dersen hakareti Alexe yapmış olursunuz.

yazicagim seyi yazmissin.

Ben de size katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Susturucu10Şanlı

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Sergen'i o kadar yerin dibine sokmanın mantığı yok. Bence Sergen Türk futbolunun gördüğü en yetenekli oyunculardan birisi. Hayatından yaşadığı inişli çıkışlı dönemler parlamasına izin vermedi. İstikrarlı bir oyuncu olsaydı belki dediği gibi Bayern Münih'e bile gidebilirdi vaktinde. Farklı karakterlerde ve farklı dönemlerde oynamış iki oyuncuyu kıyaslamak yanlış olur.

BEN sana bunun tam tersi yoktan var olan gecelerini gündüzlerini futbola adayan ölümüne mücadeleye çoçukluktan başlayan bir sürü futbolcu sayarım size mesela nedved zidane giggs hayat hikayelerini okuyun da ondan sonra gelin futbolcu olmak o kadar kolaymıymış öğrenin futbol sadece ayak ile oynanan bir spor değilse eğer ki öyle

sergen
    ceyhun
    yusuf
    ortega
    adriano
    tarık vs vs vs vs vs
    bunların hiçbiri iyi futbolcu değiller

Sen bu şekilde kıstas koyarsan, başkalarının kıstasına muhattap olursun.Aşağıya hem senin bakış açın, hem birkaç keredir Galatasaray bölümüne girip " O futbolcudan iyi şu, bu, öteki var " diyen ama bunları kendi takımı için sayamayan, hemde Alex'i az yüz bulsa futbolun ilahı sayacaklar için bir görüş ekliyorum.Yorumunu da merak ediyorum güzel kardeşim.

Konu ile ilgili oyum Alex'e, ama kimse Sergen'in Allah vergisi yeteneklerini ve düzgün bir yaşantısı olsa nerelere geleceğini inkar etmesin.

EĞER ALEX DOĞRUYSA

Futbolumuza bakış açısındaki yanlışlığı canlı bir Alex örneği ile gündeme getirmek istiyorum. Alex koşmuyor, top rakipteyken pres yapmıyor. Kuvvetli driplinglerle ileriye doğru adam eksilterek mesafe kat edemiyor. Ama kolay ligde üstün zekası ve yetenekleri ile gol atıyor, asist yapıyor. Bunlardan ben de seyir zevki alıyorum.
    Ama madalyonun bir de öbür yüzü var. Alex bugünkü fizik yetersizliği ve devamsızlığı ile üst düzel bir ligde başarılı olamaz. Zaten bugüne kadar talep de almadı.
    Brezilya Milli Takımı'na da çağrılmıyor. Ama ciddi bir Alex hayranlığı var, hatta heykelinin dikilmesini arzu edenler var ! Benim bu konuda görüşüm var. Yorumunu da okuyucularıma bırakıyorum:

"Eğer Alex doğruysa; Lampard, Gerrard, Xavi ve İniesta yalan."

• quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Sergen'i o kadar yerin dibine sokmanın mantığı yok. Bence Sergen Türk futbolunun gördüğü en yetenekli oyunculardan birisi. Hayatından yaşadığı inişli çıkışlı dönemler parlamasına izin vermedi. İstikrarlı bir oyuncu olsaydı belki dediği gibi Bayern Münih'e bile gidebilirdi vaktinde. Farklı karakterlerde ve farklı dönemlerde oynamış iki oyuncuyu kıyaslamak yanlış olur.

BEN sana bunun tam tersi yoktan var olan gecelerini gündüzlerini futbola adayan ölümüne mücadeleye çoçukluktan başlayan bir sürü futbolcu sayarım size mesela nedved zidane giggs hayat hikayelerini okuyun da ondan sonra gelin futbolcu olmak o kadar kolaymıymış öğrenin futbol sadece ayak ile oynanan bir spor değilse eğer ki öyle

sergen
    ceyhun
    yusuf
    ortega
    adriano
    tarık vs vs vs vs vs
    bunların hiçbiri iyi futbolcu değiller

Sen bu şekilde kıstas koyarsan, başkalarının kıstasına muhattap olursun.Aşağıya hem senin bakış açın, hem birkaç keredir Galatasaray bölümüne girip " O futbolcudan iyi şu, bu, öteki var " diyen ama bunları kendi takımı için sayamayan, hemde Alex'i az yüz bulsa futbolun ilahı sayacaklar için bir görüş ekliyorum.Yorumunu da merak ediyorum güzel kardeşim.

