Şimdi Ara

SERTLEŞMİŞ KIŞ (KAR) LASTİĞİNİ NASIL YUMUŞATIRIM ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
12
Favori
24.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bitkisel yağlar ile petrol türevi yağların etkilerini birbirine karıştırmayalım.
    Kurumuş ve sertleşmiş bir deri kemer üzerine uygulayacağınız badem yağı, kemerinizi yumuşacık yapar.Ayrıca üzerinde kaygan bir tabaka bırakmaz.
    Lastik %100 doğal bir ürün olmasada, içeriğindeki doğal kauçuğun ömrü bu şekilde uzatılabilir.
    Bu tip bir uygulamayı yapacak yerim ve imkanım yok diyenler; bir yıkama yerinde lastikleri arap sabunu ile temizletebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

Bitkisel yağlar ile petrol türevi yağların etkilerini birbirine karıştırmayalım.
    Kurumuş ve sertleşmiş bir deri kemer üzerine uygulayacağınız badem yağı, kemerinizi yumuşacık yapar.Ayrıca üzerinde kaygan bir tabaka bırakmaz.
    Lastik %100 doğal bir ürün olmasada, içeriğindeki doğal kauçuğun ömrü bu şekilde uzatılabilir.
    Bu tip bir uygulamayı yapacak yerim ve imkanım yok diyenler; bir yıkama yerinde lastikleri arap sabunu ile temizletebilir.

C.McRae; bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
  • Lastiğin yapısında yağ var. Latikler ve yumuşak polimerler bu yağlar zamanla buharlaşınca sertleşiyorlar. Bazı arabalarda sıcak günlerde ön camda biriken kalıntı da bu yağdır. Hepsi yağ eseaslı mıdır emin değilim ama endüstride plastisol diye geçerler. Contalarda, yumuşak PVC'lerde özel yağlar var ama tekerlek lastiklerindeki ayçiçek yağı kısmını bilmiyordum. Bu da mantıklı çünkü organik yağlar iyi çözücülerdir.

Araba lastiğinde denemedim ama bu sebeplten sabun ve kolay durulanan deterjanla yıkanan lastikler de yumuşaklığını kazanabiiyor.

Şanslı lastiklermiş... Paylaşım için teşekkürler.
  • ben o lastiği eve getirsem hanım o lastiği bana bridgestone reklamındaki gibi benim kafama geçirir yollar
  • Bu tarz uygulamalar için ayrı bir bölüm açılsa keşke.

DH Garaj bu işi için değil
  • "Kaybolan lastik dişlerini geri getirme" başlığı bekliyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çamaşır makinesi atıp yumuşatıcı ile yıkamayı düşündünüz mü? Bu da faydalı olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Bİ KERESİNDE JANT KAPAĞINI TEMİZLEMEK İÇİN EVE GETİRDİM DE ANNEMDEN Bİ TON LAF İŞİTTİM

Bende aracimin on panjurlarini sokup ewe getrdim spreyle boyamak icin annem yokken hallettim isi tam bitirdigimde ewe geldi daha kurumadn kovuldum panjurlarimla :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik çimmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

"Kaybolan lastik dişlerini geri getirme" başlığı bekliyoruz

Oda var .kaplama:) ama bilgisi olan konuşsun anlamıyorum fazla

• güzel bir paylaşım ,ama uygulayabileceğimi sanmıyorum,aracımı kapalı garajım olmasına ragmen kendim yıkıyamıyorken bunu hiç yapamam sanırım...ama tebrikler üşenmemiş yapmışsın arkadaşım..
  • Arkadaşlar, ilgileriniz ve de zeka dolu gülmekten yıkıldığım mesajlarınız için teşekkürler. olayı uzatmak istemiyorum ama işin birde kolay yönü var onunda etkiğsüresi ni bilmiyorum.
    arabayı yıkattıktan sonra bir şişe ayçiçek yağını bir süngerle lastik üzerinde gezdirmek. İnşallah espriler yine seviyeli olur. tekrar söylüyorum amerikan filmlerinden beynimiz sulandığı için malum SORUMLULUK KABUL ETMEM...
  • iyi bir sakinleştirici iğneyle yumuşatabilirsiniz. karlı yollar aştık beraber gitme kal benle beraber derseniz de yumuşaması olasıdır.
  • İlginç, teşekkürler.

Not: Bu paylaşımı önceden görmüş olsaydım dişleri neredeyse yeni halde olan ama hamuru sertleşen lastiklerimi değişmeden önce denerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 13 Ocak 2014; 0:24:22 >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Aslında 10 litre yağ alıp, mazotla yada gazyağı ile karıştırıp lastikleri 3-4 gün yatırsak nasıl olur?

Sanırım siyah bir çorba elde edersiniz. Malum petrol ürünlerini çözen en etkili madde yine petrolden elde edilen mazot ve benzindir. Asfalt yola da en büyük zararı tuzdan daha çok yola dökülen mazot ya da benzin vermektedir. Lastikte ağırlıklı olarak petrol ürünü olduğuna göre, mazot ya da bilmediğiniz bir ürünle karıştırarak denemenizi ben tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursa -- 13 Ocak 2014; 0:48:06 >
  • Arap sabunu uzun vadede lastiği soldurur anlık parlaklık verir yağla silmek en iyisidir bitkisel yağ bu konuda iyidir dalgaya alanlara gülüyorum 4 çift lastik en az 500 lira bu şekilde 2 gün vererek 20 lira gibi maliyetle lastiğinizin ömrünü uzatıp yumuşatabilirsiniz. DIY bölümü açılmalı otomobil genele
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursa

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Aslında 10 litre yağ alıp, mazotla yada gazyağı ile karıştırıp lastikleri 3-4 gün yatırsak nasıl olur?

Sanırım siyah bir çorba elde edersiniz. Malum petrol ürünlerini çözen en etkili madde yine petrolden elde edilen mazot ve benzindir. Asfalt yola da en büyük zararı tuzdan daha çok yola dökülen mazot ya da benzin vermektedir. Lastikte ağırlıklı olarak petrol ürünü olduğuna göre, mazot ya da bilmediğiniz bir ürünle karıştırarak denemenizi ben tavsiye etmem.

Tam Türk işi olur hocam gerçekten. Lastiklerden kar edelim derken sabah kötü bir sürprize uyanıp küveti çöpe atmak zorunda kalabiliriz.

• Konu 2 ay aradan sonra hort.

Uygulamayı takdir ettim. Bugün yeni lastiklerimi alıyorum. İlerde denerim.
  • Fantastiko olmuş hocam bu, lastiğin kimyasal yapısı (moleküler) bozulduğu için sertleşiyor, sizin dediğiniz yöntemle bu iş olsaydı, nobel kimya ödülünü siz alırdınız. Ama gerçekten takdir ettim
  • ben hamama götürmeyi düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.