Şimdi Ara

Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
11
Favori
35.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Sinerji anlaminda hop.kablosu olarak kullandigim Chord Carnival Silver Screen i ic kablolamadada kullanmayi dusunuyorum.Sizce uygun mudur? Cunku kullanmaya basladigim anda acikligi farkettim ve hosuma gitti.Ani zamanda fiyat olarak makul seviyede.

Genel anlamda 9,6 lar ile dogru orantili bir butce ile fayda saglayabilmek, konunun cercevesi tabiki.

Sn Rdegerli, Chord Carnival Silver Screen kabloyu bende kullandım gerçekten f/p canavarı bir kablo.Daha sonra aynı markanın üst model Odysseylerine geçtim tizler çok daha öne çıktı...

Sebebini yukarda Sevgili Can üstadta belirtti,Carnivallar güzel kablo olmakla beraber sadece bakırdan oluşmakta oysa odysseyler gümüş kaplama bakır iletkenlerden oluşan hybird bir kablo.

Seçiminizi gümüş kaplama bakır iletken kablodan yana kesinlikle yapmalısınızki WF 9.6 ların eksikliğini giderebilesiniz...

Çabalarınız umarım istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vitex

quote:

Orijinalden alıntı: Devildo

Yani kisacasi herhangi bir uygulama yapmama gerek yok yapsamda hicbir ise yaramaz diyosunuz :)

Hiç işe yaramaz demek pek doğru olmaz bence. Odanın içindeki basların gitmesinin bu yolla engelleyemezsiniz tabi. Ancak sub'ın doğrudan tabana yaydığı titreşimleri engelleyebilirsiniz. Bence subın altına yapmakta yarar var.

Bahsettiginiz uygulamada sub. icin uygulandiginda fark olmayacaktir.Zira kullanilan malzemelerin sonumleyici ozelligi varsa bile! amaca ulastiracak kadar etkili degil.

Sub. Tabaninin tum yuzeyi temas halinde oldugu surece alt seslerde dizginlemek zor.Yalitim burada onem arz ederki, uygulama konusunda bence o denli masraf yapilmasina gerek yok bu asamada.

Ben de ciddi anlamda farketti aslında. Hatta granit+antirezonans koymadan önce kalınca bir halı koymuştum o bile önemli ölçüde etkiledi. Burada subın yapısı da önemli sanırım. Bendeki subın hava deliği altta, bu yüzden tabanda ciddi bir titreşim oluşturuyor. Sürücüsü ve hava deliği altta olmayan sublarda belki bu kadar etkili olmayabilir bilemiyorum.

• quote:

Tabiki once mevcut parcalar nedir,acip ogrenip burada paylasacagim.

artık uygulma zamanı yani diyorsun.
    quote:

Orijinalden alıntı: lufubu
    @the_cantan, benim emektar evo40 lara da bir el atsanız .

hocam bence evo40 rın ihtiyacı yok : P
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Tabiki once mevcut parcalar nedir,acip ogrenip burada paylasacagim.

artık uygulma zamanı yani diyorsun.
    quote:

Orijinalden alıntı: lufubu
    @the_cantan, benim emektar evo40 lara da bir el atsanız .

hocam bence evo40 rın ihtiyacı yok : P

Yavas yavas uygulama icin harekete gecmek gerek Tabi oncelikle uygun bir vakit tahsis edip ic parcalarin neler oldugunu gorebilmek icin 9.6 lari onume yatiracagim.Bu esnada IAG Grup Steve e mail atarak bana 9.6 larda kullanilan parcalarin resimleri ve bilgilerini istedim.
    Akabinde , parcalari belirlenerek temin etme surecine gececegim:) Bunun icin ekstra bir baslik acarak konu ile ilgili yardim,gorus ve bilgileriniz alacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

O hoparlörlerin bence en büyük eksikliği Kabin kolorasyonu.Portakal sandığından hallice . Ben sağlam bir kabin yaptırıp driver ve crossoverları kullanırdım. ama zor iş hiç uğraşmadan üst serileri zorlamak en iyisi bence.

Bu gözümden kaçmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

O hoparlörlerin bence en büyük eksikliği Kabin kolorasyonu.Portakal sandığından hallice . Ben sağlam bir kabin yaptırıp driver ve crossoverları kullanırdım. ama zor iş hiç uğraşmadan üst serileri zorlamak en iyisi bence.

