Şimdi Ara

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! # (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
2
Favori
50.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: onnurnno1

Fdd24 doganslx_93 olan nickimi onnurnno1 ile değiştirdim. Üye listesinde düzeltirsen sevinirim.

işLem tmmdıR.!! iyi paLaşımLaR.!!
  • 2009 yılı kasım ayında benimkinin garantisi bitiyor o zaman bende üye olurum. heralde
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

üstadım yeni konunuz hayırlı olsun.

Saolun Arkadaşlar Era'nın garantisi bittiğinde sanayiye gitmeye başladığınızda sizi de bekleriz

@droll kardeş sen de saol

Garanti işini beklerseniz işiniz yaş benim garanti 2012 yılının eylül ayının sonlarında doluyor tabi o zamana kadar 100 bin km.'yi geçmezsem,15 ayda 26 bin km. yapmışım

Sözün kısası beni servis uzun bir müddet öpmeye devam edecek

• mustafasefa Fıat Doblo 2006 yıldız mavisi :) eklersen sevinirim fdd usta :)
  • Nasssıılll??
     *** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI  *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! #
  • ((mustafasefa))Aramıza hoşgeldin arkadaşım.
  • Arkadaşlar arabasında subap ayarı bozuk olanlar için.Umarım işinize yarar SUBAP ARIZALARININ BELİRTİLERİ
    Subap arızaları motor revizyon yada başka bir işlem içim söküldüğünde tespiti kolaydır. Fakat bazı belirtiler meydana gelen, gelebilecek arızaları önceden tespit etme imkanı sağlar.
    1- YAĞ SARFİYATININ ARTMASI
    Üstten sübaplı motorlarda aşınmış subap mili ve kılavuzları fazla miktarda yağın veya egsoz manifoltuna sızmasını önleyemez ve motor yağ yakma tabir edilen olayı gerçekleştirir.
    2- MOTORUN SESLİ ÇALIŞMASI
    Subap iteceklerinde oluşan aşırı boşluk veya subap milinin aşınmasından oluşur. Motor şakırtılı bir sesle çalışır.
    3- EKSOZ GAZININ DUMANLI OLMASI
    Egsoz gazının mavi dumanlı olması subapları aşınmasından oluşur.
    4- MOTOR GÜCÜNÜN AZALMASI
    Subap yanmaları veya ykarda ki diğer sebepler ( kaçırmalar, sızmalar ) nedeni ile motorda güç azalması görülür.
    5- RÖLANTİDE DÜZENSİZ ÇALIŞMA
    Kaçıran, sızdıran subaplar silindirlerde balanssız bir çalışmaya sebep olurlar. Bu her silindirden eşit güç alınmaması nedeni ile oluşur. Arıza rölantide düzensizlik şeklinde fark edilir. Çünkü üst devirlerde anlaşılmaz.
    6- EMME MANİFOLTUNDA GERİ ATEŞLEME
    Kaçıran veya sıkışa, sızdıran emme subapı ateşlemenin emme manifoltuna geçmesine sebep olur.
    7- SUSTURUCU İÇERİSİDE YANMA VE PATLAMA
    Kaçıran, sıkışık, sızdıran egsoz subapları yanmanın sustucuda devam etmesine sebep olur. Bu susturcu içerisinde patlama sesleri ve susturucudan çıkan mavi renkli alevle anlaşılır.
    8- MOTORDA KOMPRESYONUN DÜŞMESİ
    Arızalı subap sistemi motorda kompresyonun düşmesine sebep olur. Normalde kompresyona bıraktığımız motor kendini devrini ayarlayamaz ve kendini salar.

• quote:

Orjinalden alıntı: elk_35

Nasssıılll??

VAY VAY VAY MAHMUT BU NE YAF BU OTOBANDA NOOLUR UÇAR UÇAR

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafasefa

mustafasefa Fıat Doblo 2006 yıldız mavisi :) eklersen sevinirim fdd usta :)

Tmm MustafaseFa kardeşim ekLedim.!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1atasoy

2009 yılı kasım ayında benimkinin garantisi bitiyor o zaman bende üye olurum. heralde

sağLık oLsun bekLeRiz..!!! 1atasoy önemLi değiL payLaşımLarını genede bekLeRiz.!!
  • quote:

quote:

quote:

üstadım yeni konunuz hayırlı olsun.

Saolun Arkadaşlar Era'nın garantisi bittiğinde sanayiye gitmeye başladığınızda sizi de bekleriz

@droll kardeş sen de saol

Garanti işini beklerseniz işiniz yaş benim garanti 2012 yılının eylül ayının sonlarında doluyor tabi o zamana kadar 100 bin km.'yi geçmezsem,15 ayda 26 bin km. yapmışım

Sözün kısası beni servis uzun bir müddet öpmeye devam edecek

diyecek bir söz yokk..Kazasız beLasız binmeni temenni edeRim.!!!

• quote:

Nasssıılll??

ooo araça manyak oLmuş...tmm otobanLık...çıkacaksın basacaksın...

• fdd24 ustam
    sana sorulan arızalar hakkında parça-fiyat-işçilik hakkında tahmini fiyat verirsen bizlere çok yardımcı olursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

fdd24 ustam
    sana sorulan arızalar hakkında parça-fiyat-işçilik hakkında tahmini fiyat verirsen bizlere çok yardımcı olursun

@Geremy

bu dedikLerinin hepsini buRda başLaşacağım hiç bir soru işareti kaLmayacak inşş bu konuLarda.Şu zamnLar biRaz yeni oLdu için konu kusura bakmayın ama iLerLeyen haftaLarda dai iyi hizmet vereceğiz..!!

siz de soruLarı bu konuya açarsanız daha iyi yardımcı oLurum..??
  • 1.3 multijet motor grande punto için yeterli mi sizce?
  • quote:

1.3 multijet motor grande punto için yeterli mi sizce?

yeteRLi..! kasa ne kadar kie..zaten Grande PUNTO nun
  • quote:

(ORGINAL_KARTAL)Aramıza hoşgeldin arkadaşımAracının rengini ve modelini belirtebilir misin??

Hoş bulduk !

Aracımın rengi ve modeli ; Metalik alev kırmızı , 1999 model.
  • Buda fotoğrafı

• Selamın Aleyküm arkadaşlar benim ön kapı ile ilgili bir problemim var kapıyı açarken tak tuk ses geliyor ortadaki menteşeden aracım 2000 mod.palio 1.4 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: szymek61

Selamın Aleyküm arkadaşlar benim ön kapı ile ilgili bir problemim var kapıyı açarken tak tuk ses geliyor ortadaki menteşeden aracım 2000 mod.palio 1.4 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

HOCAM MENTEŞELERİN İÇİNİ MAKİNA YAĞIYLA Bİ YAĞLA OLMASSA KAPIYI SÖK O MENTEŞELERİ Bİ TEMİZLE. SONRA YAĞLA VE TAK.(KAPORACIYA DA YAPTIRABİLİRSİNİZ BU İŞLERMİ). O DA OLMADI MENTEŞELERİN DEĞİŞMESİ LAZIM. YANİ BAŞKA BİR ÇÖZÜM YOLU OLACAĞINI SANMIYORUM.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.