Şimdi Ara

Şerit led neden titrer? [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mutfak tezgahının altına ve üstüne iki parça şerit led bağladım. Üst kısımda herhangi bir problem olmazken altı kısım titreme yapıyor. bağlantıları kontrol ettim acaba temassızlık mı yapıyor diye fakat bağlantılarda herhangi bir sorun yok. Toplamda 5 metre. normal şartlarda 5 metre için 12v 2amper lik bir trafo yeterli olduğu duydum ona rağmen 3 amperlik trafo aldım acaba 5 amper ile değiştirsem sorun çözülür mü? yoksa başka bir problem mi var çözemedim. ısındıktan sonra titreme azalıyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclusive -- 7 Ocak 2016; 18:53:18 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şerit LED Neden Titrer? [Çözüldü]

LED ışıklar titrediğinde, bu durum "pırpır yapma" veya "titreme" olarak bilinir. Bu yaygın bir sorun olabilir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlere bağlanabilir:

• Güç Kaynağı Sorunları: Zayıf veya arızalı bir güç kaynağı, şerit LED'lerin pırpır yapmasına neden olabilir. Güç kaynağının doğru voltaj ve akımı sağladığından emin olmalısın.
    • Kötü Bağlantılar: Gevşek veya hasarlı bağlantılar, güç akışını engelleyebilir ve titremelere yol açabilir. Tüm bağlantıların sıkı ve sağlam olduğundan emin olmalısın.
    • Aşırı Yüklenme: Aynı güç kaynağına çok fazla LED bağlanması, aşırı yüklenmeye neden olarak titremelere yol açabilir. Güç kaynağının kapasitesini kontrol etmeli ve aşmamalısın.
    • Yüksek Sıcaklıklar: LED'ler ısıya karşı hassastır ve aşırı ısınma pırpır yapmalarına neden olabilir. Şerit LED'lerin iyi havalandırılmış bir alana yerleştirildiğinden emin olmalısın.
    • Elektromanyetik Girişim (EMI): Yakındaki cihazlar, örneğin elektrik motorları veya floresan lambalar, LED'lerde titremelere neden olabilecek EMI yayabilir. Bu cihazları LED'lerden uzakta konumlandırmalısın.

Sorunu Çözme:

• Güç Kaynağını Kontrol Et: Güç kaynağının hasarlı olmadığından ve doğru voltajı sağladığından emin ol. Gerekirse değiştir.
    • Bağlantıları İncele: Tüm bağlantıların sıkı ve temiz olduğundan emin ol. Gerekirse gevşek veya hasarlı kabloları değiştir.
    • Aşırı Yüklenmeyi Gider: Aynı güç kaynağına çok fazla LED bağlamaktan kaçın. Kapasiteyi aşma ve gerekirse ek güç kaynakları kullan.
    • Sıcaklığı Düşür: Şerit LED'leri iyi havalandırılmış bir alana yerleştir. Aşırı ısınmayı önlemek için ısı emicileri veya fanlar kullanabilirsin.
    • EMI'yi Azalt: EMI yayan cihazlardan LED'leri uzak tut. Gerekirse EMI kalkanlama malzemeleri kullanabilirsin.

Bu adımları izleyerek, şerit LED titremesi sorununu çözmeli ve ışıklarının sorunsuz bir şekilde parlamasını sağlamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Trafonun çıkış filtresinden kaynaklı bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Trafonun çıkış filtresinden kaynaklı bence.

5 amperlik bir trafo mu alayım yoksa yine 3 amper başka bir tane mi takayım
  • Trafo Kaynaklı olsa üst LED'ler de titrer

• quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Trafo Kaynaklı olsa üst LED'ler de titrer

üstü iptal edip trafoyu sadece alta bağlıyorum titreme olmuyor. üstten alta 1,5 metre kadar kablo ile uzatma yaptım ondan dolayı mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: exclusive

Arkadaşlar mutfak tezgahının altına ve üstüne iki parça şerit led bağladım. Üst kısımda herhangi bir problem olmazken altı kısım titreme yapıyor. bağlantıları kontrol ettim acaba temassızlık mı yapıyor diye fakat bağlantılarda herhangi bir sorun yok. Toplamda 5 metre. normal şartlarda 5 metre için 12v 2amper lik bir trafo yeterli olduğu duydum ona rağmen 3 amperlik trafo aldım acaba 5 amper ile değiştirsem sorun çözülür mü? yoksa başka bir problem mi var çözemedim. ısındıktan sonra titreme azalıyor gibi

Muhtemelen adaptör gücü yetersiz..
    Sistemden çekilen akımı kullanılan ledin özellikleri belirler. Tek çip led ile üç çip ledin harcadığı güç eşit degildir,öncelikle led türü belirlenip sistemin harcadıgı güç hesaplanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 7 Ocak 2016; 13:28:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

quote:

