Şimdi Ara

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! # (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
2
Favori
50.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: brixxp

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bir siena almayı düşünüyorum fakat aşağıda yazdığım sıkıntılarını söyledi sahibi

kaloriferi sıcaktan soğuğa içeriden geçmiyormuş motor kısmından vana ile değiştiriyormuş
    hidrolik kaçırma gibi bir problem varmış.
    bunların bana zararı ne olur yaptırmaya kalksam kaça patlar bi fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

hiderolik derken...direksiyon mu..?? Fren mi..?? bunu yazarsan sevinirim...

kalorifer işi kolay o hortum ve bir kalorifer peteği su kelebeği ile rahatlıkla çözülebilir...

ama hidrolik ne hidroliği onu sölersen sevinrim..??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

quote:

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bir siena almayı düşünüyorum fakat aşağıda yazdığım sıkıntılarını söyledi sahibi

kaloriferi sıcaktan soğuğa içeriden geçmiyormuş motor kısmından vana ile değiştiriyormuş
    bunların bana zararı ne olur yaptırmaya kalksam kaça patlar bi fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

hiderolik derken...direksiyon mu..?? Fren mi..?? bunu yazarsan sevinirim...

kalorifer işi kolay o hortum ve bir kalorifer peteği su kelebeği ile rahatlıkla çözülebilir...

ama hidrolik ne hidroliği onu sölersen sevinrim..??

direksiyon

• quote:

Sa...hayırlı günler...

arkadaşım senin büyük bir ihtimaL kutudan kaçırıyor yağı bunun için kutunun sökülmesi gerekiyor kutunun tamir takımı var keçe Vb.gibi malzemeler..onun için bu tamir takımını değişmesi laızm...

bunun yanında kutu bağlantılarınıda kontrol ettirmende yarar vaR...

• Değerli üstadlarım; Motorlarınızda 10-40 yağ kullandığınızı tahmin ederek başka yağ kullanan varmı ve sonuçları ne dir merakımdan soruyorum.

20-50 yağ kullanan varmı ?

lpg yağı kullanan varmı ?

Hidrolik sübap iticilerine şimlerle yada başka şekillerde bakım ayar yaptıran varmı ?

Benim sübap iticilerim baya sesli çalışıyor ne yapsam bilmiyorum siz ne önerirsiniz ?

Şimdiden teşekkürler..
  • bu tip sıkıntılar hallidir sıkıntılar ama benden sana tavsiye siena değil yaşı çok olmayan bi albea almanı tavsiye ederim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: sepidi

bu tip sıkıntılar hallidir sıkıntılar ama benden sana tavsiye siena değil yaşı çok olmayan bi albea almanı tavsiye ederim....

Ahh ahh benim gönlüm de ister ama para mevzusu varya işte ondan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Değerli üstadlarım; Motorlarınızda 10-40 yağ kullandığınızı tahmin ederek başka yağ kullanan varmı ve sonuçları ne dir merakımdan soruyorum.

Hidrolik sübap iticilerine şimlerle yada başka şekillerde bakım ayar yaptıran varmı ?

Benim sübap iticilerim baya sesli çalışıyor ne yapsam bilmiyorum siz ne önerirsiniz ?

Şimdiden teşekkürler..

20\50 kullanıyorum, bizim kuşun kaput altında yağlama tablosundada öle yazıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: orginal_kartal

quote:

Değerli üstadlarım; Motorlarınızda 10-40 yağ kullandığınızı tahmin ederek başka yağ kullanan varmı ve sonuçları ne dir merakımdan soruyorum.

Şimdiden teşekkürler..

20\50 kullanıyorum, bizim kuşun kaput altında yağlama tablosundada öle yazıyor.

senin yağın zaten...20/50....kullanmaya devam et....

• quote:

Şimdiden teşekkürler..

hoşgeldin....

bir araca uygun yağı dışında başka bir yağ koyarsan...mesela...

