Şimdi Ara

Servis Sağlayıcı Seçiminde Yeni Dönem - Paket Sihirbazı - internetharitasi.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce "Türkiye'nin İnternet Haritası" olarak hizmet vermeye başladığımız sisteme birkaç yenilik ekledik.

Siteyi bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim. Sitemizde ana sayfada üzerinden çevrenizde bulunan servis sağlayıcıları hakkında kullanıcı değerlendirmelerini harita üzerinden görebilmenizi sağlayan ve sizin de kullandığınız servis sağlayıcı hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir web sitesi hazırlamıştık.

Sizlerden gelen talepler üzerine sitede bazı değişikler yaptık.
    Bunlar:
    + Millenicom, Netspeed, OrisTelekom, Netgalaksi ve Fixnet gibi alternatif isslerin eklenmesi.
    + Tasarımda bazı değişikliklerin yapılması.
    + Paket sihirbazının eklenmesi.
    - + 6 haziran 2019
    + Kota bazlı arama eklendi
    + Bundan böyle belirli bir aralığı arayabileceksiniz.

Yayınladığımız yeni güncelleme ile artık servis sağlayıcılarının binlerce paketi içinde belirsizliğe kaybolmanıza hiç gerek yok.

Sizler için hazırlamış olduğumuz Paket Sihirbazı size en uygun olan paketi seçmenizde yardımcı olacaktır.

Tek yapmanız gereken isteğinize bağlı olarak internet servis sağlayıcınızı, almak istediğiniz minimum hızı ve ödemek istediğiniz maksimum ücreti belirlemek. Paket sihirbazı size en uygun olan paketleri size listeleyecektir.

Sitenin son görünüşüne ait resimler.

Projemiz hakkındaki yorumlarınız, eleştirileriniz ve sormak istediğiniz soruları yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 6 Haziran 2019; 16:25:57 >

• Güzel bir çalışma olmuş, tebrik ederim.
    Harita bilgi kısmına upload hızları ,bilinen serverlara ping süreleri , CGNat olup olmadığı gibi bilgiler de girilebilirse daha aydınlatıcı olabilir.
    Ben aynı adreste hem kablonet, hem TT VDSL, hem SoL FTTH (Milleni ve VDF) kullanmış birisi olarak sadece tek bir yorum girişi yapabildim.Diğerleri için izin vermedi ;)

Birde nedense konumumu yanlış gösteriyor harita ;)
  • elinize sağlık hocam

millenicom için telekom altyapısında prestij paketini eklemeyi unutmuşsunuz sanırım
    ayrıca millenicom superonline altapısına ait paketleri de eklerseniz bakan arkadaşlara yardımcı olacaktır

hatta arama yaparken insanlar evlerine gelen altyapıya göre arama da yapabilmeliler bence
    mesela paket arayan kişi kablonet altyapısını seçince superonline paketlerini de vodafone paketlerine de görsün
    aynı şeyler diğer iss ler içinde geçerli
    ortak altyapı kavramını bilmeyen olabilir
  • çok güzel olmuş hocam tam aradığım şeydi şu sıralar.

üstteki arkadaşın dediği paketleri ekleyip, birde kotaya göre sınıflandırma/düzenleme ekleyebilirseniz daha iyi olur

Ayrıca 4-8-16 gibi hızlar da seçmeceli olabilir kendimiz yazmak yerine (hem seçmeli hem kendimiz yazmalı diyorum)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @BenVarım Hocam merhaba, güzel yorumunuz için teşekkür ederiz, kotaya göre arama olayını not alıyorum, sisteme entegre etmeye çalışacağım. Haritaya girilen veri sayısı arttıkça, insanların işine yarar daha fazla özellik eklemeye devam edeceğiz.

Tekrardan çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatyucell -- 2 Haziran 2019; 12:7:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turknet 65 den 75 oldu
    fiyatlar güncel değil

Elinize sağlık, faydalı bir site olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • altyapı türüne göre de seçilmeli bulunan altyapıdan örnek sol fiber üzerinden hizmet veren alternatifler de listelenmeli.
    sol fiber
    vdf fiber
    tt fiber
    tt xdsl
    türknet
    kablonet vs vs

ek hizmet şeçilebilmeli tv, telefon, ipv6, ipv4, cngip, modem kirası ücretli ücretsiz gibi

fiyat lara renk kodları gülen surat filanda eklene bilir biraz animasyon

harita için speedtest veya nperf sonucu okuyabilme, ms ve packet los jitter değerlerini gösterebilir genel olarak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • site cidden çok yararlı olmuş, yalnız yorumların eklenme tarihi olmalı, ileride bir değişiklik olursa o tarih de yorumla beraber gözükmeli, böylece nereleri düzeltiyorlar öğrenebiliriz.
  • Konumuma gelince hiçbir sağlayıcı çıkmıyor anlamadım
  • Paketleri elle tek tek mi girdiniz acaba?
  • BéTo kullanıcısına yanıt
    Bilgi çıkabilmesi için daha önce bir kullanıcının sisteme bilgi girmesi gerekiyor.
    Kullanıcıların girdiği veriler ile çalışıyor sistem.
  • Çok güzel olmuş tebrikler.
  • Güzel ama eksiklikler mevcut bunlar tabiki de normal thefacebook ilk hali ile şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var geliştirilebilir güzel bir site olabilir.

