Kendi serverimi kurmak istiyorum, rack serverler pahalı geliyor bana birde ilerleyen zamanlarda evimde de kullanma durumum olacak onun için kendim normal bir bilgisayar kurmak istiyorum. Sitelerim barınmayacak bazı program çalıştırmalarım için dc ye gönderip orda barındıracağım.
Aklıma takılan soru 7/24 çalışacağı için hangi harddisk almam gerektiği konusu. Normal harddisk almıştım geçenlerde bir serverin diski patladı. Birde oluşturduğum sistem hakkında yorum almak istiyorum. Maksimum bütçem 900-950$.
İşlemci 4790K mı 4790 mı alsam? Arasında 100 lira kadar fark var overclock yapmayacağım. Ram HyperX Blue mi Fury Black mi önerirsiniz? Seagate olan disk 7/24 de sorun yaratır mı acaba?:rolleyes:
Serverlerde sas diskler kullanilir Anakartinin bu destegi olmadigi icin bunu eledik sonrasinda anlik veri okuma yazma hizi ve dosya boyutuna gore ssd veya mekanik hdd arasinda secim yapilir Ssd alinacaksa samsung 850 pro tercih edililebilir gerekirse raid yapilabilir Hdd alinacaksa wd red veya purple serisi olabilir seagete icin sv35 serileri olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme