Şimdi Ara

Ses denetimi nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar kullanma klavuzu ve google üzerinden araştırdım fakat malesef bulamadım bu özellik nedir ne işe yarar şimdiden teşekkür ederim

Edit: müzik ayarlarındaki ses denetiminden bahsediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 26 Eylül 2012; 21:41:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi bende merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

• Ses denetimi yani Voiceover, iPhone'u sesle kontrol ettmemizi sağlayan sistemin adı. Sesle kontrolden kasıt;
    şu kişiyi ara,
    şu şarkıyı çal,
    şarkıyı durdur,
    sıradaki parça,
    saat kaç?

gibi gibi sesli komutlardır. Tabi türkçe desteği yok bunları ingilizce söylemeniz gerekiyor. Google'da voiceover diye aratırsanız bu konu hakkında daha detaylı bilgi ve ipuçlarına ulaşırsınız.

EDİT : Voieover' ı açmak için home tuşuna basılı tutmak gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trapattoni11 -- 26 Eylül 2012; 22:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapattoni11

Ses denetimi yani Voiceover, iPhone'u sesle kontrol ettmemizi sağlayan sistemin adı. Sesle kontrolden kasıt;
    şu kişiyi ara,
    şu şarkıyı çal,
    şarkıyı durdur,
    sıradaki parça,
    saat kaç?

gibi gibi sesli komutlardır. Tabi türkçe desteği yok bunları ingilizce söylemeniz gerekiyor. Google'da voiceover diye aratırsanız bu konu hakkında daha detaylı bilgi ve ipuçlarına ulaşırsınız.

hocam siriye ne oldu ?
  • Hocam müzik menüsündeki ses denetiminden bhsediyorsunuz galiba. Bir parça içindeki ani ses artışı ve azalmaları sırasında kulağı rahatsız etmemek için belli bir ayarda tutmaya yarıyor diye biliyorum.

• quote:

Ses denetimi yani Voiceover, iPhone'u sesle kontrol ettmemizi sağlayan sistemin adı. Sesle kontrolden kasıt;
    şu kişiyi ara,
    şu şarkıyı çal,
    şarkıyı durdur,
    sıradaki parça,
    saat kaç?

Müzik ayarlarındaki ses denetiminden bahsetmiş arkadaş. Sizin bahsettiğinizin adı doğruca "voice control".

Ses denetiminin amacı, müzik içinde ve müzikler arası geçişlerde ses farkının yarattığı rahatsızlığın önüne geçmektir. Şöyle ki, her müzik parçasının ses seviyesi aynı değildir ve düşük sesli bir parçadan, daha yüksek sesli bir parçaya geçişte hemen sesi kısma ihtiyacı hissederiz. Bu özellik bu seviye farkını ortadan kaldırmaya yarar. Mümkün olduğuna eşitlemeye çalışır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi Nasıl Yapılır?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim açık tutmak daha iyi olucak ipadden müzik dinlediğim çok oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: PaulGilbertX

quote:

şu kişiyi ara,
    şu şarkıyı çal,
    şarkıyı durdur,
    sıradaki parça,
    saat kaç?

Müzik ayarlarındaki ses denetiminden bahsetmiş arkadaş. Sizin bahsettiğinizin adı doğruca "voice control".

Ses denetiminin amacı, müzik içinde ve müzikler arası geçişlerde ses farkının yarattığı rahatsızlığın önüne geçmektir. Şöyle ki, her müzik parçasının ses seviyesi aynı değildir ve düşük sesli bir parçadan, daha yüksek sesli bir parçaya geçişte hemen sesi kısma ihtiyacı hissederiz. Bu özellik bu seviye farkını ortadan kaldırmaya yarar. Mümkün olduğuna eşitlemeye çalışır.

Saol kardesim hic kullanmamistim iyi oldu :)

• Rica ederim. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.