Şimdi Ara

Servis, Aracımın Performansını Düşürdü!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 model i30 CRDi 1.6 115bg aracımı önceki hafta servise götürdüm, turbosundan ses geldiğini söyleyip garantiden değiştireceklerini belirttiler, siparişini verip ertesi günü aracımı tekrar servise çağırdılar. Buraya kadar garip bir durum yok değil mi?

Aracımın turbosu değiştikten sonra kullanmaya başladığımda ilk farkettiğim aracımdaki devir bandının değiştiği, hızlanmasının zayıfladığıydı.

daha önceden 2500-3000 devir aralığında gayet doyurucu bir hızlanma sunuyordu ve çok büyük keyifle vites değiştirebiliyordum, turbo değiştikten sonra 4000-4500 devirde bile aynı keyfi alamamaya, vitesi daha yüksek devirlerde değiştirmeye başladım.
    Tabii bu durum benzin sarfiyatına da olumsuz etki etti.
    Normalde aracım ortalama 6.0-6.5 lt aralığında yakıt tüketirken bir anda 7.5-8.0 litre ortalamalara çıkmaya başladı.

Servise tekrar götürüp durumu anlattım. Aracımın beyninde Hyundai'den gelen yeni güncellemeyi yaptıklarını söylediler.
    Nedenini sorduğumda ise; Araçların çok güçlü olduğunu ve bu yüzden turboların ömrünün kısaldığını, bunu engellemek için de Hyundai'nin aracın beynindeki yazılımı güncelleyerek gücü sınırladığını ve çoğu kullanıcının bunu fark bile etmediğini söylediler.

Bunu, benden hiç onay almadan ve bilgi vermeden yaptılar.

Daha sonra düzeltmelerini istedim, yanıma bir usta verdiler ve test sürüşüne çıktık. usta şikayetimi anladı ve "siz merak etmeyin, ben aracınızı çok iyi duruma getireceğim" dedi.

arac bir gün serviste kaldı, ertesi gün akşam aradılar ve aracın hazır olduğunu söylediler. EGR valfinin garantiden değiştiğini, FULL benzin istasyonundan yakıt aldığım için motorun kurum bağladığını ve temizlendiğini söylediler.

Bu temizleme işlemi için benden
    430 TL ücret aldılar.

Daha sadece iki hafta önce 40.000 km bakımı için
    517 TL almışlardı
    Not: sadece yağ, hava ve polen filtreleri değişti, yağı yenilendi. Üstelik %25 indirim kampanyası vardı.

Ustanın hakkını yememek lazım, aracım hakikaten çok güzel olmuş ama hala o yükledikleri yazılım duruyor ve eskisi gibi aracım atak değil.

Benim iznim ve bilgim haricinde böyle bir işlem yapılması yasal mı?

Eski aracımı geri istiyorum!
    Eski sürüş keyfimi geri istiyorum!
    En zor zamanlarımda bile satmaya kıyamadığım arabamı geri istiyorum!

Hyundai... SANA LANET OLSUN!!! Hem kazıkçı, hem düzenbaz olmuşsun!!!

• Allah allaah...
    Hangi servis bunu yapan? Boyle bir sacmaligi izin almadan nasil yaparlar? Goturun duzeltsinler bence de....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya işte turbolu araçlar böyle. düz motor en iyisi.
  • hocam hangi servis yaptı bunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır araç
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.