Şimdi Ara

Server için Anakart seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ev sunucusu / yoğun test makinası ve aynı zamanda günlük işleri görmek için / belki bazen oyun için toplanacak bir sistem var.16gb ram destekleyecek bir anakart arayışı içerisindeyim.Bu konuda 2 ayrı sorum olacak ;

1- 16gb desteği verebilecek ve yorumları iyi olarak bilinen anakart marka/model varmıdır bildiğiniz ?

2- Hp - dell gibi markalı sunucu sistemlerine nazaran böyle kurulan bir sistemdeki ana kartın ileriki dönemde artısı eksisi sizce ne olur ? HP marka bir board pahallı ama 8-16 gb ram desteği olan oem anakartlarda pek ucuz değil.Acaba böyle güçlü bir sistem kurup bunu stabil bir şekilde sunucu olarak kullanma durumu konusundada fikirlerinizi merak ediyorum.

Saygılar

• ısyerınde hp kullanıyorum su ana kadar stabılıte konusun bır sorun cıkarmadı.
    buyuk ıhtımalle toplama yaparsan dısklerın scı yerıne sata olacaktır.
    kullabdıgımız serverde ram konusunda destek var.
    bence tek ıhtıyac duyarsan ılave cpu ve ram
    dıgerlerı zaten mevcut uzerınde..

toplamak ıstersen de ben bı ara asus bord ve asus kasa olarak toplamıstım .
    makına 4 yıldır hıc kapanma yuzu gormedı

ama ıyı bırsey olacak olursa cok buyuk farkta olusmadıgını soyleye bılırım.
    (sımdı dıyecekler fark olmaz olurmu ... karsılastırdıgın bır hp ıle toplamanın bırer bır aynı ozellıktte olması lazım kı farkı anlayalım)

bızdekı sısıtemde 1000 wt guc kaynagı ılave olarak ta 2. bır guç kaynagı taka bılmen ıcın hazır kızaklı yuvada mevcut..
    ılerıde ram ılave edecek olursan sadece hp almak zorundasın dıgerlerınde calısmıyor.
    cıft dısk geldıgı ıcın raıd kurmak ıstersen oda sorun degıl..

ama yınede arastır.... ekonomık durumuna gore bır makına sec amma toplama amma hazır sıstem...

Dell ıle ılgılı arkadaslar uzun sure sorunlar yasadılar... en sonunda onlarda hp transfer oldular.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.