Şimdi Ara

Ses Kartı Problemi ?? Çok garip.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1000 watt Tagan.
    QX9650 CPU
    4 GB Corsair 1600 Mhz
    P5N64 WS Prof. NFORCE 790i Ultra SLI DDR3 2000MHZ 1600FSB
    300 GB WD Velociraptor.
    Asus Xonar ve Onboard ses kartı ayrıca X-FI
    Logitech 5500 5+1
    ASUS 8800 Ultra

Evet arkadaşlar sistem bu. Soruna gelince; müzik dinlerken, CD veya MP3 farketmiyor, ses arada sırada 3-4 saniye kadar titremeye başlıyor. Bu sırada sanki bilgisayarın bütün kaynakları tükenmişte ses işlenemiyormuş gibi bir hava oluşuyor. Sonra duruyor. Gigabyte P45T Extreme anakartla da denedim yine aynı. (Hiç üşenmedim başka bir anakartı -sıfır- takıp denedim. Onboard ses kartıyla denedim, normal 2 hoparlör taktım denedim, X-FI ile denedim, ASUS XONAR ile denedim olmadı. Defalarca sistemi baştan kurdum olmadı. Bu arada işletim sistemim Vista Ultimate Türkçe(Orijinal) En son sürücüler yüklü. Anakartın, ses kartlarının hep en son sürücüleriyle denedim. Hatta eski sürücüleriyle de denedim. SPDIF çıkışıyla optik kablo ile sesi aktardım, normal ses kablolarıyla aktardım... PC deki başka hiçbir donanımda problem yok. Isı değerleri 30-35 derece aralığında. (Ki kasada üç tane 12 cm fan var) Bazen güç kaynağı mı problem yaratıyor acaba dediğim de oldu. Fakat güç kaynağı düzensiz voltaj çıktısı verse, ses kartından önce bunan etkilenecek bir sürü donanım var.

Bir çok kişi Vista da ses problemleri var XP ye dön diyor. Şimdi böyle bir sistem kurup XP kullanılır mı diye sormayacağım, bir çok kişi neden olmasın diyecek. Haklı olabilirsiniz ama neden kullanayım ki? Bu kadar parayı ver sisteme sonra da kalk dişinin kovuğuna bile girmeyecek bir sistemle kullan!

Neyse bir bilen, daha önce böyle bir şeyle karşılaşan olmuşsa yardımına ihtiyacım var. Bilgisayarımda şimdiye kadar karşılaştığım hiçbir sorunu çözemediğim olmadı. 20 yıldır bilgisayar kullanırım. C-64, Amiga, Atari, IBM PS/2, Compaq Presario 7220. Daha sonra da yıllarca kendi kendime topladığım bir sürü değişik konfigürasyonlu bilgisayarlar. Ama bu sorun aklımı dimağımı durdurdu. Yardım edin lütfen. Ustam diye ellerini öpeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sehrikalp -- 27 Ekim 2008; 9:37:00 >

• Arkadaşlar, 10 gündür uğraşıyorum. Bir ara Windows u komple hayatımdan çıkarıp Mac'a bile geçmeyi düşündüm. Ama az önce suçluyu yakalayarak, derin, dupduru bir 5+1 sese kavuştum. Evde kablosuz ağ kullanıyorum. Ve bilgisayarım kablosuz ağa Linksys WUSB300N ile bağlanıyorum ve sesi engelleyen bu USB ağ bağdaştırıcısıymış. Tek tek donanımları kurup, sistemin tepkilerini izledim ve bu sonuca vardım. Gerçekten de çok garip. Vista driveri olan bir aletin sesi engellemesi ilginç. Explorer a giriyorum ve explorer veri alışverişine başlar başlamaz üç dört saniye kadar ses gidiyor. Sonra sakinleşiyor. Sonra bir hareket olduğunda tekrar ses kesilmeye, titremeye başlıyor. Linksys nin sitesine girip en son driveri alıp yüklüyorum. Pek umudum yok, az değil on gündür uğraşıyorum ve hala RAM den, ekran kartından ve hatta işlemciden şüpheleniyorum. Neyse kabus bitti ve bilmediğim bir şey daha öğrendim. Siz de bilin diye buraya yazıyorum.

• soylediğin doğru olabilir ama aynı sorun bendede oluyor ve kablolu modemle internet kullanmaktayım.......amma yinede sağol...
  • arkadaşlar benim ses kartı onboard bazen cızırtı geliyor bazen kesiliyor sorun ne olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.