Konu ile ilgili oyum Alex'e, ama kimse Sergen'in Allah vergisi yeteneklerini ve düzgün bir yaşantısı olsa nerelere geleceğini inkar etmesin.

EĞER ALEX DOĞRUYSA

Futbolumuza bakış açısındaki yanlışlığı canlı bir Alex örneği ile gündeme getirmek istiyorum. Alex koşmuyor, top rakipteyken pres yapmıyor. Kuvvetli driplinglerle ileriye doğru adam eksilterek mesafe kat edemiyor. Ama kolay ligde üstün zekası ve yetenekleri ile gol atıyor, asist yapıyor. Bunlardan ben de seyir zevki alıyorum.
    Ama madalyonun bir de öbür yüzü var. Alex bugünkü fizik yetersizliği ve devamsızlığı ile üst düzel bir ligde başarılı olamaz. Zaten bugüne kadar talep de almadı.
    Brezilya Milli Takımı'na da çağrılmıyor. Ama ciddi bir Alex hayranlığı var, hatta heykelinin dikilmesini arzu edenler var ! Benim bu konuda görüşüm var. Yorumunu da okuyucularıma bırakıyorum:

"Eğer Alex doğruysa; Lampard, Gerrard, Xavi ve İniesta yalan."

vallahi hocam yorum tarzını çok beğendim ve tşk ederim bazı yorumların için...
    sergenin aile düzeni falna olsa diye bir kıstas zaten kabul edilemez çünkü herşey sergenin elindeydi....

1..alex öyle bir koşuyor ki fb maçlarındaki istatisliklere bakın anlarsınız fb de en fazla koşan 5futbolcudan biri mutlaka alex
    2..pres yapmıyor ama takımda 1adet pres yapmayan olsun artık o da özel bir futbolcu zaten...
    3..topsuz driblingleri mükemmel direk gole giden alanlarda dripling yapıyor ve böyle defalarca golü var özellikle bjk ye attığı goller var...
    4..milli takımda zamanında çok oynadı hatta 2 kupası var...
    5..fizik yetersizlği ve devamsızlığına yüzde yüz katılıyorum ama tipik bir 10 numara...
    6..avrupa da da asist kralı 3kere maçın adamı ve haftanın en iyii 11ine girdi şl liginde
    7..lampard gerard iniesta xavi ile kıyaslarsan tabiki alex çok büyük fark yer fiziki yönden özellikle ama onlardaki fizik alexte olsa şuan real madrid de olacağına adım gibi eminim çünkü dünyada gördüğüm en akıllı futbolculardan birisi....

8..EVET HEYKELİ DİKİLMESE DE FB TARİHİNDE EFSANE OLMUŞ BİR OYUNCUNUN VE ÇOK İYİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP OLAN BİR OYUNCUNUN BU KADAR SEVİLMESİ KADAR DOĞAL NE OLABİLİR Kİ...

• Benim ne Alex'e, ne de Alex'in heykelinin dikilmesi dileğine en ufak bir tepkim yok, aksine desteklerim.Bu ülkedeki insanların gözlerine sürme gibi futbol zevki süren adamlardan birisidir.

Alex asla Dünya çapında ilah değildir, Türkiye'de takdir ve saygıyı hakkedecek işlere imza atmıştır.Forumda bazılarına dikkat ediyorum, ipi salınmış uçurtma gibi övgünün ve takdirin ucunu inanılmaz şekilde kaçırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

Benim ne Alex'e, ne de Alex'in heykelinin dikilmesi dileğine en ufak bir tepkim yok, aksine desteklerim.Bu ülkedeki insanların gözlerine sürme gibi futbol zevki süren adamlardan birisidir.

Alex asla Dünya çapında ilah değildir, Türkiye'de takdir ve saygıyı hakkedecek işlere imza atmıştır.Forumda bazılarına dikkat ediyorum, ipi salınmış uçurtma gibi övgünün ve takdirin ucunu inanılmaz şekilde kaçırıyorlar.

inanKİ DOSTUM HAGİ top oynadığı zamanlarda onun en büyük hayranlarından biri de bendim ve bunu her zaman söyledim...
    ve sadece hagi de değil
    hakan şükür bence türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük forvetidir unu da herzaman söyledim...
    ama benim kanıma dökunan ALEXİ TEK MAÇ BİLE İZLEMEDEN BURAYA GELİP ALEX KOŞMUYOR ALEX UÇMUYOR GİBİ YORUMLAR YAPIP DA 1MAÇ OYNAYIP 5 MAÇ YATAN FUTBOLCUYU ALEX İLE KIYASLAMALARI BU BENİ ÇILDIRTIYOR DELİ EDİYOR...

ya allah aşkına söyle dostum hagi ile yusufu sergeni kıyasyalarım o zaman yusuf daha mı iyi ?? sergen daha mı iyi ?? lincoln daha mı iyi ?? birkaç maçta birkaç hareketle iyi oluyorsa bir futbolcu o zaman sergen hagiden de iyi çünkü teknik olarak sergen hagi den daha iyi bunların dediği bu yola geliyor

ama sergen futbol oynamak istemedikten isterse dünyanın en yetenekli oyuncusu olsun ne fayda sağar bu
    allahın verdiği yeteneği kullanamadıktan sonra ne faydası olur bunun ??
    hagi nedved zidane alex giggs gibi oyuncuların farkı burada zaten zekalarında ve olan yeteneklerini mükemmel derecede kullanmalarında kendilerini sadece en iyi yaptıkları şeye odaklanmalarında...

• Sergen'in yeteneğine kimse laf etmiyor zaten.
    Bence Türkiye'nin gelmiş geçmiş en yetenekli,en teknik oyuncusuydu.(Türk Oyuncular)
    Ama bir oyuncuyu İyi yapan sadece Tekniği değildir ki ?

Olaya bir bütün olarak bakılmalı.

Bir Futbolcunun Ne olduğunun anlaşılması aşağıdaki özelliklerden geçer.

- Teknik
    - Zeka
    - Bitiricilik
    - Dsiplin
    - İstikrar

Bana göre Sergen'in Tekniği dışında Alex'den hiçbir üstün yanı yok.Hatta o bile tartışılır.
    Yukarıdaki Özellikleri alt alta getirdiğimizde Alex Açık ara Öndedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozwizard7

Alexi severim ama oyle ovuyosunuz mi adam platini,maradona fln sandim !!

Madem o kadar ii topcu niye hic talibi cikmadi?

Dripllingi kotu (arda gibi gidemez topla hizLi kosarak adami hiziyla gecemez)
    Bu adam kosmuyo diye fb tek forvet oynar kac senedir ...
    Akilli oyuncu disiplinli karakteri duzgun

Sergen disiplinsiz bazi donemlerinde kotuydu bjkye donusunde o prpblemi yoktuda ...akilliydi.
    Super calim atan duran top kullanan frikiklerde sayisiz golu olan bir oyuncuydu..,

Sergenin yetenegi alexten katkat ustundu ama tabi disiplin faktoru ..

YOK ABİ YOK BEN İSTİFA EDİYORUM YA (CEHALET NE YAPALIM )

• quote:

ALEXE HAKARETTİR BU RESMEN konuyu açan arkadaşa dava açılmalıdır....

SERGEN ALEXTEN DAHA YETENEKLİ DİYENLER VAR
    SERGEN KENDİNE BAKSAYDI ALEXİ TOP DİYE OYNARDI DİYENLER
    SERGEN KENDİNE BAKSAYDI ZİDANE İLE AYNI SEVİYE DE OLURDU DİYENLER VAR
    ZİDANE VE SERGENİ CANLI İZLEMESEMDE HADİ İNANACAĞIMDA 2SİNİ DE CANLI OLARAK İZLEDİM ALEXİN YARISI OLAMAYACAK ADAMI GİDİP ZİDANE İLE KIYASLIYORLAR KOMEDİ YA...

