Servera bağlı bir bilgisayara internet üzerinden uzakmasaüstü ile nasıl bağlanılır?Servera uzakmaüstüyle bağlanabiliyorum ve ona bağlı olan pcninde uzakmasaüstü ayarları yapılı fakat ona nasıl bağlanıcağımı bilmiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Yanlış anlamadıysam sorununuz; başlat / donatılar / uzak masaüstü bağlantısını açınız girmek istediğiniz pc nin ip numarasını yazınız ve bağlanınız..
Yok anlatamadım.
Şimdi işyerimde bir server var ve buna bağlı birçok pc var.Ben evden internet üzerinden servera uzak masaüstü yapabiliyorum ama bu servera bağlı baska bir pcye de uzak masaüstüyle bağlanmak istiyorum.Bu yapılabiliyormu?
Merhaba, Bu soruya net cevap verebilmek için mevcut ağ yapınızın bilinmesi gerekir. Bahsettiğiniz bilgisayarlar sunucuya ne şekilde bağlı, yani bu bilgisayarlar modeme de bağlılar mı? Bu bilgisayarların bulunduğu ağ modeme de bağlı ise çözüm mümküdür. Bu iş için öncelikle uzaktan erişelecek bilgisayarda RDP portunu değiştirmeniz gerek. Uzak Masaüstü Regedit değişimi: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber Registry bölümüne girerek bu bölümde port numarasını değiştirin, mesela 3390 yapın. (varsayılan port 3389) O bilgisayarda ilgili portu açın. Modemde ilgili portu o bilgisayara yönlendirin. Uzak masaüstü programını çalıştırdıktan sonra adres satırındaki IP adresi yanına port numarasını yazın. Mesela 217.3.5.7:3390 gibi. Bu şekilde ağdaki diğer bilgisayarlara da uzak masaüstü ile erişebilirsiniz.
teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme