Şimdi Ara

Şeriat'e küfür eden avukat (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
0
Favori
7.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Heee evet tamam oldu...

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Bunu dünyayı siyah beyaz gören, biz ve onlar diyen, birilerine nasıl anlatılır bilmiyorum. Ne kadar kolay, seriat istemiyorsan kafirsin demek. Neden istemediğimi düşünmeye ne gerek var, değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

Hadi dayı hadi Allah aşkına cahillikte zirvesiniz. Bık bık bık boş boş konuşuyorsunuz burada. De ki ben kafirim istemem olsun bitsin neye uğraşıyorsun.

• Navi kullanıcısına yanıt

Sen kulsun efendi. Sana Allah'ın kanunlarını kabul edip etmeyeceğin en başta sorulur. Edersin etmezsin Allah sana bırakır. Öyle ucundan edeyim işime geleni kabul edeyim işime geleni yapayım gelmeyeni yapmayayım yok yani anladın mı? Ya hep ya hiç derler ya.. Heh aynen ondan işte...

Kabul edersen Müslüman olursun, köküne kadar içine girersin ve kanunlara uyarsın, sonradan da ben sıkıldım deyip çıkamazsın zira çıkarsan mürted olursun kafa gider hüküm bu. Ayrıca bazı suçların çeşitli cezaları vardır. Kimi sopa kimi recm vs. Bunlarda ayrı konu. Reddedemezsin. Yıl bilmem kaç böyle şey mi olur? dediğin an kafir olursun.

Hiç girmezsen bu işlere zaten en başta kafir olursun, dünya sana güzel olur öteki taraf ebedi cehennem olur inanıyorsan tabi...

İşin özü şu : Şeriat demek hükümler topluluğu demek. Allah'ın dini demek. İslam demek, Kur'an demek. Allah'ın sana emrettiği şekilde yaşamak demek. Eksik olur yanlışların olur onlar ayrı mesele. Öğrenirsin düzelirtirsin sürekli af dilersin. Ama öyle namaz kılar oruç tutarım, şeriatın diğer hükümleri beni bağlamaz ben şeriat istemem diyemezsin. Hop kafir olursun tak gider...

Sen gerçekten Müslüman isen şeriatı istersin kalbin ile tüm benliğinle ama yaşadığın sistem laik sistemdir buna kimse laf etmiyor, edemez de. Bu durum seni kafir de etmiyor. Şu an olduğu gibi mesela. Ama istemem dediğin an bitersin şunu anlayın artık.

İslam'da kabul önemlidir. Samimi şekilde iman edersin ama yasak olan bazı işleri de yaparsın insansın nefsine uyarsın bu seni kafir yapmaz günahkar yapar. Yapmaman gerekir ama yaparsın bu senin hatandır ama Allah bunu bana yapma dedi ben yine de yaptım hatalıyım diyebiliyor ve samimi olarak af diliyor isen sadece günahının cezasını ödersin. Hatta Allah'ın izniyle bir daha o hataya da düşmezsin. Bu senin samimiyetine, af dilemene ve yasak işlerden uzak durmana bağlıdır.

Kafir olman için kuralları değil tek bir kuralı bile inkar etmen yeterlidir. Örneğin hacca gitmek gereksiz dediğin an bitti. İstersen 363 gün oruç tut günde 1500 rekat zaman kıl hepsi boş.

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 20 Şubat 2024; 13:16:27 >

• Şuanki uygulanan şeriatın İslam'la alakası yok.Kafalarına göre fetva veriyorlar.
    TR de şeriat isteyenler şeriatın olduğu ülkelerde yargılanınca hemen yardım mektubu gönderiyorlar.Kaç defa yaşandı bu mevzular.Sayfalarca yazsakta kanıtta göstersek.Cahil ve yobaz insana laf anlatamayız.Böyle insanlar kafasında ezberlemiş birşeyler papağan gibi tekrarlarlar.Nato mermer Nato kafa...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Allah'ın kanunları kaç tane ??

kur'an da kaç tane farz, kaç tane haram yazılmış?

geri kalanı hepsi onun bunun fetvası değil mi?

ayrıca kur'anda alkol-kumar-zina-hırsızlık-domuz vs. haram edilmiş.

peki cezaları söylenmiş mi?

Allah ne demiş? haram işleyenlerin cezasını ahirette cehennemde vercem dememiş mi?

siz kimsiniz ki, cezası belirtilmemiş haramlara aklınızdan bir ceza tayin ediyorsunuz,

sonra da Allah tarafından infazı ahirete bırakılmış şeylerin infazını bu dünyada gerçekleştiriyorsunuz.??

Şeriat - islam hukukuna verilen addır.

meşru kelimesi buradan türemiştir "şeriata uygun olan" manasında.

bu gün de meşru gelimesini "mer'i hukuka uygun olan" manasında kullanıyoruz.