en komiği de alex sakat olmayan adamı geçemez diyen var
    ALEXİ YA İZLEMİYORSUNUZ YADA BAŞKA BİRİNİ ALEX İLE KARIŞTIRIYORSUN...
    TMM HAGİ ÇOK BÜYÜK FUTBOLCU ALEX İLE KIYASLARSIN AMA SERGEN KİM YA ALLAH AŞKINA...

foruma yaş sınırlanması şart, hadi olmadı zeka yaşı uygulaması lazım. Böyle bir yorum olur mu, varsa fikrin yazarsin. Büyük harflerle, bir cümle bitmeden diğerini yazmak, sonları smileyiler koymak, ya'lı konuşmak yakışmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

evet beyler alex mi sergen mi.hagi ile yeterince kıyaslandı sıra sergene geldi.evet sizce hangisi.bu konuda bjk li ve fb li arkadaşların yorumlarını alalım gs liler sussun lütfen

Verilen ilk iki cevaba bakın
  • alex dünyanın birçok bölgesinde takımında farklılık yaratıp direk skora etki ederek takımında sivrilerek bölgesel olarak beğeni toplayan klasik bir brezilyalı futbolcu, istatistik olarak takıma direk katkı olarak tabiki sergen den önde, bunu da herkes söylüyor zaten kimse aksini iddia etmiyor

ama iş yeteneğe gelince azıcık oturup izleyen bile farkına varıyor, futbolda seyir zevki istatistikle farklı birşey, alex i de izleyen herkes bilirki alex çalım atmayı bilmez, klasik hareketi vardır onu da futbolcu gerçekten ölmüş durumda değilse sakat değilse aklı sevgilisinde değilse yemez, ha arada bir denk geliyor işte inter maçında chivu yedi de devamında ortayı açtı gol oldu, ama sergen tek bir hamleyle futbolcuyu oyundan düşüren bir futbolcuydu, sergen hep dikine giden bir futbolcu oldu (gs maçında nedense geri dönmesi hariç) alex ise senelerce sağa sola geriye oynayıp durdu, alex senelerdir fenerde neredeyse her lig ve avrupa maçında oynuyor, seyir zevki bakımından kaç tane hareketini hatırlıyoruz?

ha sergen bir zidane olurdu demek belki yanlış çünkü sergen in düzgün çalışınca fiziğini geliştirebileceğini hızlanabileceğini güçlenebileceğini bilmiyoruz ama alex in en son noktasının sınırının ne olduğunu biliyoruz, öldü denilen daha oynayamaz denilen ancak karı kızla gezer paraları kumarda yer denilen hatta hiç unutmam ahmet çakar ın bir programda bu sergen yakında parasını bitirir sokaklarda sürünmeye başlar dediği sergen önce gs ye geçip hagi den sonra o formayı giyip takımı sırtladı avrupada ve ligde, daha sonra da bjk ye geçip neredeyse çoğu maç tek başına şov yapıp işi bitirdi takımı şampiyon yaptı, sergen lucescu nun eline 20 li yaşlarında gelseydi şu anda ne beşiktaş böyle haşat durumda olurdu ne de milli takım

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

alex dünyanın birçok bölgesinde takımında farklılık yaratıp direk skora etki ederek takımında sivrilerek bölgesel olarak beğeni toplayan klasik bir brezilyalı futbolcu, istatistik olarak takıma direk katkı olarak tabiki sergen den önde, bunu da herkes söylüyor zaten kimse aksini iddia etmiyor

ama iş yeteneğe gelince azıcık oturup izleyen bile farkına varıyor, futbolda seyir zevki istatistikle farklı birşey, alex i de izleyen herkes bilirki alex çalım atmayı bilmez, klasik hareketi vardır onu da futbolcu gerçekten ölmüş durumda değilse sakat değilse aklı sevgilisinde değilse yemez, ha arada bir denk geliyor işte inter maçında chivu yedi de devamında ortayı açtı gol oldu, ama sergen tek bir hamleyle futbolcuyu oyundan düşüren bir futbolcuydu, sergen hep dikine giden bir futbolcu oldu (gs maçında nedense geri dönmesi hariç) alex ise senelerce sağa sola geriye oynayıp durdu, alex senelerdir fenerde neredeyse her lig ve avrupa maçında oynuyor, seyir zevki bakımından kaç tane hareketini hatırlıyoruz?

