Şimdi Ara

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! # (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
2
Favori
50.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neyse, bu mesajı atarak başlığı uplayalım... Belki konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız yardımcı olur

• Yardımcı olabilecek arkadaşlara bir sorum olacak...
    Benim 1.6 16 V Lpg li bir fiat stilo aracım var,arabam da ise henüz bulunamayan bir arıza var. Aslında çok büyük bir sorun değil ama mide bulandırıyor. Benim aracım benzin veya lpg olsun farketmez seyir halinde ayağımı gazdan çektikten 0,5-1 saniye sonra devir saati düşerken kasayı bir kez sarsıyor, böyle motora pislik gelir veya devirli giderken aniden debriyaja basınca yaptığı gibi. Aynı olayı gaz kesip bu vuruntuyu yedikten sonra gaz vermede de bir kez yapıyor. Ancak gaz kesmedeki vuruntuyu yemeden tekrar gaz verirsem hiçbir sarsma oluşmuyor. Bunu bütün devirlerde yapıyor ama düşük devirlerde daha çok hissettiriyor. Bana motorun gaz verme esnasında boğulması gibi de geliyor aslında. Şehir içi dur-kalk trafikte bu anlattıklarım büyük sıkıntı yaratıyor. Sanki acemi biri araba kullanır gibi hareket ediyor araba.

Servislerin arıza giderme amaçlı yaptığı işlemler ise şöyle...
    -Bujiler değişti(Fiat servis)
    -Araç ECU'su fabrika ayarlarına getirildi-kalibrasyonlar yapıldı(Fiat servis)
    -Ateşleme bobinleri değişti(Fiat servis)
    -Gaz kelebeği değişti(Fiat servis)
    -Emme manifoldu kaçak kontrolü yapıldı(Fiat servis)
    -Egzos emisyon değerlerine bakıldı(Fiat servis)
    -Examiner smart testi-bilgisayara bağlantısı yapıldı(Fiat servis)

Tüm bunlara rağmen sıkıntı giderilemedi. Sizlerin öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

• AYnı sorunlar benim Stilo dada var. LPG kullanmayı bıraktım artık... Benzinde o vuruntular var. Giderken bir şey yok. Bastınmı gidiyor ... Vites değişimlerinden sonra devir az olursa debriyajı bırakınca içeriden sallantıyı hissediyorsun araç kendini kasıyor.. Sanki yeterli benzin gelemiyor gibi...

Buji değişti..... Servis.
    Triger değişti .... Serviste
    Bobinler dışarıda yenisi ile denen di..
    Bayramdan sonra servise bırakalım bakalım sorunu bula bilen olacakmı.

Ama ben oksijen ( Lambda ) sensöründen şüpheleniyorum...
    Kesin sensörler bozuk
    quote:

Orijinalden alıntı: yucesoyhakan

Yardımcı olabilecek arkadaşlara bir sorum olacak...
    Benim 1.6 16 V Lpg li bir fiat stilo aracım var,arabam da ise henüz bulunamayan bir arıza var. Aslında çok büyük bir sorun değil ama mide bulandırıyor. Benim aracım benzin veya lpg olsun farketmez seyir halinde ayağımı gazdan çektikten 0,5-1 saniye sonra devir saati düşerken kasayı bir kez sarsıyor, böyle motora pislik gelir veya devirli giderken aniden debriyaja basınca yaptığı gibi. Aynı olayı gaz kesip bu vuruntuyu yedikten sonra gaz vermede de bir kez yapıyor. Ancak gaz kesmedeki vuruntuyu yemeden tekrar gaz verirsem hiçbir sarsma oluşmuyor. Bunu bütün devirlerde yapıyor ama düşük devirlerde daha çok hissettiriyor. Bana motorun gaz verme esnasında boğulması gibi de geliyor aslında. Şehir içi dur-kalk trafikte bu anlattıklarım büyük sıkıntı yaratıyor. Sanki acemi biri araba kullanır gibi hareket ediyor araba.

