Şimdi Ara

SERVİS BAKIM ÜCRETLERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2005 CİVİC imi, 20.000km periyodik bakıma verdim servise. 260 ytl hesap cıkarmışlar. Yaz başı klima iyi sogutmuyordu, polen filtresini kendim değiştirdim, tutmuş servis onu da değiştirmiş.
    Sormak istediğim şu : (Henüz servise aracı almaya gitmedim) telefonda dediler ki; ön fren balatalarını da değiştirdik! ya araba 20.500 km de. Daha önce opel polo tipo sahin kullandım ilk defa bu kadar kısa sürede fren balatası değişiyor? Normalmidir? Bir numara olmasın.? Ben arabayı zorlamadan genelde mümkün olduğunca motor freniyle kullanırım? Normal midir? Nerde kaldı az bakımlılık?

• hangi serviste dediler bunu bence de normal değil...

quote:

Orjinalden alıntı: chenell

2005 CİVİC imi, 20.000km periyodik bakıma verdim servise. 260 ytl hesap cıkarmışlar. Yaz başı klima iyi sogutmuyordu, polen filtresini kendim değiştirdim, tutmuş servis onu da değiştirmiş.
    Sormak istediğim şu : (Henüz servise aracı almaya gitmedim) telefonda dediler ki; ön fren balatalarını da değiştirdik! ya araba 20.500 km de. Daha önce opel polo tipo sahin kullandım ilk defa bu kadar kısa sürede fren balatası değişiyor? Normalmidir? Bir numara olmasın.? Ben arabayı zorlamadan genelde mümkün olduğunca motor freniyle kullanırım? Normal midir? Nerde kaldı az bakımlılık?
  • İstanbul Cem Honda
  • Ön balata düzgün kullanıldığında 20000'de bitmez ama servis belkide masraf arttırmak için değiştirmiştir.
  • ben ayışığından memnunum...

istersen bir daha orayı dene çünkü cem filan küçük bayiiler para kazanamadığı için bu tür şeyler yapabilirler mi diye bir şey geldi kalbime çünkü bu km de araba için normal değil...

quote:

Orjinalden alıntı: chenell

İstanbul Cem Honda
  • Cem e hiçbir zaman güvenmem,sevmem..Çok yakınımda ama mecbur kalmazsam gitmiyorum.Arabamı da ordan almadım zaten..
  • Cem de benim jazz ında fren balatasını 30000km de değiştirdiler. Cem heralde araç sahiplerini ahmak sanıyor, aracın kullanım kitabında, servis aralığı 1 yıl veya 10bin km olara gözükürken adamlar 5000km veya 6 ay da bir gelmelisiniz diyorlar. Sonra götürüp ne yapılacağını sorduğımda yağı değişecek deniyor fiyatı ise 160 ytl. En kaliteli yağı benzincide koydurtsan 60 ytl yağ filtresi ise 20 ytl . Ayrıca bu nasıl bir marka ki 5000km de bir servise gitme ihtiyacı duyuyor anlamış değilim. Cem oto Honda nın imajını da markaya olan güveni de zedeliyoliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

Cem de benim jazz ında fren balatasını 30000km de değiştirdiler. Cem heralde araç sahiplerini ahmak sanıyor, aracın kullanım kitabında, servis aralığı 1 yıl veya 10bin km olara gözükürken adamlar 5000km veya 6 ay da bir gelmelisiniz diyorlar. Sonra götürüp ne yapılacağını sorduğımda yağı değişecek deniyor fiyatı ise 160 ytl. En kaliteli yağı benzincide koydurtsan 60 ytl yağ filtresi ise 20 ytl . Ayrıca bu nasıl bir marka ki 5000km de bir servise gitme ihtiyacı duyuyor anlamış değilim. Cem oto Honda nın imajını da markaya olan güveni de zedeliyoliyor.

Kesinlikle katılıyorum...
  • Bu kadar başıboşluk olur. Yuh artık 20bin'de balata değişimi ne demek yahu.. Giydirmişler resmen.. Şikayet etmeli..
  • biraz keyfi para almışlar sizden...
  • Balata değişimi kullanımdan kullanıma çok farkeder, ben 60.000 km idare etmiştim ama aynı balatayı 10.000 km bitirmek de mümkündür, balata değişimi kriter olmasın. Ama servisler genelde 20.000 de değiştirirler.

Hondanın 10.000 bakımı konusunu anlamıyorum şimdilerde tüm arabalar 15 hatta 20 bin de bir bakıma giriyor, Honda tutmuş 10.000 de bir yağ değişecek diyor, otobüsmü bu 10k da bir yağ değişsin ??? Aslında bu yağ değişimi işini şikayet etmek gerekir, hem mecbur tutacaksın hem de piyasa fiyatının 3 katına yağ satacaksın var mı böyle kaymaklı kadayıf
  • Abi adamlar bizi neredeyse tehdit edecek. Bakıma getirmezseniz arabanız garantiden çıkar diyor. Arabam bu gun 10000 km oldu ve yarın bakıma götürücem. Yağ ve yağ filtresi 165 ytl. İnsaf be! Sizde hiç Allah korkusu yok mu? Bu bakım dışarda 70 ytl. Servis te maximum 100 ytl yapsın. 165 ne ki? Bizleri soymaktan başka işleri yok bunların!! Saygılar...
  • Bende çok istedim 2004 otomatik aldım.alır almaz 30.000 bakıma götürdüm.170 ytl bide baktım tabloda 10.000 km bir bakım periyodu var şok oldum.Sanki mazotlu araba kullanıyorum zannettim.Honda markasının niçin böyle bir bakım periyodu var inanın çok merak ediyorum.Birde mesela 20.000 bakımı 150 ise 30.000 bakımı daha pahalı.Yani bi ucuz bi pahalı gidiyo ücretler.Sonuç itibari ile 10.000 de bir bakımı var çok garip.
  • Honda civic 1.6 nın 100 bin kmye kadar bakım masraflarının 3000 YTL iken ford focus 1.6 tdci nin 1350 YTL

olduğunu biliyor muydunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 19 Eylül 2006; 17:08:48 >
  • bayiiler para kazansın diye böyle yapıyorlar herhalde çünkü araba arıza çıkarmıyor bayiiler taş kökümü yiyecek.

