Şimdi Ara

Servis yok sorunu - ACİL YARDIM LTFN -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ingiltereden gelen alındığı günden beri kullanılan ancak pas. kaydı olmadığı için servis yok hale gelen bir iphone um var. GEçen çarşamba pasaport kaydını yaptırdım ve pasaport kaydı internette yapılmış gözüküyor. bana 2-3 günde açılır dediler ama hala açılmadı.. Ama şöyle ilginç bir durum daha var araba kullanırken hat geliyor - AVEA - hatta konuşma bile yaptığım oldu, ancak daha sonra tekrar servis yok diyor.. Telefon simkilitli mi diye restore yaptım ve restore sonucunda içinde simkart olmadan telefonunuz unlock edilmiştir gibi bir ifade çıktı itunes ta.. Bu simkilitsiz olduğu anlamına geliyor sanırım.
    Sorun ne olabilir ? daha önce benzer sorunu yaşayan kimse var mı ? bilgilendirirseniz sevinirim. lütfen acil yardım..

• Bazı operatörler pasaport kaydından sonra telefonu kullanıma açmakta geç kalıyorlar. Büyük ihtimalle ilk olarak hangi operatörün şubesinde kaydettirdiyseniz ona açılır. Bir süre geçtikten sonra tamamına açık hale gelmesi lazım. Eğer imkanınız varsa başka bir hat (başka operatöre ait) ile deneyin derim. Eğer çalışıyorsa avea müşteri hizmetlerine sorununuzu bildirip bilgi almanızı öneririm.
  • cevabınız için teşekkürler, az önce ankara kayır merkezini aradım kayıt ile ilgili bir sorun yok diyorlar, telefonum simkilitli olabilir mi ? turkcell de de aynısını yapıyor araba kullanırken calışıp eve geldiğimde çalışmıyor.. acaba 4.2.1 den 4.1 e downgrade mi yapsam ?
  • ingilterdeki cihazlar factory unlocked değilmi yahu?
  • İngiltere'de hem unlocked hem de kontratlı modeller satılıyor. Telefonu yazılım kurulumundan sonra aktive ederken kullandığınız sim kart gösterir zaten unlocked olup olmadığını. Eğer bir türk hattı ile telefon etkinleşiyorsa unlocked modeldir.

Yalnız telefonun yolda bir yerde çekip başka hiçbir yerde çekmemesi garip bir problem. Donanım sorunu var desek o zaman hiç çekmezdi. Yazılımdan ya da operatörlerden kaynaklı bir sorun olabilir. Yazılımı yeniden yüklemeyi, telefonun operatör ayarları ile oynamayı deneyebilirsiniz. Bir de telefonun 3G özelliğini kapatıp bir deneyin derim. Bir gelişme yoksa kayıt merkezi yerine direk operatör ile iletişime geçip sorununuzu bildirmenizi öneririm.

Son olarak da kayıt merkezini aramak yerine internetten imei sorgusu yapıp orada ne yazdığına bakabilir misiniz?

www.mcks.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 24 Ocak 2011; 9:44:18 >

• ayrıntılı cevabınız için teşekkürler, internette de kayıtlı gözüküyor.. yani kayıtla ilgili bir problem yok sanırım. telefonu üzerinde avea kart varken restore ettiğimde telefonunuz kullanıma hazırdır diyor ve ana ekran çıkıyor bu da simkilitli değil mi demek oluyor ? sizler tecrübelisiniz o yüzden downgrade veya başka bir seçenek önerebilir misiniz ?
  • Kayıt sorunsuz olmuş ve cihaz kilitsiz. 3G'yi kapatıp bir bakın ne oluyor. Bir de operatör ayarları falan var oralara bir bakın derim. Operatör ayarlarında kullandığınız hattı elle seçmeyi de deneyebilirsiniz.

Bende de kilitli ve unlock bekleyen bir model var ve eylül 15'ten beri bekliyorum. Her gün girip okuyorum forumu fakat böyle bir sorunla karşılaşmadım. Eğer sorununuz çözülmezse ayarlarla oynayarak, telefona yeniden yazılımı yüklemeyi deneyim derseniz ki ben ilk olarak bunu öneririm, mümkünse telefonu DFU moduna alıp ardından itunes'ta restore tuşuna basarak yükleyin. DFU moduna nasıl alacağınıza internetten bakabilirsiniz.

Restore işlemini yaparsanız ve sorun devam ederse büyük ihtimalle operatör tarafından bir problem var demektir. Çünkü daha önce forumda vodafone şubesinden telefonunu kayıt ettiren ve ne turkcell ne de avea ile hat alamayan biri vardı. Sadece vodafone çalışıyordu. Böyle bir şey olmuş olabilir. Yine de ben size restore işleminden önce mutlaka operatör ile iletişime geçmenizi öneririm. Bu tür sorunlar oluyor çünkü. Telefonda sorun yoksa uğraşmayın boşuna.