Bölgeye göre VAE veya YAPA gösterilmeli bence İSS'nin paketlerinden yana hangi İSS kullandığı ve ne kadar hız aldığı , ping durumu , modeme gelen hat değeriyle aynı hız değerini mi alıyor kullanıcı bu şekilde İSS'lerin kalitesini çıkarabiliriz buna göre de yeni abone olacak abonelere referans olacaktır.

Mobilde'de uygulama yapılabilir speedtest tarzı 1 sunucu entegre edilir ve uygulama otomatik test yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 3 Haziran 2019; 22:41:20 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    @NitroNos Fikirleriniz için çok teşekkür ederiz, kullanıcıların yararına olabilecek tüm fikirleri değerlendirip sisteme entegre etmeye çalışıyoruz. Fakat daha anlamlı sonuçlar üretebilmek için elimizdeki veri sayısının biraz daha artmış olması gerekiyor. Haritaya eklenen bilgi sayısı aslında Türkiye geneline göre oldukça az. Sizlerin de destekleriyle, elimizdeki veri arttıkça daha da kullanışlı analizler sunuyor olacağız. Önerilerinizi de bu bağlamda not aldim. Tekrardan çim teşekkür ederiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Geri bildirim için teşekkürler.

VAE yapa olayı için turknetten veri almamız lazım ki onların bu veriyi sunacaklarını zannetmiyorum. Ayrıca veri sunulsada aralıklarla verinin güncellenmesi gerekiyor bununla pek uğraşmayabilirlirler. Forumdan birisi turkcell superbox için lte de bağlantı çeşidi olarak eklenmeli dedi 5G de düşünülerek bu eklenebilir sisteme. Sizin açtığınız forum konusunda da bu aralar çok bahsediliyor .

Speed Test sistemini bir kısmını geliştirdik. Anycast network üzerinden bgp de en yakın sunucuyu seçecek şekilde ayarlandı. Bu sistem Google ve Cloudflare networklerini kullanacak şekilde planlandı. (normalde google websiteri unicasttır google dns anycasttır) Testler sırasında bazı isplerin peerin sistemlerinde limitlendirme yada yetersizlikten dolayı internet bazı hız problemleri gördük.

Kullanıcıya ping durumunu sormak sanırım hata olacaktır. Gecikme en baştan modeme nasıl bağlandığı - upload yapılıp yapılmadığı - hat modu - kullandığı isp nin o anlık yönlendirme haritası - gidilecek konum a göre değişiyor.

Forumda çok fazla speed testte şunu görüyorum ama oyunda böyle gibi yazılar var. Gecikmeyi bir download yada upload gibi transfer edilen paket boyutu olarak kabul edemediğimizden bunu kullanıcılara sormak yerine lg.ahmetozer.org daki gibi kendi belirlediğimiz noktalardan yine kendi belirlediğimiz noktalara ölçüm yapmak daha doğru sonuçlar verecektir.
    gibi benzeri bir sayfayı internetharitası için de planlıyoruz. Tabi bunun için en az server kullanarak tahmin yapabilen bir sistem planlanıyor zira her yerde internet hattımız ve buna bağlı sunucu sistemimiz maalesef yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 4 Haziran 2019; 1:22:8 >

• ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Aslında mobil bazda geliştirilen uygulama ile konum bilgisini ve uygulamanın otomatik yaptığı hız testi ve pingi entegre ile otomatik sunucudaki veri tabanına kaydetmesi güzel olurdu buradaki sıkıntı mesela türkcell süperonline ile türk telekomun halen anlaşmayıp yurt içi peering yapmaması abone veri merkezindeki sunucuya test yaptığı zaman o veri merkezinin türkcell ile peering yoksa yurt dışına çıkıp sonra yurt içine gelmesi pingi ve hızını etkileyecek bir sorundur.

Google ve cloudflare olması iyi ancak radore veya netinternet gibi dc'ler olursa en azından istanbul , izmir , bursa civarını kapsar speedtestin avantajı bir çok ilçe'de operatörlerin sunucularının olması zira speedtest ile entegreli bir sistemde yapılabilir.

Modem hat değerlerine ulaşmak zor olacaktır zaten mobil bazda zaten bunu yaparsanız modem hat değerine de gerek kalmayacaktır.
  • Cs go haritası veri merkezi ile mi bağlantılı yoksa sizin kendi bireysel internetiniz midir ?

Ping değerlerini çok iyi mesela 146.66.155.1 34 ms alırken ben 55/82 den aşağı almıyorum romanya - amsterdam dolaştırıyor mübarek.

Buna ek olarak diğer oyunlarında ping değerlerini paylaşırsanız çok iyi olur mesela lol veya pubg gibi iyi geceler hocam.
    Sol allta sunucu seçimi var. Şuanlık sadece 1 sunucu aktif evdekinin yazılımı vs hazırdı kullanıyordum onu uzun zamandır geliştirirken bu sisteme olan entegresini eklemeyi unutuyorum.
    34 ms nin 27 ms si de Frankfurt ile Slovenya IPv6 lab arası . Kendi evimden Türknet ile yüksek bir gecikme alıyorum şuanda.
  • Elinize sağlık hocam, baya güzel olmuş sistem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.