Şimdi Ara

SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
2
Favori
27.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu konularda daha yeniyim acemiliğimi mazur görün ama, şimdi ben size yapıcaklarımı söylesem sizde bana yanlışlarımı söyleseniz; ben şuanda c sürücüsüne win xp kurdum, d sürücüsünede şimdi win98 kurucam, arkasından win xp yi açıp vmware yide kurucam ve program üzerinden win98 i client olarak göstericem ve arkasından win xp ye server 2003 ü kurup sistemi hazırlamış olucam (vmware sayesinde win xp ana makina olacak şekilde!!!!). şimdi yanlışlarım varmı ayrıntıya girmiyorum çünkü; işin kabasını halledip ayrıntıları internetten kaynak indirerek ayarlarım inşallah, amaç kendimi kasmam yani bu şekilde bir şeyleri yaparım inancındayım... birde 80gb harddiskim var sürücülere ne kadar yer ayırsam iyi olur sizce..... yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

sistem bilgilerim aşağıda (şayet bellek yetersizse söyleyin yeterli olacak kadarını alayım hemen)

- p3 933mhz işlemci
    - 80gb harddisk
    - 327mb sdram
    - 128mb ekran kartı

benim gözüme batan bir ram var siz söyleyin ne kadar lazım ben alıyım.... sağolun varolun

• ram orda sorunlu gerisi iyi.
    bence d'ye 98 kurma vm'de istediğni kur
    ben vm'de ws2003ent, w2000, 98 var.

bu arada boot sorunu yaşayabilirsin dual sistem olduğundan bence hiç uğraşma xp'deyken istediğin zaman istediğin sistemi çalıştır
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

ram orda sorunlu gerisi iyi.
    bence d'ye 98 kurma vm'de istediğni kur
    ben vm'de ws2003ent, w2000, 98 var.

bu arada boot sorunu yaşayabilirsin dual sistem olduğundan bence hiç uğraşma xp'deyken istediğin zaman istediğin sistemi çalıştır

arkadaşım çok sağolasın ama dediğim gibi ben acemiyim ve ilk defa kurucam server ve vm yi, o yüzden bana kısaca önce şunu sonra şunu kur dersen beni sevindirirsin kabasını anlatsan yeter, ben yukarıdaki sıralamayı yapsam olur mu? bir yanlış var mı sıralamada.... bu arada win xp nin kurulu olduğu c sürücüsü ntfs, win98 ise kurarım diye fat yapmıştım bir sorun olur mu? ve ram mi 512 yapsam yeter mi? ilğine çok teşekkür, eline koluna yüreğine sağlık

• programın kendisi "virtual" işletim sistemi kurduğu için neyi nasıl hangi öncelikli kurduğun önemli değil. sadece hangi sisteme ne kadar ram ayıracağın önemli. mesela 98,2003,2000 bunların üçünü aynı anda çalıştırmak istersen (bende 512 var) 98 için 32mb, 2003 için 160mb, 2000 için 96 mb yer ayırdım. harddiskte ne kadar yer kaplayacağını belirtebiliyorsun. her bir işletim sistemi ayrı bir virtual harddisk dosyasına kaydolur ve dynamic harddisk olarak seçersen (tavsiye edilir) belirttiğin GB sınırını aşamaz.
  • quote:

programın kendisi "virtual" işletim sistemi kurduğu için neyi nasıl hangi öncelikli kurduğun önemli değil. sadece hangi sisteme ne kadar ram ayıracağın önemli. mesela 98,2003,2000 bunların üçünü aynı anda çalıştırmak istersen (bende 512 var) 98 için 32mb, 2003 için 160mb, 2000 için 96 mb yer ayırdım. harddiskte ne kadar yer kaplayacağını belirtebiliyorsun. her bir işletim sistemi ayrı bir virtual harddisk dosyasına kaydolur ve dynamic harddisk olarak seçersen (tavsiye edilir) belirttiğin GB sınırını aşamaz.

kardeş sağolasın bilğilerin için son sorum şu burada takıldım bütün iş c sürücüsünde biticeği için ben c sürücüsüne 20gb vermiştim, 40gb a çıkarayım ve win98de çalışması için fat yapıyım sürücüyü...iyi olur demi?