Bu gözümden kaçmış

Portakal sandigina WBT post ve VDH kablolama yapan yegane kisi olarak tarihe gececegim

Gerci uygulama sonrasi netice ne olur bilemiyorm ama , emegimin bulundugu bi parcadan memnun olma duygusu paha bicilemez olacaktir.Ayrica calismam basarili sonuclanmasa dahi amac ; bir yere ulasmaktan cok daima o yol uzerinde ilerlemek.Keyif verici olanda bu

• quote:

quote:

Sinerji anlaminda hop.kablosu olarak kullandigim Chord Carnival Silver Screen i ic kablolamadada kullanmayi dusunuyorum.Sizce uygun mudur? Cunku kullanmaya basladigim anda acikligi farkettim ve hosuma gitti.Ani zamanda fiyat olarak makul seviyede.

Genel anlamda 9,6 lar ile dogru orantili bir butce ile fayda saglayabilmek, konunun cercevesi tabiki.

Sn Rdegerli, Chord Carnival Silver Screen kabloyu bende kullandım gerçekten f/p canavarı bir kablo.Daha sonra aynı markanın üst model Odysseylerine geçtim tizler çok daha öne çıktı...

Sebebini yukarda Sevgili Can üstadta belirtti,Carnivallar güzel kablo olmakla beraber sadece bakırdan oluşmakta oysa odysseyler gümüş kaplama bakır iletkenlerden oluşan hybird bir kablo.

Seçiminizi gümüş kaplama bakır iletken kablodan yana kesinlikle yapmalısınızki WF 9.6 ların eksikliğini giderebilesiniz...

Çabalarınız umarım istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlar

Şefik

Odessy kabloların 2 metreliği çift olarak yanlış bakmadıysam 186 Sterlin..
    Gümrüğü nasıl aştın?

• quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Şefik

Odessy kabloların 2 metreliği çift olarak yanlış bakmadıysam 186 Sterlin..
    Gümrüğü nasıl aştın?

2 metre uzunluğunda sadece amfiye giren uçları bananalı olarak bir çift aldım,ürün bedeli 76.88 euro tuttu dedim herhalde 1.88 euro için tutmazlar gümrükte.Yanlız burdaki 76.88 sadece ürün bedeli kargo hariç. kargo ücreti dahil edilmiş total ücret sadece paket içindeki faturada yazıyor,paket üstünde ise sadece ürün bedeli belirtilmiş oluyor o sebeple 75 euro sınırına kargo bedeli dahil değil.

Daha sonrada centre hoparlör için bir tane 2 metre çift tarafı bananalı aldım ve yanındada chord banana kit aldım front kabloların boş olan hoparlör giriş kısmına kendim taktım.Senin önerdiğin gibi saç kurutma makinesi (2000watt) ile makaronu sabitledim.Şu anda front ve centre hoparlör odyssey ve bananalı durumda..teşekkürler bu arada fön makinesi tüyosu için

Futureshopta ürün bakanlar üye girişi yapsınlar fiyatlarda indirim oluyor giriş yapınca,giriş yapmadan gözüken fiyatlara göre karar vermeyin...

edit: makaron düzeltidli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 3 Mayıs 2012; 19:59:20 >

• quote:

quote:

quote:

Bu gözümden kaçmış

Portakal sandigina WBT post ve VDH kablolama yapan yegane kisi olarak tarihe gececegim

Gerci uygulama sonrasi netice ne olur bilemiyorm ama , emegimin bulundugu bi parcadan memnun olma duygusu paha bicilemez olacaktir.Ayrica calismam basarili sonuclanmasa dahi amac ; bir yere ulasmaktan cok daima o yol uzerinde ilerlemek.Keyif verici olanda bu

Keyif verici çalışmanız başarılı sonuçlanır sizin adınıza umarım...

chord kablodan memnunsanız gümüş kaplama odyssey hariç birde Chord Rumour seçeneği var daha uygun fiyatlı sizde biliyorsunuzdur

http://www.futureshop.co.uk/chord-rumour-2-speaker-cable-p-1099.html?osCsid=6us9rgso8in78bo034re6l10n1