ha sergen bir zidane olurdu demek belki yanlış çünkü sergen in düzgün çalışınca fiziğini geliştirebileceğini hızlanabileceğini güçlenebileceğini bilmiyoruz ama alex in en son noktasının sınırının ne olduğunu biliyoruz, öldü denilen daha oynayamaz denilen ancak karı kızla gezer paraları kumarda yer denilen hatta hiç unutmam ahmet çakar ın bir programda bu sergen yakında parasını bitirir sokaklarda sürünmeye başlar dediği sergen önce gs ye geçip hagi den sonra o formayı giyip takımı sırtladı avrupada ve ligde, daha sonra da bjk ye geçip neredeyse çoğu maç tek başına şov yapıp işi bitirdi takımı şampiyon yaptı, sergen lucescu nun eline 20 li yaşlarında gelseydi şu anda ne beşiktaş böyle haşat durumda olurdu ne de milli takım

ALEXİN adam geçemediğine asla katılmıyorum alexin adam geçmesine de gerek yok zaten alexin zekası yetiyor...

TMM hocam allah için birkaç maç oynayan
    yususf ceyhun sergen tarık lincoln hepsi dünyanın en iyi futbolcuları alex eh puh kaka
    yani bu kadar kolay bir oyun oldu bizim ülkemiz böylediir işte dövülmesi adamlara ödül dağıtırız ama ödüllendirimesi gereken alex gibi hakan şükür gibi insanları yerin dibine batırırız şimdi birisi çıkar baros nobre falan hakan şükürden daha iyi derse hiç şaşırmayacağım...

HA bu arada yaşımla ilgilenenler var sanırım 28yaşındayım ve sergenin ilk bjk formasıyla oynadığı maçı bile hatırlıyorum...

• alex devamlı yana ve geriye mi oynamış senelerce (vaşşş) seyir zevki vermiyor dediğiniz alexi gerçekten hiç izlemediğiniz bell oluyor çünkü alexi devamlı izleyen bir insan bu lafı asla söyleyemez

alexin brezilyadaki maçlarına bakın fbdeki bütün maçlarına bakın o zaman seyir zevki nedir belki bir daha düşünursunuz...

aslında bunlar gayet normal alex ile kıyaslamadığınız adam kalmadı çünkü bir zamanlar 500 harekette topu ayağından çıkaran onda daarada sırada gol atan attıran yattarayı bile alex ile kıyasladğınızı göz önüne alırsak bu gayet normal diye düşünuyorum.....
  • quote:

ALEXİN adam geçemediğine asla katılmıyorum alexin adam geçmesine de gerek yok zaten alexin zekası yetiyor...

yususf ceyhun sergen tarık lincoln hepsi dünyanın en iyi futbolcuları alex eh puh kaka
    yani bu kadar kolay bir oyun oldu bizim ülkemiz böylediir işte dövülmesi adamlara ödül dağıtırız ama ödüllendirimesi gereken alex gibi hakan şükür gibi insanları yerin dibine batırırız şimdi birisi çıkar baros nobre falan hakan şükürden daha iyi derse hiç şaşırmayacağım...

HA bu arada yaşımla ilgilenenler var sanırım 28yaşındayım ve sergenin ilk bjk formasıyla oynadığı maçı bile hatırlıyorum...

Alex çalım atmayı bilmiyor, alex in çalım atmayı bilmediği o kadar net belli oluyorki şansa oldu da adam geçerse dengesini öyle bir kaybediyorki topu ayağına doladığından ya hemen şut çekiyor yada hemen pas atıp ayağından çıkarıyor, çalım atmayı bilen futbolcunun duruşu bile belli eder zaten, alex ayakta bile duramıyor böyle durumlarda

Alex in futbol zekası zaten işi götürüyor bunun kimse aksini iddia etmez, kendini yormaz riske girmez ara pasla doğru yerde şutlarla işi götürür, bu da yetenektir doğru ama seyir zevki vermez