• bence 98 kurma. sende biliosunki 2 sistemi aynı anda çalıştıramazsın. d'ye 98'i kursanda belki 1 yada 2 kere açacaksın. bence virtual olarak d'ye kur. ben mesela d'ye kurdum başka dosyalarımda var 98'e bişey olsada sileceğim tek bir dosya var o da mesela w98.vhd dosyası çünkü hepsi bunun içinde. dediğimi yap memnun kalacaksın. d'yi boşa harcamazsın.bende 5 tane virtual sistem var. toplam 7gb yer kaplıyor. hepside d'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 28 Ekim 2005, 9:41:12 >
  • Bence en mantıklısı cellmaster ın dedikleri
  • bu başlıgın açılması gerçekten çok iyi oldu umarım herkes için faydası olur.. bayramdan sonra bilge adamda mcse eğitimine başlıyorum ingilizce dahil.. zor ve uzun bi maraton oldugunun farkındayım umarım olumlu sonuçlanır.. her türlü bilgi paylaşımı sanırım ben ve benim gibiler için faydalı olacaktır.. herkese teşekkürler...
  • quote:

bence 98 kurma. sende biliosunki 2 sistemi aynı anda çalıştıramazsın. d'ye 98'i kursanda belki 1 yada 2 kere açacaksın. bence virtual olarak d'ye kur. ben mesela d'ye kurdum başka dosyalarımda var 98'e bişey olsada sileceğim tek bir dosya var o da mesela w98.vhd dosyası çünkü hepsi bunun içinde. dediğimi yap memnun kalacaksın. d'yi boşa harcamazsın.bende 5 tane virtual sistem var. toplam 7gb yer kaplıyor. hepside d'de

Bakalım doğru anlamışmıyım... hıııımmmm... şimdi ben "win xp" mi bu şekilde c 'de bırakıyorum ve d'ye virtual olarak diğer işletim sistemlerini artık ne kurucaksam kuruyorum.... Şimdi kafama takılan şey şu; d sürücüm zaten "fat", c sürücüsünüde "fat" yapmama gerek var mı, yoksa bir sorun çıkmazsa ntfs olarak kalsın? Kardeş benim win 98 i kurmam lazım biliyon mu? o yüzden 98'in üzerinde duruyorum.... Ha gayret seninde başını ağrıttık ama sonuna geldik galiba... Allah senden razı olsun kardeş....

• önemli degil bilgi paylastıkça çogalır
  • vm'nin disk'leri virtual olduğu için. formatlama işlemleri fat yada ntfs işlemleride virtual'dir. xp kurarken sorar ne istersen onu seç fat yada ntfs. hatta quick format dersen daha iyi zaten diskin sağlam
  • sağolun var olun kardeşlerim... emeğinizi sağlık.....
  • SİZE son sorumu soracam son derken tepkilere göre bundan sonra mcse soruları soracam ilk sorumu soruyorum sonrasına bakarız.

İngilizce soru:
    6) System State information is very important when you are restoring operating system. What does system state information includes?

A. system boot files
    B. Registry,
    C. COM+ Class Registration database
    D. All

Türkçesi:
    System State bilgisi işletim sistemini geri yüklerken önemlidir. System State neyi içerir?
  • B. registry
  • quote:

B. registry

d-)hepsi

SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE)
  • Yanıt: D
    Nedeni: System State bilgisi Backup programı ile yedeklenir. System State bilgisi system boot dosyalarını, registry ve Com+ class registration veritabanını içerir.
  • bir soru daha baya zevkli olacak sanırım

İngilizce soru:
    7) You have installed a new device driver on your Windows XP Professional computer. Than you restart the computer. After logging on, you receive and error message related with the new installed driver. You decide to troubleshoot the problem. Which startup option can help you for diagnosing and fixing this problem? Choose all that apply.

A. Recovery Console
    B. Safe Mode
    C. Safe Mode with Command Prompt
    D. Last Known Good Configuration

Türkçesi:
    Windows XP Professional bilgisayara yeni bir aygıt sürücüsü eklediniz. Ardından bilgisayarı yeniden başlattınız. Logon olduktan sonra yeni kurulan sürücüyle ilgili olarak bir hata aldınız. Sorunu gidermek için hangi başlangıç seçeneği bu sorunu çözmek için yardımcı olur. Bütün seçenekleri seçiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: admin_mitnick

bir soru daha baya zevkli olacak sanırım

İngilizce soru:
    7) You have installed a new device driver on your Windows XP Professional computer. Than you restart the computer. After logging on, you receive and error message related with the new installed driver. You decide to troubleshoot the problem. Which startup option can help you for diagnosing and fixing this problem? Choose all that apply.

A. Recovery Console
    B. Safe Mode
    C. Safe Mode with Command Prompt
    D. Last Known Good Configuration

Türkçesi:
    Windows XP Professional bilgisayara yeni bir aygıt sürücüsü eklediniz. Ardından bilgisayarı yeniden başlattınız. Logon olduktan sonra yeni kurulan sürücüyle ilgili olarak bir hata aldınız. Sorunu gidermek için hangi başlangıç seçeneği bu sorunu çözmek için yardımcı olur. Bütün seçenekleri seçiniz.

Selamlar,bu şekilde soruların türkçe sini de yazan bir kaynak kitap vs var mı?

• D
    sistem ciddi problem çıkardığında yapılabilecek çözümlerdne biri olmalı. başıma geldide bi kere
  • Cevap bence B..
    A şıkkı profesyoneller için..
    C sallama olmuş..
    D şıkkı da işlemez çünki Logon olduktan sonra hata mesajı geliyor, yani lkgc yeni durum oluyor artık..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.