Şimdi Ara

SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
2
Favori
27.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanıt: A
    Nedeni: DOsya sunucu restart ettiğinde DHCP server'dan farklı bir IP adres almışsa, bu durumda client üzerindeki DNS cache'in boşaltılması gerekir. Ipconfig /flushdns
    Komutu bu işe yarar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypnosis

quote:

Orjinalden alıntı: mcse2k3

ben bilge adamı bitirdim,sertifikamı da aldım ama gelin görünki

1-askerlik bitmemişse
    2-en az 2 sene tecrubeniz yoksa
    3-üniversite bitmemişse
    4-torpiliniz yoksa
    =

iş bulamazsınız benm gibi.1-1.5 sene kafayı yedim sabah akşam sınavlara calıstım o kadar para bayıldım.sonucta baska bi işe girdim mcse olarak iş yapmıyorum su an.ve %60 da unuttum çogu seyi .

öle 1 milyardan falan baslatmıyorlar 500 den baslıyosun.teknik eleman gibi calısıyorsun.istisnalar olabilir ama burası turkiye ve o ders kitaplarında yazan mcse sadece yurt dısında var tr de yok

aynı durum bende de geçerli bende cisco aldım ama iş yok!! milyarıda geçtim asgari ücrete razıyım çünkü bildiğim herşeyi unuttum

cisco sertifikası için ne kadar bir ücet ödedin ve hangi firmanın kursuna gittin?ve bu sertifikayı almak için hayal ettiğin şeyler aslında yalan mı oluyor sertifika alınca?kursuna gittiğin firma iş bulma konusunda yardımcı olmadımı sana?

• İngilizce soru:
    4) You are network administrator for fc-learning company. You have five Windows XP Professional clients that access corporate network through VPN connection. But you want to use some authentication protocols for security. Which of the following authentication protocols should you use?

Türkçesi:
    Fc-learning şirketinin network yöneticisisiniz. Beş Windows XP professional bilgisayarı bir VPN bağlantısı aracılığıyla şirket networküne bağlamak istiyorsunuz. Ancak güvenlik için bazı kimlik denetimi protokollerini kullanmak istiyorsunuz.. Hangi kimlik denetimi protokollerini kullanırdınız?

A. EAP/TLS, MS-CHAP v1, MS-CHAP v2
    B. PPP, PPTP, L2TP
    C. NAT
    D. PPP, PPTP, L2TP, IPSEC
  • D) PPP, PPTP, L2TP, IPSEC
  • Yanıt: A
    Nedeni: dial up bağlantılarda ve VPN bağlantılarında data encryption yapmak için MS-CHAP v1, MS-CHAP v2 ya da EAP/TLS kimlik denetim protokolleri kullanılabilir.
  • Ingilizce soru:
    5) You are network administrator for fc-learning company. You want to deploy Windows XP Professional to 100 computers in your company. In this process, you plan to use third-party disk imaging software to automate the process. But you want to ensure that the computers that take the images don't have duplicate Security Identifiers (SIDs). Which tool can be used to accomplish this objective?

A. Setup Manager
    B. Sysprep
    C. Setup /U
    D. Setup /UN

Türkçesi:
    Fc-learning şirketinin network yöneticisisiniz. Şirket içinde 100 bilgisayara Windows XP kurmak istiyorsunuz. Bu süreci içinde üçüncü parti disk imajlama yazılımı kullanarak otomatikleştirmek istiyorsunuz. Ancak bilgisayarların tanımlayıcı bilgilerinin Security Identifiers (SIDs) çift olmamasını istiyorsunuz. Hangi araç bu iş için kullanılır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rainbowr6

quote:

Orjinalden alıntı: hypnosis

quote:

Orjinalden alıntı: mcse2k3

ben bilge adamı bitirdim,sertifikamı da aldım ama gelin görünki

1-askerlik bitmemişse
    2-en az 2 sene tecrubeniz yoksa
    3-üniversite bitmemişse
    4-torpiliniz yoksa
    =

iş bulamazsınız benm gibi.1-1.5 sene kafayı yedim sabah akşam sınavlara calıstım o kadar para bayıldım.sonucta baska bi işe girdim mcse olarak iş yapmıyorum su an.ve %60 da unuttum çogu seyi .

