Şimdi Ara

SERTLEŞMİŞ KIŞ (KAR) LASTİĞİNİ NASIL YUMUŞATIRIM ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
12
Favori
24.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    benim kışlıklar jantlı olduğundan denemem zor ancak lastik markasını merak ettim misal ben deki lassa snowvays eralar 2009 model ve hala yumuşak sayılır
  • Diyarbakırdayım ve neredeyse kar yağmıyor arabayı Sivastan aldım sağolsun kışlıklarıda verdi aldığım kişi.Bende kışlıklari balkona koydum nasıl olsa batıya tayin olunca lazım olur diye sizce hiç kullanılmadan ne kadar yumusaklığını korur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yazlık conti eco3 kullanıyordum. 5. senesiydi ve lastiği artık kesin değiştiririm diyordum bu sene. Kıştan çıktık elimiz sıkışık az bekleyim dedim fakat kışlıkları takınca da yazlıkarı satarım ikinci el 3 5 kuruş alırım demiştim geri dönüşüme falan alıyorlarmış sanırım. Neyse ben bunları güzelcene yıkadım temizledim banyoda.

Ardından üstüne lastik parlatıcım olmadığı için doğal vücud kremi, ve badem yağını sulandırarak sıcak bir karışım yaptım ve sprey şişesine koyup sıktım lastiklere. Sildim 1 gün beklettim tekrar sildim. Sanki rafta duran lastikler gibi temiz mat görünüme kavuştular.

Dedim ya bu sene satamadım taktırdım nisanda eco3 leri ve geçen sene değiştiririm dediğim lastikleri bu sene değiştirip değiştirmeme konusunda acayip kararsız kaldım. Fren desen yerinde, viraj performansı desen yerinde patinaj çekerdim hep kalkışlarda o da kesildi. Hayret ettim gerçekten bundan mı acaba diye düşündüm araştırırken de bu konuyu buldum :D

Gerçi lastiğin kimyasal çatlama ömrü dolmuş gibi kılcal çatlaklar dişlerde mevcut yanakta hiç yok ama diişler ve kenarları hep çatlak ama namusuz çokta iyi tutunuyor. Bu sene de idare eder mi diye düşünüyorum ama çok kararsızım çünkü uzun yola çıkacağım orada ne olur kararsız kaldım.

• Enteresan. Deneriz hemen. Hatunun kışlıklar 4 senede bir atılıyor. Araba 10 yaşında, 38.000km'de. Onun arabada, kışlıklarda deneriz hemen.

Bunun için lastikleri eve çıkarmaya da gerek yok. 185/50-15 lastiği içine alacak leğen ganiyle var. Evin altında yapılır bu iş. Sıcak hava pürmüzüm de var. Uzatma kablom da var.
  • burada dalga geçiisede , arkadaşın tesbiti dogru ve bişimsel gerekçeleri olan bir tesbittir.. burada salak salak dalga geçer tarzda yorum yapanları dikkate almamak lazımm.. yag , gaz yagı ve bir çok kimyasal lastiklerler ile kimyasal bir ilişkisi var dır ve bu nedenle fren hidroliklerinde de özellikli yaglar kullanılır dot 2 ... gibi.. kaldiki yorum yazan kişi araştırmış ve şu tesbitte bulunmuş bu yağlar üretim teknolojisinde de mevcut tur demiş. kuvvetle mutemel doğru bir saptama. çoğu yaglar lastikleri yumuşatır ve eritir ( dot lar hariç, yada daha az olmak üzere) . bu işlemi uygulayacaksanız bile lastik yanaklarına sürmemenizi öneririm . sadece dişlere sürerseniz daha akılcı olur...

tesbit ve uygulama sonucu çok kuvettle mutemel dogru.. ve akılcı.. bilimsel veri sunmuyorsanız.. dalga geçmek salaklık yada ahmaklık olacakdır... kısacası bu tesbiti yaptıktan sonra şunu size kesin olarak söyleye bilirim yaglar lastikleri yumuşatır , eritir . bu kesin bir bilgidir. araştırın. bu nedenle özellikli fren hidrolik yagları , lastik ve plastikleri eritmeyen teknolojik yaglar üretilmiştir.. bu nedenle üretim aşamasında kullanılan yagları dişlere sürerek yumuşatmak sertleşen lastikler için etkili bir çözüm olabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 28 Kasım 2018; 2:26:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -)KraL(-

Lastik çimmiş
    Kahkaha attım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikleri lastik oteli hizmeti veren lastikcime birakirdim, hemen her kis geldiginde kislik lastikleri takarken, abi bu lastikler iyice sertlesti sana su yeni cikan lastigi vereyim derdi. Ben de lastikte problem olmadigini, yilda 3 ay kadar aracta takili oldugunu ve o 3 aylik surecte de uzun yol yapildigini soylerdim. Gerek yok deyip kestirip atardim.

Lastikcinin dediginin bir kismi dogruydu, lastikler dura dura sertlesmisti ama arkadasin yaptigi yapilmasi yeterli olacakmis. Demek ki bana gereksiz yere yeni lastik satmaya calisiyormus

• ozgursa O kullanıcısına yanıt

Hocam harika paylaşım için teşekkür ederim. Acaba lastik yağlama işine devam ettiniz mi? Ne kadar süre yumuşama sağladı? Lastiğe olumsuz bir etkisi oldu mu?

• Artık ayçiçek yağı yerine 4 lastik almak daha ucuza geliyor.  SERTLEŞMİŞ KIŞ (KAR) LASTİĞİNİ NASIL YUMUŞATIRIM ? 

• 10 yıl geçmiş. Lastik mi kalır daha. Neden konuyu hortlattınız bakıyım ha ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

o işlemleri yagı vs sürdükten sonra sreçleyip güneşe vs koyup sıcakta bekletirseniz daha faydalı olacaktır. Daha sonra streçi açın tamamdır. Tabi o yagı vs temizlemek gerek.

Ne kadar mantıklı ve güvenli orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 19 Şubat 2021; 23:46:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.