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu gözümden kaçmış

chord kablodan memnunsanız gümüş kaplama odyssey hariç birde Chord Rumour seçeneği var daha uygun fiyatlı sizde biliyorsunuzdur

http://www.futureshop.co.uk/chord-rumour-2-speaker-cable-p-1099.html?osCsid=6us9rgso8in78bo034re6l10n1

Tesekkur ederim

Aslinda chord dusunmemdeki sebep, sistemimde birebir kullandigim ve sasirtici derecede olumlu fark deneyimi yasatmasi. Ama ic kabolamada kullanildigi yonunde bir yoruma denk gelmedim. Daha cok DH labs q10-t14 ve VDH lere denk geldim. Hani surekli bir degisim yapılabilecek alanda degil kullanildigi yer.Bu yuzden belirsizligim var acikcasi.

Bahsettiginize gore Odyssey i dis kablolamada tercih edecek olursam sanki ilk algiladigim farki yine alacagim yonunde dusuncem var.Ama mevcut sistemimdeki son noktayi bilmedigim icin birden yuklenmek istemiyorum.Ufak ufak degisklikler ile tum farkliliklari deneyim etmek istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu gözümden kaçmış

Tesekkur ederim

Aslinda chord dusunmemdeki sebep, sistemimde birebir kullandigim ve sasirtici derecede olumlu fark deneyimi yasatmasi. Ama ic kabolamada kullanildigi yonunde bir yoruma denk gelmedim. Daha cok DH labs q10-t14 ve VDH lere denk geldim. Hani surekli bir degisim yapılabilecek alanda degil kullanildigi yer.Bu yuzden belirsizligim var acikcasi.

Bahsettiginize gore Odyssey i dis kablolamada tercih edecek olursam sanki ilk algiladigim farki yine alacagim yonunde dusuncem var.Ama mevcut sistemimdeki son noktayi bilmedigim icin birden yuklenmek istemiyorum.Ufak ufak degisklikler ile tum farkliliklari deneyim etmek istiyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

Son paragraf belki ilginizi çeker....

quote:

The Truth about Speaker Wire

Despite the effectiveness of Gordon's cable demonstration and the truth about speaker wire, people visiting the McIntosh room at the shows, who had not experienced the cable demonstration, were disturbed that we were using ordinary heavy zip cord instead of one of the popular brands of speaker wire. Instead of listening to the McIntosh speakers and electronics, they recalled "bad" things they had been told about "common" speaker wire and this promoted questions about the "inferior" wire being used. When we changed the wire to a popular brand of wire, customers were happy with the setup, and directed their attention to the McIntosh equipment.

The demand for high quality speaker wire was increasing and appeared to be a new marketing area for several companies. McIntosh did not make or sell speaker wire. The solution seemed very obvious--rather than spend time and effort to create negative sales for McIntosh dealers who were beginning to sell speaker wire, it seemed best to encourage the speaker owner/customer to consult with the dealer about what speaker wire to use. Consequently, I no longer recommended the kind of wire or wire sizes in the speaker manuals.

By 1988, McIntosh no longer supplied audio interconnects with the electronics. Again, many kinds of special audio cables were available to the customer/owner. The dealer could also be consulted about what cables to use.

I credit the success of the speaker wire industry to their expert sales and marketing ability. However, it is my experience that ordinary copper wire, as long as it's heavy enough, is just as good as name brands.

Looking at this from a different perspective, there will always be those who will want expensive wire, not because there is an audible difference, but because they may value pride of ownership and prestige in a similar way to that of owning a Tiffany lamp or a Rolex watch.

Cardas Wire and the IDS-25

If I don’t believe that expensive speaker wire makes an audible difference, why is it used inside the IDS-25 speaker system? The answer is very simple. IDS is out to sell speakers and not everyone believes in ordinary wire. The explanation is the same as what McIntosh found at shows and is described in the section above. Cardas wire does not sound any better but it may help to sell speakers to those who are concerned about wire and are not convinced that ordinary wire is just as good. The increase in cost is negligible compared to the drivers, enclosures and equalizer.

http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm#thetruth

• Chord örneğini sadece gümüş kaplamaya örnek olsun diye devam ettirdim...yoksa benim oyumda t14 den yana olurdu,gümüş kaplama bakır iletkenli güzel kablo

ama bence Chord Odysseyleri dış kablo olarak önce bir deneyip daha sonra hoparlör içi düzenlemeye geçmeniz basamak olarak daha mantıklı gözüküyor...