öle 1 milyardan falan baslatmıyorlar 500 den baslıyosun.teknik eleman gibi calısıyorsun.istisnalar olabilir ama burası turkiye ve o ders kitaplarında yazan mcse sadece yurt dısında var tr de yok

aynı durum bende de geçerli bende cisco aldım ama iş yok!! milyarıda geçtim asgari ücrete razıyım çünkü bildiğim herşeyi unuttum

cisco sertifikası için ne kadar bir ücet ödedin ve hangi firmanın kursuna gittin?ve bu sertifikayı almak için hayal ettiğin şeyler aslında yalan mı oluyor sertifika alınca?kursuna gittiğin firma iş bulma konusunda yardımcı olmadımı sana?

bilge adam öle başarlı bir firma değil ki sadece isim ve seni kayıt yapana kadar allayıp pullarlar zaten eğitim veren kurumların iş bulma diye bi luksü yok şimdi arkadaş deniş 500 ytl ile başlarsın diye o senin tecrübene kalmış bişey yazısındademiş unuttum bile önemlşi olan o bilgileri unutmaman o bilgiler cercevesinde kendini dahada geliştirmen benim bircok mcse arkadaşım var ilk işe girşleri 1000 ytl den aşağı değil ve bir coğu çok iyi firmalarda damat tween+ bilumum oteller zincirindeler yada holding bünyesinde çalışıyorlar

• Server ne zaman gereklidir ne zaman gerekli değildir?
  • arkadaşlar ben bilge adam sistem mühendisliği bölümüne gidiyorum daha teknik ingilzce desi alıyorum, uzmanlığa geçmedik daha.... ben kendimi şimdiden geliştirmek için kendi bilgisayarımda iki işletim sistemi kurup VMware-workstation programı kullanarak, arkasından bir server 2003 baglantısıda kursam işime yarar mı? bana yararı olurmu, yada tecrübeli arkadaşlar bu işin neresinden başlamalıyız öğrenmeye yardımcı olurlarsa çoğu arkadaşa ışık olacaklarına inanıyorum.... Son sorum böyle bir sistem olabilir mi? Yardımlarınzı bekliyorum!!!!
  • Ceva
    quote:

Orjinalden alıntı: admin_mitnick

Ingilizce soru:
    5) You are network administrator for fc-learning company. You want to deploy Windows XP Professional to 100 computers in your company. In this process, you plan to use third-party disk imaging software to automate the process. But you want to ensure that the computers that take the images don't have duplicate Security Identifiers (SIDs). Which tool can be used to accomplish this objective?

A. Setup Manager
    B. Sysprep
    C. Setup /U
    D. Setup /UN

Türkçesi:
    Fc-learning şirketinin network yöneticisisiniz. Şirket içinde 100 bilgisayara Windows XP kurmak istiyorsunuz. Bu süreci içinde üçüncü parti disk imajlama yazılımı kullanarak otomatikleştirmek istiyorsunuz. Ancak bilgisayarların tanımlayıcı bilgilerinin Security Identifiers (SIDs) çift olmamasını istiyorsunuz. Hangi araç bu iş için kullanılır?

Cevap B sysprep parametresi ile kurarsan makinelerin SID numaraları farklı olur. Kuruyosun bilgisayar normal açılıyor ama karşınıza XP nin son kurulum aşaması geliyor kullanıcı tanımlayıp devam ediyoruz.

