Şimdi Ara

Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
383
Cevap
11
Favori
35.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altanpsx

Artik rahat bir uyku uyuyabiliriz. Yalniz mesele sonumleme kadar sese etkisi olmali. Vibrasyonmeter surviovorda yarisan arkadas mi

Bu mesajına cevap hakkımı saklı tutuyorum. Ama güçlü hislerinle sen onu da anlamışsındır artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

quote:

Artik rahat bir uyku uyuyabiliriz. Yalniz mesele sonumleme kadar sese etkisi olmali. Vibrasyonmeter surviovorda yarisan arkadas mi

Bu mesajına cevap hakkımı saklı tutuyorum. Ama güçlü hislerinle sen onu da anlamışsındır artık.

Şu konudan kurtulmak için imkanım olsa tüm granitleri satın alıp okyanusa dökecem

Daha önce bu konuyla ilgili bir yazı paylaşılmıştı,yazıyı yazan Sn. Asım Uysal idi ne güzel yazmıştı herkes kendi deneyip karar versin artımı eksimi diye...

Yukarda dört arkadaş sanki adı konulmamış bir teori varda onu çözdünüz sanacak,neki bu fizik matematik yoksa ses bilimimi? müzik bu ya bırak mllet keyfine baksın neden bu kadar kasıyorsun valla anlamış değilim @teknika

hayır yani fayda vereyim diye senin sinirlerinde bozuluyor,ne adına yapılıyor bu çalışma zevk adına,güzellik adına,daha iyisi adına...ama gayeye ulaşılmıyor nedense...

konu her açılışta bir gerginlik oluyor e ben şimdi o gerginlikten sonra hangi film yada müzikten zevk alacam...valla bırak artık senin için değerli olan neyse onun adına bırak rica ediyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Şu konudan kurtulmak için imkanım olsa tüm granitleri satın alıp okyanusa dökecem

Daha önce bu konuyla ilgili bir yazı paylaşılmıştı,yazıyı yazan Sn. Asım Uysal idi ne güzel yazmıştı herkes kendi deneyip karar versin artımı eksimi diye...

Yukarda dört arkadaş sanki adı konulmamış bir teori varda onu çözdünüz sanacak,neki bu fizik matematik yoksa ses bilimimi? müzik bu ya bırak mllet keyfine baksın neden bu kadar kasıyorsun valla anlamış değilim @teknika

hayır yani fayda vereyim diye senin sinirlerinde bozuluyor,ne adına yapılıyor bu çalışma zevk adına,güzellik adına,daha iyisi adına...ama gayeye ulaşılmıyor nedense...

konu her açılışta bir gerginlik oluyor e ben şimdi o gerginlikten sonra hangi film yada müzikten zevk alacam...valla bırak artık senin için değerli olan neyse onun adına bırak rica ediyorum....

Sevgili Asefik aslında bakarsan herkes bir şekilde gayesine ulaşıyor.

* Ben çalışmalar ve denemeler yapıyorum ve bunları sizlerle zevkle paylaşıyorum.
    * Bu çalışmalarımı okuyanlardan ilgisini çekenler ve kendi sistemlerinde deneyip olumlu ya da olumsuz etkilerini duyanlar da gayelerine ulaşıyor.
    * Yazdığım her konuyu gizliden kendileri uygulayıp yine de çamur at izi kalsın diye yazanlar bile amacına ulaşıyor. Hatta o kadar ki, ara ara haksız yere atılmama bile sebep oluyorlar.

Dediğim gibi herkes bir şekilde gayesine ulaşıyor yani. Ama ben tüm çalışmalarımı zaman ayırıp samimice paylaşarak yazmaya yılmadan devam ediyorum. altanpsx'e ve grubuna rağmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

quote:

Orijinalden alıntı: cafyon

http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=331730

****** kısmı y f o r u m ile değiştirilecek

Tesbitiniz resmi tarihi değiştirecek önemli bir tesbit .