Ben bizzat aynı marka içinde bakır kablodan gümüş kaplama bakır iletken kabloya geçişte tiz artış farkını bariz yaşadım...

hatta hafta sonu Van Den Hul The Revelation Hybrid Speaker Cable ile deneme yapacam.çünkü monitor auido RX6 ,Pioneer lx75 ve chord odyssey beraberliği tizleri fazla arttırdı bazen yoruyor beni...

yani bende sizin tersinize tizleri azaltacak kablo arıyorum
  • Ah iste bu denge olayi yok mu:)) MA dinlemedim hic ama berrak caldigini dusunurum.Gerci 9.6 lardan sonra duyduklarimda hep bi ufak parlaklik ve berraklik hep oluyor

İc modifikasyon ile ilgili epey bir gorselde olmak uzere arastirma yapiyorum.Yaptikcada isin icinden cikilmaz bir hal aliyor:)) Henuz 9.6 lara dokunmus degilim.Ama resimlerden gordugum kadari ile crossover gorsel anlamda cok kaliteli gelmedi bana :)) ayrica ben actigim bircok seyide kapama ozurlu birisi oldugumdan gordugum parcalar gozumu korkutmadi degil

Birde yapmak istedigim modifikasyonda kullanmayi dusundugum parcalarin olusturdugu maliyet ise baska bir boyut.3 kurusluk parca takmak icin hop.lere dokunmak ne derece dogru? WBT 0710 ag : 65 € x min.4 = 260 € / WBT 4% silver veya Mundorf 9.5% silver lehim : 25 € / kablo henuz karar verebilmis degilim ama ortalama metresi 20 - 25 $ ve + kapasitorler ... Eksik eksik minimum 300-350 € gibi bir rakam cikiyor ortaya.E fiyatlari topladigim yerlerde hop.lerimin fiyati sifir olarak 300 € bile degil

Evet ses olayi baska birsey.Umulmadik detaylar yakalanabilir bir ihtimal var.Ama ihtimale karsilik sesinin bir CM serisi olmayacagida kesin

Bu noktada gercekten yardima ihtiyacim var

• Ses frekansı bilimsel calısma ister. Yapılan calısmaların sonuclarını degerlendirmek analiz edebilmek lazım. Nelerin getirdigini nelerin goturdugunu bilmek lazım. Ev ortamında bunlar cok zor. Bir kac bransta muhendisliginiz olacak, tecrubeniz olacak, arge ortamı olacak. Firmalarda bu imkanlar fazlasıyla var. Ama ev ve piyasa imkanları ile bu derece islere girmek biraz macera. Speakerde her kalem kendi basına uzmanlık istiyor. Kablolar, filtre tasarımı, elektronik malzeme cinsleri, kabin malzemesi ve tasarımı, hoparlorler hepsi kendi icinde detaylarla dolu. İcine girip arastırdıkca olayın boyutu ve guclugu anlasılıyor zaten. Aslında bu acından bakınca pahalı gordugumuz speaker aslında cok uygun fiyata satılıyor. Yoksa bir ahsap kutuya konmus hopalor gibi basite indirgeniyor. Belli seviyede degilseniz bu islere cok bulasmamanız daha iyi, hem para kaybı, hemde ezbere yapılan calısmanın otesine gecmiyor. Bu iyilestirmelerdense ust modellere gecis daha mantıklı.
  • Sn ikarahal'a katılıyorum...