arabayı alırken 10.000 veya 6 ay diye bakım süresi söylüyorlar arabanın kitapçığında 12 ay veya 10.000 km diyor

quote:

Orjinalden alıntı: ayan7

Bende çok istedim 2004 otomatik aldım.alır almaz 30.000 bakıma götürdüm.170 ytl bide baktım tabloda 10.000 km bir bakım periyodu var şok oldum.Sanki mazotlu araba kullanıyorum zannettim.Honda markasının niçin böyle bir bakım periyodu var inanın çok merak ediyorum.Birde mesela 20.000 bakımı 150 ise 30.000 bakımı daha pahalı.Yani bi ucuz bi pahalı gidiyo ücretler.Sonuç itibari ile 10.000 de bir bakımı var çok garip.
  • Hazir konusu açilmisken birsey danismak istiyorum.

Bana da 6 ay veya 10000 km, hangisi önce dolarsa getireceksin yoksa garanti biter dediler.

Ben 6 ayda 10000 yapmiyorum, birkaç bin ancak oluyor, hatta su siralar yurt disindayim, yani araba garajda öyyle bekliyor babamlar filan haftada bir çikarmazsa.

yani 10000 km'yi belki 1.5 - 2 yilda filan yapacagim. 6 aylara götürmeyip 10000'de götürürsem garantisi bozulur mu? Garanti bozulursa ne kaybederim?

Bir de, bu garanti zaten 2 yil mi neydi yanlis hatirlamiyorsam. Yoksa km cinsinden birseymiydi, biliyor musunuz?

Son bir sey: sorun çikarmaz arabaysa zaten normal bakimlarda parayi veriyorum, kaza filan yapsam yapsam garanti ile alakasi yok. Bi de zaten her türlü arizada önce kullanici hatasi konusunu öne sürecekler. Neyimiz garanti ki?
  • Adamlar arabayı satarken değil servisten kazanıyorlar parayı ben bunu bizzat honda satış temsilcisinin ağzından duydum. Şu son zamanlardaki 5 yıl garanti +2 yıl garnti furyası da ondan çıktı 5 yıl boyunca gel servise kazıklan diye yoksa bundan 4-5 yıl önce bmw mercedes bile 1 yıl garanti veriyordu. O arabalar çok dandik arabalarmıydı ki ancak 1 yıl garanti vermeye cesaret edebiliyorlardı. Zaten servise götüüryorsun değiştirdiği parça ya sarf malzemesi oluyor ya altını vurmuşun diyor ya çukura düşmüşün amortisörü patlatmışsın diyor ya debriyajı bitirmişsin diyor her türlü senden parayı alıyor. Ancak fabrikasyon bir montaj vs hatası olacak ki bedava değişsin o da zaten ilk 6 ayda ortaya çıkıyor.
  • Kesinlikle aynen katılıyorum...

quote:

Adamlar arabayı satarken değil servisten kazanıyorlar parayı ben bunu bizzat honda satış temsilcisinin ağzından duydum. Şu son zamanlardaki 5 yıl garanti +2 yıl garnti furyası da ondan çıktı 5 yıl boyunca gel servise kazıklan diye yoksa bundan 4-5 yıl önce bmw mercedes bile 1 yıl garanti veriyordu. O arabalar çok dandik arabalarmıydı ki ancak 1 yıl garanti vermeye cesaret edebiliyorlardı. Zaten servise götüüryorsun değiştirdiği parça ya sarf malzemesi oluyor ya altını vurmuşun diyor ya çukura düşmüşün amortisörü patlatmışsın diyor ya debriyajı bitirmişsin diyor her türlü senden parayı alıyor. Ancak fabrikasyon bir montaj vs hatası olacak ki bedava değişsin o da zaten ilk 6 ayda ortaya çıkıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: mrcanadian

Kesinlikle aynen katılıyorum...

quote:

Adamlar arabayı satarken değil servisten kazanıyorlar parayı ben bunu bizzat honda satış temsilcisinin ağzından duydum. Şu son zamanlardaki 5 yıl garanti +2 yıl garnti furyası da ondan çıktı 5 yıl boyunca gel servise kazıklan diye yoksa bundan 4-5 yıl önce bmw mercedes bile 1 yıl garanti veriyordu. O arabalar çok dandik arabalarmıydı ki ancak 1 yıl garanti vermeye cesaret edebiliyorlardı. Zaten servise götüüryorsun değiştirdiği parça ya sarf malzemesi oluyor ya altını vurmuşun diyor ya çukura düşmüşün amortisörü patlatmışsın diyor ya debriyajı bitirmişsin diyor her türlü senden parayı alıyor. Ancak fabrikasyon bir montaj vs hatası olacak ki bedava değişsin o da zaten ilk 6 ayda ortaya çıkıyor.

Ben de katiliyorum. Sanirim artik 6 ayda servise göndermeyecegim. 10.000'de götürürüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.