Servislerin arıza giderme amaçlı yaptığı işlemler ise şöyle...
    -Bujiler değişti(Fiat servis)
    -Araç ECU'su fabrika ayarlarına getirildi-kalibrasyonlar yapıldı(Fiat servis)
    -Ateşleme bobinleri değişti(Fiat servis)
    -Gaz kelebeği değişti(Fiat servis)
    -Emme manifoldu kaçak kontrolü yapıldı(Fiat servis)
    -Egzos emisyon değerlerine bakıldı(Fiat servis)
    -Examiner smart testi-bilgisayara bağlantısı yapıldı(Fiat servis)

Tüm bunlara rağmen sıkıntı giderilemedi. Sizlerin öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

• @yücesoyhakan; @arabacı72

Araçlarınızın lpg sisteminde, lpg enjektörlerinden çıkan hortumların emme manifoldundaki giriş yerlerine dikkat edin. Özellikle stilolarda ustanın işi baştan savma yapması ve manifoldu subapların çok yakınına delmemesi sonucu bu tip kesilmeler görülmekte. Farklı araçlarda bu tip bir hata çok fazla hissedilmese de, stiloda kullanılan 1.6 motor bu konuda fazla hassas.
  • Ustama bir soru...

2003 marea exclusive aracımda triger setinin doğru dürüst değiştirilememesi ve sente atlaması gibi durumlardan dolayı triger seti sökülüp tekrar takılacak. Bu işlem için el emeğinin hakkı nedir? parça değişmeyecek sadece triger sökülüp tekrar dizilecek... Sadece işçilik ücreti yani..
  • Cevabın için teşekkür ederim ancak söylediğiniz sorun sadece LPG kullanımında kendini hissettirmez mi? Benzinde de sorun yaşatır mı?
    quote:

Orijinalden alıntı: evrenpitrak

@yücesoyhakan; @arabacı72

Araçlarınızın lpg sisteminde, lpg enjektörlerinden çıkan hortumların emme manifoldundaki giriş yerlerine dikkat edin. Özellikle stilolarda ustanın işi baştan savma yapması ve manifoldu subapların çok yakınına delmemesi sonucu bu tip kesilmeler görülmekte. Farklı araçlarda bu tip bir hata çok fazla hissedilmese de, stiloda kullanılan 1.6 motor bu konuda fazla hassas.

• Arkadaslar merhaba. Benim arabam 1.6 siena stilo marea bravo gibi fiat araclarla aynı motor. motor yaptırdım bujiler degisti. lamda sensoru takıldı. Arabam sagukta calısmıyor. Soguk dedigim sabah sıfırın altında iken zor calısıyor. bazen calısıyor bazen baya zorluyor. 5-10 dk ugrastıgım oluyor. Buji kablolarının sogukta calısmaya etkisi nedir degistirsem olurmu?
  • Aracımız en son 44.000 bakıma girdi

Düzenli olarak yagını suyunu kontrol ederim.

75.000 dayandı.

Ne gibi bakım gerekir.

2004 Marea Exclusive
    Lpgli
  • quote:

Orijinalden alıntı: oshinankara

Arkadaslar merhaba. Benim arabam 1.6 siena stilo marea bravo gibi fiat araclarla aynı motor. motor yaptırdım bujiler degisti. lamda sensoru takıldı. Arabam sagukta calısmıyor. Soguk dedigim sabah sıfırın altında iken zor calısıyor. bazen calısıyor bazen baya zorluyor. 5-10 dk ugrastıgım oluyor. Buji kablolarının sogukta calısmaya etkisi nedir degistirsem olurmu?

@oshinankara

aracın buji kabloları kolay kolay soğuktan etkilenmez bujı kabloları sadece sudan etkilenir ve ozamn çalışmamazlık yapar senin arıza büyük ihtimal gaz ayaraında yada gazda bir proglem var ama gazlı arabanında 0 altında bir sıcaklıkta zart diye almaması normal ama hiç almaması tabikide bir proglem..gaz ayaraına bir baktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dinamo Mesken

Aracımız en son 44.000 bakıma girdi

Düzenli olarak yagını suyunu kontrol ederim.