Ama eğer WF 9.6 lar çok seviliyor ve vazgeçilemiyor bir durum varsa bütçe açısından en uygun upgrade dış kablo değişimi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Ses frekansı bilimsel calısma ister. Yapılan calısmaların sonuclarını degerlendirmek analiz edebilmek lazım. Nelerin getirdigini nelerin goturdugunu bilmek lazım. Ev ortamında bunlar cok zor. Bir kac bransta muhendisliginiz olacak, tecrubeniz olacak, arge ortamı olacak. Firmalarda bu imkanlar fazlasıyla var. Ama ev ve piyasa imkanları ile bu derece islere girmek biraz macera. Speakerde her kalem kendi basına uzmanlık istiyor. Kablolar, filtre tasarımı, elektronik malzeme cinsleri, kabin malzemesi ve tasarımı, hoparlorler hepsi kendi icinde detaylarla dolu. İcine girip arastırdıkca olayın boyutu ve guclugu anlasılıyor zaten. Aslında bu acından bakınca pahalı gordugumuz speaker aslında cok uygun fiyata satılıyor. Yoksa bir ahsap kutuya konmus hopalor gibi basite indirgeniyor. Belli seviyede degilseniz bu islere cok bulasmamanız daha iyi, hem para kaybı, hemde ezbere yapılan calısmanın otesine gecmiyor. Bu iyilestirmelerdense ust modellere gecis daha mantıklı.

Katiliyorum.Bu yuzden yapilacak masraf ve ziyadesinde hop.lere amatorce dokunma fikri anlamli gelmiyor.Cunku suanda dediginiz gibi ezbere hareket etmekten oteye gecemeyecegim konunun detaylarina hakim olamayisimdan oturu. Evet keyif verici bir ugras benim icin bu islemleri yapabilmek.Ama neticesi hakkinda en ufak fikrim olmayisi sonucu etkiliyor.
    Sn.Hakan Cezayirli de , yapilacak degisikliklerin donusu olmasi durumnda dahi masrafin fazla olacagini ve yapilan degisikliklerde hep olumlu sonuc alinamayacagindan bahzsetmisti.

Sn.Asefik,

9,6 lardan vazmecemedigim dogru.Hem manevi hemde ses anlaminda bir bagim var.Sesini , dinledigim 10 parcadan 5-6 sinda %51 begeniyorum. Modifikasyon yapsam yada yapmasamda sistem olarak yeni hop. Dusunuyorum zaten 9,6 lari elimde tutarak.
    Sanirim modifikasyon icin yapacagim masrafi yeni almak istedigim hop. İcin kullanmam daha dogru olacak gibi 9.6 lara ise simdilik disaridan mudahale etmek daha mantikli bir hal aldi.

• Aklın yolu bir. Eğer tecrübe ve bilginiz yoksa, mühendisliğinizde yoksa bu işlere girişmemiş olmanız iyi olmuş bence de.
    Yeni hoparlör arayışı başlıyor o zaman hııı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Aklın yolu bir. Eğer tecrübe ve bilginiz yoksa, mühendisliğinizde yoksa bu işlere girişmemiş olmanız iyi olmuş bence de.
    Yeni hoparlör arayışı başlıyor o zaman hııı

Bu fikri kendi kendime edindigimdede muhendisligim yoktu.Keyifli olacagindan hala eminim ama yola cikarken bu kadar prof.nellik gerektirecegini dusunmemistim.

Hop.arayisim acikcasi yok.Butce olusturma calismasi var sadece Bu konudaki ilk tercihim basta CM 9 olmak uzere CM serisi.Butce olusturana dek bir vakit gececek zaten.Bu sure zarfinda farkli bir tecrube edinip alternatif cikarsa onu ozaman degerlendirebilirim.Ama ses anlaminda CM den bir ufak tik onde gelen ama CM serisine takintimdan dolayi toz konduramiyorum ama Focal 726 ve yine nedenini bilmedigim halde sevmedigim Dali ikon 6 mk2 tonal anlamda sicak bakabilecegim digerleri.

Hic belli olmuyor ki.Bugun boyle diyorum ama yarin kosullar degisir ve beklenmedik bir ses duyarim,imkan olusur tercih ederim.

• quote:

Ah iste bu denge olayi yok mu:)) MA dinlemedim hic ama berrak caldigini dusunurum.Gerci 9.6 lardan sonra duyduklarimda hep bi ufak parlaklik ve berraklik hep oluyor

İc modifikasyon ile ilgili epey bir gorselde olmak uzere arastirma yapiyorum.Yaptikcada isin icinden cikilmaz bir hal aliyor:)) Henuz 9.6 lara dokunmus degilim.Ama resimlerden gordugum kadari ile crossover gorsel anlamda cok kaliteli gelmedi bana :)) ayrica ben actigim bircok seyide kapama ozurlu birisi oldugumdan gordugum parcalar gozumu korkutmadi degil