Arkadaşlar mutfak tezgahının altına ve üstüne iki parça şerit led bağladım. Üst kısımda herhangi bir problem olmazken altı kısım titreme yapıyor. bağlantıları kontrol ettim acaba temassızlık mı yapıyor diye fakat bağlantılarda herhangi bir sorun yok. Toplamda 5 metre. normal şartlarda 5 metre için 12v 2amper lik bir trafo yeterli olduğu duydum ona rağmen 3 amperlik trafo aldım acaba 5 amper ile değiştirsem sorun çözülür mü? yoksa başka bir problem mi var çözemedim. ısındıktan sonra titreme azalıyor gibi

Muhtemelen adaptör gücü yetersiz..
    Sistemden çekilen akımı kullanılan ledin özellikleri belirler. Tek çip led ile üç çip ledin harcadığı güç eşit degildir,öncelikle led türü belirlenip sistemin harcadıgı güç hesaplanmalıdır.

tek çip led var. toplam 5 metre iki parça yaptım. 12v 3a ile çalışıyor. aldığım trafo dandik herhalde, üstündeki gücü vermiyor sanırım. şimdi emin olmadan değiştirmekte istemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • exclusive kullanıcısına yanıt
    Hocam ampermetre ile olcmeni tavsiye ederim. Cikis voltajina da bir bak derim. Soyle rgb 5 metre 5050 smd serit ledi 12v/1a ile sikintisiz calistiriyorum. Ama paralel atarsam sikinti cikiyordu. 2 amper ile denedigimde 2x5m 5050 rgb smd serit ledi yakabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden paralel atıyorsunuz seri devam edeceksiniz

• quote:

üstü iptal edip trafoyu sadece alta bağlıyorum titreme olmuyor. üstten alta 1,5 metre kadar kablo ile uzatma yaptım ondan dolayı mı acaba

Üstü iptal edince altda titreme geçiyorsa problem;Trafo çıkışındaki kondansatörler ikisine yetersiz kaldığından filtreleme yetersiz kalıyor.25V-1000 uF bir kondansatör alıp led bağlantı yakınlarına monte edin.Trafo değiştirmekten daha kârlı ve kolay olur.Kondansatör bağlantısı malûm;artı uç artıya eksi uç eksiye,,,kond.ün eksi ucu beyaz çizgili tarafı.Bu bağlantıyı belki biliyorsunuzdur ama ters takılırsa zarar büyük olacağından belirtmek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

quote:

Üstü iptal edince altda titreme geçiyorsa problem;Trafo çıkışındaki kondansatörler ikisine yetersiz kaldığından filtreleme yetersiz kalıyor.25V-1000 uF bir kondansatör alıp led bağlantı yakınlarına monte edin.Trafo değiştirmekten daha kârlı ve kolay olur.Kondansatör bağlantısı malûm;artı uç artıya eksi uç eksiye,,,kond.ün eksi ucu beyaz çizgili tarafı.Bu bağlantıyı belki biliyorsunuzdur ama ters takılırsa zarar büyük olacağından belirtmek istedim.

teşekkürler hocam. trafoyu dün satın aldım, götürüp 5 amper ile değiştirsem üzerine 3 5 tl bir şey vereceğim zaten. akşam elektrikçiye bi uğrayayım olmazsa orada eskisini ölçsün baksın.

• quote:

teşekkürler hocam. trafoyu dün satın aldım, götürüp 5 amper ile değiştirsem üzerine 3 5 tl bir şey vereceğim zaten. akşam elektrikçiye bi uğrayayım olmazsa orada eskisini ölçsün baksın.

Bende teşekkür ederim.
    Daha güçlü trafo daha güzel olur elbette.
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    suanda kendi kendime guldum. Ben hep adaptorden paralel atiyorum. Led den seri devam etsem zaten sikinti yok. Vallahi sagolun bi mal olmusum orada

• Titremenin 3 amperle 5 amperle alakası Yok

Ben 9v pille 1 metre mavi led yakiyorum uzun surede Yanıyor ve 1 gram titreme yok .

Filtreden kaynaklı .
    Şerit ledin girişini 220-4700 arası kapasitör Baglayin paralel bir sekilde

• elektrikçiye gidip 3 amper verip 5 amper alip bağladım yine aynı şekilde titreme yaptı. Dediğiniz gibi amperle alakası yokmuş. 5 tl fark verdim boşa gitti para neyse ilerde başka bir yere daha uzun bir bağlantı yaparsam onda kullanırım artık. Sorun kablodaymış. Elektrikçiden yeni kablo kestirmiştim, orta göbeğinde ufacık bir ezilme varmış ve artı eksiye temas ediyormuş, kablo şeffaf olduğundan ve dolabın arkasında kaldığından gözümden kaçmış. Ayrı ayrı ledleri bağladığımda sorun yoktu çünkü. Yeni kablo bağladım sorun çözüldü. Cevap veren herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.