10/40 koyulan bir araca sen 20/50 koyarsan bu araç iyi yağlama yapmaz..çünkü yağ bazı yerlere giremez...araç ince yapa göre imal olmuştur...

20/50 koyulan bir aracada sen kalkıp 10/40 koyasan bu seferde sekman ve supap lastikleri arasından yağı sızdırır ve araç yağ yakar..bunun sonucunda kısa sürede araçta yağ kalmaz...

bunun yanında otomatik supaplarda randımanlı çalışmaz ve bazı aksamlar zarar görmeye kadar gideR...

aklına takılan soru varsa buyur...iyi günler...

• Yeni gelen arkadaşlarım,hoşgeldiniz.

Arkadaşlar bugün iki sorunla birden karşılaştım.Birincisi,kapım düştü zor kapanıyor
    Neyse dedim,sabah erken kalkarım,kaportacıda kapıyı hallettirip ordan işe giderim.

İkinci sorun ise biraz garip.Arabayı parkettim sabah.Neyse akşam işim bitti eve gidecem,arabayı çalıştırdım,biraz motoru ısıttım,farları yaktım,önce sağ far yandı,bikaç saniye sonra sol far.Bu sadece motor soğukken oluyor.Sıcakken bişey yok.Markete uğradım,stop ettim,neyse 5 dakika sonra geri döndüm arabaya,çalıştırdım,bişey yok.

Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir?
  • Arkadaşlar bnm arabaya evin altında bi kamyon takmış kaçmış moral sıfırlandı bugun bıraktık sanayiye sağ taraftan takmış sol tarafıda peder vurmuştu komple yaptıyoz şimdi bagaj kapağını ....

bağaj kapağını söktük komple macunlanıp boyanacak...!
     *** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI  *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! #

Bu taraftan takımış bagaj kapağı sağ tarafı maf . Sol tarafıda peder vurmuştu komple sıkıntı yaw.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepidi -- 4 Nisan 2009; 17:03:25 >

• arkadasım cok gecmıs olsun belkı bı goren vardır :)))
  • Araba bugun çıkacak bakayım nasıl olacak merak ediyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepidi -- 5 Nisan 2009; 16:06:26 >
  • Arkadaşlar fdd ustanın pc de bi problem varmış.Siteye giremiyomuş.Önemli bi sorununuz varsa msn adresini ekleyin.Az önce kendisi böyle dedi bana da. fdd24@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elk_35 -- 14 Nisan 2009; 23:09:52 >
  • arkadaşlar bizim sienanın farlarından memnun değiliz kuvvetli değil yani çukuru falan iyi göstermiyo galiba orjinal farları değil.. siena 1.2 s hangi tip farı kullanır en iyisi hangisidir ama iyi olacak ucuz olacak hangi tip far h7 mi h3 mü? bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • 2001 Siena Çok temiz 53 000De Cd çalar aldım yeni , 1.4 benzin çok güzzel üye olmak isterim.
  • Arkadaşlar arabama yeni koltuk kılıfı alcaktım ama bu ay sürücü kursuna yazılcam.Stajer maaşı zaten az olduğu için kılıf almaya para kalmadıBen de eski kılıfları yıkatıp yeniden taktım aracıma.İşte fotolar

• Motor arıza ışığı ve stop

arkadaşlar ara sıra araç ( 1.2 16v albea) özellikle yokuş aşağı inerken gazdan ayağımı çektiğimde motor arıza uyarı ışığı yanıyor ve birkaç saniye sonra da stop ediyor. O arada gaz vererek yada vites küçülterek devri artırırsam ışık sönebiliyor.. Sanayiye götürdüm , oksijen sensöründe arıza olabileceği, sorunun elektronik sistemle ilgili olabileceği söylendi. test cihazına bağlattık. 3 adet hata kodu gösterdi - P0105 manifold mutlak basınç sensörü (map sensör), -P1691 güvenlik arızası , - P1135 oksijen sensörü.