• Teşekkürler.
  • estağfurullah hocam teşekkür etmenizi gerektirecek bişey yapmadım ben sadece kendi fikirlerimi ilettim teşekkür edilmesi de hoşuma gitmez...

ve ben sadece atışma tartışma vb ortamlardan rahatsız olduğumu belirtmek istedim tekrar belirtiyim ben bişeyler öğrenmek için giriyorum foruma ama tartışma ortamı olması sadece ben değil birçok forumdaşın hoşuna gitmiyodur eminim unutmamak lazım ''bilgi paylaştıkça çoğalır'' forumu paylaşmak için kullanmak doğru kanaatimce atışmak için değil herkeze saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affan

Herkese merhaba,başlığı sık sık takip ediyorum ve ettim de...Ne kaybederim yada ne kazanırım düşüncesiyle,çok bir beklentim olmadığı halde yine de denedim,antirezonans taban aldım,gerçek Hint granitinden 2 adet kestirdim sağolsun çalıştığım yerin inşaat departmanına,eve gelip uyguladım ve inanın dediğim gibi çok inanmazdım bu tür şeylere,ancak başka bir hoparlör çalışıyormuş gibi oldu,neden bu kadar farketti bilemiyorum... Sahne çok ama çok ciddi anlamda genişledi ve ses epey flat hale geldi,bass larda ciddi bir azalma oldu bununla beraber...Fakat sahnenin nasıl oluyor da bu denli değişmesine akıl erdiremedim.. Midler ciddi anlamda öne çıktı,çok çok daha belirgin hale geldi..Bu yazdıklarımın psikolojik olmadığına emin oldum,çünkü hemen ardından tekrar söktüm granitleri ve tabanı,ses yine eski haline geldi..Şu kadar net söyleyebilirim ki,gözümk apalı dinletseler,hangisi granitli hangisi granitsiz hiç düşünmeden direk anlayabilirim,çok enteresan gerçekten... Ne granitmiş yahu,bugüne kadar niye yapmadım dedim durdum kendime..Ama basslar bu kadar azalmasa iyiydi:) Belki de dengelenmiştir ve olması gerektiği kıvama gelmiştir bilemiyorum,çünkü Monitor 11'ler öyle bir vuruyor ki,enteresan diyebilirim,odaya kimi soksam subwoofer var zanneder Ama hep söylediğim,Paradigm'lerden aldığım hazzı,hele ki en sevdiğim şıkır şıkır MİD sesleri hiçbir kolondan bu kadar net ve gözüme gözüme sokan cinsten işitememiştim...Zamanında Klipsch RF-82 kullanan biri olarak söylüyorum bunu,arkadaşımda da aylarca gece gündüz MA RS-8 dinlemiş biri olarak...Herkese iyi dinletiler ve setleriyle keyifli,huzurlu ve sağlıklı akşamlar dilerim,hepinizin umduğu sesi bulması ümidiyle,hoşçakalın..

Memnun kalmana sevindim Affan. Güle güle kullan.

• http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?cspkr&974479503&&&/granite-base-for-speakers

http://www.htguide.com/forum/printthread.php4?t=9660

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi väliaikaista -- 25 Nisan 2012; 8:38:27 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cafyon

http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=331730

****** kısmı y f o r u m ile değiştirilecek

Bu konuyu ben ilk defa 2008 yılında açıp bizat kendim uygulayarak başlamıştım zaten.

Ama verdiğiniz linkte kısa ve yüzeysel olarak da tartışılıp üzerinden geçilmiş olmasına rağmen gene de hoşuma gitti.

Aşağıdaki topic de benim 2008 yılında açtığım topic. Guest benim.

http://forum.donanimhaber.com/m_25560608/mpage_1/key_/tm.htm

Bu konunun üstünden daha önce geçtiler ya. @Teknika amma hırs yapıyorsun kasma yahu. Vibrasyonlu vidyo çekmeyin lam. titreşimmeter deyin yahu. vibrasyonmetre ne yahu.

• Ne yazsan siliniyor zaten hic ugrasma bosuna.

• quote:

Ne yazsan siliniyor zaten hic ugrasma bosuna.

Sİz göle mayayı çalmaya devam edin. Belki tutar.
  • quote:

quote:

Ne yazsan siliniyor zaten hic ugrasma bosuna.

Sİz göle mayayı çalmaya devam edin. Belki tutar.

Nasreddin hoca misali oda guzel. Yalniz herkesten cok senin mesajin siliniyor, bu konuda herkesten cok senin muzdarip olman lazim.
  • Benim üzüldüğüm nokta bu uygulama her hop. hitap etmiyor olması , yani cüsseli genelde hop. lerde kullanıldığını görüyorum...

Forumda ve ya çevremdeki insanlar , sağa sola saldırıyorlar , granit ve altlık için , türkiyenin bir ucundan rica ediyorlar , azınsanmayacak paralar harcıyorlar , sonra sonuç hüsran, sadece görsellik kalıyor ...
  • quote:

Bu kadar sığ düşünmemek lazım.