• selamlar tekrar,

dediklerinizden sonra yaptıklarım :

1) turkcell i aramak - aradım sim kartım veya hattımla ilgili hiçbir sorun yokmuş
    2) turkcell den telefon kaydını sorgulamak - ımeı numarasından kontrol ederek kayıtlı olduğunu söylediler
    3) DFU moda alıp restore ettim, telefon aktive edildi dedi ama yine de servis yok

başka ne yapmalıyım ? ne önerirsiniz ?

downgrade yada başka birşey ?
  • Hocam downgrade ne kadar işe yarar bilmiyorum ama SHSH kaydınız yoksa eğer önceki sürümlerde alınmış, bu mümkün değil. Şu an sorununuzla ilgili tıkanmış durumdayım. Size ihtimalleri sayabilirim.

Pasaport kaydı gerçekleşmiş olsa bile telefonunuz tam olarak aktif olmamış olabilir ki ben hala sebep bu diyorum.
    Telefona taktığınız sim kartı kendiniz kestiyseniz ya da düzgün oturmadıysa kızağa orada bir temassızlık olabilir ve ya düzgün kesilmemiş olabilir.
    Yazlımsal olarak bir sorun meydana gelmiş olabilir.
    Olabilecek en kötü senaryo da telefonunuzda bir donanım arızası meydana gelmiş olabilir ki bu bence çok çok düşük bir ihtimal.

Size önerdiğim şekilde hala 3G'yi kapatıp denemediniz. Bir öyle deneyin. Eğer çözüm olmazsa ayarlar>genel kısmında sıfırla seçeneği var. Oraya girip ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bu da çözüm olmazsa ve telefonda JB yoksa yine aynı sıfırlama ekranında tüm ayarları sıfırlamayı seçin. Başka aklıma ne gelir bilmiyorum. Olur da gelirse yazarım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 24 Ocak 2011; 16:16:48 >

• ilginiz için teşekkürler, telefon ayarlarımı sıfırladım yine servis yok diyor.
    4.1 in sysh kaydı var nasıl downgrade ederim ?

internetten kayıt var diyor
    turkcell kayıtlı diyor
    diyelimki kayıt yok o zaman nasıl araba kullanırken telefon çekiyor arama yapılabiliyor ama bir süre sonra kesiliyor anlamıyorum
    jailbreak de yaparım prob değil
    jailbreak ten sonra ne yapmalıyım hangi programları yüklemeliyim ?
    telefon daha 30 -40 günlük sorun olsa ilk getirdiğimde de aynı sorunu yapması gerekmez miydi ?
    kusura bakmayın elimden geleni yapıyorum çözemediğim için sizden yardım talep ediyorum yardımlarınız için teşekkürler
  • Yardım istemeniz sorun değil. Sorun problemin garip olması. Zaten getirip kullandığınız için ve kapandıktan sonra bir daha kullanamamanız kayıt işleminden kaynaklandığını düşündürüyor bana.

4.1'e düşürmek isterseniz şunları yapın.

1. iphone 4 için 4.1 sürümünü bilgisayarınıza indirin.
    2. Sanırım tinyumbrella programı elinizde mevcut. SHSH aldığınıza göre. O lazım olacak bir dursun köşede.
    3. Ardından bilgisayarınızın hosts dosyasını açıp boş bir satırın başına gelip tırnaklar olmadan "74.208.10.249 gs.apple.com" ekleyin ve kaydedin. Eğer SHSH dosyası bilgisayarda kayıtlı ise tinyumbrellaya yerini gösterin. Ya da SHSH aldıktan sonra format falan atmadıysanız direk tinyumbrella içerisinden "start tss server" a tıklayın ve çalıştığından emin olun.
    4. iTunes'u açın. Telefonu bağlayın. Son bir kez Sync yapın. Telefonu DFU moduna alın. Sadece restore seçeneği aktif olduğunda shift tuşuna basılı tutun ve restore'a tıklayın. Açılan pencerede 4.1 sürümünü gösterin ve yüklemeyi başlatın.
    5. Yüklemenin sonunda hata verecek. iTunesu kapatın ve tinyumbrella programında tss server'ı durdurun. Ardından yine tinyumbrella içersinide telefonunuzun ismi olacak sol kısımda. Ona bir kere tıklayıp ardından yine tinyumbrella'da yer alan "exit recovery" seçeneğine tıklayın.

İşlemin sonunda telefonunuz 4.1 sürümüne düşmüş olacak. Benim tavsiyem itunesu açıp telefonu tanıttığınız zaman yeni bir cihaz olarak gösterin. Oyun kayıtları ve bazı programlar ile telefon ayarları gider ama sorun ayarlardaysa geri yüklememiş olursunuz böylece.

Sonucu buraya yazarsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.