internette yerli -yabancı sitelerde yaptığım araştırmalarda. sensörlerin bağlantı soketlerinde gevşeme , kontak , kirlenme vs gibi tespitler yapılmış . Bir yerde de aracın gösterge panelindeki bir temassızlık nedeniyle gazdan ayak çekilince beynin, devir saatinden gelen veriyi algılayamadığı ve bu nedenle sorun olduğunu , bağlantı sağlanınca çözüldüğünü yazmış. Bu bana mantıklı geldi , hata nedeniyle karışım ayarlanamıyor, yakıttan zengin karışım yanıyor, oksijen sensörü oksijen azlığından hatayı veriyor.. beyin gazı kesiyor , güvenlik uyarısı kaydı oluşuyor... bu şekilde olabilir.

sanayide danıştığım iki usta da bu arızanın tipik olmadığını , aşama aşama ilgili her yere bakmak gerekeceğini söylediler şimdilik aracı bırakmadım. önce kendim ulaşabildiğim tesisatı kontrol edeceğim...

Bu sorunu yaşayan , yada tavsiyede bulunabilecek var mı??

• quote:

Orjinalden alıntı: lebu

Motor arıza ışığı ve stop

arkadaşlar ara sıra araç ( 1.2 16v albea) özellikle yokuş aşağı inerken gazdan ayağımı çektiğimde motor arıza uyarı ışığı yanıyor ve birkaç saniye sonra da stop ediyor. O arada gaz vererek yada vites küçülterek devri artırırsam ışık sönebiliyor.. Sanayiye götürdüm , oksijen sensöründe arıza olabileceği, sorunun elektronik sistemle ilgili olabileceği söylendi. test cihazına bağlattık. 3 adet hata kodu gösterdi - P0105 manifold mutlak basınç sensörü (map sensör), -P1691 güvenlik arızası , - P1135 oksijen sensörü.

internette yerli -yabancı sitelerde yaptığım araştırmalarda. sensörlerin bağlantı soketlerinde gevşeme , kontak , kirlenme vs gibi tespitler yapılmış . Bir yerde de aracın gösterge panelindeki bir temassızlık nedeniyle gazdan ayak çekilince beynin, devir saatinden gelen veriyi algılayamadığı ve bu nedenle sorun olduğunu , bağlantı sağlanınca çözüldüğünü yazmış. Bu bana mantıklı geldi , hata nedeniyle karışım ayarlanamıyor, yakıttan zengin karışım yanıyor, oksijen sensörü oksijen azlığından hatayı veriyor.. beyin gazı kesiyor , güvenlik uyarısı kaydı oluşuyor... bu şekilde olabilir.

sanayide danıştığım iki usta da bu arızanın tipik olmadığını , aşama aşama ilgili her yere bakmak gerekeceğini söylediler şimdilik aracı bırakmadım. önce kendim ulaşabildiğim tesisatı kontrol edeceğim...

Bu sorunu yaşayan , yada tavsiyede bulunabilecek var mı??

Elektronik Bir arıza ustanında dediği ve sennide söylediğpin gibi yakıt ve hava karışımın motora verildikten sonraki durumlarda bi sorun oluşoyr anlağım kadrızya gazı bırakınca devir düşüyor ve arızayı veriyor demişssin. Fazla kurcalama elektornik bir arızla olduğu için söylüyorum bu tip araçlarda aracın motoruna hava ve benzin karışımı sürücünün omutlarına göre sübaplara verilirken bu benzin ve hava oranını elektronik meyin ayarlamaktadır bu yüzden seninde söylediğin gibi elektorink bir arıza bu yüzden fazla kurcalamadan yibir servise götür ve yaptır. Böylede fazla kullanma Allah göstermesi asflatta yüksek hızla giderken vites geçişlerin ve olduki boşa atında araç istop ederse aracı durdurman zor olacaktır bu yüzden sakata bırakma hemen yaptırmanı tavsiye ederim kardeşim...

• Up
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.