Üreticiler kolon üretirken ve performans testleri yaparken bunları uluslar arası ölçüm standartlarında ve laboratuvar ortamlarında gerçekleştirirler.

Ancak daha sonra onu satın alan kullanıcının sistem bileşenleri nin uyumuna, kalitesine, dinleti mekanının ebatları ve akustik frekans cevabına göre bu değerler çok ciddi sapmalar gösterebilir. Bir ortamda mükemmel performans veren bir kolon, başka bir ortamda çok vasat ses verebilir. İşte bu sorunları ve istem dışı gelişmeleri minimuma indirmek için yapılan uygulama ve geliştirmelere de tweak denir. Bu tweak'ler içinde Ahşap, granit, mermer ve metal vs. bunlardan sadece bir kaçıdır.

Üretici mekandaki yerin duvarın senin kullanacağın cihazların ve hatta senin tam kendine has beklentilerinin ne olacağını bilemez ve bu da son derece normaldir. Al ben bu standartlar da yaptım, Uluşlar arası ölçüm ve test sonuçları bunlar, tepe tepe kullan diye satar. Ondan sonra sen içine çiçek de ekersin, yağlıboya da yaparsın, ikiye de bölersin. Bunlar bile bir tweak sayılabilirken, ahşap, granit ve benzer diğer tweak uygulamaları da son derece normal sayılır.

Alıp hazır kullanmak için Compact tabir edilen hazır komple sistem alabilirsiniz. Ama deck sistem tabiri ile anılan Hi-Fi cihazların zaten ortaya çıkışının asıl amacı ve ruhu budur. Siz bu işin anayasasına aykırı düşünüyorsunuz.

Dünya da Hi-Fi sistemlerin altına, üstüne, içine, dışına, sağına, soluna, önüna, arkasında bilmem neresine bile tweak uygulaması yapanlara çok rahatlıkla sık sık tanık olabilirsiniz. Bu topic'de bahsedilen ise sadece bir kaçı.

+1
    Herşeyi yerinde ve ihtiyaç ölçüsünde kullanmak lazım, bu işlerde en yapılmaması gereken genelleme yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Benim üzüldüğüm nokta bu uygulama her hop. hitap etmiyor olması , yani cüsseli genelde hop. lerde kullanıldığını görüyorum...

Forumda ve ya çevremdeki insanlar , sağa sola saldırıyorlar , granit ve altlık için , türkiyenin bir ucundan rica ediyorlar , azınsanmayacak paralar harcıyorlar , sonra sonuç hüsran, sadece görsellik kalıyor ...

Noktası ve virgülüne kadar katılıyorum...Herkes zannediyor ki sistemin altına granit koyunca sistem mucizeler yaratacak...Hatta granit koyduktan sonra ses daha da kötü olmasına rağmen şöyle iyi oldu böyle iyi oldu diyenler var gerçekten akıl alır gibi değil....Aman yanlış anlaşılmasın hassas bir topik çünkü granit işe yaramıyor demiyorum her sistemde kullanılmaz diyorum...

• Aman....
  • Aman aman...
  • Granit bulunduğundan beri genelliklere yerlere serilir ama bulundu bulunalı bu kadar ezilmemiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Benim üzüldüğüm nokta bu uygulama her hop. hitap etmiyor olması , yani cüsseli genelde hop. lerde kullanıldığını görüyorum...

Noktası ve virgülüne kadar katılıyorum...Herkes zannediyor ki sistemin altına granit koyunca sistem mucizeler yaratacak...Hatta granit koyduktan sonra ses daha da kötü olmasına rağmen şöyle iyi oldu böyle iyi oldu diyenler var gerçekten akıl alır gibi değil....Aman yanlış anlaşılmasın hassas bir topik çünkü granit işe yaramıyor demiyorum her sistemde kullanılmaz diyorum...

Bende farklı bir şey söylemiyorum ki zaten.

Ama özellikle bazı kişiler konuyu saptırıyor.

Yukarıdaki yazılarımda da hangi durumlarda ne tür malzemelerin ne tür etkileri olduğunu 100 kere tekrar ettim.

Ama bazıları bu konuyu çarpıtarak nemalanıyor. Yoksa yukarıda yazılanları çocuk bile anlar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.