• adolf1 kullanıcısına yanıt

İşte o olmayan dediklerinin cevabını Efendimiz vermiştir. Onun bunun fetvası değildir. Hadisler var inanırsan. Ki siz şeriat istemiyorsunuz hangi hadisten bahsediyorum ben :)

• Bu din kişiliğinize, karakterinize oturmuyorsa eninde sonunda dinden çıkarsınız. Müslümanım ama şeriat istemiyorum diyenler geleceğin ateistleri. Ben müslümanlığımın son zamanlarında allaha sitem etmiştim. Hiç sevmediğim araplara benzememi istiyor diye.

• Şeriat'ın Kuran ile bağlantısı %10 falandır sanırım.

Millet de Kuran'ı anayasa kitabı falan sanıyor. Kuran her şeye yeter diyenlerin önce onu okumasını tavsiye ederim.

Şeriat dediğin din sömürücülerinin oluşturduğu kanunlar zinciridir. Muhtemel temeli de Emevilerdir. Müslümanlığın başına çorap örmüş onu çarpıtmış çıkarları için kullanmış devletin kuralları yani.

Şeriata küfür bile etsen bunun gerçek müslümanlığa hiç bir tesiri olmaz.

Yine de siz bilirsiniz. İlk emri oku olan kitabı okumayıp ona inanan zihniyete pek bir şey anlatamayız gerçi.

• Adam isterse müslümanım der hiçbir ibadeti yapmaz. Sürekli günah işler çünkü günah işleme özgürlüğü var. Günahı sevabı bunu işleyenedir. Şeriat istemez istemek zorunda değil. İsterse dinden çıkar sonra geri girer. Girer çıkar girer çıkar. Sanki bu işler sayıyla mı? Kapı kapanıyor bir daha giremiyor mu? Öyle birşey de yok.

Size ne ki? Bunun hesabını siz soramazsınız. Kafanıza göre düzen kurup insanları yargılıyorsunuz. Yetkin yok birşeyin yok. Görevli de değilsin. Eleştirdiğin adam gibi altı üstü sıradan bir kulsun. Senin hacı hocanda öyle en bilgin din adamında öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayrabey

İşte o olmayan dediklerinin cevabını Efendimiz vermiştir. Onun bunun fetvası değildir. Hadisler var inanırsan. Ki siz şeriat istemiyorsunuz hangi hadisten bahsediyorum ben :)

bir tane örnek ver.

medeni kanunda miras konusunda kuranda ayrıntılı taksim var.

ondan başka yok.

mesela içki içene ne ceza verdiler?

domuz eti yiyene ne ceza verdiler?

faiz alana ne ceza verdiler?

hırsızlık yapana ne ceza verdiler, 1 tane örnek yaz Peygamber döneminde hırsızlık yapanın elinin kesildiğine dair?

zina edenin taşlanarak öldürülmesi konusunda 1 tane örnek var, onda da peygamber yapmak istemiyor, 3-4 defa gitmesini söylüyor. fakat kadın çok pişman olduğunu ve cezasını öbür tarafta değil de bu tarafta çekmek istediğini söyleyince peki o zaman deyim recm ediyorlar. ve recm den sonra peygamberin söyledikleri de var.

ama şeriat'a bak

borçlarla ilgili, ticaretle ilgili, cezalarla ile ilgili............. belki yüzlerce sayfa binlerce konuda hüküm var.

hepsini peygamber mi söylemiş, uygulamış??

tabi ki hayır.

sonra gelenler, kıyas, icma, ictihad vs. yöntemlerle kendilerine göre bir hukuk düzeni kurmaya çalışmışlar.

senin dediğin bizzat kur'anda geçen ve bizzat peygamber tarafından uygulananlar, bu gün şeriat dediğimiz islam hukuku külliyatının %1'i etmez.

Allah aşkına mecelle oku ve orada yazan maddeleri kur'an ve sünnette bulmaya çalış. %1'ini bulamazsın. çünkü ihtiyaç oldukça kıyas-icma-ictihat yoluyla boşluklar doldurulmuş.

• serbest kalmış birileri zort olmuştur sanırım. avukat hanıma desteklerimizi esirgemeyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İsterim veya istemem demiyorum. Mevcut rejimde dinimi gayet rahat icra edebiliyorum, sorun yok diyorum.

Benim için müslümanlığın temeli iyi insan olmak, imanlı olmak, elimden geldiğince ibadetlerimi yapabilmek.

Rejim veya kanunlar o kdr önemli değil benim için. Benim müslümanlığım böyle. Hiç bir zamanda kendimi başkasına beğendireyim diye bir çabam olmadı. Allahla aramda kimseyi görmüyorum.

Ama sizin gibi Allah yerine beni yargılayanlarada asla hakkımı helal etmiyorum. Ahirette görüşmek dileğiyle...