şimdi ortada şöyle bir gerçek varki lincoln alex ten avrupa kariyeri olarak daha üstün bir futbolcudur, alex in milli takım kariyeri olmasa kimse alex lincoln den üstün diyemez, hakan şükür konusuna gelirsek de ben hakan şükür ün futbolunu her zaman övmüşümdür, sadece başka yönlerdeki hareketlerini eleştirmişimdir o kadar

quote:

alex devamlı yana ve geriye mi oynamış senelerce (vaşşş) seyir zevki vermiyor dediğiniz alexi gerçekten hiç izlemediğiniz bell oluyor çünkü alexi devamlı izleyen bir insan bu lafı asla söyleyemez

alexin brezilyadaki maçlarına bakın fbdeki bütün maçlarına bakın o zaman seyir zevki nedir belki bir daha düşünursunuz...

aslında bunlar gayet normal alex ile kıyaslamadığınız adam kalmadı çünkü bir zamanlar 500 harekette topu ayağından çıkaran onda daarada sırada gol atan attıran yattarayı bile alex ile kıyasladğınızı göz önüne alırsak bu gayet normal diye düşünuyorum.....

alex senelerce yana ve geriye oynadı, alex i izleyen herkes bunu çok iyi bilir, özellikle daum dönemlerinde alex yana pas atmaktan ve serbest vuruş kullanmaktan başka bir işe yaramıyordu, zico döneminde forvete yakın olarak bireysel olarak az da olsa farklılıklarını görebildik, alex seyir zevki vermez, bir iki hareketi golü dışında her hareketi düzdür ekstra değildir

yattara ya gelirsek yattara da bireysel yetenek olarak alex ten çok daha seyir zevki veren bir futbolcudur, bence daha da yeteneklidir, ama tabiki başarılı değildir, başarı ve yetenek kavramını iyi ayırmak lazım, beckham dünyadaki en başarılı futbolculardandır, ingiltere milli takımının senelerce en önemli oyuncusu olmuş manchester united ın yıldızlarından olmuştur, ama yetenek namına sıfırdır, sadece hırslıdır sağ ayağı çok iyidir iyi mücadele eder, burada kim ronaldinho yla beckham ı yetenek olarak kıyaslayabilir? ama beckham ronaldinho dan daha başarıldır

farklılıkları doğru olarak görmek lazım, sen anlamıyorsun futboldan çakmıyorsun tarzıyla yaklaşmamak lazım, herkesin düşüncesi kendine

• Şu soruyu "Sergen'i mi izlemek daha keyifli Alex'i mi?" diye sorsaydınız net cevabım ,
    10 numara, Sergen Yalçın!
    Alex faydalı, faydalı olduğu kadar tartışılan da bir oyuncu

Sergen'in Türk futbolundaki yeri başka hele Beşiktaşlıların gözünde , Zidane izlemek keyifli ise Sergen'i İnönüde izlemek ayrı keyifli olmuştur her zaman, Sergen Yalçın Beşiktaşta futbol oynarken genç hatta çocuk Beşiktaşlıların futbola ve takıma ilgisi artmıştır, özledik be abi
  • quote:

quote:

Alex çalım atmayı bilmiyor, alex in çalım atmayı bilmediği o kadar net belli oluyorki şansa oldu da adam geçerse dengesini öyle bir kaybediyorki topu ayağına doladığından ya hemen şut çekiyor yada hemen pas atıp ayağından çıkarıyor, çalım atmayı bilen futbolcunun duruşu bile belli eder zaten, alex ayakta bile duramıyor böyle durumlarda

Alex in futbol zekası zaten işi götürüyor bunun kimse aksini iddia etmez, kendini yormaz riske girmez ara pasla doğru yerde şutlarla işi götürür, bu da yetenektir doğru ama seyir zevki vermez

