Şimdi Ara

SERTLEŞMİŞ KIŞ (KAR) LASTİĞİNİ NASIL YUMUŞATIRIM ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
12
Favori
24.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yöntemin uzun vadede işe yarayacağını zannetmiyorum, yumuşamanın ne kadar süreceğini, dış kısımdaki yumuşamanın yıpranmayı artırıp artırmayacağı meçhul. Ama kış lastiklerini koruma ve saklamada işe yarayabilir.
    Bu yıl 4 tane yeni ve kullanılmamış kış lastiği aldım. İkisi 2013 diğer ikisi 2014 üretimi, aralarında hissedilir fark var 2013 üretimi olanların hafif de olsa daha sert. Demek ki lastiğin içindeki yağda buharlaşma olmuş. Bakmayın lastiğin raf ömrü 10 yıldır lafına.
    Kışlık lastikleri korumak için bu yöntemi kullanmayı düşünüyorum. Zaten yazlıkları oto yıkamacıda yıkattıktan sonra dış kısmını fırça ile yağlayıp büyük boy çöp poşetlerine koydum o şekilde bekliyorlar. Kışlıkları çıkarınca aynı şekilde korumaya alacağım.
  • Bende bir kere michelin lastiklerin üzerindeki michelin yazısını yağlı boya ve ince resim fırçasıyla beyaza boyamıştım, wrc lastikleri gibi oldu diye sevinmiştim.. ne güzel günlerdi.. (1 haftaya kalmadı attı boyayı orasını karıştırmıyorum)
  • yatmış lastikleri bu işlemlerle kurtaramazsınız.
    bizim kış lastikleride uzun süre yattığı için hamuru bozulmuş olduğunu fark ettim.
    kışlıklar virajda aracı taşıyamıyor yatma yapıyor buna çözüm yok malesef lastik işi şakaya gelmez.
    lastiğin yanağındaki ince telin kopması demek aracın burnunu yere vurup takla atmasına sebebiyet verebilir
  • Bence silikon yağı bu işe yarayabilir. Yumuşatma işine torpido parlatıcı ve lastik besleyici ürünler daha iyi olucaktır diye düşünüyorum.
  • Fotoğrafları görünce kısa süreli şok yaşadım

Emeğinize sağlık hocam ancak çok kısa süreli anlık bir çözüm gibi görünüyor ..
  • işşizmisin derler ya hani öyle bi paylaşım olmuş :D
  • göle maya çalmak gibi bir şey olmuş. ama konuyu açan arkadaş sonuç iyi dediğine göre işe yaramış gibi. bence bir müteşebbis bu işe bilimsel olarak el atsın. mühendis, laboratuvar, test edilerek ve geniş zaman dilimi içinde sonuçlar kaydedilerek yapılacak bir çalışma mükemmel iş yapabilir...
  • Rahmetli anneanneyi mezardan çıkarıp, kız diye satmak gibi bir şey bu.

Yine de tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: santos22

ben o lastiği eve getirsem hanım o lastiği bana bridgestone reklamındaki gibi benim kafama geçirir yollar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki işe yarar deneyenlerın yorumlarını beklıyoruz sonuçta nerden baksan 4 kar lastiği 1000 lıra

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş mutlaka evdeki küvettemi yapılmalı?

• hort olcak ve konu ile de baya bi dalga geçilmiş ammaa;

bundan önce lastik aldığım bayi yakın tanıdık sayılır, ustalar arabanın başında uğraşırken biz ofisinde çay içip lak lak yapıyorduk, o ara bahsettiydi, arada bir lastiklerini badem yağı y a da benzeri şeyler ile yağlarmış. (tam aklımda deil 4 yıl geçti aradan)

tıpkı burada olduğu gibi ben de maytap geçmiştim bolca (tabi içimden)
    bu konuyu görünce bana kapak oldu o geçtiğim maytaplar
    demek ki aslı astarı var imiş.
  • Bugün kışlıkları bir kat yağlayıp bıraktım, yağı biraz emince bir kat daha süreceğim.
    Amacım yumuşatmak değil kurumasını geciktirmek.
    Lastikleri, aracı yıkatırken yıkamacıya temizlettirdim.
    Balkona koydum kurudular. Bugün vakit buldum 20 dk kadar uğraştım, lastik başı 5 dk sürdü diyebilirim. Sağlıklı beslenmek için kullanmak istemediğimiz bir köşede duran kanola yağını kullandım. Yaklaşık yarım litre harcandı, sünger değil boya fırçası kullandım, aralara daha iyi nüfuz ediyor. Lastikler güneşin altında kaldığı için ısıtmaya gerk kalmadı. Yağ bol olduğu için bir kat daha sürüp büyük boy çöp poşetlerine koyacağım. Yazlıkları da böyle korumuştum.

1. Resim yağladıktan sonraki
     SERTLEŞMİŞ KIŞ (KAR) LASTİĞİNİ NASIL YUMUŞATIRIM ?

2. Resim yağladıktan 1 gün sonrası. Yağ 1 günde uçmadığın göre lastikler tarafından emildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 20 Nisan 2015; 0:43:47 >

• ChonDanger kullanıcısına yanıt
    Siz başka nerde düşünmüştünüz?
  • ben kardeşimle bu kadar ilgilenmiyorum lan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Bugün kışlıkları bir kat yağlayıp bıraktım, yağı biraz emince bir kat daha süreceğim.
    Balkona koydum kurudular. Bugün vakit buldum 20 dk kadar uğraştım, lastik başı 5 dk sürdü diyebilirim. Sağlıklı beslenmek için kullanmak istemediğimiz bir köşede duran kanola yağını kullandım. Yaklaşık yarım litre harcandı, sünger değil boya fırçası kullandım, aralara daha iyi nüfuz ediyor. Lastikler güneşin altında kaldığı için ısıtmaya gerk kalmadı. Yağ bol olduğu için bir kat daha sürüp büyük boy çöp poşetlerine koyacağım. Yazlıkları da böyle korumuştum.

2. Resim yağladıktan 1 gün sonrası. Yağ 1 günde uçmadığın göre lastikler tarafından emildi.

yağladığınız için sonradan taktırınca sıkıntı olmasın kayganlaşırsa filan ?

birde o dediğiniz kanola yağını nereden bulurum ? aslında uğraşaşımda yok biyandan ama merak ettim

• Marketlerde vardır

• geçen güz 2014 te aldığım lassa snoways 3 lastiklerimi bu yöntemle 2015 aralık ayında yumuşattım ve yakında söktürüp yazlıkları taktıracağım , bu yöntem işe yarıyor ama sadece 4 ay gibi kısa bir süreliğine şu an lastikler yine sertleşti ve ses yapıyor bu 4 aylık süre zarfında 4000 km anca yaptım yapılır ama çok fazla beklenti içinde olmamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Bugün kışlıkları bir kat yağlayıp bıraktım, yağı biraz emince bir kat daha süreceğim.

Bir yıla yaklaşmış, bu yıl kış erken bitti.

Haftaya kışlıkları çıkartıp tekrar yazlıkları taktıracağım. Taktırmadan önce de yazlıkları yağlayacağım.
    Kışlıkları geçen sene olduğu gibi önce oto yıkamada güzelce yıkatıp, yağlayıp, streç film ile kaplayacağım.
    Bu işlemlerin sert lastikleri yumuşatmaktan çok yazın kışlık lastiklerin sertleşmesini geciktireceğini düşünüyorum.

• İstanbul gibi karı çok a şehirlerle bu kış lastiği olayı gerçekten mantıksız. 1 hafta rahat gezeceğim diye çekilen şu zahmete bakın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.