75.000 dayandı.

Ne gibi bakım gerekir.

2004 Marea Exclusive
    Lpgli

Triger kayışını değişmediyse değiştirmeni şiddetle tavsiye ederim yapabileceğin en büyük ve en önemli bakım bu kayışını değiştirmediysen değiştir..!!! Km geçmiş çünkü..!!
  • Merhaba arkadaşlar. Servise gitmeyen FİAT kullanıcıları başlığı çok güzel olmuş. Ben de bir FIAT çıyım. STILO kullanıyorum.

Forumda bir sayfa açtım. İlginizi çekeceğini umarım. Arkadaşların görüşlerini beklerim. Link aşağıda.

http://forum.donanimhaber.com/m_36413277/tm.htm
  • Triger kayışı bize nekadara patlar.
    Birde aranabının kaputtaki bütün boruları degiştirmeyi düşünüyorum,yıpranmış ve hortumun birinden sürekli sizmalar var,ne dersiniz
    Ayrıca bu motor katkı yaglarından kullanan varmı
  • Arkadaşlar,egzostundan beyaz duman atan,motoru patırtılı bir şekilde calısan,harareti 2-3 dakikada 130 a cıkan,lpg beyni buz tutan bir doganın motorunun arızası ve masrafı hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
  • Beni de bu gruba dahil ederseniz sevinirim.
    Ekonomik sebeplerden servise gidemiyoruz
    aracım 2001 fiat Marea
  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • Benıde ekleyın arkadaslar 2 tane aracım var.Kendime aıt arac bakım servısım otokuaforum var butun bakımını ben yapıyorum servıse ne gerek var :D
    1. Fiat doblo 2006 model turuncu-81 bınde
    2.Fiat albea 2005 model fume-240 bınde
  • Arkadaşlar dün aracımın 90 bin bakımını yaptırdım. Sizce fiyat nasıl? Aracım Fiat Palio Multijet 2004 model.

Yapılan işlemler,

1) Motor Yağı Magnatec
    2) Yağ filtresi
    3) Hava filtresi
    4) Yakıt filtresi
    5) Fren Balata spreyi
    6) 2 adet park lambası değişimi

Bunlar için ödediğim fiyat işçilik dahil 130 lira ve kredi kartına 2 taksittir.

Not: Parçalar orjinal parçalardır. Yan sanayi değil.

Yorumlarınızı bekliyorum.
  • UZUN zaman olmuştu bu başlığa girmeyeli.. herkese selam

FDD 24 abim bravamı geçen yıl saattım daha sonra palio 1.3 multijet aldım. yinede ısrarla servise gitmiyorum :D
    sanayide bütün filtreler + yağ 120 ytl ye değişiyorum zaten multijetin bütün bakım masrafı bu .. ilk mesajdaki aracımı değiştirirsin artık :=)

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI  *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! #

edit: resim koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husam74 -- 30 Ocak 2010; 21:30:46 >
  • ben motor yağını selenia kullanıyorum sadece yağa 80 tl para veriyorum. 30 tl de bütün filtreler tutuyor. bence fiyat gayet makul..
    quote:

Orijinalden alıntı: Spiritchaser

Arkadaşlar dün aracımın 90 bin bakımını yaptırdım. Sizce fiyat nasıl? Aracım Fiat Palio Multijet 2004 model.

Yapılan işlemler,

1) Motor Yağı Magnatec
    2) Yağ filtresi
    3) Hava filtresi
    4) Yakıt filtresi
    5) Fren Balata spreyi
    6) 2 adet park lambası değişimi

Bunlar için ödediğim fiyat işçilik dahil 130 lira ve kredi kartına 2 taksittir.

Not: Parçalar orjinal parçalardır. Yan sanayi değil.

Yorumlarınızı bekliyorum.
  • selam arkadaşlar bende asla sevise gitmeyenlerdenim. 2001 brava elx muğla
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.