Birde yapmak istedigim modifikasyonda kullanmayi dusundugum parcalarin olusturdugu maliyet ise baska bir boyut.3 kurusluk parca takmak icin hop.lere dokunmak ne derece dogru? WBT 0710 ag : 65 € x min.4 = 260 € / WBT 4% silver veya Mundorf 9.5% silver lehim : 25 € / kablo henuz karar verebilmis degilim ama ortalama metresi 20 - 25 $ ve + kapasitorler ... Eksik eksik minimum 300-350 € gibi bir rakam cikiyor ortaya.E fiyatlari topladigim yerlerde hop.lerimin fiyati sifir olarak 300 € bile degil

Evet ses olayi baska birsey.Umulmadik detaylar yakalanabilir bir ihtimal var.Ama ihtimale karsilik sesinin bir CM serisi olmayacagida kesin

Bu noktada gercekten yardima ihtiyacim var

nasıl üç kuruşluk parça takıyoruz çözemedim ben @rdeğerli.
    en başından beri anlatmaya çalıştığım şey bu.
    bu kadar masrafa gerek yok.
    taş çatlasın yapacağın masraf 50TL yi geçmez.
    bana kalsa 30TL de geçmez ama neyse. CM serisi ile ilgilenmiyoruz. niçin dedim ki daha ciddi bir proje olacaksa seas, vifa tiz takmaya kalkarız. o zaman işimiz cidden zor ve bizi kasar. imkansız değil ama sizin elinizde.
    yapacağın şey şu;
    önce crossover ın durumunu, iç yapısını öğrenelim. elektrolitik kap. kullanılmışsa Karaköy piyasasında bulacağımız axial tip metalized polyroplylene -bakım doğru mu yazdım. olma doğru yazamadım bunu şu egzantrik terimler içinde.- kapas. alıp takacağız. woofer ve midbas kablosunu yenileyebiliriz. mümkün mertebe boyunu kısa tutmaya çalışmalı. tizler için mevcut kablo teknik olarak yeterli. psikolojik olarak rahatlayacaksanız değişirsiniz.
    CS122 ye değinmemde ki yegane sebep Gençten işhanı ya da Doğubank ta VDH CS122 kablonun açık olarak satılmasıydı. belki bulursun ya da eşdeğer kablo oehlbach, ttaf gibi kablolar 9.6 için yeterli. unutmayalım hop. bobinin içinden geçen telin kalınlığı incecik. anakonda gibi kablo gerekmeyebilir.
    yerli malı gümüş alaşımlı 1,5-2mt lik lehim teli kafi. bulunursa WBT.
    tüm bu değişiklikler tek tek kontrol edilmek istenir ama sürekli sök tak yapmak uğraştırıcı olabilir. ve nihayetinde bir 9.6 nın filtre resmini göremeyişimizi protesto ediyorum. kolay ve basit bir mod. 9.6 yı daha sağlıklı yapacaktır diye düşünüyorum. görelim de.
    bunun niçin bu kadar zorlaştırıldığını çözemedim. izah ederseniz sevinirim.

• Acikcasi cesaret veren bir yazi olmus the_cantan.

Forumlarda dolastim ettim, resimlere baktim eyledim.Ve iyi olabilecegini dusundugum icin sanirim ucuk parcalar secerek maliyeti sisirdim:))) Birde bunlarin karsiligi olarak actigim kabini kapayamamak ve hatta ufacik crossover da lehim yapamayacagimi dusunerek bu isin zor oldugunu tahmin ettim.

Normaldir ki boyle dusunmus olmam,sizin kadar tecrubeli olmayisimdan dolayidr.Bana kalsa sizin 50 tl total butce ile ancak mundorf denen 9.5% silver icerikli lehim telini alacaktim:)
    Zaten bu ornek bile aciklayici ,konuya ne kdr yabnci oldugum ile ilgili.

OK.Bir sekilde bunu gerceklestirecegim hatta gerceklestirecegiz

Peki merak ettigim bir nokta var.Bilmedigim icin souryorum; benim bahsettigim parcalar ile sizin bahsettiginiz parcalari kullanmak arasinda 9.6 larda alacagim fark hangi noktada olur?

Yarin alyan takimini alip , icerinin resmini cekip paylasacagim.Onun uzerine daha net parca tercihi yapabiliriz sanirim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.