• Halkı kin ve düşmanlığa sevk, her türlü kutsala hakaret, askerlikten soğutma gibi yoruma açık yasalar suç olmaktan çıkarılmadığı sürece toplumun üzerinde sopa gibi sallamaya devam ederler.

Hassasiyeti olan gitsin evinde ağlasın.

Özellikle itici, marjinal tiplere bu cezaları veriyorlar ki savunacak pek kimse olmasın. Amaç suçun cezasını vermek değil, bunları yaparsanız size de aynısını yaparız diye topluma korku salmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 20 Şubat 2024; 16:21:13 >

Müslümanlık başka yobazlık başka.

ben yobazlardan bahsediyorum.

arada ki farkı biliyorsundur umarım.

• Evren7 kullanıcısına yanıt

Yobaz nedir tanımını yap bakalım. Cahilliğime ver.

• FyKy kullanıcısına yanıt

Bu şeriat cahili üyeyi kaale alıp şeriata küfür ederseniz kafir olursunuz. Bu arkadaşta sebep olduğundan x2 olur bilginize :)

yobaz

ad · sıfat

din konusunda başkalarına baskı yapmaya yönelen, dinsel bağnazlığı aşırılığa vardıran (kimse).

MEC.

bir inanca, bir düşünceye körü körüne, aşırı ölçüde bağlı olan, hoşgörüden yoksun (kimse).

HALK AĞZINDAN

kaba saba, inceliksiz (kimse).

• quote:

Orijinalden alıntı: September Storm

İsterim veya istemem demiyorum. Mevcut rejimde dinimi gayet rahat icra edebiliyorum, sorun yok diyorum.

Benim için müslümanlığın temeli iyi insan olmak, imanlı olmak, elimden geldiğince ibadetlerimi yapabilmek.

Rejim veya kanunlar o kdr önemli değil benim için. Benim müslümanlığım böyle. Hiç bir zamanda kendimi başkasına beğendireyim diye bir çabam olmadı. Allahla aramda kimseyi görmüyorum.

Ama sizin gibi Allah yerine beni yargılayanlarada asla hakkımı helal etmiyorum. Ahirette görüşmek dileğiyle...

Müslümanlık tektir benimki böyle diyemezsin ki efendi. Kanun önemli değil dediğin an olay bitti zaten boşuna yazıyorum sabahtan beri kafanız almıyor sizin. Ayrıca ahirette inşaAllah görüşürüz. O zaman geldiğinde namaz oruç vardı ama şeriatı kabul etmiyordum, Kanun falan bana tersti demenin karşılığı ne olacak beraber görelim.

• Evren7 kullanıcısına yanıt

Dinin aşırısı olmaz. Öncelikle bunu öğrenmeniz gereklidir. Dinin gereği vardır ve o kesindir. Azı ya da çoğu olmaz. Farzları eksiltmek ve artırmak Alla'a aittir kula değil. Nafileye Allah karışmaz yap yapabildiğin kadar. Bazı zamanlar hariç.

Misal farzlar... Günde 5 vakit namaz farzdır. Kimse ne kendi 6 vakit kılabilir ne de bir başkasına kıldırabilir. Oruç ramazan ayında farzdır hayır Recep ayında da farz olacak tutacağım/tutacaksınız diyemezsin. He sen ben daha çok sevap istiyorum dersen zibilyon rekat nafile kılarsın, ölene kadar oruç tutarsın o sana kalmış. Bu konuda da baskı yapamazsın. Bitti. Burada anlaştık mı?

Sizler aklı sıra İslam'ı olabildiğince zirvede yaşamak isteyen insanlara bu YOBAZ kelimesini yapıştırıyorsunuz ama bu tamamen sizin kendi kendinizi tatmininizden öte değil. İslam'da kabul aşamasında zorlama yoktur. Kabulden sonra farzları yapmak şarttır. Fazlasını Allah bile yasaklar. Örneğin seferi iken öğlen, ikindi ve yatsı namazlarının farzları 2 rekat kılınır. Bu Allah'ın ikramıdır. Kural budur. Sen "Ya ne var ben gencim güçlüyüm 4 kılarım" diyemezsin. Yasak. Seferi iken oruç tutulmaz. Tutmayacaksın bitti. Tutamazsın yasak.

Siz istiyorsunuz ki namaz kılabilir oruç tutabilir ama çıplak da gezebilir. Hayır gezemez abicim. Yasak. Gezerse günahkar olur. Gezmez ve örtünür ise (hakkı ile) YOBAZ olmaz. Dinini yaşamaya gayret eden Müslüman olur. Dine göre kadın kendini kocası dışındaki erkeklere göstermemeli ama size göre bunu yapanlar YOBAZ. Dini siz mi belirliyorsunuz da yapmaya çalışanlar YOBAZ oluyor anlamıyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.