Şimdi Ara

şerit led malzeme yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mutfak dolabımın altına tezgahı aydınlatmak için şerit led taktırmak istiyorum burda elektrikçiler biraz tuzlu taktığı için internetten gerekli malzemeleri alıp elektrikten anlayan bir arkadaşa taktıracağım. 5 metre led olacak tezgahım L şeklinde olduğundan ve arada açık olan aspratör kısmına bağlamayağım 2 parça şeklinde olacak ama yanarken birbirine bağlantılı olmasını istiyorum şimdi alacağım malzemeler nelerdir bu ledlerin silikonlusu iç dış kullanımlı tek cip 3 ciplisi olanı var hangilerini tercih etmeliyim nasıl bir adaptör almalıyım

• http://www.marketdijital.com/ buradan malzeme ve bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardeleen18

mutfak dolabımın altına tezgahı aydınlatmak için şerit led taktırmak istiyorum burda elektrikçiler biraz tuzlu taktığı için internetten gerekli malzemeleri alıp elektrikten anlayan bir arkadaşa taktıracağım. 5 metre led olacak tezgahım L şeklinde olduğundan ve arada açık olan aspratör kısmına bağlamayağım 2 parça şeklinde olacak ama yanarken birbirine bağlantılı olmasını istiyorum şimdi alacağım malzemeler nelerdir bu ledlerin silikonlusu iç dış kullanımlı tek cip 3 ciplisi olanı var hangilerini tercih etmeliyim nasıl bir adaptör almalıyım

bende sizin gibi düşünerek kendi ledlerimi kendim taktım mutfağa.

ben 5 metre tek çipli mavi(dekoratif amaçlı) şerit led aldım 15 tl
    25w 2amper dc trafo aldım 12 tl

yeteri kadar kablo ve adaptör ile priz arasına anahtar 1 tl

bende sizin dediğiniz gibi davlumbaz bölgesine yapmadım kabo çektim davlumbazın dibinden diğer tezgah arasına kadar . kestiğim parçaların + ve - uçlarına kablo lehimledim. kablo ince beyaz olduğundan davlumbaz altından geçerken çirkin bir görüntü oluşturmadı.

ledlerin bir tarafından da adaptöre bağladım. gayet şık oldu .

hatta geçen haftada alkış ile kontrol etmek için bir devre yaptım imzamda görebilirsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

quote:

mutfak dolabımın altına tezgahı aydınlatmak için şerit led taktırmak istiyorum burda elektrikçiler biraz tuzlu taktığı için internetten gerekli malzemeleri alıp elektrikten anlayan bir arkadaşa taktıracağım. 5 metre led olacak tezgahım L şeklinde olduğundan ve arada açık olan aspratör kısmına bağlamayağım 2 parça şeklinde olacak ama yanarken birbirine bağlantılı olmasını istiyorum şimdi alacağım malzemeler nelerdir bu ledlerin silikonlusu iç dış kullanımlı tek cip 3 ciplisi olanı var hangilerini tercih etmeliyim nasıl bir adaptör almalıyım

bende sizin dediğiniz gibi davlumbaz bölgesine yapmadım kabo çektim davlumbazın dibinden diğer tezgah arasına kadar . kestiğim parçaların + ve - uçlarına kablo lehimledim. kablo ince beyaz olduğundan davlumbaz altından geçerken çirkin bir görüntü oluşturmadı.

hatta geçen haftada alkış ile kontrol etmek için bir devre yaptım imzamda görebilirsiniz :)

öncelikle cevabınızdan dolayı teşekkürederim bende aynı sizinki gibi düşünüyorum ama dekorasyonun yanında hanım aydınlanma içinde ışıklı bir ortam istiyor beyaz ışık olacak şimdi bu amaç için hangi led i almalı 3 çip mi tek çip mi bir elektrikçi iç mekan için olanların iyi olmadığını dış mekan için olanlardan tavsiye etmişti en iyisi hangisidir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

quote:

öncelikle cevabınızdan dolayı teşekkürederim bende aynı sizinki gibi düşünüyorum ama dekorasyonun yanında hanım aydınlanma içinde ışıklı bir ortam istiyor beyaz ışık olacak şimdi bu amaç için hangi led i almalı 3 çip mi tek çip mi bir elektrikçi iç mekan için olanların iyi olmadığını dış mekan için olanlardan tavsiye etmişti en iyisi hangisidir

aydınlatma amaçlı olarak düşünüyorsanız 3 çipli olanlardan alacaksınız bidiğim kadarıyla . tek çiplilerde aydınlatır ama 3 çipli kadar değil. aslında 24 voltluk ledler var ama onlarda tezgah arası için çok fazla gelir :) tek çipli şerit ledler metreye 0.4 amper çekiyor . yani 12 volt 2 amper adaptör ile 5 metreye kadar led yakabilirsiniz. benimki 2 amper 12 tl ye almıstım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Şerit Led Işık Adaptör Sorunu.
    13 yıl önce açıldı
    Şerit led trafo tavsiyesi.
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.