şimdi ortada şöyle bir gerçek varki lincoln alex ten avrupa kariyeri olarak daha üstün bir futbolcudur, alex in milli takım kariyeri olmasa kimse alex lincoln den üstün diyemez, hakan şükür konusuna gelirsek de ben hakan şükür ün futbolunu her zaman övmüşümdür, sadece başka yönlerdeki hareketlerini eleştirmişimdir o kadar

quote:

alex devamlı yana ve geriye mi oynamış senelerce (vaşşş) seyir zevki vermiyor dediğiniz alexi gerçekten hiç izlemediğiniz bell oluyor çünkü alexi devamlı izleyen bir insan bu lafı asla söyleyemez

alex senelerce yana ve geriye oynadı, alex i izleyen herkes bunu çok iyi bilir, özellikle daum dönemlerinde alex yana pas atmaktan ve serbest vuruş kullanmaktan başka bir işe yaramıyordu, zico döneminde forvete yakın olarak bireysel olarak az da olsa farklılıklarını görebildik, alex seyir zevki vermez, bir iki hareketi golü dışında her hareketi düzdür ekstra değildir

yattara ya gelirsek yattara da bireysel yetenek olarak alex ten çok daha seyir zevki veren bir futbolcudur, bence daha da yeteneklidir, ama tabiki başarılı değildir, başarı ve yetenek kavramını iyi ayırmak lazım, beckham dünyadaki en başarılı futbolculardandır, ingiltere milli takımının senelerce en önemli oyuncusu olmuş manchester united ın yıldızlarından olmuştur, ama yetenek namına sıfırdır, sadece hırslıdır sağ ayağı çok iyidir iyi mücadele eder, burada kim ronaldinho yla beckham ı yetenek olarak kıyaslayabilir? ama beckham ronaldinho dan daha başarıldır

farklılıkları doğru olarak görmek lazım, sen anlamıyorsun futboldan çakmıyorsun tarzıyla yaklaşmamak lazım, herkesin düşüncesi kendine

1..ALEX çalım atmayı bilmiyor demek zidane futbolcu demek ile eş değerdir
    2..fazla çalım atmaya gerek duymuyor dersen anlarım adam öyle bir zekası ile oynuyor ki çalım atmasına gerek bile kalmıyor bakınız son 2maça adamın çalım atmasına gerek kalmadan neler yaptığını izleyiniz...
    3..alexin öyle artistlik çalımları pasları varki bunları türkiye de hagi ve okochadan başka hiçbir futbolcu yapamaz hemde keitalara poulsenlere zirkovlara yapılan hareketler...
    4..kimse bana lincolnün avrupa kariyeri falan demesin avrupa asist kralı ve 3 defa haftanın 11ine 2defa da haftanın en güzel golüne girmiş bir alex ile 1kere bile brezilya milli takımına girmemiş bir oyuncuda bahsediyorsunuz...

5..Alex in futbol zekası zaten işi götürüyor bunun kimse aksini iddia etmez, kendini yormaz riske girmez ara pasla doğru yerde şutlarla işi götürür, bu da yetenektir doğru ama seyir zevki vermez

BUNUN ANLAMI c.ronaldo zidane den 5kat daha iyi futbolcudur demek ki
    ama kusura bakmayın ama ben hiçbir zaman zidane ve alexten aldığım zevki yattara ve c.ronaldo dan almıyorum ya bende bir sorun var...

6..ALEX SEYİR ZEVKİ VERMEZ DÜZDÜR DİYORSUN keşke tüm futbolcularımız alex gibi seyir zevki vermese keske ALEXİ 2SENE DEĞİL 10 15 SENE DAHA İZLEYEBİLSEM AH AH keşke zidane da seyir zevki vermesede futbola geri dönse de bir ömür boyu izlesem hiç bıkmam...(ALEX SEYİR ZEVKİ VERMEZ VALLAHİ NE DİYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM )

7..yattara ya gelirsek yattara da bireysel yetenek olarak alex ten çok daha seyir zevki veren bir futbolcudur, diyiorsun (yattara alexten yeteneklimı yok artık pes yani daha diyecek başka bişey bulamıyorum)
    topu çok fazla ayağında tutmakla yetenekli oluyorsa zaten diyecek bişey kalmıyor...

8...futbol anlayışımız farklı demekki ne diyebilirim ki sana karşı bir kusurum varsa affola özür dilerim...

keşke alexin önünde bir hakan şükür bir adriano bir ilie olsaydı adamın önünde hiç bir zaman iyi bir forvet olmadı hep kendi gayretleri ile bişeyler yaptı...SAYGILARIMLA

• quote:

bu sana komik mi geliyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.