• herseyden önce bilge adamda verilen mcse öncesi inglizce eğitim tamamen boş. kitaplara aval aval bakacaksın önceden bilgin yoksa. bana göre bu ve benzeri kurslara verilen paralar tamamen boş, adamı girmeden önce seminere sokup allıyıp pulluyolar ama gerisi yok. kesinlikle tavsiye etmiyorum, kurs tamamen mcse kitaplarıyla gelen videolar üstünden gidiyor, okuyup trye çeviriyor hocalar okadar. tek iyi yönü ağ ortanını basit de olsa deneyebiliyorsunuz lakin bunun içinde 6 milyar verilmez. hayal dünyasına kanmayın, yurt dışında bu sertifika cidden prim yapıyor ama ülkemizde sadece bu kurslara para kazandırıyor. UYANIK OLUN (NOT: Bir müsibet bin nasihatten iyidir, bu dediklerimize rağmen gidicekler çok olacaktır. bize yol gözteren olmadı...)
  • Ben mcse kursu aldım ama hiçte pişman degilim eminim ki bir gün hakketigim bir yerde çalısacam birde mcse sertifikasını alırsam ozaman degerimi nerede biliyorlar ise orada çalısacam bizimkilerde degerlerinin bilindigi yerde çalısmayı bilmeli
  • Bu arada en son sordugum sorunun cevabını veriyorum

Yanıt: A, B
    Nedeni: Sysprep security identifiers (SIDs) bilgisinin hedeh bilgisayarda benzersiz olmasını sağlar. Mini-Setup Wizard sayesinde kullanıcıya gerekli bilgiler sorulur. Ayrıca Sysprep.inf ile gerekli bilgiler otomatik olarak da sağlanır.
    Sysprep.inf dosyasını oluşturmak için Setup Manager aracı kullanılabilir. Bu araç da diğer yardımcı programlar gibi Windows XP CD'de yer alır.
  • insani ayakta tutam hayallerdir... senin ünivden diploman(hatta artık master) tecrüben askerliğin iki dilin yoksa hiç iyi birşey düşünme derim. Hele üniven mezun olmadan sys mühle 1 milyardan fazla maaş alacağınızı düşünüyorsanız alice harikalar diyarında yaşıyorsunuzdur ve artık dünyaya inme vakti gelmiş demektir(en azından türkiye ye)
  • Arkadasım git sabancının şirketinde çalısan bi bilgi işlem müdürüne sor bakalım ne kadar para alıyo yada koç un veya ülkerin biraz arastır dediklerinde haklısın en az iki dil bilmek mecbur zaten ingilizcen olmasa nasıl sınavı kazanacaksın birazda düşün ünv diplomasına gelince bence okadarda önemli degil mcse oldukdan sonra selametle
  • vmware programı çok güzel bir program...daha önce ben de kullandım...şunu untutma ama...ana işletim sistemin server olmalı...yani vmware server işletim sistemine kurmalısın..bu sayede bir domain oluşturursan vmware sayesinde kurduğun ikinci işletim sistemini client olarak domain'e sokabilirsin...oluşturduun group policy'lerin nasıl çalıştığını görebilirsin...iyi çalışmalar
  • asıl sistem xp pro - ben vm'de ws2003entp, 2000 ve 98 kurdum. bu şekide ben 2000 ve 98'i ws2003'ün domainine katabilmem gerekir
  • Neyse tartısmalar bittiyse sorulara devam edelim mi mcse sorusuna tekrardan baslıyorum bi sorun yoksa beyler ok
  • quote:

vmware programı çok güzel bir program...daha önce ben de kullandım...şunu untutma ama...ana işletim sistemin server olmalı...yani vmware server işletim sistemine kurmalısın..bu sayede bir domain oluşturursan vmware sayesinde kurduğun ikinci işletim sistemini client olarak domain'e sokabilirsin...oluşturduun group policy'lerin nasıl çalıştığını görebilirsin...iyi çalışmalar

quote:

asıl sistem xp pro - ben vm'de ws2003entp, 2000 ve 98 kurdum. bu şekide ben 2000 ve 98'i ws2003'ün domainine katabilmem gerekir

Hocam Vmware'i XP PRO üzerine kurup belleğin iyi ise (min. 1 GB) Windows Server 2003 ve Windows XP sanal makinalarını kurmanı tavsiye ederim.
    Bu ikisini bir team içine alarak XP yi 2003 te oluşturacağın bir domaine katabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.