Şimdi Ara

SERTLEŞMİŞ KIŞ (KAR) LASTİĞİNİ NASIL YUMUŞATIRIM ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
12
Favori
24.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: C.McRae

Bitkisel yağlar ile petrol türevi yağların etkilerini birbirine karıştırmayalım.
    Kurumuş ve sertleşmiş bir deri kemer üzerine uygulayacağınız badem yağı, kemerinizi yumuşacık yapar.Ayrıca üzerinde kaygan bir tabaka bırakmaz.
    Lastik %100 doğal bir ürün olmasada, içeriğindeki doğal kauçuğun ömrü bu şekilde uzatılabilir.
    Bu tip bir uygulamayı yapacak yerim ve imkanım yok diyenler; bir yıkama yerinde lastikleri arap sabunu ile temizletebilir.

Arap sabunu ne için hocam, yumuşatmak için mi? Lastiğin sertleşme sorunu bende de var, çözüm ararken sizin mesajınızı görünce kafamda ışık yandı. Aracımı cilalı yıkamaya verdiğim zaman o günün akşamına kadar arabayla pürüzsüz bir sürüş yapıyorum. Sanki kendi aracım değilmiş gibi, kayıp gidiyor araç. Ama ertesi gün yine konfor kayboluyor. Acaba sizin dediğiniz gibi arap sabunuyla falan mı siliyorlar?
    Bir de, detaylı anlatırsanız çok sevinirim. Etkisi kaç gün sürüyor, sürüp bekletmek mi gerekiyor veya ne miktarda sürmek gerekiyor gibi...
    Çok teşekkürler. :)

• Vazelin sürsek ayip mi olur acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursa

İlk başlarda biraz yumuşamış gibi görünen lastikler arabanın üzerinde hareket ettikçe daha yumuşadı neredeyse ilk günkü yumuşaklığına geldi. Bir aydan fazladır da bu yumuşaklığı muhafaza ediyor.

Bir de son durumu alabilirsek...
  • Yazlık lastiklerde denesek mi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açtığımda gördüğüm fotoğraflar şok etkisi yarattı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişey derdim ama demiyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya girerken bu kadarını beklemiyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlığı görünce yazmak istedim ; kulak memesi gibi okşayarak
  • kesinlikle işe yaradı kışın sonuna kadarda yumuşaklığını korudu, depoda kontrol ettim halen de yumuşak sertleşmemiş. yukarıda yağ karıştırılmadan üretildiğini söyleyen arkadaş vardı dün izlediğim belgeselde üretim sürecinde ayçiçek yağı kullanıldığından bahsetti. ben sonuçtan memnun kaldım.
  • Peki hocam normal yazlık lastiklere bunu belli aralıklarla uygulasak zaman aşımına uğrayıp sertleşmesini önleyebilirmiyiz ? Bana olmaz gibi geliyor ama siz dersiniz ?

Bu arada arkadaşlar hakaret içerikli mesaj yazmayın adam bişey denemiş paylaşmış,pisse pis temizse temiz sonuçta kendi evi istediğini yapar.Pis olsa bile bunu ''cahil''diye aşağılayarak söylemek yakışık almaz.
  • İlkbahar'da kışlıkları çıkarınca eve sokup küvette güzelce yıkadım sonra çöp poşeti ve koli bandıyla güzelce açık bir yeri kalmayacak şekilde sardım. Hala depoda duruyor. Taktırmadan bende bu yağ olayını deneyeyim bakalım nasıl olacak. Üretim tarihi 2012. Ömrünü biraz daha uzatacaksa yapmakta fayda var. Peki yazlıklar da da aynı durum geçerli mi? Bizim buralar çok yokuş, ilk ıslakta hemen kaymaya başlıyor.
  • DeArAnGeL kullanıcısına yanıt
    esnekliğini kaybeden lastik ürünlerde işe yarıyor. daha profesyonel ürünlerde var mesela adamın birisi dünya rekoru için koli lastiklerinden dev top yapmış, kuruyup parçalanmaması için bir şey sürüyordu ama neydi hatırlayamıyorum. malum koli lastikleride çürüyor ama yıllarca ve yüzlerce kiloluk lastik o maddeyle özelliğini kaybetmemişti.

PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM!
  • www.enteresan.com
    Dünya'nın En Büyük Paket Lastiğinden Topu Rekoru
    http://www.enteresan.com/haber/dunya-nin-en-buyuk-paket-lastiginden-topu-rekoru.520.4.1.html

benim dediğim rekor bu değildi ama yenisi 4 tonmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Hiçbir güç bana o leş lastiği küvete sokturamaz.

Aynen ya, hiç uğraşamam açıkcası.
  • Ben 1 lastikte deniycem lastikçide çikma bi kiş lastiği alip onlarin küveti oluyor zaten 1 gece dursun yağda.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Orijinalden alıntı: cLk

emeğe saygı. herkes uğraşmaz

Güzel çalışma...Ayrıca saygılarımı ve hürmetlerimi takdim ederim.

görüşme noldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Orijinalden alıntı: cLk

emeğe saygı. herkes uğraşmaz

Güzel çalışma...Ayrıca saygılarımı ve hürmetlerimi takdim ederim.

görüşme noldu

yazmaya usendim foruma yatmadan telden bi bakiyim dedim foruma yarin detaylica konuda anlatirim gorusme guzel gecti

• bugün ayçiçek yağını denedim. lastikler uzun zamandır kullanılmıyordu (kış lastiği). gerçekten yumuşadı. bilgiler için teşekkürler
  • Konu troll sandım ama adam ciddi ciddi yumuşatmış lastiği helal olsun.

• güzel paylaşım +1
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.