Şimdi Ara

Server yedekleme hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Internet cafe sahibiyim, online oyun güncellemelerinden kurtulmak için cafe'ye server sistemi kurdum. CCboot benzeri bir yazılımla tüm client'lere oyunları dağıtıyorum.
    Sistem harika, diskleri raid0 yaptım ve herşey sorunsuz çalışıyor.

Şöyle bir sorum olacak; diyelim ki günün birinde server'a birşey oldu disk arızası vb. (diskler bütün gün yoğun bir tempoda çalışacaklar. her an herşey olabilir)

Bunun önüne geçmek için server'a yedekleme sistemi kurayım diyorum. Fakat nasıl bir sistem yapabilirim, ne önerirsiniz? Server'dan yalnızca online oyunları dağıtıyorum bu nedenle haftalık yedek alsa süper olur.

Server özellikleri:
    i7 2600K
    8GB DDR3
    2x 1TB Seagate Disk (raid0)
    500GB SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi friskyland -- 22 Nisan 2017; 17:37:49 >

• Raid 0 en riskli raid sistemidir. Her an gocebilir. Yedeklemeli kullanım için raid 1 veya raid 5 kullanmalısınız. Hızdan feragat etmeniz gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raid1 pek mantikli gelmiyor aslinda hiz oldukça düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğunluğa göre 1 ay bile gitmeyebilir sisteminiz. Çünkü raid için özel raid kartı ve yüksek hızlı enterprise diskler kullanılıyor. Ev yapımı raid olmuş biraz o nedenle çok güvenmeyin derim

• letmax kullanıcısına yanıt
    peki raid'den vazgeçsek, ahci modunda yedekleme olarak ne önerirsiniz
  • Nas yedekleme ünitelerinden birini kullanabilirsiniz. Butcenize ve ihtiyacınıza uygun cihazı seçebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Ticaret database hk.
    12 yıl önce açıldı
    Linux komutları hk.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.