İmzada yazan aracımızı 29 mayıs servisten aldık. 3 yılı doldurdu. 3. yıllık bakımı yapıldı vw serviste ve bugün muayeneye gittik. Sol far ile sol sis lambasında ayarsızlık tespit edildi. Servisten çıkalı bir hafta olmayan araçta nasıl böyle bir durum söz kjonusu olabiliyor. Muayene onaylandı ama az da olsa niye ayarı bozuk olsun. Ek olakak şöyle bir durum da var. Ağustos ayında sol taraftan hasar almıştık, bu sebepten dolayı sol far ve sol ön sis lambası değişmişti Aklıma böyle bir soru da takıldı. 3 yılını doldurmuş sağ far ve siste herhangi bir ayarsızlık yok iken daha takılalı bir yıl olmamış far ve sis lambasında niye sorun oluyor. volkswagen serviste araçlara piyasa malı mı takıyor acaba??????
Dostum bende de 2004 Polo var, muayenesini geçen hafta yaptırdım ama resmen bütünlemeye kaldım
Benimde sol kısa far ve sol uzun far ayarsızmış - ki arabayı 1 gün öncesinden servise sokmuştum - uzun far ayarsız olduğu için ağır kusur yazdı ve ilk muayeneden geçemedim. Hemen muayene istasyonunun arkasında TESADÜFEN bulunun elektrikçi far ayarını yaptı da öle geçebildim. Muayene istasyonundaki far ayar kontrol aleti elektronik donanımlı bişey, ben 2 yerde far ayarı yaptım 2sinde de öle bişi görmemiştim sanırım bundan kaynaklı olarak far ayarı tutmuyor ama kafaya takılacak bişi yok. Geçtik mi, geçtik
Bu neki, 1 gün önce sıfır Hyundai matrix alıp lpg takmış biri muayeneden geçememişti, fren sistemi muyene de yetersiz çıktı adam hadise çıkarmış sıfır araç diye sonra götürüyor aldığı yere fren sistemi arızalı üretim çıkıyor...
Çok şükür ben de dün muayene işimi hallettim. Stepne ve ilk yardım çantasından hafif kusur buldular. Eeeee o kadar da olsun. İki yıl kafam rahat... Darısı muayen sırası gelen arkadaşlara. Aman muayene için randevu alın. İşleriniz 1 saatte halloluyor. Kazasız sürüşler...Saygılarımla...
ArkadasLar vw firmasi mevcut far LambaLari takar. Zaten kac waLt oLdugu beLLidir. Arac muayenede detayLi bir tarama yapiLiyor. FarLarin ayarsiz oLmasi cokta onemLi bir detay degiL. Hafif kusur. Benim aracta fardan doLayi hafif kusur aLdi. Ama geceLeri soL farimin digerinden fazLa aydinLattigida gozume carpiyor. Yani ikiside ayni guc kuLLaniyor ama biri digerinden fazLa aydinLatiyor. Sen bence yine iyi gecmissin. Benim gozumun onunde birinin iLk yardim cantasina bakarken eLdiveni bir kutunun icine koymus. Sirf oyLe yapiLmis diye gecemediydi.
MeseLa camLardaki fiLmden doLayida hafif kusur aLirsin ama yoLda poLis cevirirse cezayi yersin. Sonra neden muayeneden gecirdiLer beni diye veryansin edebiLirsin. E muayane edenLer o kadar detayi biLseydi trafik poLisi oLsunLar daha iyi :) OnLar daha cok arabanin temeL tasLarini kontroL ederLer. FrenLer, farLar, motora bakarLar mudahaLe ediLmismi diye vs. Zaten kimisi muayeneden geceyim diye bazi seyLeri sokturuyor aractan muayane oLduktan sonra geri taktiriyor.
quote:
Orjinalden alıntı: _Azza_
ArkadasLar vw firmasi mevcut far LambaLari takar. Zaten kac waLt oLdugu beLLidir. Arac muayenede detayLi bir tarama yapiLiyor. FarLarin ayarsiz oLmasi cokta onemLi bir detay degiL. Hafif kusur. Benim aracta fardan doLayi hafif kusur aLdi. Ama geceLeri soL farimin digerinden fazLa aydinLattigida gozume carpiyor. Yani ikiside ayni guc kuLLaniyor ama biri digerinden fazLa aydinLatiyor. Sen bence yine iyi gecmissin. Benim gozumun onunde birinin iLk yardim cantasina bakarken eLdiveni bir kutunun icine koymus. Sirf oyLe yapiLmis diye gecemediydi.
MeseLa camLardaki fiLmden doLayida hafif kusur aLirsin ama yoLda poLis cevirirse cezayi yersin. Sonra neden muayeneden gecirdiLer beni diye veryansin edebiLirsin. E muayane edenLer o kadar detayi biLseydi trafik poLisi oLsunLar daha iyi :) OnLar daha cok arabanin temeL tasLarini kontroL ederLer. FrenLer, farLar, motora bakarLar mudahaLe ediLmismi diye vs. Zaten kimisi muayeneden geceyim diye bazi seyLeri sokturuyor aractan muayane oLduktan sonra geri taktiriyor.
Far ayarsızlığı hafif kusur ama Uzun far ayarı ağır kusura giriyor, ben kaldım ordan biliyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme