Şimdi Ara

SERIAL ATA DISKLERINIZDEN MEMNUN MUSUNUZ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eve ADSL aldıktan sonra diskim yetmez oldu bu sebepten yarın büyükçe (250 GB.) bir harddisk alacağım fakat Serial ATA mı IDE mi kararsız kaldım.

İlk çıktıklarında Serial ATA harddiskler çok arızalanıyor diye duymuştum şu anda durumlar nasıl? Kullananlar (Sizler) memnun musunuz??

Yorumlarınızı bekliyorum...

• Dostum ben uzun süre sata kullandım hiç bir problem yaşamadım. performans olarakda tabi ki satalar daha iyiler
  • Bu vakitte ide alınırmı???

SATA almalısın.
  • Bende uzun süredir Seagete Sata 80Gb Kullanıyorum veri hızıda iyi ama tek sorun seagetelerin sesli çalışması bu sebepten dolay Sabit Diskimin boyutunu büyüteceğim 250Gb alacağım markasanı western düşünüyorum.
  • Valla memnun değilim. Bir kere ATA'lardan başta bahsedildikleri kadar hızlı değiller. Birde SATA disk üretimi tam oturmadı sürekli arıza yapıyorlar. Arkadaşlar sürekli satıyor ordan biliyorum. Zaten benimkide garantide değişti bir kere.
  • Performansında bir sorun yok.

Sık sık arıza vermesinin nedeni çok hassas olmaları.
    Kötü bir güç kaynağınız varsa takar takmaz bozulması muhtemel.
  • Ban memnunum tavsiye edrim marka olarak da Samsung öneririm çok başarılı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 200 seagate sata.....ncq olsada olmasada iki modelinden biri olabilir....
  • çok hızlı bu satalar bence süper ideye göre
  • Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.

Benim aradığım hızdan performanstan çok sağlamlık açıkçası, ama sizlere güveniyorum SATA alıyorum.
    Almayı düşündüğüm model SEAGATE 250 GB. 7200 8MB CACHE NCQ (148$)

İnşallah bi problem yaşamam...
  • Seagate iyi guzel bende seagate kullaniyorum ancak dikkatimi ceken bisey bu diskler IDE' versiyonuna gore daha sesli calisiyor, yani seagate sessiz ve saglam olusundan oturu un kazanmisti, sessizlik gitti, saglamlik devam gibi gozukuyor SATA'larda.
  • ha bide bende IDE Seagate ve SATA Seagate var, olcumlerimde SATA disk daha az isiniyor IDE'ye gore, ustelik bende sistem SATA da kurulu, yani daha cok islem goren SATA olmasina ragmen.. buda + bir avantaj.
  • walla Sata teorik olarak ide'dan hızlı lafım yok ama şimdilik fazla fark etmiyo.
    Ben Sata2 almayı düşünüyorum tabii board ve işlemçiyi değiştirince.

Yine de sen Sata al şöle büyükçe.
    7 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum
  • sata diskler ata lara göre daha hızlılar ama dendiği kadar değil. bem 80 gb seagate at ve 80 gb sata kullanıyorum. sistemi sata ya kuramıyorum. anakart sata yı destekliyor ama heralde teknolojisi eski olduğu için problem çıkarıyor. anakart önemli bence
  • SATA PATA ya göre iyi ama internal hızda pek bi fark yok transfer biraz daha hızlı ama onuda bir kullanıcı anlamaz heralde.En önemli özellikleri işlemciyi daha az sömürmeleri buda tabiki çok büyük bir artı.Bildiğim kadarıyla transfer köprüsü olarak da North Bridge'i kullanıyorlar ki burdan direk ram'e ulaşım sağlanıyor.Yani dosyalar Ram'e yazılırken CPU'ya uğramasına gerek kalmıyor CPU sadece kontorler görevi görüyor.Not bunları Chip UK dergisinde okumuştum hehe
  • bende sistemimi ide olana kurdum sata cok ısınıyor.sataya kurmaya korktum.aldıgım yere sordum hiç oyle bi sorun yasamadık diyolar.amakorkuyorum aralartında en az 8 derece fark oluyor ide olan 41-42 sata da hiç bir işlem yapmasam dahi 46 dan asagı dusmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: pho

ha bide bende IDE Seagate ve SATA Seagate var, olcumlerimde SATA disk daha az isiniyor IDE'ye gore, ustelik bende sistem SATA da kurulu, yani daha cok islem goren SATA olmasina ragmen.. buda + bir avantaj.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vermineus

bende sistemimi ide olana kurdum sata cok ısınıyor.sataya kurmaya korktum.aldıgım yere sordum hiç oyle bi sorun yasamadık diyolar.amakorkuyorum aralartında en az 8 derece fark oluyor ide olan 41-42 sata da hiç bir işlem yapmasam dahi 46 dan asagı dusmuyor.
    quote:

ha bide bende IDE Seagate ve SATA Seagate var, olcumlerimde SATA disk daha az isiniyor IDE'ye gore, ustelik bende sistem SATA da kurulu, yani daha cok islem goren SATA olmasina ragmen.. buda + bir avantaj.

Benimki 39 derecede şu an ama oyunlarda birde ortam sıcaklığı yüksek olduğunda 45 oluyordur eminim. Valla el yakan sabitdiskler gördüğüm için bence senin 46 çok değil.

• Bende de 80 sata vardı gürültüsünden bıktığım için sattım.
    Ayrıca sata windows kurmuştum bir keresinde bir kere elektrik kesilde ve bütün bilgilerim uçtu bir daha da kurmadım ide hdd varken defalarca elektrik kesilde ama birşey olmadı.
  • bi sorun var sanirim, benim diskler SATA: 25 derece IDE: 29 derece...
    cok kasincada SATA:29-30 derece IDE: 35 dereceyi gecmiyor...

sanirim senin kasa ici hava sirkulasyonunda bir sorun var.... onu duzeltmelisin.

quote:

Orjinalden alıntı: vermineus

bende sistemimi ide olana kurdum sata cok ısınıyor.sataya kurmaya korktum.aldıgım yere sordum hiç oyle bi sorun yasamadık diyolar.amakorkuyorum aralartında en az 8 derece fark oluyor ide olan 41-42 sata da hiç bir işlem yapmasam dahi 46 dan asagı dusmuyor.
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Madman

Ban memnunum tavsiye edrim marka olarak da Samsung öneririm çok başarılı

arkadaş doğru söylüyo çok güzel ben dün aldım çok memnunum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.