Şimdi Ara

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! # (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
2
Favori
50.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ^^miHARBİ^^

Fdd24,aracımla ilgili birşeyler biliyormuşsun zaten,bak listeye eklemişsin bile.TEŞEKKÜRLER.

Arkadaşlar elimden geldiğince bu grupta aktif bir üye olarak bilgileri paylaşmaya devam edeceğim.

Aracım daha öncede belirttiğim gibi 1983 model 1600 motor,5 vites Murat 131 Doğan.Onu alalı 2 sene oldu.Servis nerdedir bilmem,zaten kerata beni bugüne kadar yoldada bırakmadı.Bu grubu biraz geç farkettim ama dedim,tam bana göre.Tabi eski model bir araba,yaşına rağmen yolda bırakmasa bile sürekli masraf isteyen bir araba.Mesela arabaya 4 tane amörtisör almam gerekecek.Sonra dün farkettim,ön fren hortumları çatlamış,onları değiştirmem gerekecek.Tabiiki en önemlisi arabanın ön takımı tamamen yenilenecek.

eee ibarhim abi biLecez tabikide sonuçta KUŞÇUYUZ....senin kinide biLmesek ayıp oLur...

• quote:

Orjinalden alıntı: elk_35

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI  *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! #

Galiba olay bu işte

ettt..gerçekten oLay buduR.......................... ŞAHİN..........

• Fdd24 Benim çıkma saati unutma.Yarın kargoyla yollaArabanın km orjinal olsun yaww
  • quote:

Orjinalden alıntı: elk_35

Fdd24 Benim çıkma saati unutma.Yarın kargoyla yollaArabanın km orjinal olsun yaww

tmmm aga zaten sırf senin için gidiyom çıkmacıya...buLdum an hemen kargoyla yoLLuyom...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fdd24 -- 2 Şubat 2009; 12:37:08 >
  • KOLAY GELE
  • Servise gitmeyen bir efsanenin fotosu.

• quote:

Orjinalden alıntı: ^^miHARBİ^^

Servise gitmeyen bir efsanenin fotosu.

ooooooooooo ibrahim abi efsanene Allah kazasız beLasız binmeyi nasip etsin..

• quote:

senin 1.2.3.5.diŞli yanık haberin oLsun..bunLarı tamir ettircene kompLe şanzıman aL daha iyi oLuR..!!

Fdd24 !

Şanzımanı değiştirmeden bu dişlilerinin onarımı ne kadar tutar ?

- Şanzımanı değiştirsek çıkma şanzıman ne kadara malolur ayrıca güvenebilirmiyiz ?

- Dişlilerden gelen viileme sesi yanık olduğu içinmidir? Dişli nasıl yanar yağsız kalıncamı ama hiç yağsız kalmamışki nasıl yansın sen bana biraz daha ayrıntılı açabilirmisin durumu ?

- Baskıdan olması biraz zor olamazmı çünkü baskıyı geçen sene mart ayında yenilemiştim cevabını bekliyorum...
  • H.b arkadaşlar.Fdd ustaya benim de bi sorum olcak.Ustam benim de motor üflüyo.Bana motor yaptırmak kaça malolur??
  • quote:

Orjinalden alıntı: orginal_kartal

quote:

senin 1.2.3.5.diŞli yanık haberin oLsun..bunLarı tamir ettircene kompLe şanzıman aL daha iyi oLuR..!!

Fdd24 !

- Şanzımanı değiştirsek çıkma şanzıman ne kadara malolur ayrıca güvenebilirmiyiz ?

- Dişlilerden gelen viileme sesi yanık olduğu içinmidir? Dişli nasıl yanar yağsız kalıncamı ama hiç yağsız kalmamışki nasıl yansın sen bana biraz daha ayrıntılı açabilirmisin durumu ?

- Baskıdan olması biraz zor olamazmı çünkü baskıyı geçen sene mart ayında yenilemiştim cevabını bekliyorum...

*dişLiLerin onarımı kompLe bir çıkma şazımanın maLiyetinden daha fazLa oLur ...

*çıkma şanzıman güwenebiLirisn buda aLacağın çıkmacı parçacının niyetine kaLıyor eyer o mayer deryipte bir sorun çıkarsa bütün maLiyetLer onun bizim burda böLe ve kaç tane şanzıman defransiyeL aLdık heç bir sorun çıkmadı şeytan kuLan çıkmaz yane..usta takmadan alt kapağını açar şöLe bir bakara zaten bir sorun oLursa anLaşıLır...çıkma şanzıman 400 TL aşağı değildiR..kompLe..

*bak şimdi burda tahmini bir işLer yapıyoruz senin dedin ses beLki yanık seside oLmayabiLir bunu tmm kesin anLamak için asLında sesi duymak arabayı test etmekgerekir ama senin anLatım tarzına senin anLadın kadar anLatma usLubuna bakıLırsa dişLiLer yanık..ama genede bir ustaya göster bu arada araba roLantide çaLışırken debriyaja bastınca ses kesiyor mu yada bıraktın zamn ses yapıyor mu bide buna bak..ama ben senin dedine göre dişLiLer yanık..yada sen şanzımandan sandın ses başka bir yerdende geLebiLri..yağzsız kaLırsa şanızmna dişLiLer ısınır ve kavruLur sonrada yağLasan biLe vınLama sesi yapr senin ki gibi...

*baskıdan ett oLmayabilir zaten ben sana iLk oLarak motor ve şanzıman takozLarına bakmanı öneRdim....

başka sorun veya anLamdın yer varsa buyuR...

• quote:

Orjinalden alıntı: akücü_amet

H.b arkadaşlar.Fdd ustaya benim de bi sorum olcak.Ustam benim de motor üflüyo.Bana motor yaptırmak kaça malolur??

arkadaşım ilk oLarak sekman kurtarırsa sekman atıLır bunun maLiyeti sana 500 Tl buLuR...

ama sekman kurtarmaz ise motor kompLe rektefiyeye girerse 1.200 TL para yeR....
  • Fıat Grubu dışında ki araçLar hakkındaki soruLarınız için Pm atabiLirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fdd24 -- 2 Şubat 2009; 22:49:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

quote:

Orjinalden alıntı: orginal_kartal

quote:

Fdd24 !

*dişLiLerin onarımı kompLe bir çıkma şazımanın maLiyetinden daha fazLa oLur ...

*çıkma şanzıman güwenebiLirisn buda aLacağın çıkmacı parçacının niyetine kaLıyor eyer o mayer deryipte bir sorun çıkarsa bütün maLiyetLer onun bizim burda böLe ve kaç tane şanzıman defransiyeL aLdık heç bir sorun çıkmadı şeytan kuLan çıkmaz yane..usta takmadan alt kapağını açar şöLe bir bakara zaten bir sorun oLursa anLaşıLır...çıkma şanzıman 400 TL aşağı değildiR..kompLe..

*bak şimdi burda tahmini bir işLer yapıyoruz senin dedin ses beLki yanık seside oLmayabiLir bunu tmm kesin anLamak için asLında sesi duymak arabayı test etmekgerekir ama senin anLatım tarzına senin anLadın kadar anLatma usLubuna bakıLırsa dişLiLer yanık..ama genede bir ustaya göster bu arada araba roLantide çaLışırken debriyaja bastınca ses kesiyor mu yada bıraktın zamn ses yapıyor mu bide buna bak..ama ben senin dedine göre dişLiLer yanık..yada sen şanzımandan sandın ses başka bir yerdende geLebiLri..yağzsız kaLırsa şanızmna dişLiLer ısınır ve kavruLur sonrada yağLasan biLe vınLama sesi yapr senin ki gibi...

*baskıdan ett oLmayabilir zaten ben sana iLk oLarak motor ve şanzıman takozLarına bakmanı öneRdim....

başka sorun veya anLamdın yer varsa buyuR...

Evet daha önce başka üyelere sormuştum ama tam net bir cevap alamamıştım debriyaj bilyası falan dediler ama kesin birşey söyleyen olmadı, dediğin gibi araba rölantideyken debiyaja basınca ses kesiyor, bırakınca ses yapıyor evet bu sorunda var

• Elk_35,pm atmissin,evet tahmin ettigin gibi telefondan yaziyorum.Kardes o tarafa giden tanidik yok valla.Kusuruma bakma.
  • Motor yaptırmak ta çok maaliyetli.Geçici olarak napabilirim.Mesela hava tahliye hortumunu dışarı veriyolar.Motor daha rahat çalışsın diye.Bu doğru bi uygulama mı sizce??
  • Arkadaşlar benim linea da Geri vites geçmiyo zor geçiyo acaba dişlilerde bi problenmi var?
  • Yanlış olmasın ama araba kapı koluna kadar orjinal

• quote:

Orjinalden alıntı: __UMUT__

Arkadaşlar benim linea da Geri vites geçmiyo zor geçiyo acaba dişlilerde bi problenmi var?

arkadaşım diŞliLer bu kadar kısa sürede bişey oLacanı tahmin etmiyorum...geri vites geçişi nasıL bu LineaLarda mandaLLaı mı yoksa mandaLsız basmaLı mı..???

eyer madaLLı iLe mandaL mekanizmasında bir şey oLabiLiR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: akücü_amet

Motor yaptırmak ta çok maaliyetli.Geçici olarak napabilirim.Mesela hava tahliye hortumunu dışarı veriyolar.Motor daha rahat çalışsın diye.Bu doğru bi uygulama mı sizce??

oLabilirde...yağ yakması faLan önLeyemezsin yağ yaktıkça araba ne kadar hava aLsada gene iyi bir performans sağLamaz...!onun için motor şart....
  • quote:

Orjinalden alıntı: __UMUT__

Arkadaşlar benim linea da Geri vites geçmiyo zor geçiyo acaba dişlilerde bi problenmi var?

Linealarda geri vites çift kademeli gibi bir şey ve hidroliktir.Geri vitese taktığınızda mandalı çekince pedala ilk bastığınızda pedal sonuna kadar gitmiyor bir iki saniye bekleyin ve biraz daha bastırın sonuna kadar gidecek ve geri vitese rahat geçecektir.İlk zamanlar bende alışamaştım şimdi çok kolay geçiriyorum.Zamanla alışacaksınızdır.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.