Şimdi Ara

Ses Engelleyici Kaplama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma Bayağı masraf yaptım büyük fanlı soğutucu aldım fanların hepsini büyük aldım.120 liklerden fakat oyunlara girdiğimde çok gürültülü oluyor kulaklık takıyorum sırf gürültüyü duymayayım diye

Gürültüyü azaltmak için ne yapabilirim ? Yapabileceğim bir kaplama varmı silikon vida kullansam daha sessiz olurmu nasıl sessiz leştirebilirim kasayı ? 100 tl bütçem var bana öneride buluna bilirmisiniz ? (bu arada kasa işlem yapmazken çok sesli değil fakat bir oyun vb açtığımda çok ses çıkarıyor fan.(herhangibi bişi temas etmiyor kablo vb))

• fanların devrini düşürebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: niirvana

fanların devrini düşürebilirsin.

Cozum degil o o zamanla cok fazla isina bilir is yaparken bilgisayar kapanirsa cok kotu olur.

Ses gecirmeyen plakalar var buju pc icin yapilmis olani vardi eski bir konuda gornustum fakat bulamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egsoz fanların devrini düşürmen gerekiyor.Umarım aldığın fanlar PWM fandır yani ısıya göre devir kontrollü.
    Devir düşürmek için Bios'dan fan profil ayarların yapabilirsin.
    Yada speedfan dan kendine bir ısı-devir profili oluşturup sorunu çözebilirsin.

Ses geçirmeyen kaplamalar sorunun çözmez çünkü kasanda açık delikler var ses oralardan yine duyulur.Hem egsoz fanının devrini kısman çok etkilemez genel ısıyı.Tahmin ediyorum power altta bir kasan var.
  • kasa şu şekilde içi var.devir hızlarını düşürmeyi istemiyorum.başka bir çözüm yokmu yeni fan bile alabilirim fakat sessiz olmasını istiyorum.sıvı soğutmanında en uygun fiyatlısını önere bilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syndicatedynamics -- 6 Haziran 2014; 11:23:45 >

• o bahsettiğin ses engelleyici plakalar çözüm olmaz hatta kasa daha çok ısınır.
    aklıma gelen fikirleri vereyim sen duruma göre bakarsın.

ilk önce akasa viper serisi fanları öneririm hem sessizdir hemde güzel bir soğutma alırsın.
    işlemci soğutucusunu iki fana çıkartabilirsin hem daha sessiz olur tek fana yük binince çok daha ses yapar.
    fan kontrolcü kullanabilirsin bu da güzel bir çözüm.
    kablo karmaşası var kasada bu da hava akışını keser kasada haliyle ısınır.
    bilgisiyar tozdan batıyor dostum iyice temizlemelisin işlemcinin termal macunu'da kurumuş olabilir.

bana kalırsa ikinci el temiz bir zalman z11 kasa bul dostum senin kasan ısınmaya elverişli bir kasa power supply yukarıda yaz sıcakları geliyor.
  • Ses engelleyici kaplama işine kesinlikle girmeyin. Hiç bir faydasını görmeyeceğiniz gibi + ısınmaya sebep olabilir.

Bence yapabileceğiniz en güzel şey, işlemci için 140 TL ye Cooler Master SEIDON 120V alıp düşük devirlerde kullanıp, kasanın diğer fanlarınıda anakarta bağlayıp gene düşük devirlere almaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto Ses Sistemi Ayarı Bass & Tiz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: c36ab7c4

Ses engelleyici kaplama işine kesinlikle girmeyin. Hiç bir faydasını görmeyeceğiniz gibi + ısınmaya sebep olabilir.

Bence yapabileceğiniz en güzel şey, işlemci için 140 TL ye Cooler Master SEIDON 120V alıp düşük devirlerde kullanıp, kasanın diğer fanlarınıda anakarta bağlayıp gene düşük devirlere almaktır.

Daha iyi sogutuyor değilmi?

• Sessiz fan alsaydınız başta.Bu sorunu yaşamazdınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikemal34

Sessiz fan alsaydınız başta.Bu sorunu yaşamazdınız.

Çok güzel dalga geçmişsin Arkadaşım Kullandığım fan Benim kullandığım işlemciye göre Fazla İyi soğutuyor ve az sesi var iş yapmazken fakat bi iş yaparken bişiler çizmeye başlayınca bağırmaya başlıyor.

Sessiz fan dediğin neyse bana bi gönder 150 tl oldu bütçem yolla alacam takacam internettende sipariş edebilirim dediğin fanın satın alma adresini yaz yolla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfree1

quote:

Orijinalden alıntı: alikemal34

Sessiz fan alsaydınız başta.Bu sorunu yaşamazdınız.

Çok güzel dalga geçmişsin Arkadaşım Kullandığım fan Benim kullandığım işlemciye göre Fazla İyi soğutuyor ve az sesi var iş yapmazken fakat bi iş yaparken bişiler çizmeye başlayınca bağırmaya başlıyor.

Sessiz fan dediğin neyse bana bi gönder 150 tl oldu bütçem yolla alacam takacam internettende sipariş edebilirim dediğin fanın satın alma adresini yaz yolla.

Arkadaşım şahsen kullanmamış ve kullan birinin pc sini canlı olarak incelememiş olsam da internetten kullanan kişilerle konuşmam sonucunda işe aradığını oyun oynarken hiç ses çıkarmadığını söylüyorlar.Bunu önceden üye olduğum başka forumda kullanan herkes memnundu. Google sessiz fan yazınca çıkıyor.İstersen konu açıp sorabilirsin belki bu forumda da kullanıp yorum atmak isteyen olabilir.

• Hocam sizin kasada iceri hava atan kac fan var.Bende sadece onde vardi baktim ses geliyo kapaktaki fan yuvasina 120lik taktim.İslemci sogutucusunuda smart fana aldim.Termal macun surdum artik ses gelmiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: pcLog

Hocam sizin kasada iceri hava atan kac fan var.Bende sadece onde vardi baktim ses geliyo kapaktaki fan yuvasina 120lik taktim.İslemci sogutucusunuda smart fana aldim.Termal macun surdum artik ses gelmiyo

arkada ve kasanın yanında 120 mmlik fan var ön tarafında hava girişi yok.işlemcide 120 mm lik fan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfree1

Bilgisayarıma Bayağı masraf yaptım büyük fanlı soğutucu aldım fanların hepsini büyük aldım.120 liklerden fakat oyunlara girdiğimde çok gürültülü oluyor kulaklık takıyorum sırf gürültüyü duymayayım diye

Gürültüyü azaltmak için ne yapabilirim ? Yapabileceğim bir kaplama varmı silikon vida kullansam daha sessiz olurmu nasıl sessiz leştirebilirim kasayı ? 100 tl bütçem var bana öneride buluna bilirmisiniz ? (bu arada kasa işlem yapmazken çok sesli değil fakat bir oyun vb açtığımda çok ses çıkarıyor fan.(herhangibi bişi temas etmiyor kablo vb))

kasayı başka odaya yada başka bir duvarın arkasına koyarsan sesi kesilir yanıbaşında fanlada oynasan gene ses gelir kulağına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.